کد خبر: 529
1397/02/22 - 19:46


در همایش ارتباطات مردمی و حقوق شهروندی زنجان مطرح شد:

دولت سالی ۱۲۶ هزار میلیارد تومان حقوق می‌دهد

پایگاه خبری صدای زنجان
الهام احمدی: معاون سازمان امور اداری و استخدامی کشور در همایش سراسری سلامت اداری و صیانت از حقوق شهروندی، با اشاره به این‌که حاکمیت نظام جمهوری اسلامی ایران ۴ هزار سرفصل خدمات دارد که دستگاه‌ها این مسئولیت را بر عهده دارند، یادآور شد: ۳.۵ میلیون کارمند کشوری و لشگری در سطح کشور فعالیت می‌کنند که دو میلیون و ۳۳۰ هزار نفر از این‌ تعداد کارکنان دولتی، ۶۷۰ هزار نفر نظامی و ۴۰۸ هزار نفر هم در شرکت‌های دولتی مشغول به فعالیت هستند.
مسعود سلیانی با بیان این‌که هزینه یک کارمند برای دولت در ماه سه میلیون تومان است و در واقع ۱۲۶ هزار میلیارد تومان در سال به کارمندان حقوق پرداخت می‌شود که در قبال این میزان حقوق باید رضایت مردم از دستگاه‌های اجرایی هم مدنظر باشد، خاطرنشان کرد: هزینه با خروجی تناسب ندارد و باید به امر مهم حقوق شهروندی بسیار توجه شود.
وی با اشاره به این‌که ۷۰ درصد از کارکنان نظام اداری کشور تحصیلات لیسانس به بالاتر را دارند ولی با این وجود هنوز نارضایتی در سیستم دولتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: کیفیت و مقبولیت دولت‌ها در ارتباط مستقیم با نحوه ارائه خدمت با مردم است بنابراین دولت با تصویب‌نامه حقوق شهروندی در نظام اداری در تلاش برای کاهش نارضایتی مردم و آگاه‌سازی آنان به حقوقشان و از بین بردن ایرادات قانونی و ساختاری است.
سلیانی با تأکید بر این‌که طبق منویات مقام معظم رهبری باید با ارباب‌رجوع برخورد مناسب شود و اگر این مهم انجام نمی‌شود باید آسیب‌شناسی لازم صورت گیرد، بیان کرد: حقوق مردم در نظام اداری شناخته‌ شده است و خیلی از توقعات ما از نظام اداری به دلیل ناآگاهی است و باید مردم هم نسبت به حقوق خود آشنا باشند.
وی خطاب به کارکنان فعال در سیستم اداری از آنان خواست تا در حوزه حقوق شهروندی و ارائه خدمات با کیفیت به مردم آتش به اختیار باشند و مشکلات موجود در حوزه کاری خود را شناسایی کرده و در صورت پیشنهاد و ارائه راهکار برای برطرف کردن آن تلاش کنند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: کارکنان می‌توانند با بهره‌مندی از توانمندی خود در عرضه بهتر خدمات به مراجعه‌کنندگان و بهتر شدن نظام اداری تلاش کنند.
توسعه و پیشرفت هر جامعه‌ای مرهون تلاش کارگران است
کریم‌اله شعبانی، معاون سیاسی امنیتی و امور اجتماعی استانداری زنجان با اشاره به این‌که هر کشوری که ادعای تمدن و توسعه داشته باشد باید حقوق شهروندی را رعایت کند چرا که حقوق شهروندی حق طبیعی همه اقشار مختلف در جامعه محسوب شده و هر کشوری که اجازه بروز و ظهور این حق را ندهد فقط شعار توسعه‌ متوازن اجتماعی را دارد، افزود: توسعه و پیشرفت هر جامعه‌ای مرهون تلاش و پیشرفت کارگران در عرصه‌های مختلف است.
وی با بیان این‌که نظام‌های سنتی گذشته به کارگر دید ابزاری داشتند از همین رو وقتی دیدگاه یک مدیر در نظام سنتی به کارگر ابزاری باشد مشخص است که چه نوع برخوردهایی با این قشر انجام شده و به دور از شأن یک جامعه توسعه یافته است، افزود: در جوامع پیشرفته امروزی به کارگر با دید ابزاری نگاه نمی‌شود بلکه یه سرمایه انسانی به شمار می‌رود.
