کد خبر: 698
1397/05/15 - 19:46


کرباسی در پاسخ به سوال صدای زنجان در خصوص نگاه تک بعدی در اجرای برنامه‌‌ها:

نگاه بخشی نداریم

رشد 50 درصدی برگزاری کنسرت‌ها در زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان

هاجرکشاورزی- شامگاه روز شنبه اولین نشست خبری فاطمه کرباسی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با موضوع برگزاری چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های استان همچنین تشریح برنامه‌های سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به زنجان در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

وی در این مراسم به تشریح نقش رسانه‌ها در جامعه امروزی پرداخت و اظهار کرد:  دوره ما عصر اطلاعات و ارتباطات است و در این میان رسانه‌های ارتباط جمعی نفوذ و رسوخ زیادی در زندگی انسان‌ها داشته که همین تاثیر‌گذاری رسانه‌ها بر اندیشه و زندگی مردم سبب شده است تا حائز اهمیت باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به نقش تاثیرگذار رسانه‌ها در شکل‌دهی افکار عمومی اشاره کرد و گفت: همین امر سبب شده است تا دولت‌ها نیز به نقش رسانه‌ها اعتقاد داشته و از این فرصت بهره ببرند.

وی به ضرورت پایبندی رسانه‌ها به اصول حرفه‌ای اشاره کرد و تصریح کرد: با توجه به نفوذ رسانه‌ها در شکل‌‌دهی و جهت‌دهی به افکار عمومی و نیز افزایش استفاده مردم از فضای مجازی، رعایت اصولی همچون احترام به منافع عمومی و ارزش‌های جهانی، پایبندی به نظام اطلاعاتی و پذیرفتن مسئولیت‌های اجتماعی به جد توصیه می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اذعان کرد: لازم است در کنار پایبندی رسانه‌ها به اصول حرفه‌ای، خبرنگاران نیز آشنا به قواعد نگارش بوده و در انجام مصاحبه، تهیه گزارش و اخبار ارزش‌های خبری را تشخیص داده و اطلاعات عمومی و تخصصی نسبت به موضوعات داشته باشند.

وی در پاسخ به سوال صدای زنجان در خصوص اجرای تک بعدی برنامه‌های فرهنگی و هنری عنوان کرد: اینکه کسی مدعی است برنامه‌ها تک بعدی بوده، برداشت دوستان و بر اساس حدس و گمان است چرا که ما در حوزه برگزاری کنسرت‌ها 50 درصد رشد داشته‌ایم و درخواست برای کنسرت و اجرای تئاتر تا اواخر آبان ماه تکمیل شده است.

کرباسی با ابراز اینکه ما نگاه بخشی نداریم و به همه حوزه‌های هنر متناسب با اولویت‌ها نگاه می‌کنیم تاکید کرد: درتامین اعتبار هیچ اولویت ذاتی برای یک حوزه وجود ندارد و طبق مجوزهای که وجود دارد عمل می‌کنیم .

وی با ابراز اینکه اعتقاد قلبی من این است که تخصیص اعتبارات در تمامی بخش‌‌ها صورت گرفته و اولویت از مرکز استان به تمامی شهرستان‌ها گسترش یابد، تاکید کرد: بدنبال آن هستیم که تمامی شهرستان‌ها را در اجرای برنامه‌ها فرهنگی و هنری درگیر کنیم و وظیفه ما در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان این است که استعدادهای بالقوه را شناسایی و زمینه شکوفایی این استعدادها را فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: توجه به فرهنگ و هنر اقوام استان و بهره‌گیری از ظرفیت آنان در توسعه فضاهای فرهنگی استان نیز از جمله رویکردها درنگاه غیر بخشی در اجرای برنامه‌ها است.

