کد خبر: 532
1397/02/22 - 19:46
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مراسم «نکوداشت مقام شامخ استاد» خبر داد:هوشمند شدن خدمات دانشگاه علومپزشکیالهام احمدی: پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مراسم« نکوداشت مقام شامخ استاد » که به همت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان، در مرکز همایشهای بین المللی روزبه برگزار شد، یکی از نقدهای وارده بر مجموعه دانشگاه که بر اثر تغییر و تحولات رخ داده را تفکر درمانگری دانست که از حقوق مردم به شمار آمده و با توجه و تمرکز خاصی که در این بخش وجود داشت، موضوعات دیگر را تحتالشعاع قرار داده و باید در راستای بهبود این رویکرد، اقدامات جدی و گامهای اساسی برداشته شود.
وی به اولویت نخست دانشگاه علوم پزشکی استان را بحث آموزش و پرورش دانست و تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی که داریم، گفتمان قالب و اولویت نخست دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورشمحور بودن است و باید مسیر پیشرو به نحوی تعیین شود که آموزش ما صدمه نبیند چرا که اگر امروز قطب کلان منطقه هستیم، نشان از قوت دانشگاه علوم پزشکی است و اگر میخواهیم این قطب بودن را حفظ کنیم باید محوریت خود را آموزش و پژوهش قرار دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تأکید بر ضرورت ایجاد گفتمان واحد در تمامی حوزههای دانشگاه علوم پزشکی در راستای گسترش آموزش و پژوهش خاطرنشان کرد: باید تمامی حوزهها از جمله توسعه، درمان و بخشهای دیگر دانشگاه علوم پزشکی با گفتمان واحدی که در آن اولویت قرار دادن آموزش و پژوهش است، خود را هماهنگ کنند چرا که در شرایط فعلی که تمامی دانشگاهها درگیر مشکلات مالی بوده و بحران قرار دارند یکی از راهکار برون رفت از این شرایط حرکت به سمت آموزش و پژوهش است.
وی در ادامه مراسم به مشکلات مالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اشاره کرد و افزود: متأسفانه در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی زنجان با مشکلات مالی مواجه بوده و این موضوع زنگ خطر جدی برای حوزههای مختلف به ویژه درمان است.
حرکت به سمت هوشمندسازی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
قزلباش ضمن اشاره به حرکت دانشگاههای نسل سوم به سمت هوشمندسازی، بر اهداف دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر نقشه راه هوشمندسازی این دانشگاه تاکید کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون با توجه به برنامهریزیهای انجام شده مقرر شد تا تمامی بخشهای دانشگاه، حوزههای کاری خود را در سال 96 مورد بررسی قرار داده و چارچوبهای اهداف تعیین شده در راستای هوشمندسازی فعالیتهای دانشگاه تعیین شود.
وی با تأکید بر اینکه هوشمندسازی کردن خدمات منحصر به حوزه آموزش و پژوهش نبوده و باید تمامی زمینهها را در بربگیرد، خاطرنشان کرد: از جمله مزایای هوشمندسازی تمامی بخشهای دانشگاه، ارزان شدن خدمات ارائه شده به مردم است که میتواند رضایت آنان را نیز به همراه داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به استفاده از توانمندی نخبگان و فعالان حوزه آی تی استان و مراکز فعال در این زمینه در راستای هوشمندسازی کردن بخشهای دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در سطح استان نخستین مرکزی هستیم که زیرساختهای لازم در حوزه آی تی را داراست و نزدیک به 60 سامانه در این زمینه فعال است ولی با این وجود متأسفانه از خروجی مطلوبی برخوردار نیست.
وی در ادامه این مراسم نکوداشت به ضرورت بینالمللسازی دانشگاهها تاکید کرد و یادآور شد: بینالمللسازی یک مرحله بالاتر برای دانشگاهها محسوب شده و اگر بخواهیم دانشگاه علوم پزشکی در زمینه آموزش و پژوهش و درمان و سایر حوزهها در سطح بالاتری قرار بگیرد، باید در جهت بینالمللیسازی حرکت کند، ولی متأسفانه حرکت دانشگاههای کشور در این زمینه بسیار لاکپشتی بوده است.
