کد خبر: 825
1397/08/22 - 19:46


مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان درباره شروط خاندان حسینی پیرامون بهره‌برداری از کتابخانه مسجد سید:

کتابخانه عمومی شرط ندارد

حال خوش کتاب؛ از خواندن است

پایگاه خبری صدای زنجان

زهره میرعیسی‌خانی- مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی اظهار کرد: برای تکمیل کتابخانه مرکزی استان، بالغ بر 30 تا 40 میلیارد تومان اعتبار لازم است.

به گزارش صدای زنجان، امیرعلی نیک‌بخش در نشست خبری دیروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه به دنبال رایزنی‌هایی برای تامین اعتبار پروژه نیمه تمام کتابخانه مرکزی استان هستیم، گفت: در حال حاضر در با یکی از واحدهای صنعتی استان وارد گفتگو شده‌ایم تا با تامین اعتبار این پروژه، به اتمام رسیدن این کتابخانه را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: این پروژه نیمه کاره در سال 88 با انجام تحقیقاتی مبنی بر اینکه بزرگترین کتابخانه مرکزی کشور در استان زنجان ساخته شود، کلنگ‌زنی شد و تاکنون 24 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که همین میزان از پیشرفت فیزیکی بالغ بر 4 میلیارد تومان اعتبار هزینه برداشته است.

این مسئول افزود: پیش‌بینی‌های انجام شده در خصوص اعتبار لازم برای اتمام این پروژه بالغ بر 30 تا 40 میلیارد تومان هزینه است و امیدواریم به وسیله یک سرمایه‌گذار از بخش خصوصی بتوان اعتبارات لازم را در این زمینه تامین کرد که مسلما با اتمام این پروژه کاری ماندگار در استان انجام خواهد شد.

مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی با اشاره به وضعیت کتابخانه تاریخی مسجد جامع (کتابخانه سید) اظهار کرد: این کتابخانه متعلق به خاندان آیت الله سید محمد حسینی زنجانی است که تا همین سال‌های اخیر به عنوان یک کتابخانه عمومی مشغول به فعالیت خود بود که در سال 88 به دلیل ریزش بخشی از این کتابخانه، تعطیل شد و به مرمت آن اقدام شد که در حال حاضر مرمت داخلی این کتابخانه به اتمام رسیده است ولی همچنان بخشی از مرمت خارجی آن که مربوط به مرمت ورودی آن است در حال تکمیل است و به محض اینکه خاندان حسینی اعلام آمادگی برای تحویل این کتابخانه کنند، نسبت به تجهیز آن اقدام خواهیم کرد چرا که تجهیزات این کتابخانه در حال حاضر در انبار نگهداری می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه «آیا نهاد کتابخانه‌های عمومی شروط مطرح شده از سوی این خاندان را قبول خواهد کرد؟» تصریح کرد: کتابخانه‌های عمومی نمی‌توانند در قید و بند شروط تعیین شده باشند ولی به لحاظ اینکه این کتابخانه قدمت دیرینه‌ای دارد قطعا برخی از شروط قابل انجام است که طبق شرایط کتابخانه‌های عمومی در حوزه کاری ما نیست.

نیکبخش با اشاره به اینکه در حال حاضر بالغ بر 45 هزار جلد کتاب نهاد کتابخانه‌های عمومی در اختیار این کتابخانه است، گفت: در خصوص کتاب‌های با ارزش موجود در این کتابخانه باید اذعان داشت که این کتاب‌ها در خود کتابخانه حفاظت می‌شوند و به ما داده نشده است.

مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی با اشاره به شرایط کتابخانه در روستاها اظهار کرد: طبق سیاست‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در خصوص احداث کتابخانه در روستاها تا سال 96، احداث کتابخانه در روستاهایی که جمعیتی بالاتر از 1500 نفر داشتند مجوز احداث کتابخانه داده می‌شد، این در حالی است که این قانون در امسال به جمعیتی بالغ بر 2500 نفر ارتقا یافته است و روستاهایی که بیش از 2500 نفر جمعیت دارند اجازه احداث کتابخانه دارند مگر اینکه روستای مذکور دهستان باشد و چند روستا را پوشش بدهد و مردم برای امانت گرفتن کتاب از روستاهای مجاور به این کتابخانه رجوع کنند.

