کد خبر: 914
1397/10/04 - 19:46


در آیین تودیع رئیس سابق و معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی زنجان مطرح شد:

کاهش 75 درصدی دانشجویان دانشگاه آزاد کشور

پایگاه خبری صدای زنجان

زهره میرعیسی‌خاننی- مدیرکل دفتر مرکزی گزینش دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دانشگاه آزاد در زمینه حل مشکلات جامعه امروز، مساله محور عمل کند.

مراسم تودیع و تکریم رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی یدالله رجایی و معارفه سرپرست جدید دانشگاه آزاد علیرضا فیروزفر دیروز در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد برگزار شد.

در این جلسه که با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی برگزار شد، مدیرکل دفتر مرکزی گزینش دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه مراکز آموزش عالی، موتور محرکه توسعه همه‌جانبه هر کشوری محسوب می‌شوند، اظهار کرد: تربیت مدیران، متخصصان و کارشناسان و نیروی کار جوامع برعهده دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کشور است و  اثر گذاری بی مثال این مراکز در مناسبات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، ناگفتنی است به طوری که این مراکز به نحوی مسیر حرکت کشور را تعیین می‌کنند.

«محمد رضا مردانی» ادامه داد: پس از انقلاب مراکز آموزش عالی کشور توسعه کمی و کیفی بسیار یافت به طوری که امروز شاهد توسعه کمی 20 برابری آموزش عالی در همه حوزه‌ها هستیم. ضمن اینکه باید اذعان داشت امروز بر کسی پوشیده نیست که کشور ایران در بسیاری از علوم از جمله  انرژی هسته ای، فناوری نانو و بایو، علوم دفاعی و نظامی کشور حرفی برای گفتن دارد و جزو چند کشور مطرح دنیا است.

این مسئول با اشاره به اینکه بر اساس آمار پایگاه‌های استنادی ایران امسال نیز11 برابر میانگین تولید علم در جهان را دارد و این امر علیرغم تهدیدهای ظالمانه‌ای است که در 4 دهه اخیر بر کشور اعمال می‌شود ضمن اینکه می‌توان اذعان داشت در پیشرفتهای علمی جزو کشورهای مطرح جهان هستیم و این امر در واقع نتیجه مدیریت جهادی اساتید، مسئولان و سیاست‌گذاران حوزه علمی و پژوهشی  است.

مردانی با اشاره به ظرفیت بی‌بدیل دانشگاه آزاد، تصریح کرد: دانشگاه آزاد به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های حضوری جهان، در مقطعی توانست نیاز کشور به توسعه آموزش عالی را پاسخگو باشد؛ چراکه در برهه‌ای از زمان، شاهد سونامی پشت کنکوری‌ها بودیم و خیلی‌ها حتی برای اخذ دوره کارشناسی، به خارج از کشور می‌رفتند و این مساله خود دغدغه‌ای برای خانواده ها ایجاد کرده بود.

مدیرکل دفتر مرکزی گزینش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این‌که نقدهایی به جهت‌گیری آموزشی و انحراف‌هایی که اتفاق افتاده است وجود دارد، اظهار کرد: قرار بود دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از نهادهای علمی انقلاب، هم راستای دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه امام حسین، شهید مدرس در جهت نهادینه کردن فرهنگ و علم دینی قدم‌های اساسی بردارد که در این مسیر شاهد انحرافاتی بودیم و از این‌رو ضرورت بازنگری در اهداف و آرمان‌های  این دانشگاه دیده می شود و باید عدم تحقق این آرمان را مورد بررسی قرار دهد ضمن اینکه می توان  اذعان داشت که فراهم آوردن دوره ها و رشته های مورد مطالبه مردم و پاسخگویی این دانشگاه به مردم بخشی از این مساله را شامل می شود.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای ظرفیتهای بالایی است که باید با به کارگیری این ظرفیتها نیازهای دیگر جامعه را جامه عمل بپوشاند و در این امر مسئله‌محور عمل کند، افزود: امروز تعداد دانشجو کمتر شده است ولی ظرفیت‌های زیادی وجود دارد و دانشگاه باید اولویت خود را به سمت نیازهای اساسی کشور سوق دهد ضمن اینکه این دانشگاه با داشتن مرکز سما می تواند از مهد کودک تا دوره تخصصی دکتری خدمات ارائه کند.

مردانی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک مرکز آموزشی صرف نیست، بلکه موسسه‌ای علمی، آموزشی، پژوهشی و اثرگذار در حوزه‌های فرهنگی است، افزود: امروزه با توجه به اینکه نیاز کشور برای برخی  از رشته های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری اشباع شده است دانشگاه آزاد بایستی برای گذر از این دوره حساس به سمت دوره‌های پودمانی و کوتاه‌مدت جهت‌گیری کند.

این مسئول ادامه داد: امروز با توجه به مسئله اشتغال، کارآفرینی یکی از نیازهایی است که باید به صورت منطقه‌ای مورد توجه قرار گیرد و از اولویت‌های دانشگاه باشد؛ در واقع دانشگاه باید علاوه بر آموزش، تبدیل علم به ثروت، تجاری‌سازی علم و تولید و کارآفرینی را اولویت خود قرار دهد.

