کد خبر: 14798
1404/01/28 - 8:53


استاندار زنجان در کنفرانس مطبوعاتی به انتقادات مربوط به برخی انتصاباتش این گونه پاسخ داد؛

هنوز برای قضاوت زود است!

محسن صادقی: افرادی که تصور می‌کنند صرف حضور در ستادهای انتخاباتی، برای کسب جایگاه مدیریتی کفایت می‌کند این در حالی است که معیارها و شاخص‌های مشخصی برای گزینش افراد وجود دارد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/  لیلا محمدی: استاندار زنجان در پاسخ به انتقادات نسبت به برخی انتصاباتش به خبرنگاران گفت: فرآیند انتصابات، روندی پیچیده و چندلایه است، با کثرتی از «شیفتگان خدمت» مواجهیم؛ افرادی که تصور می‌کنند صرف حضور در ستادهای انتخاباتی، برای کسب جایگاه مدیریتی کفایت می‌کند. این در حالی است که معیارها و شاخص‌های مشخصی برای گزینش افراد وجود دارد.

سیدمحسن صادقی شامگاه چهارشنبه (27 فروردین ماه 1404) در نشست خبری با اصحاب رسانه‌ استان زنجان در ابتدا در پاسخ به سؤال صدای زنجان مبنی بر عدم تغییر یکی از فرمانداران در حالی که هزاران نفر از طرفداران دولت چهاردهم در این شهرستان خواهان تغییر وی هستند، پاسخ مشخصی نداد و ترجیح داد پاسخ به سؤال را به تمامی مدیران و مسئولان جدید انتصابی و یا مدیران و مسئولانی که در دولت سیزدهم همچنان در پست فعلی خود حضور داشتند بسط داده و بگوید که انتصابات در چارچوب گفتمان دولت وفاق ملی رخ داده و شایستگی مبنای انتخاب مدیران جدید و یا ماندگاری آن‌ها در سمت‌هایشان شده است.

استاندار زنجان با اشاره به لزوم صبر، پایش منصفانه و پرهیز از قضاوت‌های زودهنگام، خواستار نگاهی واقع‌گرایانه به عملکرد تیم مدیریتی جدید شد و تاکید کرد: میانگین عمر مدیرانی که اکنون در مسند مسئولیت هستند، سه تا سه ماه و نیم است. هنوز برای قضاوت زود است. راه ما روشن است و در معرض داوری افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

وی با ارائه آماری جامع از انتصابات انجام‌شده در ماه‌های اخیر، تصویر روشنی از تغییرات ارائه داد: 32 انتصاب جدید در سطح استانداری انجام شده و چهار معاون استاندار تغییر کرده‌اند، هفت فرماندار از مجموع هشت فرماندار منصوب شده‌اند، 15 مدیرکل ستادی از 20 نفر تغییر یافته‌اند و دو  بخشدار و یک معاون فرماندار نیز تغییر کردند.

استاندار زنجان در ادامه خاطرنشان کرد: 20 درصد از مدیران منصوب شده، بانوان هستند که 67 درصد نیز دارای مدرک فوق لیسانس و 31 درصد دارای مدرک دکتری یا Ph.D بوده است.

وی در ادامه ابراز کرد: 91 درصد از مدیران منصوب، بومی استان زنجان هستند و 9 درصد با ریشه آذری، سابقه خدمت در استان را دارند.

گفتنی است با توجه به اینکه مهم‌ترین دغدغه‌های خبرنگاران پیرامون روند انتصابات و رویکرد مدیریتی دولت چهاردهم در استان زنجان بود، استاندار زنجان در ادامه سخنانش به یکی از چالش‌های مهم در مسیر استقرار دولت‌های منتخب از مسیر انتخابات اشاره کرد و گفت: وقتی دولتی از صندوق رأی بیرون می‌آید (با انتخاب مردم روی کار می‌آید)، طبیعتاً مردم انتظار تغییر دارند؛ هم در گفتمان، هم در رفتار، هم در ساختار مدیریتی. این تغییر، طبیعی و مشروع است اما باید با رویکرد حرفه‌ای و متناسب با ساختارا انجام شود.