معاون سیاسی امنیتی و امور اجتماعی استانداری زنجان با تأکید بر این‌که تنها وجه تمایز تمامی نهادهای دولتی و یا غیردولتی در سرمایه انسانی آن‌ها است چرا که امکانات، ادوات، بودجه و ... نقطه مشترکی است که همه نهادها از آن برخوردار هستند، تصریح کرد: سرمایه انسانی هر نهادی به امکانات و موجودی هر نهادی جهت داده و آن را به فعلیت رسانده و توسعه و پیشرفت آن را به دنبال دارد چرا که در صورت نبود تفکر و نیروی انسانی آگاه، امکانات ما را به هدف و سر منزل مقصود نمی‌رساند.
وی خاطرنشان کرد: باید به توانمندی و موجودیت سرمایه انسانی به ویژه قشر کارگری که نیاز به تلاش و کار بیشتری دارند احترام بگذاریم، بیان کرد: هر چه کارگر دلگرم بوده و به حق و حقوق خود آشنا باشد و مسئولان نیز به حقوق آنان واقف باشند کارگر به انگیزه و دلگرمی بیشتری کار می‌کند درحالی که متأسفانه تاکنون به این موضوعات کمتر پرداخته شده و انرژی‌ها در جهت عکس هدر می‌رود از همین رو همیشه از هم ناراضی هستیم.
شعبانی یادآور شد: در بیان برخی از خواسته‌ها نباید بترسیم باید بخشی از خواسته‌های به حق حقوق شهروندی را به ویژه در بحث کارگری رعایت کنیم تا خروجی مطلوبی داشته باشیم.
وی با تأکید بر این‌که در نوشتن قوانین خوب عمل می‌کنیم و بهتراز کشورهای مترقی و کم و کاستی در این بخش نداریم ولی در بخش اجرا مشکل داریم، بیان کرد: برخی از افراد به حقوق خود آگاه نبوده و نمی‌خواهند به آن واقف باشند در این بین عده‌ای نیز هستند که به حقوق خود آشنا هستند ولی مجریانی برای اجرای این حق نداریم.
معاون سیاسی امنیتی و امور اجتماعی استانداری زنجان با اشاره به این‌که قانون زمانی خوب است که اجرایی و عملیاتی شود وگرنه صرف تدوین قانون و نداشتن جرأت و جسارت برای عمل کردن به آن کافی نیست، خاطرنشان کرد: مردم باید به حقوق خود آگاه بوده و مسئولان نیز باید مردم را به حق و حقوقشان آشنا کنند چرا که برخی از افراد نمی‌خواهند از حقوق بحقشان آگاهی پیدا کنند که در این بخش نقش نهادهای حاکمیتی و سازمان‌های مردم‌نهاد پررنگ می‌شود.
وی با بیان این‌که متأسفانه بسیاری از مسائلی که بی‌اهمیت جلوه می‌دهیم روزی تبدیل به پدیده اجتماعی شده و جامعه را با خطرات مواجه می‌کند، خاطرنشان کرد: در مواردی به برخی از موضوعات بی‌توجهی می‌کنیم و مجبوریم در آینده با هزینه‌های گزاف برای برطرف کردن آن تلاش کنیم چرا که به طور مثال در چند ماه گذشته خشونت منجر به مرگ در زنجان افزایش یافته است و در عرض دوماه میزان آمار در این بخش مطابق با یک سال گذشته شده حال سوال اینجاست که چرا در بحث پیشگیری وارد نمی‌شویم، دهیاران، بخشداران می‌توانند بحث کمبود آب یا مشکلات کشاورزی که به تبع آن رخ می‌دهد را شناسایی کرده و پیشگیری کنند چرا که در گذشته ثابت شده نزاع‌هایی که در اثر همگرایی تعدادی از افراد بر سر موضوعی رخ می‌دهد احتمال درگیری و قتل وجود دارد بر همین اساس نباید به راحتی از این نزاع‌های کوچک با بی‌توجهی عبور کنیم.
شعبانی یادآور شد: متأسفانه به بسیاری از مسائل کوچک اهمیت نمی‌دهیم و جنبه‌های پیشگیرانه را در روابط اجتماعی انجام نمی‌دهیم و در نهایت موضوع تبدیل به پدیده اجتماعی شده و با عدم مهار آن تبدیل به پدیده سیاسی و سپس پدیده امنیتی می‌شود.
