کد خبر: 517
1397/02/18 - 19:46


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در گفت وگو با صدای زنجان مطرح کرد:

خانه حکیمیان، موزه فرهنگ عامه می‌شود

پایگاه خبری صدای زنجان
هاجر کشاورزی- خانه حکیمیان زنجان در محله حق‌وردی است که در اواخر دوره قاجار بنا شده و امروز این بنا در حال مرمت است. به گفته یحیی رحمتی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با تامین اعتبارات، بازسازی این خانه تاریخی اواخر تابستان امسال به پایان می‌رسد.
خانه حکیمیان از بزرگترین خانه‌های تاریخی شهر زنجان است که از دو بخش ساخته شده و یکی از این بخش‌ها به مساحت  900 متر ‌مربع متعلق به دوره مظفرالدین شاه قاجار و بخش دیگر متعلق به اواخر دوره پهلوی اول و اویل پهلوی دوم با متراژ ۲۰۰ متر مربع است و بنا به مستندات موجود، این ملک متعلق به ادیب عزیزالله حکیمیان و از جمله پزشکان طب سنتی زنجان بوده است .
رحمتی در گفت‌و‌گو با صدای زنجان، با ابراز اینکه تفاهم‌نامه بازسازی این بنا در طی سال‌های گذشته منعقد شده است، اظهار کرد: بازسازی این خانه تاریخی که بخشی از میراث فرهنگی و معماری شهر زنجان است، طبق تفاهم‌نامه بین اداره‌کل راه و شهرسازی و میراث فرهنگی استان آغاز شده و هم‌اکنون نیز با تخصیص اعتبار 200 میلیون تومانی در حال انجام است.
وی با ابراز اینکه با تامین اعتبار 200 میلیون تومانی، بازسازی آن تا پایان تابستان امسال به پایان می‌رسد، خاطرنشان کرد: با توجه به کارشناسی انجام شده، بازسازی این خانه همراه با مقاوم‌سازی و پی‌سازی دیوارها بوده و بخش‌های آسیب‌دیده سقف، دیوارها، کف‌سازی، اصلاح و بازسازی سیستم لوله‌کشی آب و روشنایی نیز مطابق با اصول مرمت با نظارت کارشناسان در حال اجرا است.
 برپایی موزه فرهنگ عامه استان در خانه حکیمیان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه طبق تفاهم‌نامه این خانه در قبال مرمت و احیاء به مدت 10 سال به میراث فرهنگی استان برای کاربری گردشگری و فرهنگی واگذار می‌شود، تصریح کرد: با پایان یافتن مراحل مرمت، این خانه تاریخی تجهیز و به عنوان موزه فرهنگ عامه استان، آماده بازدید شهروندان و گردشگران می‌شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون عملیات بازسازی پروژه، پیشرفت فیزیکی بالای 65 درصدی داشته است، ادامه داد: برنامه‌ریزی لازم برای تجهیز این بنا نیز انجام شده و با پایان مرمت و بازسازی آن در کمترین زمان ممکن این مکان در راستای معرفی فرهنگ و آداب و رسوم مردم زنجان تجهیز می‌شود.
رحمتی در پاسخ به طولانی شدن روند بازسازی این بنا تاکید کرد: خانه حکیمیان در مساحتی بالغ بر 1200متر بنا شده است که این بنا به عنوان یک اثر در فهرست آثار ملی به نام «خانه حكيميان» به شماره ثبتي 31772 به ثبت رسیده است و از دو بخش تشکیل شده که یکی از آنها متعلق به دوره مظفرالدین شاه قاجار است و مساحتی بیش از ۹۰۰ متر دارد و بخش دیگر متعلق به اواخر دوره پهلوی اول و اوایل پهلوی دوم است که بیش از ۲۰۰ متر مربع مساحت دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در رابطه با میزان هزینه‌های انجام شده در پروژه عنوان کرد: با توجه به ابعاد بزرگ این بنا و برای تثبیت و استحکام دیوارها، پی‌سازی و کف‌سازی این بنا در حال انجام است که خود همین امر سبب تحمیل هزینه‌های بیشتر شده است اما با انجام اینکار استحکام بنا حفظ شده و از تخریب بخش‌هایی که بدلیل نفوذ آب نشست داشته‌اند، جلوگیری شده است.
