کد خبر: 459
1396/12/13 - 19:46


معاون دبیرکل خانه کارگر کشور در مراسم معارفه دبیر جدید خانه کارگر زنجان:

کارگر نباید فقیر باشد

اصغر نجاری دبیر خانه کارگر زنجان شد

پایگاه خبری صدای زنجان

صدای زنجان- معاون دبیرکل خانه کارگر کشور با بیان اینکه خانه کارگر یک تشکیلات صنفی و سیاسی است، گفت: 90 درصد فعالیت این تشکل صنفی و 10 درصد آن سیاسی‌ست.

 حسن صادقی افزود: خانه کارگر کار سیاسی را برون‌سپاری کرده و اساس کار ما صنفی و خدماتی است. خدمت در حوزه‌ آموزش و مطالبات کارگری، مقررات مربوط به حقوق کارگر و حوزه‌ تأمین اجتماعی از وظایف اصلی و صنفی ماست.

وی افزود: اصل بر کار و خدمات صنفی فرا جناحی‌ست و توجه زیاد به امر سیاسی  باعث می‌شود که جنبه‌های صنفی آن به حاشیه رود.

صادقی گفت: زنجان باید خیلی جلوتر از سایر استان‌ها بود ولی در طی این سال‌ها عقب افتاده و ما انتظار داریم دبیر جدید خانه بر حسب توانمندی و ارتباطات خوبی که دارند این فاصله را جبران کنند.

معاون دبیرکل خانه کارگر با بیان این‌که رؤسای تشکل‌های کارگری عضو هئیت اجرایی خانه کارگر محسوب می‌شوند، اظهار کرد:  اعضای هیئت اجرایی خانه کارگر از گرایش‌های مختلف سیاسی است و هر کسی با هر گرایش سیاسی باید در این مجموعه حضور داشته باشد.

صادقی اظهار کرد: امیدوارم دبیر خانه‌ کارگر استان، ترکیب هیئت اجرایی را به‌گونه‌ای بچینند که خروجی آن به نفع جامعه‌ کارگری باشد.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش صنفی خانه کارگر، اضافه کرد: خانه کارگر در خط مقدم دفاع از منافع و مطالبات کارگران است.

وی ادامه داد: همکاران ما در حوزه‌ بازنشستگان، شورای اسلامی کار، مجمع نمایندگان و انجمن‌های صنفی نباید تصور کنند خانه کارگر اندیشه‌های پدرسالارانه دارد. ما نقش پدری را اجرا می‌کنیم نه پدرسالارانه را، چرا که نقش پدرسالارانه بیش‌تر دخالت محور است.

صادقی با بیان اینکه امروز کارگران وضعیت مناسبی ندارند، گفت: این ناشی از تشتت‌هایی است که در تشکل‌های کارگری وجود دارد.

وی با بیان اینکه کارگران امروز دچار مشکلات زیادی شده‌اند و درآمدشان تنها کفاف ۱۳ روز در ماه را می‌دهد، افزود: آن‌ها ۶۷ درصد کسری منابع در اقتصاد خانواده‌شان دارند، اگر درست برنامه‌ریزی می‌کردیم و بر اساس فرمولی که در ۸۳ با دولت اصلاحات بستیم وضعیت این نبود. مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امروز دستمزد کارگران واقعی نیست و تورم واقعی محاسبه نمی‌شود و این عدم محاسبه سبب ساز بحران در آینده‌ خواهد شد.

صادقی ابراز کرد: اندیشمندان و اقتصاددانان دولت باید با تمهیداتی وضعیت معیشتی کارگران را تقویت کنند در غیر این‌صورت دچار بحران خواهیم شد.

