کد خبر: 63
1396/05/07 - 19:46


رئیس هیئت بدمینتون استان با ذکر این مطلب که قهرمانان این رشته انتظار شغل و حمایت ندارند، گفت:

قهرمان طلب‌کار پرورش نمی‌دهیم

دوری 5 ساله از بدمینتون استان به خاطر برخی سوءتفاهم‌ها بود

پایگاه خبری صدای زنجان

اکبر آقاجانلو- چندی پیش با برگزاری انتخابات هیئت بدمینتون استان، پس از 5 سال محمود انصاری سکان هدایت این هیئت را در دست گرفت، هیئتی که در کنار ورزش‌های دیگری مانند ووشو و قایق‌رانی برای ورزش استان آبروداری می‌کند.

گرچه 5 سالی انصاری و بدمینتون زنجان از هم دور بودند اما حتی هنگام حضور در فدراسیون هم هوای بدمینتون زنجان را داشت تا این‌که باز هم ریاست هیئت استان را بر عهده گرفت.

انصاری علت کناره‌گیری خود از ریاست هیئت بدمینتون و دوری 5 ساله از بدمینتون استان را «سوءتفاهم» عنوان کرد و گفت: در سال 90 بعد از مطرح شدن انتقال فدراسیون بدمینتون از تهران به زنجان، درگیری‌ها و اختلاف‌هایی بین هیئت استان و فدراسیون پدید آمد و این مشکلات سبب شد تا از هیئت استان جدا شوم.

رئیس هیئت بدمینتون استان ادامه داد: با انتقال فدراسیون مخالف بودیم و هستیم ولی با ایجاد پایگاهی با عنوان پایگاه استعدادپروری و یا قهرمان پروری برای شمالغرب کشور در زنجان آمادگی کامل را داریم. او این مسئله را یکی از مسائل ریشه‌ای می داند که از نظر وی باید در ورزش کشور گنجانده شود. 

وی افزود: یکی از افتخارات هیئت بدمینتون استان این است که قهرمانان طوری تربیت می‌شوند که طلبکار نباشند و قهرمانان این رشته بعد از گذشت چندین سال، سابقه نداشته که انتظار شغل و حمایت داشته باشند بلکه همگی افراد موفقی در شغل و تحصیلات‌شان هستند.

این مسئول ورزشی به مسابقات جهانی دهه فجر اشاره کرد و گفت: یکی از مسابقات معتبر که در تقویم ورزشی مسابقات فدراسیون جهانی وجود دارد، همین مسابقات است. بسیاری از قهرمانان که به دنبال کسب سهمیه المپیک هستند در این مسابقات شرکت می‌کنند.

وی افزود: با مکاتباتی که با فدراسیون کشور داشتیم و با حمایت استانداری قصد داریم میزبانی این مسابقات را در بهمن ماه 1396 بر عهده بگیریم.

انصاری به صحبت‌های خود در رابطه با رشته بدمینتون این‌گونه ادامه داد که ورزش زنجان با بدمینتون عجین شده و با وجود این‌که در برخی از رشته‌ها قهرمان جهان هم داریم ولی ورزش زنجان را با بدمینتون می‌شناسند.

او به بیان تاریخچه هیئت بدمینتون استان پرداخت و گفت: هیئت در سال 1352 تأسیس شد و از همان آغاز فعالیت و برنامه‌های زیربنایی خود را شروع کرد. زمانی استعدادیابی از سنین پایین را شروع کردیم که استعدادیابی مد نبود. از سال 1356 فعالیت‌های هیئت برای سنین پایه (سنین زیر 14 سال در قسمت پسران و زیر 12 سال در قسمت دختران) شروع شد و حدود 33 سال هم ادامه داشت.

انصاری گفت : هم‌زمان با افتتاح سالن آکادمی بدمینتون در سال 1388 استعدادیابی به صورت نظام‌مند را آغاز شد. ابتدا مربیان به مدارس فرستاده شدند تا ارزیابی اجمالی انجام دهند و افرادی را انتخاب کنند. در مرحله بعدی منتخبین به محل تمرینات هیئت دعوت و در زمینه های انعطاف، سرعت، چالاکی و استقامت سنجش و افراد مستعد غربال می شدند.

او ادامه داد: بعد از وقفه‌ای 5 ساله در دی ماه 1395 مجدداً فعالیت‌های خود را در هیئت بدمینتون استان آغاز کردیم. هیئت استان هم‌زمان با برنامه‌های استعدادیابی کشوری فدراسیون بدمینتون، با اتکا به تجارب چندین ساله و با همکاری بیش از 50 نفر از مربیان خانم و آقا کار استعداد‌یابی را در مدارس ابتدایی شروع کرد.

 در این راستا بعد از 2 روز، 2 هزار و600 نفر برای مرحله بعدی دعوت شدند که درحال حاضر حدود 500 نفر از آن‌ها به کار خود ادامه می دهند. البته ناگفته نماند که در بین آن‌ها افراد ناشنوا، کم‌بینا و معلول هم داریم و به خاطر وجود مسابقات بدمینتون در بخش‌های مختلف از جمله ناشنوایان، کم‌بینایان و معلولین با ویلچر و بدون ویلچر توانستیم این افراد را نیز تحت پوشش قرار دهیم.