ارسال 343 اثر به جشنواره مطبوعات استان

کرباسی در تشریح برنامه‌های روزخبرنگار با ابراز اینکه برگزاری جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های استان به چهارمین سال خود رسیده است، خاطرنشان کرد: در بازه زمانی تعیین شده برای ارسال آثار به این جشنواره بالغ بر ۳۴۳ اثر در قالب مقاله، یادداشت و سرمقاله، عکس خبری، گزارش، مصاحبه، تیتر، طراحی و صفحه‌آرایی و طنز مکتوب به دبیرخانه ارسال شده که متاسفانه در بخش کاریکاتور نیز شرکت‌کننده‌ای نداشته‌ایم.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه داوری آثار توسط 5 داور خارج استانی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: کار داوری جشنواره نیز با دریافت آثار آغاز شد که با انتخاب آثار برتر، اختتامیه جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها نیز روز چهارشنبه ۱۷ مرداد‌ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی روزبه برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ادامه تعداد آثار در بخش مقاله و یادداشت را به ترتیب ۱۷ و ۴۷ اثر برشمرد و تصریح کرد: در بخش عکس خبری ۱۹ اثر، خبر ۲۷، گزارش ۸۴، مصاحبه ۴۶، تیتر ۷۹ و طراحی و صفحه آرایی ۲۰ اثر به این دوره از جشنواره ارسال شده است.

کرباسی به تفکیک جشنواره به دو بخش خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مکتوب اشاره کرد و ابراز داشت: چنانچه آثار ارسال و پذیرفته شده در هر یک از بخش‌های جشنواره بین ۱۰ تا ۱۵ نفر باشد تنها نفر اول و دوم انتخاب می‌شوند و اگر بین ۵ تا ۱۰ نفر باشد فقط یک نفر به عنوان نفر برتر انتخاب می‌شود که برگزیدگان دو بخش به طورمجاز مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

 

این مقام مسئول با اشاره به جوایز درنظر گرفته شده برای نفرات برتر خاطرنشان کرد: جایزه نفر نخست تندیس جشنواره همچنین جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی بوده و نفرات دوم و سوم نیز علاوه بر  لوح تقدیر جوایز نقدی ۸ میلیون و ۶ میلیون ریالی دریافت می‌کنند.

کرباسی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان در طی روزهای پنج شنبه و جمعه هفته آینده اشاره کرد و اظهار کرد: سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به زنجان  پیرو سفرهای استانی بوده که همه استان‌ها مورد بازدید قرار گرفته و عقد تفاهم‌نامه‌‌هایی نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداران انجام می‌شود.

سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان در روزهای پایانی هفته آینده

وی ابراز کرد: در همین راستا قرار بود سفر وزیر ارشاد به زنجان در طی روزهای چهارشنبه تا جمعه این هفته صورت گیرد اما بدلیل سفر وزیر به سیستان و بلوچستان این سفر کاری به هفته آینده موکول شد و قرار شد هفته آینده میزبان وزیر باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان عقد تفاهم‌نامه‌ بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار زنجان را از جمله برنامه‌های وزیر در روز نخست کاری خود در استان اعلام کرد و عنوان کرد: علاوه بر عقد تفاهم‌نامه سفر به شهرستان‌ها نیز انجام شده و در 26 مردادماه نشست با اصحاب فرهنگ و هنر شهرهای ابهر، خرم‌دره، خدابنده و سلطانیه در شهرستان ابهر در برنامه‌های کاری وزیر گنجانده شده است.

وی در ادامه با ابراز اینکه نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شهرهای زنجان طارم، ایجرود و ماهنشان نیز در روز 25 مردادماه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: نشست مشترک با کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و نیز مسئولان ادارات متبوعه وزارت ارشاد، دیدار با آیت‌الله حسینی، پروفسور ثبوتی و یک خانواده شهید هنرمند استان، بازدید از کتابخانه مسجد جامع، دانشگاه تحصیلات تکمیلی و مهرانه از دیگر برنامه‌های وزیر در استان است.

کرباسی  دیدار با استاد مسلم عسگری، پیشکسوت موسیقی عاشقی زنجان را از دیگر برنامه‌های وزیر اعلام کرد و خاطرنشان کرد: حضور وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه شهر زنجان نیز برای روز جمعه پیش بینی شده است.

تدوین 12 راهبرد در شورای فرهنگ عمومی استان برای دستگاه‌ها

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ادامه به فعالیت شورای فرهنگ عمومی استان اشاره کرد و تصریح کرد: برای اجرای برنامه‌های فرهنگی دستگاه‌های زیر مجموعه این شورا تدوین 12 راهبرد مد نظر قرار داده شده است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز به عنوان ناظر بر اجرای برنامه‌ها خواهد بود و گزارش عملکرد دستگاه‌ها نیز در جلسات شورا اخذ می‌شود.