این مسئول ادامه می‌دهد: تعداد کتابخانه‌های استان زنجان پس از انقلاب در حدود 30 برابر افزایش داشته است این در حالی است که در سال‌های پیش از انقلاب استان زنجان تنها دارای 3 تا 4 کتابخانه بود و در شهرستان‌ها کتابخانه‌هایی که ساختمان آن‌ها استیجاری بود فعالیت داشتند.

 نیک‌بخش با اشاره به اینکه شعار هفته کتابخوانی امسال با عنوان «حال خوش خواندن » نامگذاری شده است،گفت: امید است همه اقشار جامعه با خواندن کتاب و به دست آوردن آگاهی حال خوشی به دست بیاورند و نمود علنی این شعار را در افراد جامعه شاهد باشیم.

 وی با اشاره به اینکه امسال بیست و ششمین دوره گرامی‌داشت هفته کتاب برگزار می‌شود، اظهار کرد: این مراسم از سال 72 به صورت سالانه برگزار شده است چرا که هر چیزی آنتی‌ویروسی دارد و پدافند غیر عامل انسان، داشتن اطلاعات کافی است.

مدیرکل امور کتابخانه‌های عمومی استان زنجان، ادامه داد: برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی که امروز به جد گریبان‌گیرمان شده است، باید مسلح به خوانش باشیم چرا که مردمی که دارای علم کافی هستند کمترین آسیب‌های اجتماعی را می‌بینند و روز به روز پیشرفت می‌کنند.

وی ضمن بیان اینکه بنا به منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی به نظر می‌رسد اگر علم کافی در این زمینه داشته باشیم، می‌توانیم بر مشکلات پیشی بگیریم، افزود: اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را به جهانیان صادر کنیم، باید خود را مسلح به علم کنیم چرا که علم، امروز ثروت است.

نیک‌بخش با اشاره به این‌که خوشبختانه تعداد اعضای کتابخانه‌های عمومی استان از مهرماه پارسال تا مهرماه امسال، از 77 هزار نفر به 80 هزار و 422 نفر رسیده است، تصریح کرد: 8 درصد از جمعیت استان عضو فعال کتابخانه‌ها هستند و بالغ بر 4.4 درصد مراجعه‌کننده به کتابخانه‌ها افزایش یافته است.

این مسئول اذعان کرد: همچنین تعداد کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های استان از یک میلیون و 199 هزار جلد طی پارسال به یک میلیون و 278 هزار و 655 جلد افزایش یافته است که بالغ بر 6.6 درصد افزایش منبع داشته‌ایم و 2 درصد نیز امانت کتاب از کتابخانه‌ها افزایش یافته است.

وی با اشاره به این‌که پارسال به صورت میانگین هر زنجانی یک جلد کتاب را به امانت برده و خوانده است، یادآور شد: مهرماه سال گذشته 92 باب کتابخانه در سطح استان داشتیم و این تعداد امسال به 95 باب رسیده است. همچنین طی مهرماه پارسال تا مهرماه امسال، حدود 25 کتابخانه در سطح استان زیباسازی و مناسب‌سازی شده است.

این مسئول با تاکید بر این‌که پیش‌بینی می‌شود تعداد عضو کتابخانه‌های استان امسال با 9 درصد افزایش به 87 هزار نفر برسد، افزود: پیش‌بینی می‌شود که امسال به صورت متوسط هر شهروند بیش از یک جلد کتاب به امانت بگیرد. علاوه بر این، مقرر است که در مجموع از امسال تا دو سال آتی، 8 باب کتابخانه به بهره‌برداری برسد.

