کد خبر: 539
1397/02/24 - 19:46


معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان در سفر به زنجان:

صندلی مدیریت را به جوانان بدهید

ضرورت آمایش سرزمینی در حوزه اشتغال

پایگاه خبری صدای زنجان
الهام احمدی- محمدمهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان در آئین آغاز به کار برنامه شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان، مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق و نیز مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی زنجان با اشاره به این‌که معضل اصلی جوانان کشور در حوزه اشتغال است، تصریح کرد: سال‌هاست که قول دادیم مشکل اشتغال را برطرف می‌کنیم ولی تاکنون آن‌طور که باید موفق نبودیم چیزی که از سال‌ها قبل باید مورد توجه قرار می‌گرفت پایش و آمایش سرزمینی در حوزه اشتغال بود که متأسفانه به دلیل بی‌توجهی به این بخش در حال حاضر با انبوه تحصیل‌کردگان با مدارج بالای علمی در کشور مواجهیم که نمی‌توانیم از آن‌ها بهره‌برداری مناسبی داشته باشیم.
وی با اشاره به این‌که‌ در استان‌ها بدون این‌که تکلیفی برای اشتغال مشخص شود جوانان را به سمت علم و یادگیری سوق دادیم و در نهایت نتوانستیم از دستاوردهای خودمان استفاده مناسبی داشته باشیم، افزود: پیشنهاد ما در کل کشور به جوانان حرکت به سمت ایجاد تشکل‌های کارآفرینی است چرا که در حال حاضر در حدود نیمی از جمعیت کشور را جوانان تشکیل می‌دهند از همین رو مشخص است که دولت نمی‌تواند این تعداد از جمعیت را به استخدام خود درآورد و امکان اشتغال دهد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان راه‌حل خروج از بحران اشتغال در کشور را توانمند کردن بخش‌های مذکور و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و محلی دانست وپ خاطرنشان کرد: برنامه شتاب‌دهی کسب و کارهای فناورانه جوانان باید از قالب استانی خارج شده و به دید طرح ملی به آن نگریسته شود که در همین راستا در گام نخست باید دوره‌های مربی‌گری برگزار شده و به استان‌ها برای ارائه دستاوردها و آموزش‌های لازم اعزام شوند.
 فعالیت 2 هزار تشکل جوان فعال در کشور
وی به فعالیت 2 هزار تشکل جوان فعال در کشور اشاره کرد که طبق اهداف پیش‌بینی شده باید این میزان به 6 هزار تشکل افزایش یابد، عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنیم در موضوع شتاب‌دهی فقط تمرکز به مسائل فرهنگی و مدیا نباشد و در همه حوزه‌ها ورود شود.
تندگویان با اشاره به این‌که سعی ما این بوده که در حوزه جوانان به سمت کارهای تخصصی و ایجاد شبکه‌های تخصصی برویم، خاطرنشان کرد: نخستین شبکه تخصصی را در حوزه گردشگری و بوم‌گردی را در تبریز راه‌اندازی کردیم.
وی با تأکید بر این‌که فضا برای راه‌اندازی شبکه‌های مذکور در کشور آماده است و برای حل موضوع اشتغال باید به جوانان یاد بدهیم که از دستاوردهای بومی و محلی خود بهترین بهره‌برداری را بکنند، بیان کرد: در این حوزه اعتبارات خوبی پیش‌بینی شده بود و سال گذشته به صندوق کارآفرینی امید سهم دولتی پرداخت شد و این صندوق آماده ارائه تسهیلات است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان این‌که در راستای تخصصی‌سازی تشکل‌ها آماده استفاده از راهنمایی‌های استان هستیم، خاطرنشان کرد: باید به جوانان یاد دهیم که به دولت وابسته نباشند و از توانمندی خود برای پیشرفت استفاده کنند چرا که وابستگی به دولت، کمکی به جوانان نمی‌کند.
وی با اشاره به این‌که معتقدم که ایران را خود جوانان همانند دوران 8 سال دفاع مقدس نجات می‌دهند چرا که اگر جوانان نبودند جبهه‌های ما، دولت‌های ما به طور یقین شکست می‌خورند، خاطرنشان کرد:« تمامی آقایانی که امروز در جایگاه مدیریتی قرار دارند دوران پرافتخارشان در جوانی‌شان بوده به همین دلیل از آنان درخواست می‌کنم صندلی‌ها را به جوانان بدهند تا در کشور تحول ادامه داشته باشد چرا که همان سنی که خودتان مدیر شدید مناسب‌ترین سن برای جوانان است پس اجازه دهید جوانان مدیریت را بر عهده گیرند و شما به عنوان مشاور در کنار آنان حضور یابید تا در حوزه انتصابات هم در کشور شاهد تحولات اساسی باشیم.»
