کد خبر: 8431
1400/11/14 - 9:12


برنامه اصناف در شرایط جدید کرونایی

اصناف تعطیل نمی‌شوند

مجتبایی: بارها گونه‌های مختلف این ویروس شیوع پیداکرده و برخلاف تصور ابتدایی، اپیدمی کوتاه‌مدت نبود. بنابراین دیگر نمی‌توان با تعطیلی مشاغل و اداره‌ها ادامه داد، چراکه این ویروس تمام‌شدنی نیست و دوره آن‌هم کوتاه‌مدت نیست

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- دبیر اتاق اصناف ایران از تمرکز بر فرهنگ‌سازی برای واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین تشدید نظارت بر رعایت پروتکل‌ها خبر داد و گفت که با توجه به دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، دیگر بحث تعطیلی مشاغل در پیک‌های کرونا مطرح نیست.

محمدباقر مجتبایی درباره نحوه فعالیت اصناف در شرایط قرمز کرونایی فعلی اظهار کرد: طبق تجربیات ماه‌های گذشته در مقابله با شیوع ویروس کرونا، باید استراتژی و سیاست‌گذاری جدید در این حوزه تعریف می‌شد. کمیته امنیتی ستاد کرونا مسئول تصمیم‌گیری و ساماندهی امور کسب‌وکارها، فعالیت ادارات و همه فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی است. حدود دو ماه پیش با استفاده از جزئیات تجربیات طرح‌های قبلی و همچنین لزوم پرداختن به معیشت و سلامت در کنار یکدیگر، طرح هوشمند مدیریت کرونا بر بستر سامانه "ایران من" یا سامانه "امید" از سوی این کمیته ابلاغ شد.

وی افزود: بارها گونه‌های مختلف این ویروس شیوع پیداکرده و برخلاف تصور ابتدایی، اپیدمی کوتاه‌مدت نبود. بنابراین دیگر نمی‌توان با تعطیلی مشاغل و اداره‌ها ادامه داد، چراکه این ویروس تمام‌شدنی نیست و دوره آن‌هم کوتاه‌مدت نیست. در این شرایط از طرفی جان هر شهروند و حتی پیشگیری از بیماری و درد کشیدن افراد مهم است، اما از سوی دیگر باید زندگی، شغل و ارائه خدمات و کالا به مردم دچار مشکل نشود.

دبیر اتاق اصناف ایران بابیان اینکه در دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، تکلیف تمام بخش جامعه مشخص‌شده، تصریح کرد: به‌عنوان‌مثال در حوزه اصناف مقرر شد واحدهای صنفی مانند سایر اقشار جامعه واکسن بزنند البته در کشور قانون اجباری برای واکسن نداشتیم و از طریق اطلاع‌رسانی و روش‌های تشویقی این کار انجام شد.

۸۵ درصد اصناف واکسن زدند

وی با اشاره به تعیین جریمه نقدی برای تزریق نکردن واکسن در برخی کشورها، گفت: اما در ایران حداقل در حوزه اصناف با اطلاع‌رسانی گسترده و همکاری اصناف این روند انجام شد و بر اساس آمار سامانه ایران من، ۸۵ درصد اصناف واکسن تزریق کرده‌اند.

همچنین به گفته دبیر اتاق اصناف ایران در دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا گروه‌بندی سابق اصناف به‌طورکلی از بین رفته و در مقابل مشاغل حساس و تجمعی، به‌ویژه مشاغلی که مشتریان مجبور به درآوردن ماسک هستند، مانند رستوران مشخص‌شده است. بر این اساس قرار شد در مصوبات جدید ستاد ملی کرونا به‌گونه‌ای عمل شود که رعایت چهار عنصر کلیدی یعنی استفاده از تهویه مناسب، استفاده از ماسک، استفاده از واکسن و رعایت فاصله اجتماعی مورد تأکید قرار گیرد.

رستوران و تالارها کارت واکسن مشتریان را کنترل کنند

وی بابیان اینکه بر اساس گزارش وزارت بهداشت استفاده از ماسک مناسب حداقل ۳۵ درصد احتمال ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد، تصریح کرد: در حوزه اصناف مشاغلی مانند رستوران، غذای فوری و تالارهای پذیرایی باید در شرایط بحرانی علاوه بر اینکه خودشان واکسن زدند، کنترل کنند که مشتریانشان هم واکسن زده باشند. مشاغل غیر صنفی مثل سینما، تئاتر، باشگاه و غیره هم در همین دسته قرار می‌گیرد.

