کد خبر: 146
1396/06/14 - 19:46


استاندار زنجان در نشست با تعاون‌گران استان در پاسخ به برخی خواسته‌ها عنوان کرد:

خواسته‌ها در چارچوب قانون باشد

مدیر عامل شرکت تعاونی سهام عدالت استان: تا پایان ماه جاری سود سهام عدالت واریز می‌شود

پایگاه خبری صدای زنجان

صدای زنجان- استاندار زنجان با بیان این‌که استان ظرفیت بالایی برای رشد و گسترش اقتصاد بخش تعاون دارد، گفت: با استفاده از ظرفیت تولید کنندگان و مشارکت آنها، می توان در حوزه های مختلف بنگاه های اقتصادی راه اندازی کرد که در این راستا، اتاق تعاون استان ظرفیت ورود به این بخش را دارد و مجموعه مدیریت عالی استان نیز حمایت ویژه‌ای در این راستا دارد.

اسداله درویش‌امیری صبح در دیدار با تعاون‌گران استان به مناسبت هفته تعاون پس از استماع نظرات برخی از فعالان بخش تعاون حاضر در جلسه با اشاره به اینکه به طور مثال در استان سالیانه 80 هزار تن سیر و 45 هزار تن زیتون تولید می شود، اظهار کرد: با تبدیل مراکز تولیدی استان در زمینه های مختلف به تعاونی های بزرگ، کشت و نگهداری محصول به عهده تولید کنندگان خواهد بود و برداشت و فروش نیز می تواند از طریق این تعاونی ها صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه همه باید در چهارچوب مشخصی در راستای توسعه همه جانبه استان تلاش کنند، افزود: اتاق تعاون به عنوان مرکز جمع آوری نقطه نظرات بخش تعاونی و مرکز حل تمامی مشکلات این بخش، می بایست مشکلات و مسائل مختلف بخش تعاونی را به مسئولان مربوطه گزارش دهد.

استاندار زنجان به شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه اتاق بازرگانی عمده مشکلات حوزه صنعت، معدن و بازرگانی را بررسی و حل می کند، اتاق تعاون نیز می تواند به این شکل مشکلات تعاونی ها را با مسئولین مربوطه مطرح نماید.

درویش امیری با تاکید بر اینکه با برنامه ریزی مناسب می توان سرمایه گذاری اندک مردم را به بنگاه های اقتصادی تبدیل کرد، گفت: با تبدیل سرمایه های اندک مردم به بنگاه های اقتصادی، اقتصاد تعاونی می تواند هزینه های سربار بخش تعاون را کاهش دهد.

وی استفاده از ظرفیت و قابلیت های جمعی تعاونی ها را در برطرف کردن مشکلات جامعه ضروری دانست و گفت: باید فرهنگ مشورت و کار دسته جمعی، در تعاونی ها نهادینه شود.

مقام عالی استان زنجان ادامه داد: تعاون به عنوان بخشی از باورهای دینی و فرهنگی، به صورت گسترده در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته است.

استاندار زنجان با بیان اینکه تعاونی ها باید با تعامل و مشارکت در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، نقش مهمی در اقتصاد جامعه داشته باشند، افزود: تعاونی ها، واحدهای کوچک اقتصادی هستند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در افزایش تولید ملی، کارآفرینی و اشتغالزایی مشارکت دارند.

درویش امیری با اشاره به اینکه کشور تجربه خوب و موفقی در اقتصاد تعاونی دارد، خاطر نشان کرد: باید با مدیریت کردن ظرفیت های محدود افراد، سرمایه های اندک را تبدیل به تعاونی و سپس به بنگاه های اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ تبدیل کرد.

وی به حمایت از سرمایه گذاران و بخش خصوصی در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی در جامعه برای توسعه اشتغال و تولید امری ضروری است که در این راستا بدنه دستگاه های اجرایی باید مشکلات پیش روی سرمایه گذاران را حل کنند.