نیک‌بخش با اشاره به این‌که تا سال 1400 در مجموع پنج کتابخانه سیار خواهیم داشت، ادامه داد: بر اساس پیگیری‌ها امسال 10 درصد به منابع کتابخانه‌ها افزوده خواهد شد. این در حالی است که پارسال 115 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های استان اهدا شد و طی امسال تاکنون نیز 50 هزار جلد کتاب اهدا شده است.

این مسئول با اشاره به این‌که پیش‌بینی می‌شود امسال 474 نشست کتابخوان و کتابخوانی داشته باشیم، تصریح کرد: مقرر بود طی امسال سه نشست کتابخوان تخصصی برای گروه‌های تاریخ، فلسفه و ادبیات برگزار شود که دو نشست برگزار شده است و نشست باقی‌مانده نیز تا پایان سال برگزار می‌شود. همچنین نیمی از 450 نشست مدرسه‌ای که برای امسال پیش‌بینی شده بود نیز بر گزار شده است.

وی با بیان این‌که در معرفی کتاب، 310 عنوان کتاب معرفی شده است، افزود: امسال در مجموع 142 مسابقه کتابخوانی خواهیم داشت و این در حالی است که اولین مسابقه بزرگ با عنوان «کتابخوانی رضوی» برگزار شده است و دومین مسابقه بزرگ نیز با عنوان «کتابخوانی نماز» با حمایت ستاد اقامه نماز استان برگزار خواهد شد. علاوه بر این، نیمی از 50 جلسه نقد و بررسی کتاب که برای امسال در نظر گرفته شده بود برگزار شده است.

نیک‌بخش با بیان این‌که 49 درصد از 1113 دوره قصه‌گویی نیز با موفقیت اجرا شده است، خاطرنشان کرد: مقرر است طی امسال 403 جلسه جمع‌خوانی کتاب برگزار شود که تا کنون 180 جلسه برگزار شده است. همچنین برنامه‌ریزی شده است که طی هفته کتاب 530 برنامه اعم از برگزاری مراسم گرامی‌داشت روز کتاب و تجلیل از کتابداران و اعضای نمونه، بازدید مدارس از کتابخانه‌ها، دیدار با بیماران خاص و سالمندان و استفاده از ظرفیت کتابخانه‌های سیار برگزار شود.

 این مسئول افزود: سال گذشته نهاد کتابخانه‌های عمومی زنجان در زمینه رعایت حقوق شهروندی در کشور مقام دوم را کسب کرد و این بیانگر این موضوع است که فعالیت‌های خوبی در این راستا انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه 24 آبان ماه به عنوان روز اهدای کتاب در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: این طرح با هدف اینکه مردم کتاب‌هایی که لازم ندارند و بلااستفاده است را در اختیار کتابخانه‌ها قرار بدهند‌، برگزار می‌شود و امید است در این روز مردم کتاب‌هایی اهدایی خود را به نزدیک‌ترین کتابخانه محل زندگی خود تحویل بدهند ضمن اینکه در این روز عضویت برای همه افراد مراجعه‌کننده به کتابخانه رایگان است و مردم می‌توانند در این روز به صورت رایگان در کتابخانه‌های استان عضو شوند‌.

 نیکبخش یا اشاره به اینکه به اینکه بالغ بر 4 هزار کتاب گویا در استان زنجان تولید شده است، گفت: هر چند فضای مجازی در برخی موارد می‌تواند آسیب‌زا باشد ولی باید توجه داشت که باید از ظرفیت‌های موجود در این فضا بهره لازم را برد ضمن اینکه همواره اعتقاد بنده بر این است هیچ رسانه‌ای نمی‌تواند جایگزین کتاب به صورت مکتوب باشد چرا که این کتاب‌ها به نوعی تاریخ و فرهنگ یک کشور را یدک می‌کشند.

 

#نیک‌بخش، کتابخانه حسینی

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx825


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»