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان برعکس اصول‌گرایان، اهل مشورت هستند، گفت: ما در سال۸۱-۸۳ پیمانی با دکتر حسینی (وزیر کار وقت) بستیم و در این پیمان ۲۱ درصد شکاف درآمدی و هزینه‌ای را در نظر گرفته و برایش زمان تعریف کردیم که در یک بازه‌ زمانی ۴ ساله، 5.3 دهم به اضافه‌ تورمی که اعلام می‌شود، به مزد کارگران اضافه شود، این موضوع بعد از روی کار آمدن مجلس هفتم و دخالت آقای حداد عادل از حیز انتفاع ساقط شد. حداد عادل با چوب کنترل قیمت‌ها، مزد را منجمد کرد. در ادامه دولت احمدی‌نژاد هم آمد در حوزه‌ دستمزد به جای استدلالات علمی و عمل بر مبنای آن، ذوقی تصمیم گرفت و در نهایت این تصمیم در اواسط سال ۸۵ متوقف و دوباره به وضعیت فریز دستمزدها برگشت.

صادقی تصریح کرد: امروز هم باید بدانیم که مزد نسبت به تورم ۶۳ درصد عقب افتاده است، یعنی ما ۳۰ روز کار می‌کنیم و ۲۷ درصد مزد واقعی را می‌گیریم و اگر تدابیر و تمهیداتی برای متعادل کردن این نسبت‌ها اندیشیده نشود دچار بحران خواهیم شد.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در سال ۲۰۱۲ اقتصادانان بی‌طرف به دولت چاوز پیشنهاد دادند، برای جلوگیری از وقوع بحران دستمزدها را واقعی کند. چاوز این کار نکرد و وضعیت‌شان شده آن چیزی که امروز هست.

صادقی افزود: اگر این کار را نکنیم ما هم مانند کشورهای ونزوئلا، شوروی سابق و یونان و... می‌شویم مگر اینکه بخواهیم با تمهیداتی از این وضعیت رهایی یابیم. وی افزود: از طرفی هم مردم ما مثل مردم یونان نیستند که بخواهند از کاهش بیست سی درصدی حقوق‌شان چشم‌پوشی کنند.

صادقی خاطرنشان کرد: وظایف تشکیلات خانه کارگر این است که به نظام اقتصادی و نظام اداری و سیاسی کشور جهت بدهد. ما باید برای جلوگیری از خطرات از مکانیزم بازدارنده استفاده کنیم، مکانیزم بازدارنده هم واقعی کردن مزد و تورم است در حالی که ما منکر  تورم می‌شویم و به تبع آن مزد واقعی را هم اعمال نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه فرسایشی که به طبقه‌ کارگر مستولی شده نظام سیاسی کشور را به چالش می‌کشد، تأکید کرد: نباید کارگران دچار فقر اقتصادی شوند در این صورت تبعات آن روی صندوق‌های بازنشستگی اثر گذاشته و به تبع آن نیز تأمین اجتماعی در وضعیت قرمز گرفتار می‌شود.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح  کرد: سازمان تأمین اجتماعی که به تعداد 2 میلیون ۲۲۰ هزار نفر از صفر تا 100 سرویس می‌دهد امروز در وضعیت قرمز قرار دارد.

وی افزود: این سازمان در سال جاری ۱۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه دارد، سال آتی ۳۷ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهد داشت. ما نیاز به اصلاحات سیستماتیک داریم تا سازمان تأمین اجتماعی را از آسیب‌پذیری خارج کنیم.

معاون دبیر کل خانه کارگر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما یک ابر تشکل هستیم، تصریح کرد: خانه کارگر در حال حاضر تعداد دو میلیون و ۲۲ هزار نفر عضو دارد و در چند فاز مختلف به اعضای خانه سرویس می‌دهد اعم از آموزش کوتاه مدت، استفاده از فرصت و فضای آموزشی دانشگاه علمی کاربردی و ارائه‌ خدمات رفاهی تفریحی اعم از اعزام اعضا و خانواده‌هایشان به سفرهای زیارتی و سیاحتی و نیز تامین اسکان آن‌ها از خدماتی است که خانه‌ی کارگر ارائه می‌دهد.