در ادامه مراسم محمدصادق بیجندی، رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال فارغ‌التحصیلان جهاد دانشگاهی با بیان این‌که  برای تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان در سال حمایت از تولید داخلی نیاز به تفکری به نام تفکر دانش‌بنیان است چرا که مشکل اساسی در کشور نبود تفکر دانش‌بنیان است، ابراز کرد: جوانان پرشور سرمایه‌های اصلی ایران محسوب می‌شوند.
وی با بیان این‌که شکل‌گیری زیست‌بوم کارآفرینی در استان یک اتفاق بی‌نظیری است، عنوان کرد: شکل‌گیری اکوسیستم کارآفرینی در زنجان از مرحله ایده تا تولید و نیز اتصال آن به بازار‌های داخلی و حتی خارجی مورد هدف است.
بیجندی با اشاره به این‌که در حوزه صنایع فرهنگی خلاق فرصت‌ها و سرمایه‌های بی‌نظیری در کشور داریم، ابراز کرد:  تعیین زنجان به عنوان قطب آی‌تی  و الکترونیک در کشور یکی از پایه‌های تحقق ایجاد مراکز فرهنگی و خلاق، مرکز نوآوری و شکوفایی و نیز برنامه شتاب‌دهی است از همین رو با وجود دو پارک علم و فناوری و نیز مرکز شتاب‌دهنده می‌توان گام‌های موثری در راستای برطرف کردن معضل اشتغال به ویژه اشتغال فارغ‌التحصیلان برداشت.
 انتخاب زنجان در حوزه آموزش اشتغال محور ICT
وی به انتخاب زنجان به عنوان یکی از استان‌های منتخب در حوزه آموزش اشتغال‌محور ICT اشاره کرد و یادآور شد: در همین راستا هفته آینده تجهیزات آموزش‌های خاص به مبلغ 4.5 میلیارد تومان به زنجان اختصاص داده شده و هفته آینده نیز فراخوان آن اعلام می‌شود.
بیجندی با بیان این‌که آموزش اشتغال‌محور برای نخستین بار با همکاری شرکت «هواوی» و جهاد دانشگاهی در زنجان و چهار استان دیگر کشور اجرایی می‌شود، تصریح کرد: زنجان نیز به دلیل وجود جوانان پرشور و نیز ترکیب همدلی و همکاری بین مدیران در ترکیب 5 استان مذکور برای ارائه آموزش اشتغال محور قرار دارد.
اسداله درویش‌امیری، استاندار زنجان نیز در ادامه این مراسم ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در استان در راستای اشتغال جوانان به ویژه فارغ‌التحصیلان و مخترعان، افتتاح پارک علم و فناوری در سال گذشته را از جمله این برنامه‌ها دانست و افزود: افتتاح دو مرکز در راستای شتاب‌دهی به کسب و کارهای فناورانه نیز که در جهاد دانشگاهی آغاز به کار می‌کند در راستای توجه به نیاز جوانان است.
وی خاطرنشان کرد: آغاز به کار دو مرکز رشد در جهاد دانشگاهی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی است چرا که پرداختن به اشتغال و به کارگیری جوانان متفکر، مبتکر و صاحب ایده در این مراکز رشد عینیت بخشیدن به شعار اقتصاد مقاومتی است.
استاندار زنجان ضمن ابراز تأسف از آمار پایین حضور شرکت‌های فعال خارجی در ایران تصریح کرد:« در دیداری که با استاندار ازمیر داشتم آماری از فعالیت 4 هزار و 500 شرکت ایرانی در ترکیه ارائه شد که من از این آمار خجالت کشیدم و مایه تأسف بود چرا که تعداد شرکت‌های ترک مستقر در ایران فقط 240 مورد بود، هرکس بی‌عار است و رگ غیرت و تعهد ندارد خجالت نکشد.»
وی با اشاره به این‌که در دنیای کنونی صنایع خلاق مفهوم جدیدی در اقتصاد جهانی دارد چرا که اقتصاد فعلی با یک دهه گذشته بسیار متفاوت است و هنر و میراث فرهنگی نیز جزو اقتصاد خلاق به شمار می‌آید، یادآور شد: بالاترین میراث فرهنگی امروز دنیا در ایران است و این نه یک شعار بلکه یک واقعیت انکارناپذیر است چرا که در حال حاضر 250 هزار سایت فعال در حوزه میراث فرهنگی شناسایی شده است که 32 هزار مورد به ثبت رسیده‌اند و 40 میراث فاخر نیز در لیست یونسکو برای ثبت جهانی قرار دارند.
