کد خبر: 545
1397/02/25 - 19:46


قائم مقام کمیته امداد در پاسخ به سؤال صدای زنجان

افراد توانمند به چرخه حمایت برنمی گردند

ایجاد 140 هزار فرصت اشتغال برای مددجویان در سالجاری

پایگاه خبری صدای زنجان

هاجر کشاورزی- سیدمنصور برقعه‌ای قائم مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) روز گذشته در حاشیه جشن خود کفایی 2 هزار و 300 مددجوی کمیته امداد استان در پاسخ به سؤال صدای زنجان، برگشت دوباره افراد توانمندشده برای دریافت مستمری را منتفی دانست و گفت: پس از انجام اقدامات در راستای توانمند‌سازی افراد و پس از رسیدن به منبع درآمد پایدار و رسیدن به شاخص ‌ها طبیعتاً باید این مددجو از چرخه حمایت خارج شود تا افراد دیگر جایگزین شوند.
وی با ابراز این‌که مستمری این افراد نیز قطع می‌شود، تصریح کرد: برای مددجویانی که پس از توانمند‌سازی با بروز حادثه‌ای دچار مشکل شوند حمایت‌ها به صورت موردی انجام می‌شود.
قائم‌مقام کمیته امداد امام‌خمینی (ره) در ادامه با ابراز اینکه در سال گذشته برای 136 هزار مددجوی کمیته امداد در سطح کشور شغل ایجاد شده است، گفت: علاوه بر این موضوع با انجام کاریابی، 18 هزار مددجو جذب بازار کار شده‌اند.
برقعه‌ای به خودکفایی 2 هزار و 300 خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: برای توانمندسازی این افراد 2 هزار و 800 طرح اشتغال‌زایی با استفاده از تسهیلات  سیستم بانکی و صندوق ولایت اجرایی شده است.
قائم‌مقام کمیته امداد امام‌خمینی (ره) با اعلام خبر تحقق 95 درصدی برنامه‌های کمیته امداد در حوزه اشتغال‌زایی خاطرنشان کرد: در سال گذشته در سطح کشور اشتغال‌زایی برای 140 هزار مددجو از طریق دریافت تسهیلات مدنظر بود که  136 هزار مورد محقق شد که در این راستا 2 هزار و 210 میلیارد تومان منابع مالی را توانسته‌ایم به  وام تبدیل کنیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: از طریق کاریابی نیز برنامه‌‌ریزی برای 20 هزار شغل مورد نظر بود که 18 هزار مورد آن محقق شده است.
برقعه‌ای کمیته امداد را دستگاه اصلی در ایجاد اشتغال در کشور دانست و گفت: توجه به ایجاد اشتغال خرد و خانگی راهکار مناسب برای تولید اشتغال در کشور است که خوشبختانه در این زمینه این نهاد عمل‌کرد خوبی داشته است.
قائم‌مقام کمیته امداد امام‌خمینی (ره) در ادامه با اشاره به برنامه‌های اشتغال این نهاد در سال‌جاری عنوان کرد: سال گذشته با اجرای طرح‌های توجیه اقتصادی 2 هزار و 210 میلیارد تومان منابع مالی از طریق وام محقق و برای اشتغال مددجویان هزینه شد که سیستم بانکی هزار و 700 میلیارد تومان از این مبلغ را فراهم کرد و هدف‌گذاری امسال نیز ایجاد 140 هزار طرح اشتغال و 26 هزار کاریابی برای مددجویان است.
 ضعیف‌ترین اقشار صادق‌ترین افراد در برگرداندان اقساط وام هستند
وی با اشاره به لزوم اعتماد بانکها در پرداخت تسهیلات به مددجویان، همکاری بانک‌ها را خوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: لازم است بگوییم که ضعیف‌ترین اقشار صادق‌ترین و امین‌ترین در برگرداندن اقساط وام هستند و بنا به گزارش‌های موجود در این زمینه معوقعه وام‌های خرد به 2 درصد هم نمی‌رسد.
قائم‌مقام کمیته امداد امام‌خمینی (ره)تعداد افراد تحت پوشش این نهاد در کشور را 3 میلیون نفر اعلام کرد و افزود: 60 درصد افراد تحت پوشش زنان سرپرست خانوار هستند.