صادقی با بیان اینکه فرآیند انتصابات، روندی پیچیده و چندلایه است، ادامه داد: با کثرتی از «شیفتگان خدمت» مواجهیم؛ افرادی که تصور می‌کنند صرف حضور در ستادهای انتخاباتی، برای کسب جایگاه مدیریتی کفایت می‌کند. این در حالی است که معیارها و شاخص‌های مشخصی برای گزینش افراد وجود دارد.

 نه مدیران کم‌تجربه وارد چرخه شدند و نه مدیران سالخورده!

وی با اشاره به چارچوب شفاف انتصابات در دولت چهاردهم، پنج شاخص کلیدی در این زمینه را چنین برشمرد و ادامه داد: ارتقاء درون‌سازمانی اولین مورد بوده که ترجیح بر این است که مدیران از بدنه همان سازمان، در مسیر رشد شغلی ارتقاء یابند و دوم مورد پاکدستی و سلامت اقتصادی هست که از خط قرمزهای انتصابات در دولت است.

استاندار زنجان مقبولیت درون‌سازمانی و سرمایه اجتماعی از دیگر شاخص انتخاب مدیران عنوان کرد و ادامه داد: مدیر منتخب باید در درون سازمان مقبول و دارای کاریزمای لازم باشد تا سرمایه اجتماعی سازمان آسیب نبیند.

گرایش سیاسی مدیران محسن صادقی، استاندار زنجان چیست؟

وی هم‌سویی با گفتمان دولت وفاق ملی و تجربه و تخصص مدیریتی را از دیگر شاخص مهم انتخاب مدیران دانست و عنوان کرد: اصلاح‌طلبان معتدل، اصول‌گرایان معتدل، نیروهای مستقل و اعتدالی در کنار هم، در دایره گفتمانی دولت قرار دارند.

صادقی در ادامه بیان کرد: نه مدیران کم‌تجربه وارد چرخه شدند و نه مدیران سالخورده؛ میانگین تجربه مدیران منصوب شده بین ۲۰ تا ۲۲ سال است.

صادقی تاکید کرد: تمام مدیران منصوب‌شده در چارچوب گفتمان دولت وفاق ملی تعریف‌پذیر هستند. توزیع گرایش‌های سیاسی این مدیران 53 درصد اصلاح‌طلبان معتدل، 19 درصد نیروهای مستقل اما حامی دولت و 18 درصد اصولگرایان حامی دولت هستند.

27 پروژه ملی و 380 پروژه استانی در زنجان نیمه‌تمام‌اند

استاندار زنجان همچنین در خصوص خسته شدن مردم زنجان از وعده وعیدهای مسئولان و نیمه تمام ماندن پروژه‌های بزرگ همچون ورزشگاه 15 هزار نفری زنجان، دو خطه کردن راه آهن زنجان- قزوین- تهران، اظهارات بی پشتوانه در خصوص آغاز به کار منطقه ویژه اقتصادی زنجان، توسعه فرودگاه هر بار با وعده‌های مختلف نظیر ایرلاین اختصاصی و کارگوترمینال و غیره و برنامه‌اش برای جلب اعتماد مردم گفت: متاسفانه سرمایه اجتماعی در استان زنجان آسیب دیده است، مردم واقعا از وعده وعیدها آسیب دیده اند.

وی با اشاره به مشکلات انباشته‌شده از سال‌های گذشته در حوزه زیرساختی استان گفت: ما در استان زنجان، با ۳۸۰ پروژه استانی و ۲۷ پروژه ملی نیمه‌تمام مواجهیم. میانگین پیشرفت این پروژه‌ها تنها ۴۰ درصد است و عمر برخی از آن‌ها حتی بیش از ۲۲ سال نیز می‌رسد.

