کد خبر: 1393
1398/09/10 - 9:26


مخترع جوان در گفت‌وگو با صدای زنجان:

لطفا یادم کنید

رضا آقایی: من اولین کسی بودم که طرح هوشمند و حذف قبوض دولتی را سال 88 مطرح کردم

پایگاه خبری صدای زنجان

لیلا محمدی-  نقش شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی عنصر پیشران اقتصاد محسوب می‌شود، رضا آقایی یکی از مخترعان زنجانی است که از مسئولان انتظار دارد او را در ایجاد دگرگونی در سیستم قضایی کشور یاری کرده و با ایده او در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و کاهش حجم ورودی پرونده‌ها موافقت کنند. البته او امیدوار است این ایده‌اش به سرنوشت هشت طرحی که به سرقت رفته دچار نشود و قبل از این اتفاق مسئولان از طرحش استقبال کنند!

سارقان طرح‌های ثبت شده

رضا آقایی، مامور اداره پست زنجان با مدارکی که در دست دارد، می‌گوید: 10 سال پیش یعنی سال 88 به همراه محمدرضا شاهمرادی سیستم هوشمند پرداخت قبوض دولتی را به ثبت رساندم اما کسی به آن توجه نکرد.

آقایی با اشاره به اهداف این طرح افزود: حذف هزینه میلیاردی چاپ و طراحی قبوض آب، برق، تلفن و گاز، حذف مراجعات ماموران ثبت شرکت‌های خدمات‌رسان و جلوگیری از مشکلات صدور قبوض کاغذی که یک مورد آن مربوط به مفقودی قبوض بود که با اجرای سیستم هوشمند پرداخت قبوض این مشکلات به طور کامل حذف می‌شود.

این مخترع صدور الکترونیکی قبوض آب، برق، گاز و تلفن، جلوگیری از چاپ و طراحی قبوض و صرف هزینه میلیاردی، اشتغالزایی، هزینه پائین در مقایسه با چاپ کارت‌های الکترونیکی، کاهش ترافیک شهری، ساماندهی تمامی قبوض در فیلدهای مشخص مشترکان را از نتایج مثبت تکمیل طرح پس از اجرا اعلام کرد و گفت: متاسفانه یا خوشبختانه این طرحم با وجود پیگیری‌ها از سوی مسئولان جدی گرفته نشد، در زنجان مسئول یکی از دستگاه‌های اجرایی با تصور اینکه طرحم به ضرر آن‌ها تمام می‌شد استقبال نکرد اما پس از 10 سال این طرحم از ابتدای امسال در کل کشور به نام اشخاص دیگری اجرا شد! اما واقعیت این است من اولین کسی بودم که طرح هوشمند و حذف قبوض دولتی را سال 88 مطرح کردم.

آقایی با اشاره به تضییع حقوق ایده‌پردازان در سطح کشور عنوان کرد: نیامده‌ام طرحم را پس بگیرم فقط آمده‌ام بگویم، طراح اصلی این پروژه منم، لطفا یادم کنید!

وی با اشاره به مشکلات فعلی دستگاه‌های خدمات‌رسان حوزه برق و آب در سیستم ارسال پیامک پس از اجرای طرح حذف قبوض کاغذی تصریح کرد: در حال حاضر مشخص نیست که مشترک محتوای پیامک مربوط به مبلغ قبض را دریافت کرده یا نه، من می‌توانم این مشکل را برطرف کنم.

آقایی با اشاره به عدم حمایت ارگان‌های دولتی از ایده‌های نخبگان و سوء‌استفاده برخی فرصت‌طلبان از شرایط موجود عنوان کرد: حدود هشت طرح و ایده من رایگان از دستم رفته است، طرح حذف قبوض کاغذی در کشور از سوی زنجانی‌ها در کشور اجرایی شد این برای من هم افتخار است اما چرا باید ایده‌ام را سرقت می‌کردند؟

سارقان طرح‌هایم، الان میلیادرهای پایتخت‌‌اند

او با اشاره به سرقت یکی از طرح‌هایش توسط برخی افراد که در حال حاضر با به راه انداختن کسب و کار از ایده آقایی به یکی از شرکت‌های معتبر ایران تبدیل شده‌اند، خاطرنشان کرد: این آقایان هم طرحم را سرقت کردند و به بهترین و برترین میلیاردرهای تهران تبدیل شدند! الان ترجیح می‌دهند که دیگر مرا نشناسند.

