کد خبر: 707
1397/05/20 - 19:46


بیشترین تعداد جوایز چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های استان باز هم به روزنامه صدای زنجان رسید

صدا تَکرار کرد

کسب سه مقام اولی، دو مقام دومی و یک مقام سومی

پایگاه خبری صدای زنجان

هاجر کشاورزی- 6 جایزه برتر در بخش‌های اصلی، کسب رتبه برتر در بخش موضوعی حوزه آسیبهای اجتماعی و انتخاب روزنامه صدای زنجان به عنوان مقامآورین‌ترین رسانه استانی در این دوره و کسب عنوان برتر توسط یکی از روزنامه‌نگاران صدای زنجان در طی چهار دوره جشنواره، حاصل تلاش روزنامه‌نگاران این نشریه بود.

در جشنواره امسال بالغ بر ۳۴۳ اثر در قالب مقاله، یادداشت و سرمقاله، عکس خبری، گزارش، مصاحبه، تیتر، طراحی و صفحه آرایی و طنز مکتوب به دبیرخانه ارسال شده بود که آثار توسط 5 داور کشوری مورد بررسی قرار گرفت که در بخش مقاله و یادداشت به ترتیب ۱۷ و ۴۷ اثر، در بخش عکس خبری ۱۹ اثر، خبر ۲۷ اثر، گزارش ۸۴، مصاحبه ۴۶، تیتر ۷۹ و طراحی و صفحه آرایی ۲۰ اثر ارسال شده بود.

از موارد مورد توجه در جشنواره امسال تفکیک بخش‌های رقابتی به دو بخش خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های خبری و نشریات چاپی بود که با اعلام نتایج توسط هیئت داوران در بخش گزارش نشریات چاپی، به ترتیب علی‌اکبر شیوخی از نشریه عصر ملت نفر اول، بهنام آقاجانلو از روزنامه صدای زنجان نفر دوم و داوود محمدی از روزنامه مردم‌نو به عنوان نفر سوم انتخاب شدند.

سمیه میناخانی از روزنامه صدای زنجان به عنوان نفر اول در بخش تیتر نشریات چاپی انتخاب و زهرا هادیلو از روزنامه همشهری به عنوان نفر سوم انتخاب شدند و هیئت داوران در این بخش اثری را حائز رتبه دوم ندانستند.

هیئت داوران در بخش تیتر خبرگزاری‌ها نیز هیچ اثری را حائز کسب رتبه اول ندانست و زهرا رسولی از خبرگزاری فارس و یوسف قزلباش از خبرگزاری ایسنا به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را از آن خود کردند.

در بخش گزارش خبرگزاری‌ها نیز زهرا رسولی از خبرگزاری فارس حائز رتبه نخست، سجاد کریمی به همراه مینا افشار از خبرگزاری ایرنا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

در بخش خبر نشریات چاپی، هیئت داوران اثری را حائز رتبه ندانستند و در بخش خبر خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری نیز نفرات اول و دوم به تشخیص داوران حائز رتبه نشدند و علی الماسی از پایگاه خبری موج‌رسا و حسن اکبری از خبرگزاری ایرنا به صورت مشترک حائز رتبه سوم شدند.

همچنین مهدی سهرابی و الهام احمدی از روزنامه صدای زنجان رتبه‌های اول و دوم برگزیدگان بخش مصاحبه در حوزه نشریات چاپی را کسب کردند و زهرا هادیلو از روزنامه همشهری نیز در این بخش به عنوان نفر سوم انتخاب شدند و در بخش مصاحبه خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری، علی‌اکبر شیوخی از پایگاه خبری پیام ملت رتبه اول، سجاد کریمی از خبرگزاری ایرنا رتبه دوم و پریسا یوسفی از خبرگزاری ایسنا رتبه سوم را از آن خود کردند.

در بخش طراحی و صفحه آرایی نیز بهرام بلنداقبال از روزنامه صدای زنجان رتبه اول، فاطمه سیاحتی از موج بیداری رتبه دوم و صغری محمدی از هفته‌نامه مشاغل و کسب و کار رتبه سوم را از آن خود کردند.

برگزیده دیگر روزنامه صدای زنجان در بخش عکس بود که حامد رحمتی از روزنامه صدای زنجان رتبه سوم را از آن خود کرد و در این بخش نیز اسدالله قربان‌زاده از خبرگزاری خبر آنلاین رتبه اول، نیما بیگدلی از خبرگزاری ایسنا رتبه دوم را کسب کردند.

محمدحسین حسینی از ماهنامه اقتصاد زنجان در بخش مقاله نشریات چاپی نفر اول، حسن حسینعلی از ماهنامه اقتصاد زنجان دوم و سکینه محمدی از نشریه مشاغل کسب و کار حائز رتبه سوم شدند.

در بخش سرمقاله و یادداشت نیز رضا رمضانی از روزنامه مردم‌نو نفر نخست، احمد حسنی از  نشریه صنعت و تجارت زنجان نفر دوم و زهرا هادیلو از روزنامه همشهری به عنوان نفر سوم معرفی شدند .