برقعه‌ای همچنین با بیان اینکه استان دارای ظرفیت‌های ممتازی است، اظهار کرد: در کنار ظرفیت‌های موجود در منابع انسانی، جغرافیایی و طبیعی توجه مردم زنجان به امر خیر و همبستگی موجود در بین زنجانی‌ها یک استعداد خاص است و زنجان را می‌توان به‌عنوان یکی از نقاط نمونه در امداد‌رسانی به افراد محروم معرفی کرد.
همچنین در ادامه قائم مقام کمیته امداد در سخنرانی خود در مراسم جشن خود کفایی مددجویان نیز با اشاره به وجود همبستگی و همکاری خوب در بین مسئولان زنجانی ابراز کرد: وجود این مهم سبب تقویت امر خیر در جامعه شده و همین توجه به خیر و احسان و توجه به هم‌نوعان یک آموزه الهی و توصیه ائمه معصوم به مؤمنان است.
وی با اشاره به تغییر رویکرد‌ها در کمیته امداد تصریح کرد: به‌دنبال آن هستیم تا رویکرد تحول آفرین و جهادی در کارکردهای همه بخش‌های کمیته امداد تقویت شده و جذب سرمایه اجتماعی و همراهی مردم را در رفع فقر و توانمندسازی خانوارهای تحت پوشش داشته باشیم.
این مقام مسئول ابراز کرد: تجربه 40 ساله نشان داده است که صورت‌مسئله‌هایی وجود دارد که بدون حضور مردم پاک نمی‌شود و باید صورت‌مسئله ایجاد فقر مورد توجه قرار گیرد چرا که اگر صورت مسئله پاک شود کار کمیته امداد به انجام کارهای فرهنگی معطوف می‌شود.
برقعه‌ای مشارکت مردم در حوزه فقر‌زدایی را ضروری دانست و گفت: زنجان در بین استان‌های کشور قادر است صورت مسئله فقر را با توان درون‌زای اجتماعی خود حل کند و ظرفیت‌های خاص استثنایی در استان و مردم وجود دارد.
وی اضافه کرد: اراده زنجانی‌ها در برگزاری مراسم‌های عزا برای اهل بیت می‌تواند محوری برای جمع‌کردن توان مردمی برای حل مسائلی که سیستم‌ها قادر به حل آن نیستند، باشد.
 18 هزار سرپرست خانوار سالمند تحت پوشش در زنجان داریم
در ادامه برقعه‌‌ای جمعیت تحت پوشش این نهاد در استان را 24 هزار و 509 نفر دانست و گفت: از این تعداد 18 هزار سرپرست خانوار سالمندی را داریم که توانایی کارکردن ندارند و حداقل 50 درصد سالمندان تک‌نفره زندگی می‌کنند.
این مقام مسئول عدم حمایت فرزندان این افراد را ناشی از گسستگی ارتباطات اجتماعی دانست و عنوان کرد: اگر 9 هزار سالمند فاقد درآمد و ناتوان تحت حمایت فرزندان نیستند و اگر رشته ارتباطات اجتماعی گسسته است باید ببینیم کجای کار ما ایراد دارد، آیا در عرصه فرهنگی کوتاهی کرده‌ایم؟ آیا در عرصه اجرای قانون مدنی کوتاهی کرده‌ایم؟
برقعه‌ای اضافه کرد: در مدل توسعه غربی توجه به افراد نیازمند متفاوت با اندیشه اسلامی ماست و در دین ما آمده است که به یک دعا و دستگیری از کار مؤمن گره از کار هزاران نفر گشوده می‌شود.
 در زمینه فرهنگ‌سازی اجتماعی چه کرده‌ایم؟
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه فقر یک ذات اقتصادی و یک بروز اجتماعی دارد، عنوان کرد: هر یک از افراد باید جواب‌گو باشند و باید بگوییم در فرهنگ‌سازی اجتماعی چه کرده‌ایم و قرار نیست که هرکدام از ما نقش دیگری را عهده‌دار شویم، اما همه باید وظایف خود را به درستی انجام دهیم و ما سربازان عرصه فقر‌زدایی نیز منشأ آن را بشناسیم و بدانیم که چه سازوکارهای سبب بروز فقر شده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: تلاش مسئولان برای بسته‌شدن مسیر فقر با تدوین قوانین و سیاست‌های پولی و مالی اتفاق می‌افتد و باید کنترل شود چرا که این تصمیمات بر زندگی اقشار پایین جامعه اثرات بسیاری را به‌دنبال دارد.
وی اضافه کرد: بایستی برنامه‌ریزی‌ها در جهتی باشد که تصمیمات فقر‌زا به حدی نباشد که اقدامات فقرزدایانه را از بین ببرد.