بالاترین مقام رسمی بدمینتون استان در رابطه با مسابقات قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی گفت: این مسابقات در دو مرحله برگزار می‌شوند و در پایان مسابقات رنکینگ نفرات برتر با توجه به امتیاز بالا مشخص شده و از این طریق به اردوهای تیم ملی دعوت می‌شوند.

انصاری با اشاره به برگزاری مسابقات در شهرستان‌ها گفت : مسابقات برای سنین خردسال در خرمدره، نوجوانان در هیدج و جوانان در قیدار برگزار شد. بعد از برگزاری مسابقات تیم‌های منتخب از بین بازیکنان انتخاب شده و در تمرینات آماده‌سازی برای اعزام به مسابقات دعوت شدند. اگر منتخبین از بین شهرستان‌ها باشند هفته‌ای دو جلسه در کمپ بدمینتون به صورت شبانه‌روزی حاضر می‌شوند و در تمرینات حضور پیدا می‌کنند.

 به هنگام برگزاری مسابقات چنان‌چه بازیکنی از شهرستان حضور داشته باشد یک نفر از مسئولان هیئت آن شهرستان به همراه تیم به مسابقات اعزام می‌شود. این اقدام به دلیل آشنایی آن‌ها با وضعیت بازیکنان، نحوه برگزاری مسابقات، نحوه مدیریت تیم و کسب تجربه در برنامه‌ها گنجانده شده است.

وی افزود: توجه به هیئت‌های بدمینتون شهرستان‌ها را بر خود واجب می‌دانیم و به فعالیت بیش‌تر و پیشرفت‌شان اصرار داریم و به آن‌ها بها می‌دهیم.

او اعتقاد دارد: مربیان تحصیل‌کرده و توان‌مند در شهرستان‌ها حضور دارند و به رشد بدمینتون در شهرستان‌ها می‌توان خوش‌بین بود. شهرستان قیدار قبل از عید 96 برنامه‌های استعدادیابی خود را شروع کرده است هیئت استان امیدوار است بقیه شهرستان‌ها نیز فعالیت خود را جدی بگیرند.

این مسئول ورزشی گفت: نباید به تعداد سالن‌های موجود قانع و راضی بود. در حال حاضر در شرق و جنوب شهر زنجان نیاز به سالن احساس می‌شود و در این رابطه از مسئولان استان برای در اختیار گرفتن زمین‌هایی با کاربری ورزشی درخواست‌هایی شده است. هم‌چنین هیئت قصد دارد با حمایت و تشکیل سمن‌ها، بخش خصوصی را هم وارد بدمینتون کند.

انصاری گفت: در شهرستان زنجان علاوه بر سالن اختصاصی آکادمی و سالن اختصاصی بانوان (اولین سالن اختصاصی بانوان در کشور)، اکثر قریب به اتفاق سالن‌های سرپوشیده در زمان‌های محدودی از روز در اختیار بدمینتون هستند. به ترتیب 80 و60 درصد از پروژه سالن‌های اختصاصی بدمینتون شهرستان ابهر و هیدج به اتمام رسیده است و هم‌چنین زمین سالن اختصاصی شهرستان‌های قیدار و خرمدره تصاحب شده است.

وی ادامه داد: هیئت در راستای برنامه‌های استعدادیابی خود مکاتباتی را با مسئولان اداره‌کل آموزش و پرورش استان داشته است. در این مکاتبات پیشنهاد شده تا مدیریت آموزش سنین پایه به یکی از نیروهای آموزش و پرورش واگذار شود و در مقابل، هیئت نیز همه تجهیزات و امکانات لازم از قبیل خط‌کشی، توپ، تور و سایر لوازم را برای سالن‌های این اداره فراهم کند. او امیدوار است در صورت عملی شدن این طرح انتظار می‌رود که زنجان تا سالیان سال حرف اول را در بدمینتون کشور بزند.

انصاری معتقد است: بدمینتون رشته سنگینی است اما مفرح و صدمات ورزشی بسیار کمی دارد به طوری که در کشورهای اروپایی رشته بدمینتون در سیستم آموزشی کودکان و نوجوانان گنجانده شده است.

او به‌عنوان یک مربی پیشرفت دو قشر در ورزش را تقریباً دور از انتظار دانست؛ قشر مرفه بی‌درد و قشر بسیار ضعیف جامعه، اولی به دلیل عافیت‌طلبی و دومی به دلیل نداری. در این میان این قشر متوسط و متوسط به پایین است که پتانسیل پیشرفت و قهرمانی دارد و هیئت توجه خاصی به این قشر دارد. او گفت که همه قهرمانان بدمینتون زنجان بلا استثنا از طبقه متوسط جامعه هستند و البته اکثراً تحصیل‌کرده هم هستند.