دبیر اتاق اصناف افزود: مغازه‌داران می‌توانند کارت واکسن مشتریان را ببینند یا کد ملی مشتریان را در سامانه ایران من چک کنند، اما سامانه هنوز به‌اندازه کافی سرویس نمی‌دهد و ارتقای سرویس‌دهی آن در دست پیگیری است. در شرایط فعلی انتظار داریم مردم اصل کارت واکسن یا عکس آن را در تلفن همراه خود داشته باشند.

اما به گفته وی ممکن است مغازه‌داران شرم داشته باشند که از مشتری خود درخواست کارت واکسن کنند، بنابراین این فرآیند بیشتر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد تا تهدید به پلمپ و موارد دیگر جریمه. هرچند دریافت نکردن کارت واکسن از مشتریان در شرایط بحرانی کرونا هم مشمول تخلف و پرداخت جریمه است، اما چون هنوز ابزار این کار کامل فراهم نیست، بیشتر بر فرهنگ‌سازی تمرکز کردیم.

مجتبی بابیان اینکه برای تحقق این امر لازم است تبلیغات عمومی در سطح گسترده‌ای انجام شود تا مردم هم مسئولیت اجتماعی خود را بروز دهند، اظهار کرد: در حال حاضر طبق گزارش وزارت بهداشت هفت میلیون نفر به‌طورکلی واکسن نزدند و هشت میلیون نفر هنوز دوز دوم را تزریق نکرده‌اند.

جریمه متخلفان چیست؟

این مقام صنفی بابیان اینکه مهم‌ترین ناظر خود مردم و فرهنگ‌سازی است، اظهار کرد: به‌طورکلی بیشتر واحدهای صنفی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و برای اندک واحدهایی که نکات را رعایت نمی‌کنند مکانیسم برخورد داریم. بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا واحدهای صنفی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند در مرحله اول اخطار کتبی پلمب دریافت می‌کنند، در مرحله دوم دستگاه پوز بانکی آن‌ها به مدت دو هفته قطع می‌شود و در مرحله سوم اگر رعایت نکنند به مدت یک ماه پلمب می‌شوند.

از طرف دیگر به گفته وی بر اساس گزارش وزارت بهداشت، رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مراجعان برخی اصناف ازجمله نانوایی، سوپرمارکت، فروشگاه زنجیره‌ای، رستوران‌ها و تالارها کمتر است. پست مردم در این مکان‌ها که در نقاط تجمعی و فاصله کم قرار می‌گیرند، باید دقت بیشتری داشته باشند.

مجتبایی با تأکید بر اینکه در تالار و رستوران به ازای هر چهار مترمربع یک صندلی و فاصله میزها از دیگر حداقل ۱.۵ متر باشد، اظهار کرد: اتاق اصناف اولین و مهم‌ترین وظیفه خود را در شرایط فعلی اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی می‌داند. با همین فرایند باید کمک کنیم تا حداقل حالا که پیک شروع‌شده، مدت آن کوتاه باشد.

دبیر اتاق اصناف ایران تأکید کرد که در کنار بحث فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی، تشدید بازرسی و برخورد طبق مصوبات ستاد ملی کرونا به‌طورجدی به اتحادیه‌های صنفی ابلاغ‌شده است.

وی در ادامه تأکید کرد که دیگر تعطیلی مشاغل در دستور کار نیست و گفت: چیزی تحت عنوان گروه‌های شغلی دیگر وجود دارد، اما رنگ‌بندی شهرها هنوز پابرجاست. برای مثال باید به این نکته توجه کرد که گروه شغلی مثل فروش موتورسیکلت اصلاً تجمع ندارد که بخواهد در شرایط بحرانی تعدیل شود. اما درگذشته مشاغل زیادی بودند که فقط به اقتضای شرایط و تجربه کشورهای دیگر مجبور به تعطیلی بودند، اما حالا الگوها در بسیاری از کشورها تغییر کرده است.

دبیر اتاق اصناف افزود: در آذر و دی امسال ۱۲ هزار نفر از کارفرمایان صنفی تست کرونا دادند که از بین آن‌ها فقط ۱۰۹۶ تست مثبت بود. در این طرح هوشمند اسامی افرادی که تست آن‌ها مثبت بوده به اتاق‌های صنفی اعلام می‌شود و بازرسان بر اساس این اطلاعات به واحد مراجعه می‌کنند تا فرد بیمار در مغازه نباشد. در غیر این صورت مغازه پلمب می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: ایسنا


صدای زنجانکروناتعطیلی اصنافامیکرون
sedayezanjannews.ir/nx8431


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»