همچنین در بخش موضوعی این جشنواره نیز در بخش آسیب‌های اجتماعی روزنامه صدای زنجان رتبه برتر را کسب کرد که در این رابطه در حوزه آب و محیط زیست از هفته‌نامه صنعت و تجارت زنجان، خانواده و سبک زندگی از هفته‌نامه آوای میهن، در بخش نظام سلامت از هفته‌نامه مشاغل کسب و کار، در حوزه نظام سلامت از خبرگزاری ایرنا، دین و معنویت از خبرگزاری شبستان، ایثار و شهادت از پایگاه خبری موج‌رسا، حمایت از کالای ایرانی از خبرگزاری مهر، ورزش و نشاط اجتماعی از خبرگزاری ایسنا و آب و محیط زیست از خبرگزاری فارس تجلیل به عمل آمد.

در این مراسم سمیه میناخانی از صدای زنجان و اسداله قربانزاده که طی دوره‌های گذشته بیشترین جایزه را دریافت کرده بودند نیز تقدیر شدند.

شایان ذکر است در این مراسم از چند نفر از پیشکسوتان عرصه مطبوعات در بخش‌های مختلف هم با اهدای هدایایی تقدیر شد که علی اشرف فتحی، پرویز قزلباش، فاطمه جعفری، علی‌محمد بیانی، حسین حسین‌علی، اکبر نیتی، صغری محمدی، کیارش زندی و ابوذر جعفری بودند.

در این مراسم که به مناسبت تجلیل از روز خبرنگار بود، اسدالله درویش‌امیری استاندار زنجان در صحبتهای خود با خبرنگاران و مسئولان رسانه‌های استانی توجه به منافع ملی را در بازتاب و انعکاس اخبار اولویت نخست دانست و تصریح کرد: نقد منصفانه، شفاف‌سازی از جمله شاخصه‌های کار یک خبرنگار حرفه‌ای است که در کنار این ویژگی‌ها بایستی خبرنگاران در انجام رسالت خود از بزرگ‌نمایی مشکلات و برخورد باندی و جناحی پرهیز کنند و اولویت اصلی خود را منافع ملی بدانند.

این مقام مسئول ابراز کرد: خبرنگاران در قبال کشور و منافع ملی دخیل هستند و در این باره رسانه و مطبوعات با رعایت اخلاق حرفه‌ای بایستی متوجه این مسئولیت حساس باشند.

خبرنگاران، فارغ از جناح و جریان‌های سیاسی چشم و گوش جامعه هستند

نماینده عالی دولت در استان با توصیه به پرهیز از بد اخلاقی و پرخاشگری توسط خبرنگاران در انتشار اخبار عنوان کرد: خبرنگاران نه در مقابل یک گروه بلکه در مقابل تمام افراد جامعه مسئول هستند و بایستی فارغ از جناح و جریان ‌های سیاسی چشمان بینا و گوش شنوای جامعه باشند.

درویش امیری در ادامه سخنان خود به نقش خبرنگاران در تغییر باورهای مردم اشاره کرد و افزود: خبرنگاران به عنوان افراد آگاه، با انعکاس اخبار و اطلاعات باورها و اعتقادات مردم را شکل می‌دهند و بایستی خود این مراقبت و دقت را داشته باشند که سبب انحراف افکار عمومی به بیراهه نشوند.

استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر جذب اعتماد مردمی افزود: خبرنگار ناظر بر رفتار مسئولان است و مردم به رسانه‌ها اعتماد دارند و وظیفه رسانه این است  تلاش کند تا این اعتماد از بین نرود و در این راستا ارائه اطلاعات صحیح کار اصلی بوده چراکه اخبار دروغ همچون سمی کشنده برای جامعه است.

درویش امیری با بیان اینکه بزرگ‌نمایی مشکلات یکی از آفت‌های جامعه خبری است، تصریح کرد: رسانه‌ها به عنوان نماینده افکار عمومی حقایق را بیان کنند.

وی مردم گرایی را از ویژگی‌های مهم خبرنگاران دانست و تصریح کرد: با یک سویه به قاضی رفتن انسان راضی برمی گردد و به خبرنگاران  توصیه می‌شود در دامن غفلت قرار نگیرند.

نماینده عالی دولت در استان با ابراز خرسندی از کلنگ زنی خانه مطبوعات استان زنجان در روز خبرنگار عنوان کرد: با ساخت خانه مطبوعات، نشریات و رسانه‌های استان زنجان صاحبخانه می‌شوند.

در ادامه این مراسم، فاطمه کرباسی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت معاونت مطبوعاتی در کشور ، به شفاف سازی صورت گرفته اشاره کرد و گفت: بسیاری از اقدامات در این حوزه چه در صدور مجوز‌ها و چه در برگزاری جشنواره‌ها به صورت الکترونیکی و با تدوین آئین نامه‌ها بوده است.

