کد خبر: 592
1397/03/06 - 19:46
دبیر ستاد ثبتنام ادارهکل آموزشو پرورش استان در پاسخ به صدای زنجان درباره اجراییشدن اصل سیام قانون اساسی مبنی بر رایگانبودن تحصیل:بدون مردم نمیشودرئیس اداره مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی آموزشوپرورش استان: مشارکت مردم اختیار نیست، ضرورت است

صدای زنجان- دبیر ستاد ثبتنام ادارهکل آموزشوپرورش استان در پاسخ به سؤال صدای زنجان درباره کیفیت اجرای اصل سیام قانون اساسی مبنی بر لزوم فراهمشدن امکانات تحصیل رایگان تا پایان مقطع متوسطه، در آموزشوپرورش استان و کشور با اشاره ضمنی به اجرا نشدن این اصل قانون اساسی در سیستم آموزشوپرورش کشور گفت که «انتظارات از آموزشوپرورش نسبت به دهههای گذشته تغییر کرده و از طرفی اداره آموزشوپرورش بدون مشارکت مردم امکان ندارد.»
علی محمدی در نشست خبری ستاد ثبتنام استان که صبح دیروز در ادارهکل آموزشوپرورش استان برگزار شد، ادامه داد: سیستم امروز با سیستم 10 یا 12 سال گذشته فرق دارد و والدین از مدرسه چیزهایی میخواهند که قبلاً مطرح نبود.
محمدی افزود: مدرسه برای پاسخگویی به انتظارات جدید نیاز به مشارکت مردم دارد که این مشارکتها نه تنها کمکهای مادی را شامل میشود بلکه کمکهای فکری و عاطفی را هم دربر میگیرد و در این میان کمک مادی در مرتبه آخر قرار دارد.
وی تأکید کرد: دلیل ایجاد مدارس هیئتامنایی هم همین بود تا والدین خود در رأس امور آموزشی باشند. از این گذشته در موارد بسیاری، والدین خودشان داوطلب کمک به مدارس میشوند و باز هم تأکید میکنم بدون یاری والدین امکان ادامه آموزشوپرورش وجود ندارد.
دبیر ستاد ثبتنام ادارهکل آموزشوپرورش استان در پاسخ به دیگر سؤال صدای زنجان در زمینه اجرایی شدن بحث تحصیل اجباری تا پایان دوره متوسطه اول که قرار بود در برنامه ششم توسعه به مرحله اجرا برسد و با والدین متخلف نیز برخورد شود، اظهار کرد: در استان موضوعی با عنوان تحصیل اجباری وجود ندارد اما در مقطع ابتدایی شاهد پوشش 99 درصدی دانشآموزان هستیم که به نحوی نشاندهنده اهتمام مسئولان استان بر پوشش تحصیلی همه دنشآموزان استان در مقطع ابتدایی است.
محمدی در ادامه نشست خبری اعلام کرد: ثبتنام مدارس از دیروز در استان آغاز شده و در همین راستا در مدارسی که متقاضی زیادی دارند، ناظران استانی و منطقهای مستقر شدهاند. ثبتنام تا 31 مردادماه ادامه دارد و پس از آن دانشآموزانی که در امتحانات شهریورماه موفق به قبولی شوند، میتوانند ثبتنام کنند.
وی درباره آمار دانشآموزان استان نیز اظهار کرد: 183 هزار و 980 نفر تعداد کل دانشآموزان استان است که در 2 هزار و 391 مدرسه مشغول تحصیلاند که از این تعداد 96 هزار و 235 دانشآموز پسر و 87 هزار و 745 دانشآموز دختر هستند، همچنین جمع کلاسهای استان نیز 8 هزار و 927 کلاس است.
این مسئول ادامه داد: افزایش تعداد دانشآموزان در استان نسبت به سال تحصیلی گذشته 4 هزار و 780 نفر بود که پیشبینی میشود این تعداد در سال تحصیلی آینده تنها در مقطع ابتدایی به 3 هزار نفر برسد.
دبیر ستاد ثبتنام ادارهکل آموزشوپرورش استان تأکید کرد: در بحث ثبتنام دانشآموزان دریافت هرگونه وجه و چک حامل در مدارس دولتی و غیردولتی ممنوع است و وجوه تنها باید به حساب مدارس واریز شده یا چک در وجه مدرسه صادر شود.
محمدی یادآور شد: برای نظارت بر این موارد هشت ناظر استانی و 16 ناظر منطقهای نظارت دارند. از سویی دیگر گرو نگهداشتن کارنامه برای دریافت هرگونه وجهی حتی با عنوان کمک به مدرسه نیز ممنوع است و با افراد خاطی برخورد میشود.
وی همچنین درباره دلایل پرمتقاضی بودن برخی مدارس و تفاوت آنها با دیگر مدارس استان نیز تأکید کرد: در ارزیابی که از مدارس میشود هیچوقت اعلام نشده که مدرسهای از مدارس دیگر برتر است. در اختصاص معلمان هم تفاوتی وجود ندارد و این قبیل تقسیمبندیها توسط اولیای دانشآموزان انجام میشود.
این مسئول اظهار کرد: ثبتنام در مدارس دولتی بر اساس محدوده جغرافیایی است و مشکل وقتی پیش میآید که دانشآموز ثبتنام کننده در محدوده مورد نظر ساکن نباشد ولی اصرار بر ثبتنام داشته باشد. اگر سند رسمی منزل از سوی اولیا ارائه شود دانشآموز بلافاصله ثبتنام میشود اما در صورت ارائه قولنامه ابتدا تعهدنامهای بین مدرسه و اولیا امضا میشود که در صورت صحت قولنامه به ثبتنام قطعی تبدیل میشود و در غیر این صورت ثبتنامی در کار نیست.
در حالی که دبیر ستاد ثبتنام ادارهکل آموزشوپرورش استان در این نشست خبری بر اختیاری بودن بحث کمک به مدرسه تأکید داشت، رئیس اداره مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی ادارهکل تصریح کرد که، بحث مشارکتهای مردمی نه یک انتخاب که یک ضرورت است.
علی بیات در بخشی از نشست خبری صبح دیروز با اشاره به بحث مشارکتهای مردمی در آموزشوپرورش تصریح کرد: امروز وضعیت کشور به شکلی است که نمیتوان به موضوع مشارکتهای مردمی بهعنوان یک انتخاب نگاه کرد، بلکه یک ضرورت غیرقابل اجتناب است.
بیات ادامه داد: در همه کشورهای دنیا مردم مشارکت قابل توجهی در بحث آموزش دارند و برای این کار اولیا باید در کنار آموزشوپرورش باشند. از سویی دیگر این مشارکت فکری، عاطفی و یا حتی مالی باشد.
وی افزود: نماد این مشارکت مدارس غیرانتفاعی است که کلیه هزینههای آن توسط مردم پرداخت میشود. نزدیک به 14 درصد دانشآموزان استان در این مدارس تحصیل میکنند و باید گفت در این زمینه اختلاف زیادی با متوسط کشوری داریم. تا زمانی که مردم مدرسه را از خود ندانند آموزش موفق نیست و در این میان اگر تخلفی هم در برخی مدارس دیده میشود نباید به حساب همه آنها گذاشته شود.
اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان
sedayezanjannews.ir/nx592