رئیس جمهور تابستان به زنجان سفر می‌کند

استاندار زنجان پروژه دوخطه و برقی‌سازی آن را یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها برشمرد و افزود: این پروژه که زمان سفر را از ۶ ساعت به حدود یک ساعت و ۴۵ دقیقه کاهش می‌دهد، مدت پنج سال است که معطل مانده است. پیمانکار آن پروژه را رها کرده بود و پیگیری نشده بود. با راه‌آهن جلسه گذاشتیم و بناست این پروژه به‌عنوان یکی از طرح‌های اولویت‌دار در سفر آتی رئیس‌جمهور به زنجان (حودا مرداد 1404)، در فهرست پروژه‌های افتتاحیه قرار گیرد.

در ادامه این نشست، استاندار زنجان از رسانه‌ها خواست که با رصد دقیق، عملکرد مدیران جدید را بررسی کنند و تأکید کرد: ما نه اهل تخریب دولت قبل هستیم و نه دنبال پاک کردن صورت‌مسئله. چارچوب شفاف داریم و از انتقاد سازنده استقبال می‌کنیم. رسانه‌ها می‌توانند یک سال دیگر ما را در چنین نشستی به پاسخگویی فرا بخوانند و از ما بیلان عملکرد بخواهند.

صادقی در ادامه افزود: برای سفر آتی رئیس‌جمهور به زنجان، تلاش می‌کنیم این پروژه در لیست پروژه‌های افتتاحی قرار گیرد. با وجود آنکه اعتبار پروژه در سال جاری صفر بود، با پیگیری‌های انجام‌شده منابع جدیدی تأمین شد. برخی نمایندگان استان نیز در این زمینه کمک کردند و با مساعدت معاون اول رئیس‌جمهور، مقرر شد از 28 فروردین ماه 1404 عملیات اجرایی پروژه مجدداً آغاز شود.

چالش‌ها و فرصت‌های فرودگاه زنجان

وی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده فرودگاه زنجان نیز به صدای زنجان گفت: فرودگاه زنجان زیرساخت‌های خوبی دارد، اما پرواز ثابتی در آن وجود ندارد. بارها تلاش کردیم پروازهایی مثل مسیر کیش را راه‌اندازی کنیم اما شرکت‌های هواپیمایی همکاری پایداری ندارند.

استاندار زنجان افزود: تحلیل‌های ما نشان داد که ۶۰ درصد مسافران پرواز کیش از استان‌های همجوار زنجان هستند. به همین دلیل با تیم‌های تخصصی سرمایه‌گذار در حوزه هواپیمایی جلساتی برگزار شد و تصمیم گرفته شد ایرلاینی با حداقل پنج هواپیما راه‌اندازی شود؛ شامل دو هواپیمای باری برای صادرات، به‌ویژه ماهی قزل‌آلا، و سه هواپیمای مسافربری، از جمله دو هواپیمای با قابلیت پرواز خارجی.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد صادرات استان به ترکیه انجام می‌شود و برآوردهای انجام‌شده نشان می‌دهد که مسیر پرواز زنجان به امارات توجیه اقتصادی دارد. مذاکراتی با دو شرکت هواپیمایی برای آغاز همکاری انجام شده است و کنسرسیومی از سرمایه‌گذاران در حال شکل‌گیری است.

صادقی در پاسخ به سئوالی درباره انتصابات مدیریتی در استان تأکید کرد: ما براساس عملکرد، تخصص و ارزیابی شاخص‌ها تصمیم‌گیری می‌کنیم، نه بر اساس فشارها یا ملاحظات شخصی. مدیران بر اساس ارزیابی و طی مراحل قانونی منصوب می‌شوند، و حکم اکثر معاونان استانداری نیز به امضای وزیر کشور رسیده است.

وی با اشاره به جلسات متعدد با رئیس‌جمهور و هیات دولت گفت: ما لیستی متشکل از ۷۰ اختیار قابل تفویض به استانداران را ارائه کردیم. این اختیارات می‌توانند روند توسعه در استان را شتاب دهند و موانع تصمیم‌گیری متمرکز را کاهش دهند. این موارد اکنون در کمیسیون‌های دولت در حال بررسی هستند.

امیدواریم روند اجرای پروژه سد مشمپا سرعت گیرد

استاندار زنجان درباره پروژه مهم سد مشمپا نیز گفت: با وجود قدمت این پروژه، پیشرفت آن بسیار کند بوده است. این سد در کاهش تنش‌های آبی استان بسیار حیاتی است. با ورود بخش خصوصی و افزایش هماهنگی بین استان‌ها و وزارت نیرو، امیدواریم روند اجرای پروژه سرعت گیرد.

