کد خبر: 714
1397/05/24 - 19:46


شهردار زنجان در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی عنوان کرد:

پیش‌دستی زنجان در برگزاری جشنواره‌ها

ارائه پیشنهاد ثبت شهر زنجان به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی فلزی

پایگاه خبری صدای زنجان

الهام احمدی- مسیح‌اله معصومی، شهردار زنجان در مراسم افتتاحیه سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی که در مجموعه گردشگری گاوازنگ برگزار شد با اشاره به این‌که شهر زنجان در برخی از ویژگی‌ها صاحب نام بوده گفت که زنجان در سطح کشور جزو شهرهای تراز اول مطرح است.

وی وجود ملیت، قومیت و طوایف مختلف با ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی خاص در کشور را در رقابت با یکدیگر توسط ارائه فرهنگ و اصالت خاص خود هستند ولی برادرانه در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره‌هایی همانند آش رقابت داخلی را در کشور ایجاد می‌کند شهر زنجان در برگزاری این مراسم پیشرو بوده و گوی سبقت را از شهرهای دیگر ربوده است.

شهردار زنجان با تأکید بر این‌که از جمله ویژگی‌های متمایز زنجان از سایر شهرها نامگذاری این شهر به پایتخت شور و شعور حسینی است که در ایامی از سال پذیرای میلیون‌ها مسافر از شهرها و حتی کشورهای مختلف است که نشان از اتحاد و همبستگی مردم زنجان است، ابراز کرد: نام نهادن این شهر به میزبان مهربان از دیگر ویژگی‌های زنجان است.

وی با بیان این‌که زنجان در ماه گذشته بین 10 کشور عضو اکو به عنوان شهر پیشرو انتخاب شد که این مایه افتخار است، خاطرنشان کرد: زنجان تاکنون در برگزاری جشنواره‌ها بین شهرهای دیگر پیش‌دست بوده است.

معصومی با اشاره به این‌که جشنواره آش برای سیزدهمین سال متوالی جشنواره آش را برگزار می‌کند که الگویی برای دیگر شهرها شده است، یادآور شد: شاید در شهرهای دیگر نیز جشنواره‌هایی همانند آن برگزار شود ولی همه مقلد زنجان بودند چرا که با برگزاری سیزده سال پیاپی با وجود تمام سختی و محدودیت‌ها می‌توان این شهر را پیش قراول دانست.

وی در پایان متذکر شد: امیدواریم در کنار اتحاد و همبستگی بین مدیران و مسئولان استانی بتوانیم به محقق شدن شعار «شهر زنجان در مسیر توسعه» گام‌های موفقی برداریم.

یحیی رحمتی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این مراسم با بیان این‌که سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی رسماً کار خود را آغاز کرد، گفت: این جشنواره بزرگترین رویداد جشنواره غذای کشور مطرح بوده و یکی از بزرگترین جشنواره‌های گردشگری کشور محسوب می‌شود.

بازدید 120 هزار نفر از جشنواره آش

وی با تأکید بر این‌که روزانه 120 هزار نفر از جشنواره مذکور و غرفه‌های صنایع دستی و طبخ آش و ... بازدید می‌کنند، افزود: در هیچ جشنواره ملی نمی‌توان این میزان بازدیدکننده را مشاهده کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان به حضور همه استان‌های کشور یعنی 31 استان در جشنواره ملی آش در حوزه صنایع‌‌دستی زنجان اشاره کرد و یادآور شد: 22 استان کشور در طبخ آش‌های سنتی و منطقه‌ای خود در این جشنواره فعالیت می‌کنند.

پخت روزانه 45 هزار نفر از جشنواره آش

وی با اشاره به این‌که در جشنواره امسال روزانه برای 45 هزار نفر آش پخت می‌شود که رکورد خوبی در بین جشنواره‌های دیگر استان‌ها است، خاطرنشان کرد: از جمله برنامه‌هایی که در طول برگزاری جشنواره پیش‌بینی شده است ورود مجموعه‌ای از تورهای گردشگری و بازدید از جشنواره و غرفه‌های پیش‌بینی شده در حوزه صنایع دستی و ... است.

