کد خبر: 992
1397/11/13 - 19:46


به گفته مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی استان، اواخر امسال محقق می‌شود:

راه‌اندازی خانه صنایع دستی در زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان

زهره میرعیسی‌خانی- در آخرین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، مدیرکل میراث فرهنگی زنجان از راه‌اندازی خانه صنایع دستی اواخر امسال در زنجان خبر داد و گفت: بازارچه‌های موسمی نیز در این زمینه برگزار می‌شود.

به گزارش صدای زنجان، معاون امور عمرانی استاندار زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بوم‌گردی روستایی و شهری نقطه قوتی برای توسعه گردشگری در آینده محسوب می‌شود، گفت: با توجه مشکلات پیش روی احداث ناحیه کارگاهی ظریفان، بنا شد تا زمین‌های این کارگاه به صورت خام به متقاضیان واگذار شود .

مهراد سلطانی ادامه داد: با مطرح شدن پروژه کارگاهی ظریفان در این زمینه بحث‌های مختلفی صورت گرفت که در این خصوص، تحویل زمین کارگاه با زیرساخت آماده به متقاضیان پیشنهاد شد و مورد تایید اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان قرار گرفت.

معاون امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به ویژگی‌های گردشگری و زیست محیطی این ناحیه کارگاهی، خاطرنشان کرد: شرایط واگذاری زمین‌های شهرک صنایع‌دستی ظریفان باید در کارگروه مربوطه با اخذ تصمیمات نهایی به تصویب برسد و نظارت‌های لازم در این زمینه انجام شود.

سلطانی همچنین با اشاره به اینکه مجموعه سد گلابر از ذخیره آبی خوبی برخوردار است، گفت: علاوه بر استفاده کاربردی که از این سد در جهت ذخیره آب برده می‌شود، این سد از پتانسیل بالایی در بخش گردشگردی برخوردار است، این در حالی است که سایر سدهای موجود در استان با محدودیت‌هایی مواجه بوده اما سد گلابر از این محدودیت مستثنی است.

وی با اشاره به اینکه عدم استقبال متقاضیان از فراخوان طرح گردشگری سد گلابر تاکنون دارای عوامل مختلفی بوده است، خاطرنشان کرد: برخی از عواملی که موجب عدم استقبال مردم از این طرح گردشگری می‌شود مربوط به شرایط عمومی اقتصادی حاکم در کشور است. همچنین شناخته نشدن پتانسیل این منطقه از لحاظ گردشگری و اتخاذ سیاست‌گذاری‌های مختلف در حوزه گردشگری از عواملی است که موجب می‌شود متقاضیان نسبت به این طرح استقبال چندانی نداشته باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن در افزایش کیفیت بافت‌های روستایی نقش موثری داشته است ‌که عملکرد آنها در این زمینه قابل تقدیر است چرا که این کار موجب ارتقای هویت روستایی و کیفیت‌افزایی بافت‌ها در این مناطق شده ‌است.

این مسئول خاطرنشان کرد: استفاده از این هویت می‌تواند برای توانمند‌سازی روستا با توجه به ظرفیت‌های گردشگری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین باید توجه داشت که‌ بوم‌گردی روستایی و شهری نقطه قوتی برای توسعه گردشگری در آینده محسوب می‌شوند و باید در این زمینه گام‌های محکم‌تری برداشته شود.

در ادامه این جلسه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی در چهل سال گذشته همواره  فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته است، گفت: امید است دهه فجر فرصتی برای اعلام و به نمایش گذاشتن دستاوردهای انقلاب در چهل سال گذشته باشد چرا که کرامت، بزرگواری و بزرگ‌منشی مردم ایران از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

یحیی رحمتی با اشاره به اینکه سال گذشته ظرفیت اقامت در اقامت‌های بوم‌گردی استان در این حوزه ۵۷۶ نفر بود که به امسال این میزان به یک هزار و ۷۷۴ نفر رسیده است، گفت: این مطلب بیان‌گر اقدامات خوب انجام شده در این زمینه است .