مقام عالی اجرایی استان با بیان اینکه استانی موفق است که بتواند از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده لازم را بکند، خاطر نشان کرد: متاسفانه در بخش دولتی، وضعیت اقتصادی و درآمدی مناسبی که بتوان در حوزه سرمایه گذاری تمرکز حاصل شود، وجود ندارد و به همین دلیل باید از ظرفیت های بخش خصوصی که جزو پتانسیل‌های ملی است، در راستای ایجاد اشتغال و افزایش تولید در استان استفاده کرد.

وی در پاسخ به خواسته‌های برخی از تعاون‌گران حاضر در جلسه نیز تصریح کرد: البته خواسته‌ها باید در چارچوب قانون باشد و یکی از وظایف بخش دولتی توجیه بخش‌های دیگر اقتصاد در زمینه موارد قانونی است.

در ادامه این نشست رئیس اتاق تعاون استان گفت: در سال 1393 قانون اصلاح مواد بخشی از قانون اقتصاد جمهوری اسلامی ایران تصویب شد که پس از آن اساس‌نامه مربوط به اتاق‌های تعاون اصلاح شد. بر این اساس انجمن مرکزی نظارت بر انتخابات تعاونی‌ها و اتخادیه‌ها در اتاق‌های تعاون شکل گرفت.

احمد نصیری ادامه داد: در سال 94 مرجع داوری اتاق‌های تعاون با حضور وزیر دادگستری و معاون حقوقی رئیس جمهور کار خود را در اتاق‌های تعاون آغاز کرد. پیرو آن در سال گذشته امور تصدی‌گری به اتاق‌های تعاون محول شد و در اجرای آن بررسی صورت‌های مالی اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی، تغییرات هیئت‌های مدیره و مدیران تعاونی‌ها، ثبت تغییرات شرکت‌های تعاونی در سامانه نظارت بر تعاونی‌ها، حساب‌رسی از تعاونی‌ها و ارائه خدمات مشاوره‌ای و رسیدگی به شکایت‌ها به اتاق‌های تعاون محول شد.

هم‌چنین در این نشست مدیر عامل شرکت تعاونی سهام عدالت استان از پرداخت سود سهام عدالت تا پایان شهریورماه جاری خبر داد و گفت: همزمان با اواخر شهریورماه سال‌جاری، سود سهام عدالت به حساب مشمولان در استان واریز می‌شود.

ناصر حسین‌خانی اظهار کرد: شرکت تعاونی سهام عدالت بزرگ‌ترین شرکت تعاونی در استان زنجان است.

وی با اشاره به اینکه بیش از 843 هزار نفر عضو شرکت تعاونی سهام عدالت استان هستند، تصریح کرد: بیش از 346 هزار نفر از این تعداد، به شهر زنجان اختصاص دارند.

مدیرعامل شرکت تعاونی سهام عدالت استان با بیان اینکه این شرکت دارای 6 شعبه شهرستانی و یک شعبه مرکزی در شهر زنجان است، اضافه کرد: در حال حاضر اتوماسیون و سیستم‌های ثبت شرکت تعاونی ارتقا یافته است.

حسین‌خانی با اشاره به اینکه همزمان با آخر شهریورماه، سود سهام عدالت به افرادی که شماره شبای خود را ثبت کرده‌اند، پرداخت می‌شود، یادآور شد: تا قبل از 28 شهریور باید ثبت‌نام‌کنندگان شماره شبای خود را وارد کنند.

وی با بیان اینکه مرحله دوم پرداخت سود سهام عدالت آبان‌ماه سال‌جاری اعلام شده است، ادامه داد: برخی از افراد هم دارای برگه سهام عدالت هستند اما نام آنها در سیستم مرکزی نیست که این مشکلات در مهر ماه رفع خواهد شد.

مدیر عامل شرکت تعاونی سهام عدالت استان موضوع سهام عدالت افراد فوت شده هم در مهرماه مورد پیگیری قرار می‌گیرد، افزود: نقل و انتقال سهام این افراد هم انجام خواهد شد.

حسین‌خانی اظهار کرد: 234 هزار در استان شماره شبای خود را ثبت نکرده‌اند و این رقم در شهر زنجان 67 هزار نفر است.

 

# روزنامه صدای زنجان، اقتصاد، هفته تعاون ، سهام عدالت

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx146


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»