به گزارش صدای زنجان استاندار زنجان در ابتدای اظهارات خود با خبرنگاران با تأکید بر نقش راهبردی رسانه‌ها در ارتقاء سطح آگاهی عمومی و آشنا کردن مردم با حقوق مدنی و شهروندی خود اظهار کرد: رسانه‌‌ها «صدای بی‌صدایان» و «نهاد واسط بین مردم و مسئولان» هستند.

وی با بیان اینکه شما خبرنگاران، تنها مرجع مؤثری هستید که می‌توانید مطالبات مردم را از مسئولان پیگیری کرده و در مسیر شفاف‌سازی حرکت کنید، افزود: در دوره‌ای هستیم که رسانه می‌تواند به یک مرجع مورد اعتماد برای افکار عمومی تبدیل شود، به شرط آن‌که رسالت حرفه‌ای خود را با دقت و امانت‌داری دنبال کند.

استاندار زنجان در ادامه با اشاره به ضرورت تفکیک بین روایت وقایع و بیان دیدگاه‌های شخصی در فعالیت‌های رسانه‌ای، گفت: در روایتگری رسانه‌ای، نقش شما مانند نورافکنی است که باید یک پدیده را همان‌گونه که هست روشن و آشکار کند؛ نه آن را تحریف کند و نه تنها بخشی از آن را برجسته کند، این مسئله کمک می‌کند تا جامعه تصویر واقعی‌تری از مسائل داشته باشد.

وی تأکید کرد که عملکرد حرفه‌ای در عرصه رسانه، مستلزم رعایت چند اصل کلیدی از جمله امانت‌داری در انتقال اطلاعات، پرهیز از گرایش‌های سیاسی افراطی، و انعکاس صادقانه مطالبات مردم و پاسخ‌های مسئولان است. استاندار تصریح کرد: هیچ اشکالی ندارد که خبرنگار در کنار روایت دقیق، تحلیل و دیدگاه شخصی خود را نیز بیان کند، اما باید بین خبر و تحلیل تفاوت قائل شد.

صادقی با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در حمایت از توسعه رسانه‌های حرفه‌ای، افزود: اعتقاد دولت این است که جامعه رسانه‌ای باید توانمند، مستقل، حرفه‌ای و ملی‌گرا باشد. ما به دنبال رسانه‌ای هستیم که مباحث ملی را از جدل‌های جناحی تفکیک کند و به گونه‌ای جریان افکار عمومی را هدایت کند که نه تنها امنیت ملی آسیب نبیند، بلکه انسجام اجتماعی تقویت شود.

وقتی کمبود نیروی کار باشد، توسعه معنایی ندارد

مسعود بیات‌منش، معاون عمرانی استاندار زنجان نیز با اشاره به وظایف این معاونت در خصوص توسعه اظهار کرد: در بحث توسعه استان باید زیرساخت‌های لازم برای امر اشتغال، سرمایه گذاری و غیره باید آماده‌سازی شود تا در قالب توسعه و با در نظر گرفتن تمامی ضوابط زیست محیطی بیشترین انتفاع را از توسعه ببریم. بر همه آشکار است که با پایدار بودن انرژی توسعه واقعی اتفاق می‌افتد از این رو با حضور صاحبنظران اقتصادی، چالش‌های استان مورد بررسی قرار گرفت که «کمبود نیروی کار» از چالش‌های استان است.

بیات‌منش گفت: همه ما به دنبال این هستیم تا توسعه رخ دهد از این رو به دنبال اشتغال هستیم غافل از این که با کمبود نیروی کار مواجهیم. پس ان توسعه برای چیست؟

اظهارات قابل تامل معاون استاندار زنجان در خصوص استقرار صنایع فولاد!