درویش‌امیری با تأکید بر این‌که میراث فرهنگی گنج عظیم جهانی است که ما به آن بی‌توجه بودیم در حالی که ایران ظرفیت‌های قابل توجهی در اقتصاد خلاق دارد، خاطرنشان کرد: عینک بدبینی را باید برداشت و از صنایع خلاق به نحو مطلوب بهره برد، متأسفانه برخی‌ها نگران این هستند که نکند اصالت و ریشه ایران با ورود گردشگر خدشه‌دار شود در حالی که هرگز به اصالت و ریشه عمیق ایرانیان با تردد گردشگر خللی وارد نمی‌شود هر کس این‌گونه فکر می‌کند سخت در اشتباه است چرا که اگر اصالت، ریشه و فرهنگ ملت ایران با ورود چند میلیون گردشگر متزلزل شود آن فرهنگ و ریشه اصالت ندارد.
وی با بیان این‌که امروزه فناوری رسانه، اطلاعات و ارتباطات از ارکان اصلی اقتصاد خلاق دنیاست، بیان کرد: سرمایه‌های ما فراتر از ارتباطات، اطلاعات و فناوری است چرا که در این بین صنایع خلاق ناشی از فعالیت خلاق ذهن ایرانیان است از همین‌رو نباید ظرفیت جوانانمان را کم بگیریم.
استاندار زنجان با اشاره به این‌که صنایع خلاق با برداشت کمتر از ظرفیت طبیعت و محیط زیست، آلودگی کمتری برای طبیعت به همراه داشته و ثمره آن پردازش ذهن خلاق و پویای جوانان ایرانی و جلوگیری از هدر رفت مواهب طبیعی است، تصریح کرد: صنایع خلاق به تنوع فرهنگی و توسعه انسانی کمک شایانی می‌کند.
وی با تأکید بر این‌که در مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق علاوه بر میراث فرهنگی و گردشگری به صنایع دستی نیز توجه ویژه‌ای شود چرا که صنایع دستی در جامعه ایرانی غوغا می‌کند، خاطرنشان کرد: در صورتی که به این موارد محدود در صنایع خلاق بپردازیم در واقع دیپلماسی مردمی را در بین ملت‌ها پایه‌گذاری می‌کنیم.
درویش‌امیری با بیان این‌که طبق گزارشات اعلامی در سال 2012 میزان جهانی کالا و خدمات خلاق از مرز 624 میلیارد دلار گذشته بود در حالی که این میزان با گذشت چند سال به سرعت رو به رشد بوده و سهم ایران از حجم تجارت جهانی در خوشبینانه‌ترین حالت به نیم درصد نیز نمی‌رسد، بیان کرد: در سال 2014 میزان گردش مالی گردشگری در سبد اقتصادی دنیا در حدود 1246 میلیارد دلار عنوان شده که سهم ایران از این میزان در حدود 7 میلیارد دلار است.
اقتصاد در فروش نفت نیست بلکه در فروش ذهن و تراوشات فکری است
وی با اشاره این‌که هنوز هم گمان می‌کنیم که اقتصاد در فروش نفت و کالاهای سخت‌افزاری است در حالی که امروزه اقتصاد به معنی فروش ذهن و تراوش‌های فکری است، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت موجود در حوزه صنایع خلاق بهره‌ برده و جوانان را به سمت نوآوری‌ هدایت کنیم.
درویش‌امیری ضمن تأکید بر استفاده از توانمندی جوانان در عرصه‌های مختلف به انتخاب مشاور جوان و تشکیل مجمع مشاوران جوان متشکل از 10 کمیته اشاره کرد و گفت: این مشاوران مکلفند در کنار مدیران اجرایی در کارگرو‌ها حضور یافته و نکته نظرات خود را در زمینه تصمیمات اتخاذ شده و ضعف‌های آن ارائه کنند.
وی با بیان این‌که جوانان امروز با جوانان نسل‌های گذشته بسیار متفاوت‌ بوده و پرتلاش و خلاقند از همین رو دیگر نمی‌توان حقیقت را از آنان کتمان کرد و دروغ گفت چرا که باید با راستگویی با جامعه جوان رفتار کنیم، افزود: معتقدم امروز هر کس در راستای اشتغال جوانان گام برداشته و بر ایجاد امید و نشاط در بین این قشر تلاش کند و  دل‌های آزرده آنان را به آرمان‌های نظام انقلاب اسلامی و آینده کشور امیدوار کند، طرفدار ولایت فقیه، دولت، اصلاح‌طلب و اصول‌گراست در غیر این صورت تمایم رفتارها ادعایی بیش نیست.
 معیار ثروت هر جامعه‌ای بر پایه کارآفرینی و دانش‌مداری است
علی خلیلی، مدیرکل ورزش و جوانان استان نیز تصریح کرد: اگر دیروز ثروتمندترین افراد دنیا کسانی محسوب می‌شدند که منابع مالی زیادی در اختیار داشتند ولی در دنیای امروز ثروتمند کسی است که دانش‌مدار و کارآفرین باشد.  