او خانواده‌ها را از نظر فرهنگ نگاه به ورزش به 3 دسته فرهنگی تقسیم کرد؛ دسته اول علاقه‌مند به رشته‌هایی مانند بدمینتون، اسکیت، اسکواش و تنیس، سطح دوم خانواده‌های علاقه‌مند به بسکتبال و والیبال و فوتبال و سطح سوم از خانواده‌ها علاقه‌مند به ورزش‌های رزمی و کشتی که اگر آسیب‌های ورزشی بعضی از رشته‌ها ماندد کشتی اعلام شود، دیگر کسی سراغ آن‌ها نمی‌رود. 

هیئت آرزوهای زیادی برای بدمینتون زنجان دارد و انصاری بر این باور است که دستیابی به این آرزوها یک‌دلی و یکدستی بین هیئت، مسئولان استان و مردم را طلب می‌کند.

وی ارزش مسابقات را در حضور تماشاگران دانست و گفت: تماشاگران در اقتصاد ورزش بسیار تاثیرگذارند و حضور آن‌ها می تواند در زمان رکود اقتصادی کشورها به عنوان سرمایه تلقی شود.

 وی در این رابطه افزود: در سال‌های قبل هم برنامه‌هایی برای جذب تماشاگر داشتیم (قرعه‌کشی و اهدای جوایز  به تماشاگران) و به دنبال فرهنگ‌سازی حضور خانوادگی تماشاگران در مسابقات هستیم.

انصاری گفت: با قول‌هایی که‌ از فرماندار زنجان گرفتیم و با حمایت خیرین ورزش دوست، امسال در مسابقات لیگ برتر، لیگ یک و لیگ دوکشور بدون اسپانسر شرکت می‌کنیم.

 

بدمینتون را به ورزشی لوکس به ورزشی معمولی تبدیل کردیم

دبیر هیئت بدمینتون استان نیز گفت که منابع مالی هیئت از طریق کمک‌های اداره‌کل ورزش و جوانان و شهریه‌های اخذ شده از ثبت‌نام کنندگان تأمین می شود و افزود: هزینه کلیه حامل‌های انرزی توسط خود هیئت پرداخت می‌شود و ماهانه مبالغی هم بابت اجرا پرداخت می‌کنیم.

غلامرضا باقری به سالن اختصاصی بانوان اشاره کرد و گفت تنها استان کشور هستیم که سالن اختصاصی بانوان داریم. با برنامه‌هایی که پیش‌بینی شده به‌دنبال پیشرفت در قسمت بانوان به مانند آقایان هستیم. او از انتخاب شدن یکی از بانوان نوجوان به تیم ملی خبر داد و گفت: امیدواریم در چند سال آینده بانوان زنجان در تیم‌های ملی کشور حضور داشته باشند.

باقری گفت: ما ورزش بدمینتون را در زنجان از حالت لوکس و پرهزینه بودن به یک ورزشی معمولی تبدیل کردیم. در این راستا افزود: هیئت تخفیفاتی را برای کسانی که از طریق ادارات و مساجد معرفی می‌شوند در نظر گرفته است و هم‌چنین دو فرزند از یک خانواده هم شامل 50 درصد تخفیف می شود.

وی هم‌چنین اشاره کرد از افراد بی‌بضاعت و کسانی که از طرف بهزیستی معرفی شده‌اند هیچ هزینه‌ای دریافت نشده و امروز در تیم‌های ما مشغول به فعالیت هستند و هیئت در حد توان به آن‌ها کمک می‌کند.

قهرمان سابق بدمینتون کشور گفت: از زمانی که هیئت را تحویل گرفتیم با دانشگاه زنجان تفاهم‌نامه‌ای امضا شده است و کمیته آموزشی – پژوهشی متشکل از اساتید دانشگاه تشکیل شده تا با انجام مطالعه و تحقیقات لازم به صورت علمی در رابطه با تغذیه، روان‌شناسی، آسیب‌شناسی و مدیریت ورزش پیش برویم.

باقری در رابطه با وضعیت مربیان گفت: کمیته مربیان هیئت اخیرا فعال شده و در آینده نزدیک اقدام به پالایش مربیان می‌کند و مربیانی که دارای سه شرط لازم باشند گزینش می‌شوند. او گفت: داشتن بالاترین سطح کارت مربی‌گری، صلاحیت اخلاقی و سابقه درخشان در ملی‌پوش بودن و یا تمرین دادن به ملی‌پوشان سه شرط لازم برای گزینش مربیان است.

وی در این‌باره افزود: نفراتی را در کمیته‌های مختلف فدراسیون داریم و ارتباط کامل خود با فدراسیون را حفظ کرده‌ایم و سعی داریم از دانش روز ورزش در فعالیت‌ها و برنامه/هایمان کمال بهره را ببریم. با هماهنگی از طریق فدراسیون قصد داریم هر دو ماه یک بار کلاس‌هایی را برای بازآموزی مربیان برگزار کنیم.

او گفت: به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که از همان ابتدا برای فرزندان‌شان وسایل و لوازم گران‌قیمت تهیه نکنند. با کم‌ترین هزینه ممکن فعالیت فرزندان‌شان را پیگیری کنند و اگر ما استعداد لازم را در آن‌ها دیدیم توصیه‌های حرفه‌ای را در ادامه کار  به آن‌ها می‌دهیم.

 

 

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx63


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»