** امیدوارم چراغ این خانه را روشن کنم

دبیر خانه‌ کارگر استان نیز در آیین معارفه‌ خود گفت: امیدوارم بتوانم در دوره‌ مسئولیت خود کارنامه‌ قابل قبولی برای خانه‌ کارگر و جامعه‌ی کارگری استان ارائه دهم.

اصغر نجاری افزود: تمام سعی‌ام را در جهت استیفای حقوق قانونی کارگران،ارتقای سطح بهره‌وری نیروی کار، آموزش کارگران به منظور افزایش مهارت و تجارت حرفه‌ای آنان،افزایش مشارکت کارگران در فعالیت‌های عمومی و اجتماعی و... به کار خواهم بست.

وی اظهار کرد: خود را ملزم و مکلف به پیگیری و تحقق مطالبات صنفی و قانونی کارگران می‌دانیم تا در پرتو استیلای حقوق طبیعی آن‌ها در امر تولید و بهروری نقش مؤثری داشته باشیم.

نجاری ابراز کرد: در طی این مدتی که مسئولیت خانه را بر عهده گرفته‌ام جلسات متعددی با مسئولان استانی در جهت مرتفع شدن موانع، مشکلات و همچنین عملیاتی شدن برنامه‌های این تشکیلات داشته‌ایم و امیدوارم بتوانم چراغی این خانه قدیمی روشن کنم.

دبیر خانه‌ کارگر استان تصریح کرد: خانه‌ کارگر استان بیش از ده هزار نفر عضو دارد و همچنان بر تعداد اعضای آن افزود می‌شود.

وی با بیان اینکه تنها درآمد این تشکیلات از مجرای حق عضویتی است که توسط اعضا پرداخت می‌شود، خاطرنشان کرد: از ارگان‌های ذی‌ربط تقاضا داریم ما را در جهت ارائه خدمات رفاهی و آموزشی به اعضای خانه حمایت و همراهی کنند.

نجاری افزود: چرخه‌ تولید همواره با دستان پینه بسته‌ی این قشر می‌چرخد و انتظار می‌رود حقوق قانونی و صنفی این قشر زحمتکش از ناحیه‌ی کارفرمایان و متولیان امر تولید و اشتغال رعایت گردد. وی اضافه کرد: توسعه و پیشرفت در عرصه‌های کار و تولید و تلاش در گرو همت  کارگران است لذا از  مسئولین محترم استانی انتظار داریم با رویکرد حمایتی خود موجب گشایش بیشتر گره‌های پیش روی این قشر نیازمند حمایت باشند تا آن‌ها نیز بتواند تاثیر این حمایت‌ها را در فرآیند تولید متجلی سازند.

دبیر خانه‌ کارگر افزود: بزرگ‌ترین دغدغه‌ ما و جامعه‌ کارگری موضوع امنیت شغلی، رفاه اجتماعی و معیشتی است، انتظار می‌رود مسئولان اجرایی استان و نمایندگان محترم با محیا کردن بسترهای لازم موجبات آرامش و اثرگذاری آن‌ها را در امر تولید و سازندگی فراهم سازند.

نجاری تأکید کرد: بخش مهمی از تولید و پیشرفت اقتصادی بر دوش جامعه‌ی کارگری است بنابراین حمایت از کارگر حمایت از تولید، توسعه اقتصادی و سازندگی و بالندی است. اگر کارگران دچار گرفتاری‌های معیشتی شوند با کاهش راندمان و بهره‌وری کار و کارایی مواجه خواهیم شد اما از آن‌جایی که دولت تدبیر و امید نگاه حمایتی به جامعه‌ی کارگری دارد امیدواریم ارگان‌های ذیربط حمایت ویژه‌ای از این تشکل صنفی بکنند. ما به عنایت و حمایت مضاعف این ادارات و ارگان‌ها نیاز داریم. مخصوصاً از استانداری و مدیران مرتبط انتظار داریم بیش از پیش حامی خانه‌ی کارگر و جامعه‌ی کارگری استان باشند.

 

#دبیر خانه کارگر، اصغر نجاری، خانه کارگر زنجان،

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx459


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»