بینالمللیسازی دانشگاهها راهکار برونرفت از مشکلات موجود
قزلباش بینالمللیسازی را راهکار برونرفت از مشکلات و اصلاح روندهای موجود عنوان کرد و گفت: بررسیها و برآوردهای لازم در این زمینه که آیا دانشگاه علوم پزشکی ظرفیت لازم برای بینالمللیسازی را دارد یا خیر انجام شود و در صورت دارا بودن پتانسیلهای لازم باید گامهای جدی در این حوزه برداریم و در این میان نباید به اشتباه اینگونه تلقی شود که بینالمللیسازی دانشگاه فقط به معنی پذیرش دانشجوی خارجی و یا درمان بیماران خارجی است.
موضوع دیگر عنوان شده از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، مرجعیت علمی بود که در توضیح آن عنوان کرد: مرجعیت علمی موضوعی است که باید به آن توجه داشت و خوشبختانه در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی به نقطه خوبی رسیده است اما باید یک بازنگری در این زمینه صورت گرفته و به موضوعاتی بپردازیم که برای ما مسئله بوده و در تلاش برای ظرفیتسازی در این زمینه باشیم.
وی با تأکید بر اینکه در حوزههای مدیریتی باید به صورت قطبینگری عمل کنیم چرا که قطبها در تصمیمگیریهای کلان کشور مشارکت دارند از همین رو باید به این بخش اهمیت جدی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی نیز در ردیف 10 دانشگاه قطب پزشکی کشور محسوب میشود.
قزلباش با اشاره به اینکه یکی از اصول مدیریتی و شاخص مهم در دسترس بودن مدیران است، تصریح کرد: منظور از در دسترس بودن این نیست که به صورت حضوری در دسترس باشند بلکه به معنی ارتباط راحت با اساتید است.
وی بر حضور در کارهای مشارکتی تاکید کرده و گفت: معمولاً در این مورد خاص همواره کوتاهی میشود و اساتید کمتر در کارهای مشارکتی حضور مییابند ،اخلاقمداری و عبور نکردن از خط قرمزها از دیگر شاخصهای مورد تأکید در حوزه مدیریتی است که باید به این بخش نیز توجه ویژهای داشته باشیم. اجتماعی کردن سلامت موضوع دیگری است که باید به آن توجه داشته باشیم و در این زمینه، مجمع سلامت استان زنجان تشکیل شده است تا بخشی از مسئولیت را بر عهده بگیرد و در این حوزه باید خیریه ها هم ورود کنند.
راهاندازی ستاد طرح تحول و نوآوری در دانشگاه علوم پزشکی
در ادامه این مراسم مهدی اسکندری، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه هر ساله در این ایام به مناسبت روز استاد برنامهای برگزار میشود، گفت: در سالهای اخیر در حوزه آموزش موضوع طرح تحول و نوآوری در دانشگاه مطرح بوده و در این راستا ستاد طرح تحول و نوآوری در دانشگاه راهاندازی شده است و 18 کارگروه تخصصی و 200 جلسه و 7 نشست منطقهای در راستای تعمیم این طرح برگزار شده است.
وی با تأکید بر اینکه متأسفانه فقط 15 درصد از اساتید در طرح تحول و نوآوری در دانشگاه مشارکت دارند، خاطرنشان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که اساتید بیشتری را درگیر این موضوع کنیم؛ چرا که این موضوع یک بحث شعاری نبوده و کاربردی است و از اهمیت قابل توجهی برخوردار است چرا که با ابلاغ دستورالعمل جدید 50 درصد امتیاز ارتقای اساتید میتواند در حوزه دانشپژوهی باشد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: اعتباربخشی به دانشگاهها و آموزش مجازی از جمله بستههایی است که در طرح تحول و نوآوری در دانشگاه مطرح است و دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز اقداماتی در راستای این موضوع انجام داده است و موظف شده یک چهارم دروس خود را به صورت مجازی برگزار کند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان ضمن تأکید بر اهمیت گسترش رشتههای میان رشتهای، آیندهنگری و مرجعیت علمی را موضوع دیگری عنوان کرد که دانشگاه علوم پزشکی زنجان باید به آن توجه داشته باشد و مرجعیت خود را با آگاهی روشن کند .
این مسئول با اشاره به بحث بینالمللیسازی دانشگاه و ضرورت ارتقای زیرساختهای موجود در این زمینه خاطرنشان کرد: جذب دانشجوی خارجی تنها بخشی از این مقوله است و برای این کار باید زیر ساختها فراهم شود.
اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان
sedayezanjannews.ir/nx532