این مقام مسئول در خصوص تغییر کاربری خانه‌های قدیمی و احیای این خانه‌ها به مکان‌های گردشگری عنوان کرد: بسیاری از این خانه‌های قدیمی واگذار نشده و در اختیار خود مردم است که می‌توان با تشویق مردم برای سرمایه‌گذاری در این خانه‌ها، علاوه بر احیای آنها، اشتغال‌زایی و درآمد‌زایی را برای ساکنان ایجاد کرد.
 احیای 4 خانه قدیمی در زنجان با سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: البته در شهر زنجان اینکار توسط بخش خصوصی آغاز شده و خانه معینی‌ها نمونه از یک خانه گردشگری است و علاوه بر این با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی احیای 4 خانه قدیمی نیز آغاز شده است.
رحمتی عنوان کرد: بخش خصوصی در مرحله اول به دنبال احیای این بناها است که برنامه اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری نیز بر این است تا برای مجوزهایی که صادر کرده‌ایم بتوانیم با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، اقامتگاه‌های ارزان قیمت در سطح استان ایجاد کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اعلام اینکه در زمینه ایجاد خانه‌های بوم‌گردی جزو 5 استان اول کشور هستیم، عنوان کرد: با توجه به اینکه ساخت هتل به دلیل هزینه‌های بالای آن در روستاهای گردشگری استان دارای توجیه اقتصادی نیست، ما در روستاهای هدف گردشگری ساخت خانه‌های بوم‌گردی را داشته‌ایم.
فعالیت 38 خانه بوم‌گردی در سطح استان
وی با بیان اینکه بهره‌برداران خانه‌های بوم‌گردی که اغلب روستائیان هستند، از فعالیت خود به طور نسبی راضی‌اند، خاطرنشان کرد: بیش از 38خانه بوم‌گردی در سطح استان فعال است که خوشبختانه بهره‌برداران نیز راضی هستند.
این مقام مسئول افزود: درصورتی ما می‌توانیم رشد فعالیت‌های گردشگری و در کنار آن ایجاد شغل را داشته باشیم که بتوانیم زیرساخت‌ها را ایجاد کنیم.  رحمتی با اشاره به افزایش ورود گردشگران به استان، فراهم‌سازی زیرساخت‌ها برای ارائه خدمات به این افراد را ضروری دانست و عنوان کرد: خوشبختانه در طی سال‌های اخیر ورود گرشگران به استان روند رو به رشدی داشته و برای خدمت‌رسانی به این افراد لازم است مراکز اقامتی استان نیز رشد کمی و کیفی یابد.
 ارائه قوانین تشویقی برای راه‌اندازی مراکز اقامتی در استان
این مقام مسئول عنوان کرد: در بسیاری از شهرهای کشور که گردشگرپذیر هستند، شوراهای محلی و استانی قوانینی تشویقی برای ورود سرمایه‌گذاران جهت احداث مراکز اقامتی مصوب کرده‌اند که از جمله این قوانین تشویقی می‌توان به معافیت‌های مالیاتی، عوارضی و تخفیفات در زمینه صدور پروانه‌های کسب اشاره کرد که با استقبال خوب بخش خصوصی نیز همراه بوده است.
رحمتی با ابراز اینکه نبود چنین قوانینی در استان به ضرر صنعت گردشگری است، تصریح کرد: در همین راستا در اواخر فعالیت دوره چهارم شورای شهر زنجان، این پیشنهاد ارائه و مورد موافقت اعضای شورا نیز واقع شد اما با پایان یافتن فعالیت شورا همچنان بدون تصویب باقی مانده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: پیگیر هستیم تا در فعالیت شورای فعلی این موضوع قانونی شود تا بهره‌برداران بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx517


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»