آقایی با اشاره به طراحی حسگر حرارتی جهت نصب بر روی شیشه خودرو با هدف ارتقا امنیت وسایل نقلیه در سال 90 عنوان کرد: ابتدا این طرحم را برای معرفی به ایران خودرو بردم اما آنان در پاسخ گفتند تغییر در درب خودروی تولیدی‌شان هزینه چند صد میلیاردی می‌تراشد چه برسد به اجرای این طرح! مسئولان ایران خودرو پیشنهاد دادند تا طرحم را به شرکت‌های خودروسازی در کشورهای ژاپن، کره و آلمان ارسال کنم.

وی اضافه کرد: طرحم را به شرکت‌های خودروسازی مرسدس‌بنز و B.M.W آلمان ارسال کردم، مسئولان گفتند برای توجیه طرح باید حضوری به این کارخانه مراجعه کنم که هیچ‌گاه میسر نشد.

نخبه یعنی کسی که طرح و ایده‌اش را مفت از دست داده باشد

آقایی با بیان اینکه متاسفانه در سطح کشور به جایگاه نخبگان توجه جدی نشده است، ابراز کرد: در کشور ما نخبه یعنی کسی که طرح و ایده‌ات را مفت از دستت بگیرند بعد بگویند به سلامت، خوش آمدی! من تا به امروز بابت طرح‌ها و ایده‌هایی که داده‌ام ریالی دریافت نکرده‌ام و متاسفانه رایگان ایده‌هایم را از دست داده‌ام.

این مخترع با اشاره به نشست هم‌اندیشی پیرامون نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در تحول قضایی که با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه برگزار شد، گفت: در این نشست رئیس قوه قضائیه اعلام کرد که نیرو‌های جوان و تحصیلکرده در این شرکت‌ها می‌توانند با یک کار علمی و خلاقانه، منابع سرشار کشور را به ثروت‌هایی پایدار تبدیل کنند و بازویی اثرگذار در رفع مشکلات اقتصادی باشند.

وی با اشاره به ایده‌اش برای دگرگونی سیستم قضایی کشور و کاهش حجم ورودی پرونده‌ها عنوان کرد: اگر مسئولان طرحم را تائید کنند، کارم را آغاز می‌کنم.

آقایی با بیان اینکه اپلیکیشن‌های طراحی شده برای این مهم به طور قطع در ارتقا کیفیت خدمات‌رسانی به مراجعه‌کنندگان مؤثر است، تاکید کرد: تیم چهار نفره ما معتقد است عمده کسانی که به دلیل مشکلات خود به قوه قضاییه مراجعه می‌کنند قطعا نباید در وهله نخست برخورد قضایی با طرف شکایت آنان اتفاق بیفتد. درست مثل بیماری که برای درمان به بیمارستان مراجعه می‌کند، پزشک در وهله نخست تصمیم به جراحی نمی‌گیرد و ترجیح می‌دهد درد را با تجویز دارو درمان کند.

وی ادامه داد: کسانی که با مراجعه به قوه قضائیه قصد متارکه دارند نباید در اقدام ابتدایی حکم طلاق صادر کرد، در بسیاری از موارد این دسته از مشکلات با ورود تیم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی قابل حل است.

آقایی با اشاره به حجم بالای پرونده‌های ورودی به قوه قضائیه عنوان کرد: بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که طولانی شدن مراحل درمان در پرونده‌های مربوط به آسیب‌های اجتماعی اوضاع را وخیم‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه در صورت موافقت مسئولان با طرح پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی زمینه اشتغال برای بیش از یک هزار نفر فراهم می‌شود که قطعا استخدام نیروی انسانی در بدنه قوه قضائیه در مقایسه با هزینه‌هایی تحمیلی به جهت ورود پرونده‌های قضائی ناچیز است، ابراز کرد: این طرح آماده دریافت تائیدیه بوده و به محض موافقت اپلیکیشن‌های طراحی شده مربوطه برای آغاز کار نیز نصب و قابل اجرا است.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانمخترعرضا آقاییتضییع حقوق ایده‌پردازان
sedayezanjannews.ir/nx1393


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»