معاون عمرانی استاندار زنجان افزود: در فولاد حدود 5 یا 6 درصد تولید کشور در استان زنجان اتفاق می‌افتد، استانی که یکی از کم‌آب‌ترین استان‌های کشور به شمار می‌رود و فولاد هم یکی از صنایع آب بر است! اینکه نسبت حدود یک درصدی سهم استان از آب با سهم تولید 6 درصدی فولاد کشور چیست، موردی است که باید مطالبه افکار عمومی باشد و شورای برنامه‌ریزی استان آنچه در قانون برنامه هفتم توسعه است، توسعه صنایع آب بر را ممنوع اعلام کرده که مصوبه مهمی هم هست اما اینکه در مورد اشتغال به کدام بخش (کشاورزی، خدمات و صنعت) باید برویم موضوع مهمی است!

این مسئول با بیان اینکه کشاورزی، خدمات و صنعت را از جمله حوزه‌هایی دانست که اشتغال در آن‌ها اتفاق می‌افتد، اضافه کرد: فکر می‌کنم استان زنجان در حوزه خدمات جا برای توسعه و پیشرفت در امر اشتغال زیاد دارد. در حقیقت بخش خدمات هم ارزش افزوده زیادی برای استان دارد و هم اینکه توسعه پایداری محسوب می‌شود. در بخش کشاورزی نیز باید بگویم به طور میانگین 3.5 درصد تولید کشور در زنجان 1.2 درصدی رخ می‌دهد اما در زنجیره‌های بعدی از جمله بسته بندی سهم حدود یک درصدی دارد از این رو باید به بخش کشاورزی و تکمیل زنجیره بیش از پیش توجه داشت.

معاون عمرانی استاندار زنجان ادامه داد: در استان زنجان صرفا به دنبال تولید شمش هستیم در حالی که صنایع پایین دست، باید مورد توجه قرار گیرد.

اگر تا پایان دولت چهاردهم پروژه‌های نیمه تمام آبی تکمیل نشوند با بحران آب مواجه می‌شویم

بیات‌منش در بخش دیگری نیز به پروژه‌های نیمه تمام استان اشاره کرد و گفت: 380 پروژه نیمه تمام استانی وجود دارد که حدود 6 هزار میلیارد تومان منابع برای تکمیل نیاز دارد. در منابع مالی مربوط به پروژه‌های استانی وضعیتمان مطلوب است هر چند به لحاظ شاخص‌های مدرسه سازی و راه‌های روستایی تامین آب روستاها در پروژه‌های آبی استان در نظر گرفته می‌شود اما به هر حال باید ظرفیت‌های جدیدی را در این حوزه در نظر بگیریم تا به شاخص‌های در نظر گرفته شده، برسیم. بیات‌منش افزود: در زمینه پروژه‌های ملی نیز 27 ردیف پروژه داریم که زنجان در حدود 80 همت منابع نیاز دارد. با این وضعیت اعتباری شاید 15 تا 20 سال طول بکشد تا پروژه‌های نیمه تمام ملی را تمام کنیم. بنابراین باید در وهله نخست اولویت‌بندی داشته باشیم و دوم اینکه به حق و حقوق استان اشرافیت داشته و منابع جدیدی را بطلبیم که در این زمینه رسانه‌ها نقش کلیدی و مهم دارند.

این مسئول اضافه کرد: طبق برنامه‌ای که مسئولان شرکت آبفا و آب منطقه‌ای برای افق استان تعیین کرده‌اند، سال 1425 برای برای تکمیل پروژه‌های آبی هدف‌گذاری شده است در حالی که اگر تا پایان دولت چهاردهم این پروژه‌ها تکمیل نشوند قطعا به بحران آب برخواهیم خورد و تمام شدن و خالی شدن چاه‌‌های آب شرب زنجان و سایر شهرها اتفاق خواهد افتاد، تبعات بعدی آن نیز فرونشست و کلی مسائل برای استان رقم خواهد خورد.