محمدرضا یوسفی، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان نیز در این همایش در ابتدا به خروج یک جانبه آمریکا از تعهدات برجام اشاره کرد و گفت: هیچ خللی در اراده و عزم مردم ایران که در همه عرصه‌ها با بصیرت و آگاهی وارد میدان شدند و حماسه‌های فراوانی آفریدند ندارد و ملت ایران پاسخ دندان‌شکنی به این موضوع می‌دهند.
وی در ادامه با اشاره به این‌که خوشبختانه جامعه ما با روندی در حال پیشرفت است که رعایت حقوق مردم یکی از اصول زندگی اجتماعی مردم محسوب شده و گام‌های جدیدی  در این حوزه برداشته شده است، افزود: جامعه‌ای به پیشرفت و رستگاری نایل می‌آید که در آن حقوق افراد نسبت به یکدیگر، حقوق مردم نسبت به حاکمیت و حقوق حاکمیت نسبت به مردم رعایت شود.
 فاقد بنیان فکری و زیرساخت لازم در حقوق شهروندی هستیم
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر این‌که در ساختار دانش حقوق شهروندی متأسفانه به حقوق اجتماعی شهروندان آن‌گونه که باید پرداخته نشده است، تصریح کرد: گفتمان حقوق شهروندی به شکلی که باید محقق نشده است.
وی با اشاره به این‌که بر حق برخورداری از حقوق اجتماعی کمتر توجه شده است، گفت: متأسفانه در حوزه حقوق شهروندی فاقد بنیان فکری و زیرساخت لازم هستیم.
یوسفی با بیان این‌که نیازمند گفتمان بیشتر حقوق شهروندی هستیم تا به حقوق اجتماعی خود برسیم، خاطرنشان کرد: اگر حقوق مدنی و اجتماعی و سیاسی را مطرح می‌کنیم باید بدانیم کارکرد حقوق شهروندی در این زمینه‌ها چیست؟
ضرورت تزریق روح امید به جامعه کارگری
در ادامه رضا شریعت، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، به سخنان رئیس جمهور پس از خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و یادآور شد: ملت ایران راه خود را انتخاب کرده‌اند و در مسیر درست با قدرت پیش می‌روند.
وی با بیان این‌که کارگزاران دولت در درجه نخست باید روحیه امیدوارانه خود را حفظ کرده و آرزوهای متعالی و بزرگمان را با دور کردن هرگونه ناامیدی پیش ببریم، افزود: باید روح امید را به جامعه آسیب‌پذیر کارگری که هدف وزارت کار هستند تزریق کرده و در رسیدگی به مشکلات و شکایات آنان تلاش کنیم چرا که ارتباطات منطقی، صحیح و امیدوارکننده با مردم در این راستا خیلی موثر است.
شریعت بر ضرورت آشنا کردن جامعه هدف وزارت کار بر حقوق خود تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: باید بیاموزیم که با روحیه خدمت‌گذاری مردم را نسبت به حقوق خود آشنا کنیم و در قبال مردم، پاسخ‌گویی شایسته‌ای نسبت به حقوق شهروندی داشته باشیم.
وی با تأکید بر این‌که سامانه حقوق شهروندی برای رسیدگی به شکایات و نظرات مردم راه‌اندازی شده است، یادآور شد: با توجه به بررسی‌های انجام شده اداره کار بیشترین سطح ارتباط با مردم را داشته و نسبت به نهادهای دیگر مراجعه‌کننده زیادی دارد.
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد وزارت متبوع با بیان این‌که بیشترین ظلم به مردم و نارضایتی در آنان زمانی شکل می‌گیرد که احساس کنند دیده نمی‌شوند و نسبت به درخواست‌ها و مشکلات آنان بی‌توجهی می‌شود، بیان کرد: باید با مردم براساس ضوابط و قوانین تعیین شده برخورد کرده و با شفافیت لازم عمل کنیم.
وی با تأکید بر این‌که یکی از اصول حکم‌رانی خوب پاسخگویی، شفافیت و مسئولیت اجتماعی است، یادآور شد: بهترین نظارت، نظارت عمومی است و باید در این راستا از ظرفیت مردمی استفاده کرده و به نظرات و انتقادات آنان با دید سازنده نگاه شود.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx529


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»