کد خبر: 49
1396/05/05 - 19:46


حکایت این روزهای مسئولان استان و کارگران کارخانه روغن جهان که باز هم خبرساز شد

کارگران با توقیف اموال، جهان را تعطیل کردند

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان: تعدیل نیرویی رخ نداده است

پایگاه خبری صدای زنجان

مهدی سهرابی- مثل این‌که آش نخورده «روغن جهان» دهان مسئولان استان را هم‌چنان می‌سوزاند و با وجود این‌که تصور می‌شد پس از اتفاقات بهمن سال گذشته و تجمع کارگران بیکار این کارخانه (که در آخرین ماه‌های دولت گذشته به شکلی عجیب به بخش خصوصی واگذار شد) مقابل استانداری و وعده و عیدهای مدیرعامل آن، ماجرا ختم به خیر شده است، این بار اخباری مبنی بر تعطیلی کامل آن به گوش می‌رسد در حالی که اظهارات مسئولان از توقیف اموال کارخانه توسط کارگران خبر می‌دهد. 

جهانی که درجه تب آن با نسخه خصوصی‌سازی (شما بخوانید هبه) دولت دهم هر روزتر بالاتر می‌رفت به نظر می‌رسد بالاخره به مرحله تشنج رسید و آن‌طور که «یک منبع آگاه» به خبرگزاری فارس گفته است سه هفته‌ای می‌شود که کارخانه روغن نباتی جهان در تعطیلی روزگار سپری می‌کند.

این منبع آگاه با اشاره به این‌که قبل از عید نوروز 100 نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان از این کارخانه منفک شدند، افزود: پس از این موضوع کارگران به هیأت‌های تشخیص و هیأت‌های حل اختلاف مراجعه کردند که حق و حقوق خود را بگیرند.

وی با اشاره به این‌که پس از صدور رأی، کارفرما حق و حقوق کارگران را پرداخت نکرد، گفت: این افراد برای رسیدن به حق خود مجبور به توقیف اموال شدند.

«منبع آگاه» تصریح کرد: نظر کارفرما بر این بود که روغن داخل کارخانه بماند و پس از طی مراحل مزایده و مناقصه کارگران به حق و حقوق خود برسند، اما کارگران این را قبول نکرده و گفتند که ما روغن را بیرون می‌بریم، تا زمانی که دادگستری مزایده برگزار کند.

این منبع آگاه با اشاره به این‌که کارفرما پیشنهاد چک 3 تا 4 ماهه به کارگران داده بود، گفت: کارگران به علت بد قولی‌های قبلی این را قبول نکرده و خواستار توقیف اموال شدند و گفتند باید چک به روز داده شود.

وی با اشاره به این‌که روغن توقیف شده توسط خود کارگران بارگیری و تخلیه شده و سردخانه نیز در خارج از کارخانه اجاره شد، افزود: این امر انجام شده تا مراحل قضایی به آن رسیدگی کند.

وی با اشاره به این‌که روغن توقیف شده 160 تن بود، گفت: ارزش این روغن 480 میلیون تومان است.

این منبع آگاه توضیح داد: بر همین اساس کارفرما نیز گفته است، که اگر این کار را انجام دهید، کارخانه را تعطیل کرده و بقیه کارگران را نیز اخراج می‌کنم.

وی با اشاره به این‌که پس از تعدیل نیروی سال قبل تقریباً 135 نفر در کارخانه مشغول بودند که در نتیجه استعفای چند نفر دیگر نیز در نهایت 125 نفر در کارخانه مشغول به فعالیت بودند که پس از تعطیلی در حال حاضر فقط 5 یا 6 نفر به عنوان نگهبان آن هم برای نگهداری از اموال مشغول به فعالیت هستند.

وجود ضعف مدیریتی در کارخانه

اما رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از تشکیل جلسه‌ای در استان خبر داد و گفت: بعد از ظهر امروز (دیروز) استانداری برای بررسی وضعیت این کارخانه تشکیل جلسه می‌دهد و نتیجه قطعی برای تعیین تکلیف آن از طریق مسئولان استانداری اعلام می‌شود.

ناصر فغفوری دلیل تعطیلی این بار کارخانه را توقیف اموال توسط 26 کارگر سابق اعلام کرد و افزود: البته این کارخانه به‌طور معمول بعد از یک دوره کاری نزدیک به یک هفته تعطیل می‌شد اما این بار به‌دلیل مشکل به‌وجود آمده تعطیلی آن به بیش از 10 روز به درازا کشید.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اظهار این‌که «تمام تلاش خود را برای بازگشایی کارخانه روغن جهان انجام می‌دهیم»، تصریح کرد: مواد اولیه در این کارخانه موجود است و تلاش می‌کنیم تا به چرخه تولید بازگردد.

وی با بیان این‌که ضعف‌های مدیریتی نیز در تعطیلی‌های این کارخانه دخیل است، ابراز کرد: در وزارتخانه نیز موضوع این کارخانه بررسی شده و در استان برای آغاز به کار دوباره آن جلسه‌ای تشکیل می‌شود.

** حق بیمه از اول هفته آینده پرداخت می‌شود

هم‌چنین معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سوء مدیریت و عدم ارتباط با دستگاه‌های استانی را عامل تعطیلی روغن‌نباتی جهان اعلام کرد و گفت: مشکل به وجود آمده در رابطه با شرکت روغن‌نباتی جهان به سبب سوءمدیریت مدیر واحد تولیدی و عدم تعامل وی با دستگاه‌های استانی است.

علی کلانتری ادامه داد: با تعدیل‌هایی که پس از اسفندماه پارسال در این شرکت انجام شد، مقرر بود که بیمه بیکاری و حقوق بیکاری کارگران تعدیل شده بر حسب قانون پرداخت شود که به دلیل عدم واریز بیمه توسط کارفرما در گذشته، این مهم برقرار نشد و این کارگران به اداره کار شکایت کردند.

وی افزود: اداره کار پس از دریافت این شکایت‌ها با مدیریت واحد تولیدی تماس برقرار کرد که متأسفانه به دلیل برقرار نشدن ارتباط بین این دو، اداره کار استان مجبور به اجرای قانون و توقیف اموال و مواد اولیه شد ولی در حال حاضر در واحد تولیدی هم‌چنان مواد اولیه وجود دارد و این واحد می‌تواند به کار خود ادامه دهد.

کلانتری با بیان این‌که قریب به 10 روز است که این واحد تولیدی تعطیل شده است، خاطرنشان کرد: با وجود تعطیلی واحد هیچ کارگری تعدیل نشده است و افرادی که تعدیل شده‌اند همان 200 نفری بودند که قبلاً تعدیل شده بودند و 138 کارگر این شرکت تعدیل نشده‌اند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد: در جلسه‌ای که روز گذشته (سه‌شنبه) در وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط و افرادی از هیئت مدیره این شرکت برگزار شد و امروز (دیروز) نیز جلسه‌ای در استان برگزار شده و مقرر شد که حق بیمه به تعویق افتاده از اول هفته آینده توسط کارفرما پرداخت شود تا حقوق بیکاری کارگران پرداخت شود.

چه کسی جهان را فروخت؟

گرچه به نظر می‌رسد باز هم اختلاف مدیر جهان و کارگران آن با جلسه ختم به خیر شده است اما این سؤال هم‌چنان بی‌جواب مانده است که چه کسانی و در چه شرایطی در روزهای پایانی دولت گذشته یکی از معتبرترین کارخانه تولید روغن در کشور را واگذار کرده است، موضوعی که هیچ‌کس میل یا بهتر بگوییم جرأت اشاره به آن را ندارد.

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx49


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»