 لزوم جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در گاوازنگ و برخورد با عاملان برداشت‌های غیرمجاز آب

این مسئول همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به مطالعات صورت گرفته از گاوازنگ و منطقه گردشگری گاوازنگ با پیگیری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان عنوان کرد: تعداد ذی‌نفعان پروژه گاوازنگ شامل 500 هزار نفر هستند که ساکن زنجان هستند بعلاوه اینکه تعدادی نیز میهمانان زنجان هستند. در گذشته اتفاقاتی افتاده و برخی صاحب حق شده اند که در قالب طرح مذکور، آن‌ها را هم صاحب حق خواهیم کرد اما منطقه گاوازنگ حقوق عامه محسوب می‌شود. مسیرهایی که در این منطقه که تا چند سال پیش محل عبور ورزشکاران و طبیعت گردان بود در حال حاضر فنس کشی شده است که ضروری است در راستای حفظ حقوق عمومی جزو مطالبات رسانه‌ها در خصوص وضعیت بهداشتی، اراضی، برخوردای ساکنان منطقه از خدمات عمومی باشد.

بر لزوم جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در گاوازنگ و برخورد با عاملان برداشت‌های غیرمجاز آب تاکید کرد و گفت: برای جلوگیری از تحرکات غیرمجاز در روستای پایین کوه باید ارگان های ذیربط وارد عمل شوند در این خصوص برنامه‌هایی تدوین خواهد شد.

تکمیل پتروشیمی زنجان به ۳۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز دارد

نرگس مرادخانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان هم در این نشست گفت: یکی از طرح‌های مورد توجه استان، اجرا و تکمیل پروژه پتروشیمی زنجان است که تکمیل آن با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی حدود ۳۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز دارد.

مرادخانی به هدفگذاری های حوزه اقتصادی استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: امسال توسعه نیروگاه‌های خورشیدی از اولویت های جذب سرمایه گذاری استان است.

وی افزود: هم اکنون ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان بهره برداری می‌شود که عدد بسیار کوچکی است، چون مطالعات و بررسی ها نشان می دهد زنجان از استان های مستعد در احداث نیروگاه خورشیدی است.

معاون استاندار زنجان ادامه داد: در این راستا احداث نیروگاه های خورشیدی با ظرفیت دو هزار و ۵۰۰ مگاوات در استان هدفگذاری شده است و سرمایه گذاران مختلفی نیز برای حضور در این بخش از داخل و خارج کشور اعلام آمادگی کرده اند.

مرادخانی افزود: هم اکنون، ۶۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان در حال اجراست که تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: زمین مورد نیاز در استان برای اجرای این کار شناسایی و تسهیلگری لازم نیز انجام خواهد شد.

مرادخانی، اصلاح و تخصیص بهینه آب در بخش اقتصادی را از دیگر اولویت های مهم استان برشمرد و گفت:در استان با مشکل آب مواجه هستیم و تلاشمان این است که در بخش صنعت از آب خام استفاده نشود.

وی با بیان اینکه طبق مصوبه قانونی، تاسیس واحدهای آب‌بر با مصرف ۳۰۰ هزار متر مکعب، ممنوع شده است، اضافه کرد: با در نظر گرفتن این مسائل باید یک بار دیگر موضوع تخصیص آب و انرژی در استان بررسی شود.

مرادخانی، یکی از برنامه های مهم استان را توسعه صادرات اعلام کرد و گفت: در این خصوص عدد آرمانی یک میلیارد دلار تعیین شده که اقدامات مربوطه برای تحقق آن در حال انجام است.

معاون اقتصادی استاندار زنجان، به ظرفیت های بالای گردشگری استان اشاره کرد و افزود: هر چند اقدامات و سرمایه گذاری های در این حوزه در حال انجام است اما رسانه ها می توانند یاریگر استان باشند.

وی با بیان اینکه رسانه ها قدرت بالایی دارند و می توانند در ایجاد فضای امید و نشاط در جامعه نقش آفرین باشند، اضافه کرد: موضع گیری رسانه ها باید عادلانه باشد و اخلاق حرفه ای را رعایت کنند.

مرادخانی با بیان اینکه انتصاب بانوان در مسولیت‌ها یک مطالبه‌ جدی است، افزود امیدواریم بانوان در دولت چهاردهم بتوانند به جایگاه شایسته خود برسند.

انتهای پیام/


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانرئیس جمهوراستاندارلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx14798


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»