وی با اشاره به محور راهبردهای تدوین شده، خاطرنشان کرد: توسعه فرهنگ عمومی، ترویج و تقویت جنبه‌های مثبت فرهنگ اسلامی-ایرانی، اصلاح هنجارهای اجتماعی، اصلاح سبک زندگی، تقویت جنبههای مثبت فرهنگ بومی، تقویت رویکردهای علمی و فرهنگی جامعه، آماده‌سازی بستر گردش آزاد اطلاعات در جامعه از جمله راهبردهای پیش‌بینی شده در شورای استان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح اقدامات در مدت 4 ماه‌ مدیریت بر این مجموعه، خاطرنشان کرد: اعزام اصحاب فرهنگ و هنر به نمایشگاه کتاب، انعقاد تفاهم‌نامه سه جانبه بین دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان و ورزش و جوانان، برگزاری جشنواره رمضان، برگزاری همایش قرآنی و تجلیل از نفرات برگزیده مسابقات، تقدیر از قرآن‌آموزان و مؤسسات برتر از جمله کارهای شاخص صورت گرفته بوده است.

وی به اجرای ۶ کنسرت در زنجان در مدت زمان یاد شده اشاره کرد و عنوان کرد: اجرای یک نمایش صحنه‌ای، برگزاری ۸ نمایشگاه هنرهای تجسمی، صدور ۱۱ پروانه اکران فیلم همچنین مجوز تاسیس ۵ آموزشگاه آزاد هنری در این دوره محقق شده است.

کرباسی با بیان اینکه درمدت سه سال 93 تا 95 افزایش بودجه را داشته‌ایم، عنوان کرد: این افزایش بودجه سبب اجرای برنامه‌های بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری در استان شده بود که متاسفانه از سال 96 و با کاهش بودجه سیستم دولتی و به تبع آن، استان مواجه بودیم که در این راستا با کاهش بودجه فصل 5 اجرای برخی از برنامه‌ها با تغییراتی همراه شد و برخی از این برنامه‌ها نیز بدلیل عدم تامین بودجه در سال گذشته نهایی نشد.

اختصاص اعتبار برای ساخت سالن تئاتر استان

 

این مقام مسئول با اشاره به ازسرگیری عملیات اجرایی پروژه سالن همایش و تمرین تئاتر که از ۱۲ سال پیش آغاز شده است، عنوان کرد: با برگزاری مناقصه و قرارداد ۴,۵ میلیاردی عملیات از سر گرفته شده و سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده بود که امسال نیز رقم یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومانی برای آن پیش‌بینی شده است.

پاسخ به سوال خبرنگاران نیز بخش پایانی نشست فاطمه کرباسی با اصحاب رسانه استان بود که موضوعاتی مانند عدم حمایت از نشریات استانی، روند برگزاری جشنواره‌های موسیقی و تئاتر، جشنواره قرآن و آیات و نیز بزرگ‌ داشت منزوی همچنین چگونگی اجرای برنامه‌ها و توجه تک بعدی در اجرا مطرح شد و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به آنها پاسخ داد.

در این باره کرباسی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص برپایی نمایشگاه کتاب، برگزاری آن را در تاریخ مهر و آبان ماه سال جاری اعلام کرد و گفت: با توجه به زمان نامناسب نمایشگاه در شهریورماه سال گذشته، برگزاری نمایشگاه کتاب امسال به مهر و آبان ماه موکول شده است  که روزهای قطعی آن نیز پس از انجام رایزنی‌ها اعلام خواهد شد.

خبر منفی نزنید

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان تصریح کرد: توصیه ما به رسانه‌ها این است که تنها خبر منفی نزنند و در کنارنقاط ضعف نقاط قوت را نیز ببینید و این یک عیب برای ما زنجانی‌ها است که تنها نقاط ضعف را می‌‌بینیم این درحالی است که کارهای ارزشمندی در استان توسط مدیران شایسته اجرایی شده است که نتیجه آن این شده است که یک حس آرامش برای کسانی که به این استان سفر می‌‌کنند، بدست می‌آید.

کرباسی با توصیه به رسانه‌ها عنوان کرد: بایستی در انعکاس مطالب تعادل را رعایت کرده و در کنار بیان نقاط ضعف، نقاط قوت را نیز بیان کنید چرا که متاسفانه گاها شاهد هستیم، مطبوعات و رسانه‌های استانی طوری اخبار را منعکس می‌کنند که انگار در یک مجموعه فاجعه‌بار بدبختی قرار داریم.

 

#مدیرکل ارشاد استان زنجان، فاطمه کرباسی، نشست خبری مدیرکل ارشاد زنجان

 

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx698


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»