رحمتی تور کانون بازنشستگان نیروهای مسلح کشور را از جمله‌ تورهایی عنوان کرد که در قالب 22 اتوبوس از روز سه‌شنبه برای بازدید از جشنواره آش وارد زنجان می‌شوند، تصریح کرد: ورود قطارهای گردشگری نیز از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده در طول برگزاری جشنواره مذکور است.

ورود بیش از 140 تور به مقصد جشنواره آش

وی با بیان این‌که سال گذشته بیش از 140 تور به مقصد جشنواره آش زنجان آمدند که امسال با توجه به برآوردهای انجام شده به طور یقین تعداد تورها بیش از سال گذشته بوده و با روند رو به رشد همراه می‌شود، بیان کرد: اتفاق خوبی که امسال در جشنواره ملی آش رخ می‌دهد ثبت زنجان به عنوان شهر ملی ملیله است که این مهم در مراسم اختتامیه جشنواره مذکور اعلام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان با تأکید بر این‌که با معرفی زنجان به عنوان شهر ملی ملیله نشان از ظرفیت این شهر در تولید هنرهای سنتی است، عنوان کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده لوح شهر ملی ملیله توسط معاون ریاست جمهوری در مراسم اختتامیه جشنواره ملی آش تقدیم مردم این شهر می‌شود تا دیگر هیچ شهری ادعایی در مورد ملیله نداشته باشد چرا که صنعت ملیله برای شهر زنجان است.

وی با یادآوری این مطلب که ثبت شهر زنجان به عنوان شهر ملی ملیله مقدمه‌ای است برای ثبت جهانی این شهر چرا که هفته گذشته پیش‌داوران سازمان یونسکو از سه کشور چین، عمان، کویت در این شهر حضور داشتند که با عظمتی که در این شهر دیدند پیشنهاد ثبت شهر زنجان به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی فلزی را دادند.

رحمتی با بیان این‌که ثبت شهر زنجان به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی فلزی دستاورد بزرگی است که نیاز به همکاری و هماهنگی سایر نهادها و نیز مردم است، ابراز کرد: امیدواریم با تلاش‌های همکاران بتوانیم لحظات به یادماندنی را در خاطره مردم به ثبت برسانیم.

وی با اشاره به این‌که جشنواره ملی آش ايرانی برای سيزدهمين سال متوالی از تاريخ  22 الی 26 مرداد ماه سال جاری برگزار می‌شود، تصریح کرد: اين رويداد با هدف معرفی آش‌های محلی و احيای سنن قديمی و با برپايی غرفه‌های پخت آش و غرفه‌های صنايع دستی، ويژه برنامه‌های افتتاحيه و اختتاميه، شب‌های فرهنگی، اجرای موسيقی محلی، مسابقه و ... برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان در ادامه به برگزاری مسابقه مقدماتی سيزدهمين جشنواره ملی آش ايرانی با توجه به تعدد شرکت‌کنندگان اشاره کرد و گفت: این مسابقه در مجموعه تفريحی گاوازنگ برگزار شد.

گفتنی است از جمله مواردی که در این جشنواره باید مد نظر شرکت‌کنندگان قرار می‌گرفت این‌که تمامی وسايل پخت و پز بر عهده شركت‌كننده بوده و مقدار آش پخته شده با هدف صرفه‌جويی فقط برای 7 نفر بود، پخت آش در محل گاوازنگ بوده و تعداد شركت‌كنندگان در مسابقه مقدماتی 240 نفر عنوان شد که از این تعداد 10 آشپز به جشنواره آش راه یافت. به برندگان در اين مسابقه غرفه آش تعلق گرفت.هزينه غرفه جشنواره آش برای برگزيدگان مسابقه 5 ميليون ريال است.

 

#جشنواره آش زنجان، شهردار زنجان، صنایع دستی زنجان

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx714


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»