سیدمرتضی خاتمی نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس دیگر سخنران این مراسم بود که شاکله نظام جمهوری را دین اسلام دانست و اظهار کرد: احسان و نیکوکاری در سفارشات دینی و ائمه ما بسیار مورد تأکید قرار گرفته است و از طرفی تأکید بر حفظ عزت نفس افراد محروم شده است چرا که در روایات دینی ما آمده است خداوند فقیر آبرومند را دوست می‌دارد که به حداقل‌ها بسازد و راه خود اتکایی را بپیماید.
وی تصریح کرد: بر دارندگان ثروت در جامعه نیز سفارش شده است که از داشته‌های خود در مسیر بخشش و انفاق بهره ببرند و خداوند ثروت را وسیله آزمون این افراد در دنیا قرار داده است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود عملکرد کمیته امداد در کشور را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: حضرت امام نیز با تکیه بر تعالیم اسلام در کم‌تر از یک ماه کمیته امداد را راه‌اندازی کردند که این نهاد ثمرات و برکات بسیاری برای کشور به بار آورده است هرچند در طی 40 سال فعالیت دچار فراز و فرودهایی نیز بوده است اما برآیند حرکت مثبت بوده است.
نماینده مردم شهرستان‌های ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: دشمنان به‌دنبال تخریب این دستاوردها هستند و با دیدن کوچک‌ترین ایرادات آن را دستمایه تبلیغات منفی می‌کنند و برنمی‌تابند که یک نهاد فراگیر بیش از 80 درصد گروه‌های حمایتی را زیر پوشش خود داشته باشد اما ما مسیر خودمان را ادامه می‌دهیم.
وی با اشاره به اینکه چابک‌سازی نهاد کمیته امداد مورد توجه قرارگرفته است، عنوان کرد: این موضوع می‌تواند الگویی بی‌نقص برای ارائه خدمات به گروه‌های حمایتی مطرح باشد.
این مقام مسئول وجود فقر را مختص به کشور ندانست و گفت: در هر جامعه‌ای حتی درکشورهای پیشرفته نیز فقیر وجود دارد اما بالا بودن افراد فقیر مایه مباهات نیست و بایستی برای پر کردن شکاف طبقاتی شکل گرفته تلاش بیش‌تری شود.
خاتمی ابراز کرد: تأمین مسکن، ارائه خدمات کمک آموزشی و معیشتی و تهیه جهیزیه این‌ها همه برای استطاعت پیداکردن افراد جامعه اسلامی لازم است.
نماینده مردم شهرستان‌های ماهنشان و ایجرود با بیان اینکه رویکرد تیم جدید کمیته امداد بسیار مثبت‌تر از گذشته بوده است، عنوان کرد: در مجلس شورای اسلامی نیز شاهد تعامل مثبت با کمیته امداد هستیم و در این راستا مجلس شورای اسلامی نیز دین خود را ادا کرد و در قانون ششم توسعه دریافتی مددجویان را به 20 درصد حداقل دریافتی مصوب شورای عالی کار ارتقا داد.
شاهد  5 برابرشدن دریافتی مددجویان هستیم
خاتمی تصریح کرد: یارانه دریافتی مددجویان نیز سه برابر شده است که در مجموع ما شاهد  5 برابر شدن دریافتی مددجویان هستیم هر چند این میزان نقطه مطلوب نیست.
در ادامه این جلسه نیک‌سرشت معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار زنجان نیز رسیدن به خودکفایی 2هزار و 300 مددجوی کمیته امداد استان را اتفاقی مبارک دانست و اظهار کرد: این افراد با همت و تلاش خود به خودکفایی رسیدند و کار آن‌ها شایسته تقدیر و تبریک است.
وی با بیان اینکه تمام وظیفه دولت و حکومت بسترسازی برای توسعه یافتگی است، تصریح کرد: توسعه پایدار و فراگیر به این معنا است که همه بسترها و آحاد جامعه احساس رضایت و مطلوبیت داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار زنجان شاخص‌های توسعه پایدار را توجه به توسعه انسانی دانست و گفت: افراد باید اعتماد به نفس داشته و اعتقاد بر توانمندی‌های خود داشته باشند و خودکفایی 2 هزار و 300 مددجوی کمیته امداد نیز حرکت در راستای توسعه انسان است.
وی تأکید کرد: در نظام و جامعه اسلامی ما علاوه بر مفاهیم توسعه‌یافتگی توجه به مسئله کرامت انسانی مطرح است و در قانون اساسی کشور و در بیش از 10 اصل به این موضوع توجه شده است هرچند در حرکت برای رسیدن به این هدف به مطلوبیت نرسیده‌ایم.