مردانی افزود: تربیت نیروی انسانی کارآمد، افزایش کمی و کیفی دانش مستند، حل مسائل در سطح ملی و منطقه‌ای، همچنین تربیت و تعالی فردی، اجتماعی و عمومی باید به عنوان ارکان دانشگاه در نظر گرفته شود. البته دانشگاه وقتی می‌تواند این رسالت را به سرانجام برساند که به چالش‌های خود توجه کند. برای این منظور باید استاد خودساخته با عزمی پولادین، دانشجویان فعال و کارکنان نقش‌آفرین کنار هم قرار بگیرند و از حمایت‌های مسئولان منطقه و محلی برخوردار شوند.

مدیرکل دفتر مرکزی گزینش دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه طی سه دهه گذشته سازمان آموزشی بوده است اما امروز باید سازمان علمی و پژوهشی و کارآفرین شود. از این‌رو نیاز به حرکت و حمایت‌های جدی دارد. مقامات استانی، مسئولان کشوری و فعالان بخش خصوصی دست نیاز دانشگاه را بگیرند و با همدلی و هم‌زبانی، دانشگاه را در ریل اصلی خود قرار دهند.

 در ادامه رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی زنجان با اشاره به برخی از مشکلات موجود در دانشگاه ازاد اظهار کرد: در دوره مدیریتی خود همواره سعی داشته ام دو امر رعایت اخلاقیات و به کارگیری انضباط و انگیزه و دنبال کردن کارهای دانشگاه  را در الویت خود قرار بدهم.

یدالله رجایی ادامه داد: دانشگاه آزاد امروز دچار چالش زیادی شده است  که مهم ترین چالش پیش روی این مرکز در حال حاضر را می توان چالش کاهش دانشجو دانست که به نظر می رسد اگر امروز دانشگاه آزاد اسلامی می خواهد به فعالیت خود ادامه بدهد باید به چابک سازی بدنه خود بپردازد که در این راستا امسال توانستیم40 نفر از همکاران را بازخرید کنیم.

این مسئول با اشاره به اینکه دانشگاه از برخی از ارگانها طلب دارد، افزود: بنیاد شهید و مستضعفین بالغ بر 18 میلیارد تومان به این دانشگاه بدهی دارد و 8 میلیارد نیز از سوی دانشجویان این دانشگاه طلب دارد که باید وصول شود.

در ادامه سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه پارامترهای معادلاتی که از بدو تاسیس دانشگاه در نظر گرفته شده بود، تغییر کرده است، گفت: این امر باعث شده که امروز خروجی، با آن‌چه در نظر گرفته بودیم متفاوت باشد.

علیرضا فیروز ادامه داد: طی سال 93 بالغ بر 14 هزار دانشجو داشتیم و  این آمار در حال حاضر به 8 هزار رسیده است که این موضوع خود بیانگر  این است که در حال حاضر با کاهش 75 درصدی تعداد دانشجویان مواجه‌ایم.

این مسئول با اشاره به اینکه نمی‌توان در این مسئله کسی را مقصر دانست، افزود: روند کلی حاکم بر نظام آموزش عالی کشور و تغییر پارامترهایی از جمله هرم سنی و راه‌اندازی موسسات آموزشی مختلف، دانشگاه را در مسیری قرار داده است که دیگر نمی‌توان با معادلات ابتدایی جلو رفت.

سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی زنجان اظهار کرد: دانشگاه از سه ضلع دانشجو، همکاران و اساتید تشکیل شده است که به یکدیگر وابسته هستند و به صراحت می‌توان گفت که برخورد مسئولانه با وظایف، نقطه کلیدی است.

وی با بیان این‌که انجام وظایف بدون خودارزیابی در این برهه، علی‌الخصوص در دانشگاه آزاد اسلامی نمی‌تواند کارساز باشد، افزود: خوشبختانه سیستم اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان غنی است و تک‌تک این افراد می‌توانند نقاط قوت باشند. همچنین، فلسفه وجودی دانشگاه، حضور دانشجویان است و اگر سیستم دانشجویی، پویایی و آرمان‌گری خود را دنبال نکند، دانشگاه در نیل به اهداف تعریف شده مشکل خواهد داشت.

فیروزفر افزود: دانشجویان امروز اگر به معنای واقعی پیرو آرمان‌های دانشجویی باشند، می‌توانند مملکت را حرکت دهند در واقع تشکل‌های دانشجویی از کلیدی‌ترین حرکات در دانشگاه‌ها است و جریان‌سازی‌هایی که سیستم دانشجویی دارد، به شرطی که خودکفا بوده و تحت تاثیر سیستم سیاسی قدرت‌طلب نباشد، در هیچ کجای دیگر نمی‌توان دید.

سرپرست جدیددانشگاه آزاد اسلامی زنجان تاکید کرد: دانشگاه باید فراجناحی بوده و سیاست‌اش، منویات مقام معظم رهبری باشد. دانشگاه جای صبر انقلابی است و باید نسبت به هم مهربان باشیم. سیستم، کسی که مودت را درک نمی‌کند، دفع می‌کند. همچنین بر اساس اقتضائات فعلی دانشگاه، به کیفی‌گرایی و هم‌افزایی بسیار نیازمندیم.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات فعلی نشان می‌دهد که رویکرد جدیدی لازم است و استان به توسعه موزون نیاز دارد. باید آمایش منطقه‌ای داشته باشیم تا نیازها و رشته‌های مورد نیاز احصا شود. در سیستم سما نیز باید کارهای خوبی صورت گیرد. دانشگاه آزاد می‌تواند به صورت جدی به حوزه آموزش و پرورش وارد شود.

 

#دانشگاه آزاد زنجان، فیروزفر، رجائی

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx914


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»