این مسئول با اشاره به صدور 109 پروانه بهره‌برداری در حوزه بوم‌گردی، اظهار کرد: در حال حاضر استان زنجان با دارا بودن 110 اقامتگاه بوم‌گردی رتبه چهارم کشور را کسب کرده است و شهرستان خدابنده، ابهر، ایجرود، زنجان، ماهنشان، طارم، سلطانیه به ترتیب دارای رتبه در این زمینه هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینکه دو دوره فراخوان طرح گردشگری سد گلابر در جراید استان منتشر شده است ولی تاکنون کسی اعلام آمادگی نکرده است و این طرح متقاضی‌‌ نداشته است، گفت: در این پروژه بازدید متقاضی از محل سرمایه‌گذاری قبل از انعقاد قرارداد موضوع مهمی است که باید مورد توجه سازمان قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری استان زنجان با اشاره به اینکه اقدامات مطلوبی در حوزه بوم‌گردی در استان انجام شده است، خاطرنشان کرد: در درسجین گردشگری به معنای خودش رونق دارد و موضوع قره‌داغ از مناطق پر قصه و غصه شهر زنجان است که باید مصوبات لازم برای اجرای طرح گردشگری در این منطقه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه شهر زنجان همواره با عنوان «شهر ملی ملیله» شناخته می‌شود، گفت: ثبت جهانی شهر زنجان به نام شهر ملیله یکی از اقدامات اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان است که امیدواریم هرچه سریع‌تر شاهد کسب این افتخار بزرگ باشیم.

این مسئول با اشاره به به ویژگی‌های خاص ملیله زنجان افزود: ملیله زنجان از کیفیت و کار منحصر به فردی برخوردار است. تنوع، طرح قرینه‌سازی و خلوص نقره ۹۹ درصد، از جمله ویژگی‌های ملیله زنجان به‌شمار می‌رود.

رحمتی ضمن بیان افتخاراتی که ملیله زنجان تاکنون کسب کرده است، افزود: از جمله این افتخارات می‌توان به کسب نشان مرغوبیت کالای ۲۲ اثر از آثار ملیله هنرمندان زنجانی در سطح ملی و در یونسکو اشاره کرد. همچنین در حال حاضر ۲۰۰ هنرمند فعال در استان در زمینه هنر ملیله مشغول فعالیت‌اند.

وی ادامه داد: فرآیندهایی که در شهر ملی ملیله مورد توجه قرار می‌گیرد شامل میزان جمعیت، تعداد هنرمند، میزان مراکز فروش و تولید، اصالت محصول، میزان صادرات، تعداد جاذبه طبیعی و تاریخی و غیره است که جهت معرفی این شهر به شهر ملی، شاهد حضور سه داور جهانی با اقامت دو روزه در استان بودیم.

این مسئول همچنین از راه‌اندازی خانه صنایع دستی اواخر امسال در زنجان خبر داد و گفت: بازارچه‌های موسمی نیز در این زمینه برگزار می‌شود.

 در ادامه این جلسه مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه روستای درسجین روستای هدف برای گردشگری بوده است، گفت: با اقدامات صورت گرفته منظره زیبایی برای این روستا ایجاد شده است تا از این رهگذر این منطقه به عنوان روستای هدف گردشگری شناخته شود که از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه، می‌توان به برداشت میانی، تهیه کروکی، طراحی پلان‌های بوم‌گردی و نظارت بر واحدهای بوم‌گردی اشاره کرد.

سجاد صنعتی‌منفرد ادامه داد: در روستای قلعه، قوزلو، خورجهان، لار، جزمیق نیز فعالیت‌های متعددی صورت گرفته است که برخی از  این پروژه‌ها با تحقق اعتبارات، عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان همچنین از اجرای طرح هادی در روستاهای هدف گردشگری خبر داد و گفت: اجرای مناسب این طرح موجب منظره زیبایی برای روستا شده و بحث بوم‌گردی را تقویت کرده است.

وی با اشاره به اشتغالزایی و طرح منظومه‌های روستایی، گفت: با توجه به اینکه پیش از این طرح هادی به صورت نقطه‌ای اجرا می‌شد، از همین رو بر آن شدیم که طرح جامعی در این زمینه آماده‌سازی کنیم و بر اساس مطالعات این امور انجام شود.

صنعتی‌منفرد با اشاره به اینکه ارائه خدمات فنی در زمینه تهیه نقشه‌های اجرایی و نظارت بر اجرا، پرداخت تسهیلات به متقاضیان تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال در روستاهای هدف گردشگری گفت: همکاری با سرمایه‌گذاران و آموزش اعضای نظام فنی روستایی، انجام مطالعات و اجرای طرح هادی در روستاهای مستعد گردشگری نیز از دیگر فعالیت‌های انجام شده است.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx992


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»