نیک‌سرشت با ابراز اینکه حفظ کرامت انسانی با فقر و نیازمندی منافات دارد، عنوان کرد: عزت انسان در بی‌نیازی  اوست و جامعه اسلامی وظیفه دارد بسترسازی کند که هیچ فردی بدلیل شرایط اجتماعی نیازمند و فقیر نباشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: کرامت اکتسابی و ذاتی است و کرامت ذاتی آن چیزی است که خداوند به همه افراد داده است اما برای کسب کرامت اکتسابی در کنار تلاش انسان نیازمند بستر‌سازی از طرف دولت هستیم.
 میزان خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد استان نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است
نیک‌سرشت اضافه کرد: خوشبختانه در کشور ما این بستر‌سازی اتفاق افتاده است و استان زنجان به لحاظ میزان خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است و در مقابل نیز تعداد بیشتری خانواده توانمند شده و از چرخه حمایتی خارج شده‌اند.
هدایت صفری مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان نیز در این مراسم با بیان به اینکه توانمندسازی 2300خانوار تحت پوشش مددجوی کمیته امداد در طی سال گذشته اتفاق افتاده است،اظهار کرد: این مددجویان با کار و تلاش خودش همت کردند و با بیکار و سستی و بی‌انگیزگی مبارزه نمودند که این مایه افتخار است.
وی عنوان کرد:در بین افراد توانمند شده افرادی را داریم که در کنار ایجاد اشتغال برای خود توانسته‌اند اقدام به کارآفرینی کنند و اشتغال برای سایر افراد را فراهم نمایند.
 خروج سالانه ده درصد از مددجویان
از بدنه حمایتی
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان با ابراز اینکه کمیته امداد راهبرد خود را از توان دهی به توانمند سازی تغییر داده است، تصریح کرد:کمیته امداد با الهام از اندیشه‌های حضرت امام و تکیه بر اسناد بالادستی و سیاستهای تبیین شده اجرای برنامه‌های راهبردی را در زمینه خودکفایی مددجویان دنبال می کند که در اجرای برنامه‌ها، توانمند‌سازی اولویت اول بوده و بدنبال آن هستیم تا سالانه ده درصد از مددجویان این نهاد با توانمندسازی از بدنه حمایتی خارج شوند.
این مقام مسئول تاکید کرد: در این نهاد انسان پروری جایگزین گدا‌پروری شده و در کنار اجرای برنامه ‌ها در راستای اشتغال، آموزش در حوزه‌های مهارتی و زندگی را داریم.
وی با ابراز اینکه خروج توانمند مددجویان مورد توجه قرار گرفته است،خاطرنشان کرد: سال گذشته در حوزه اشتغال بالغ بر 2هزار و 683 شغل با اعتبار 37 میلیارد و 500 میلیون تومان ایجاد شده است که 72درصد از منابع مالی برای ایجاد اشتغال توسط تسهیلات بانکی در اختیار مددجویان قرار گرفته که خوشبختانه همکاری بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات نیز بسیار مطلوب بوده است.
 67 درصد فرصت‌های شغلی در مناطق روستایی و محروم استان است
صفری 33 درصد اشتغال ایجاد شده را مربوط به اشتغال بانوان تحت پوشش دانست و گفت: 67 درصد از اشتغال ایجاد شده در مناطق روستایی و محروم استان اتفاق افتاده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به مهارت آموزی مددجویان را از دیگر برنامه‌های کمیته امداد دانست و ابراز کرد: در سال گذشته با هدف هموار‌سازی مشاغل بیش از 6هزار و 600 دوره مهارتی تعریف و عملیاتی شد.
وی با ابراز اینکه در سال گذشته بیش از 5 هزار و 117 متر مربع فرش دستبافت توسط مددجویان بافته شده است،عنوان کرد: در این راستا بالغ بر 35 میلیارد ریال درآمدزایی حاصل شده است که این موضوع تنها نمونه‌ای از اقدامات در راستای توانمندسازی مددجویان بوده است.
وی با اشاره به همکاری همه دستگاه‌ها در راستای خودکفایی مددجویان عنوان کرد: این اتفاق مبارک حاصل همکاری و هم‌فکری همه دستگاه‌ها بوده که لازم است دست همه خیرانی که پای کار بودند را ببوسیم.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx545


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»