وی تصریح کرد: پیشروترین و شفاف‌ترین معاونت، معاونت مطبوعاتی است که  دارای آیین‌نامه‌ها و عملکردهای شفاف بوده و خوشبختانه در استان نیز شاهد اجرای این آئین نامه‌ها در طی برگزاری جشنواره‌ها بوده‌ایم.

شاهد رشد کمی و کیفی کار خبرنگاران استانی هستیم

این مقام مسئول با ابراز اینکه در طی سالهای اخیر شاهد رشد کمی و کیفی کار خبرنگاران و رسانه‌های استانی بوده‌ایم، اظهار کرد: برنامه‌ای نیز در معاونت مطبوعاتی استان برای شناسایی خبرنگاران فعال استان انجام شده است که پیگیری مطالبات بویژه در زمینه پوشش بیمه‌ای صورت می‌گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با ابراز اینکه تعداد خبرنگارانی که در خانه مطبوعات استان اقدام به ثبت نام کرده‌اند از 30 نفر سال گذشته به 150 نفر افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: برای پیگیری مشکل بیمه خبرنگاران با تامین اجتماعی صحبت‌هایی شده است که امیدواریم حل این مشکل در مدت زمان کوتاهی انجام شود.

کرباسی در بخش دیگری از سخنان خود ارتقا و اعتلای نشریات استان را از جمله اهداف برگزاری چهارمین جشنواره مطبوعات استان ذکر کرد و ابراز کرد: بررسی نقاط ضعف و قوت نشریات استانی همچنین  شناسایی و ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان، ارتقا کیفی آثار منتشر شده در رسانه‌های استانی و نیز ارتقای کار خبرنگاران استان از جمله موضوعات مورد توجه در برگزاری این جشنواره است.

بسیاری از مشکلات جامعه امروز ما بدلیل فقر فرهنگی است

علی وقفچی، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود که مسئله افزایش آگاهی‌های عمومی را مطرح و اظهار کرد: بسیاری از مشکلات جامعه امروز ما بدلیل فقر فرهنگی است تا فقر اقتصادی و با برطرف کردن فقر فرهنگی بسیاری از مشکلات اقتصادی نیز مرتفع می‌‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توسعه کشور را مدیون توسعه علم و اندیشه دانست و خاطرنشان کرد: در کشوری که بر پایه  اندیشه و علم بنا شده توسعه و پیشرفت کشور محقق می‌شود .

وقفچی در توصیه خود به رسانه‌های استانی، راستگویی را عامل موفقیت در توسعه دانست و تصریح کرد: رسانه‌ها باید با نقد منصفانه و فارغ از انتشار اخبار نادرست مصلحت‌های جامعه را مد نظر قرار دهند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: رسانه‌ها در کنار اخبار درست، فرهنگ‌سازی را باید مد نظر قرار داده و سرمایه‌های مردم را به سمت و سوی درست هدایت کنند.

وقف‌چی در این‌باره با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته خانواده‌ها و سرمایه‌داران در مواقع بحرانی انصاف را مدنظر قرار داده و پول‌هایشان را برای خرید ارز خرج نمی‌کنند، عنوان کرد: رسانه‌ها نیز بایستی خارج از التهابهای موجود مردم را به سمت رفتارهای مطلوب هدایت کنند.

در پایان وپیش از آغاز مراسم تجلیل از خبرنگاران، محمود مختاریان نماینده داوران چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری استان زنجان با ارائه تحلیلی از آثار ارائه شده در این جشنواره، کیفیت آثار را در حد قابل قبول دانست و عنوان کرد: 343 اثر ارسال شده از سوی 82 خبرنگار استان توسط داوران شاخص مورد بررسی قرار گرفت که آثار با وجود رشد نسبی نسبت به دوره‌های گذشته، می‌توانست کیفیت بالاتری را داشته باشد.

شاهد تحولات زیادی در رسانه‌های محلی هستیم

استاد حوزه مطبوعات با بیان اینکه در گزارش‌های ارسالی توسط رسانه‌های استانی شاهد پرداختن به موضوعات محلی بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: استان زنجان یک استان متفاوت نسبت به استان‌های دیگر بوده و ما شاهد تحولات زیادی در رسانه‌های محلی هستیم بطوریکه میزان تیراژ برخی از رسانه‌های محلی رقم قابل توجهی را داشته است.

مختاریان روزنامه نگاری را شغلی بدون بازنشستگی دانست و تاکید کرد: رسانه‌ها حتی بدون داشتن کاغذ با عشق کار می‌کنند و تبریک می‌گویم که سطح روزنامه‌نگاران کشور ما از بسیاری از روزنامه نگاران کشورها بالاتر است .

نماینده داوران چهارمین جشنواره مطبوعات با بررسی آثار تاکید کرد: گزارش‌های ارسال شده توسط خبرگزاری‌های استان کیفیت مطلوبی داشت اما در بخش خبر، نشریات مکتوب هیچ یک از آثار ارسالی حائز شرایط برای کسب رتبه نبود.

 

#روزنامه صدای زنجان، چهارمین جشنواره مطبوعات زنجان

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx707


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»