این مقام مسئول با بیان این‌که کشورهایی که بخش قابل توجهی از علم و دانش را به خود اختصاص داده‌اند، توسعه‌یافته و از توان سیاسی و اقتصادی بالایی برخوردارند، گفت: اقتصاد جهان بر پایه نوآوری استوار بوده و باید بستر لازم را برای کسانی که علم و دانش را به صنعت تبدیل می‌کنند فراهم شود.
وی با تأکید بر این‌که خوشبختانه با همکاری وزارت ورزش و جوانان و اهتمام جهاد‌دانشگاهی زنجان و اداره‌کل ورزش و جوانان استان، طرح شتاب‌دهی کسب و کارهای فناورانه جوانان استان به بهره‌برداری می‌رسد، خاطرنشان کرد: امیدواریم با راه‌اندازی این مراکز زمینه لازم برای حضور صدها نفر از جوانان استان در این طرح فراهم شده و شاهد به ثمر نشستن ایده‌های جوانان و به تبع آن کاهش جامعه بیکار در استان باشیم.
در ادامه مراسم آئین آغاز به کار برنامه شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان، مهدی عباسی رئیس جهاد دانشگاهی استان با تأکید بر این‌که در حال حاضر نیاز شدیدی به ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی احساس می‌شود، افزود: خوشبختانه امروز فضای مناسب همدلی بر استان حاکم بوده و پتانسیل استان بیش از آن چیزی است که تا به امروز دیده‌ایم.
این مسئول با بیان این‌که مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی و مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق به ترتیب از شورای گسترش جهاددانشگاهی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت دریافت کرده که هر دو تحت عنوان برنامه شتابدهی که طرحی ابتکاری از استان است، قرار می‌گیرند، گفت: در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری نیازمند ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی هستیم و تحقق این مهم، جز با حرکت در مسیر خلاقیت امکان‌پذیر نیست و باید توجه داشت که سرعت حرکت جهان در این مسیر بالا بوده و باید همه تلاش خود را برای رسیدن به سایر کشورها به کار گیریم.
 ضرورت فاصله گرفتن از اتکا به اقتصاد نفتی و توجه به اقتصاد خلاق
رئیس جهاددانشگاهی استان به ضرورت فاصله گرفتن از اتکا به اقتصاد نفتی و توجه به اقتصاد خلاق اشاره کرد و یادآور شد: اقتصاد خلاق یک مفهوم در حال تکامل مبتنی بر دارایی‌های خلاق است که می‌تواند سبب رشد و توسعه اقتصادی شود و تولید درآمد کند که به چهار دسته محصولات مبتنی بر آفرینش‌های کارکردی، محصولات هنری، محصولات رسانه‌ای و محصولات میراث‌فرهنگی و گردشگری تقسیم می‌شود.
وی با اشاره به این‌که در طول سه دهه اخیر، اهمیت صنایع فرهنگی در اقتصادهای داخلی کشورها و اقتصاد بین‌الملل، با سیر تصاعدی و رو به افزایش برخوردار بوده و فناوری‌های مربوط به آن نیز توسعه بسیاری پیدا کرده و انقلاب چندرسانه‌ای تحول عمده‌ای در این صنعت به وجود آورده است، بیان کرد: باید از موازی‌کاری اجتناب کرده و در راستای ایجاد اشتغال برای جوانان که لازمه آن حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان است، حرکت کنیم و از آنجایی که مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق برای اولین‌بار در کشور در استان راه‌اندازی می‌شود، امیدواریم چنین مراکزی در کشور گسترش یابد.
عباسی در پایان با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در بازارهای جهانی صنایع فرهنگی و خلاق خاطرنشان کرد: سالانه ۴۰ میلیون نسخه بازی یارانه‌ای با مجوز در کشور استفاده می‌شود و دو برابر این میزان نیز بازی‌های بدون مجوز داریم که بازی‌های ایرانی سهم بالایی را در این حوزه ندارد. همچنین از هر پنج فیلم ساخته شده، یکی انیمیشن و پویانمایی است که به طور متوسط هر کدام ۴۰۰ میلیون دلار فروش داشته که باز هم ایران سهم قابل توجهی در این زمینه ندارد.
وی با تأکید بر این‌که در سال ۲۰۱۵ صنایع فرهنگی و خلاق در چین بیش از ۱۱ میلیون و در اروپا ۱۴ میلیون شغل ایجاد کرده است، عنوان کرد: طبق برآوردها صنایع فرهنگی و خلاق در حدود یک‌دهم دیگر صنایع نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx539


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»