کد خبر: 552
1397/02/26 - 19:46


با وجود طرح در جلسه علنی، اعضای شورای شهر درخواست تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شهرداری را امضا نکرده‌اند

فقط حرف می زنند

پایگاه خبری صدای زنجان
الهام احمدی: در حالی که از حوزه فرهنگی شهرداری زنجان در دوره چهارم شورا به عنوان یکی از موفق‌ترین معاونت‌های شهرداری در زمان خود یاد می‌شد، امسال از آن به عنوان یکی از حوزه‌های چالشی و پرحاشیه شهرداری نام برده می‌شود که با روی کار آمدن شورای دور پنجم، در کمتر جلسه‌ای می‌توان دید که از ریخت و پاش‌های انجام شده در این حوزه و وجود پرونده‌های انباشته شده بدهی، سخن به میان نیاید. عزل و نصب رئیس تا بودجه پیش‌بینی شده برای این سازمان و هزینه‌کردهای آن از جمله مواردی است که این سازمان را از متن به حاشیه برده و در مرکز توجه منتقدان قرار داده است.
این حساسیت تا جایی پیش رفت که چندی پیش، درخواست تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شهرداری زنجان از سوی اعضای شورای شهر در جلسه علنی مطرح شد و در حالی که برخی از اعضای شورا نسبت به هزینه‌کرد بودجه در بخش فرهنگی شهرداری در سال‌های گذشته انتقاد داشتند، کاظم افشارچی به ضرورت اجرایی شدن تحقیق و تفحص در این حوزه اشاره کرد و درخواست بررسی این موضوع در حضور معاون فرهنگی وقت داد و گفت: « ما هر جلسه پشت سر آقای صفوی حرف می‌زنیم، باید اثبات ‌شود آقای صفوی ریخت و پاش غیر معقول داشته یا نداشته، اگر داشته از طریق تحقیق و تفحص پیگیری می‌شود در غیر این صورت، شاید این انتقادات نشأت گرفته از اختلاف سلیقه است.»
وی با اشاره به این‌که ما بحث تحقیق و تفحص را کلید زده‌ایم، پس بهتر است یک بار برای همیشه آن را اجرایی کنیم، خاطرنشان کرد: همانطور که از حوزه تیم فوتبال شهرداری تفحص انجام شد، درباره بودجه فرهنگی نیز از آقای صفوی دعوت شود تا موضوع در حضور خود او بررسی شود.
از همین رو مقرر شد در جلسه علنی بعدی شورای شهر نتایج بررسی و تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شورای شهر ارائه شود ولی روز سه‌شنبه این هفته برخلاف روال گذشته، جلسه به صورت غیرعلنی برگزار شد.
این صحبت‌ها در حالی مطرح است که اسماعیل دویران، رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری شورای شهر زنجان در پاسخ به صدای زنجان در زمینه موضوع تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شهرداری گفت: « در مورد تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شهرداری تاکنون درخواست کتبی به کمیسیون نظارت و پیگیری شورای شهر ارسال نشده است و تا زمانی که روال قانونی طی نشده و به صورت کتبی از ما درخواست نشود، نمی‌توانیم تفحصی در این زمینه داشته باشیم.»
وی در پاسخ به سوالی در زمینه درخواست برخی از اعضای شورای شهر در جلسه علنی در زمینه تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شهرداری خاطرنشان کرد: « به صورت شفاهی حرف زیاد زده می‌شود ولی وقتی پای امضای درخواست کتبی به میان می‌آید هیچ کدام از اعضای شورای شهر آن را امضا نمی‌کند از همین رو تاکنون درخواست کتبی به کمیسیون نظارت و پیگیری شورای شهر ارائه نشده است تا همانند پروژه سبزه میدان و یا تیم فوتبال شهرداری تحقیق و تفحص انجام شده و نتایج آن نیز اعلام شود.
این اظهارات دویران در حالی است که سجاد خدایی، سخنگوی شورای شهر زنجان پس از برگزاری جلسه غیر علنی دیروز در گفت‌وگو با صدای زنجان به ارائه درخواست کتبی برای انجام تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شهرداری اشاره کرد و گفت: اعضا بر پیگیری مباحث در حوزه فرهنگی شهرداری تأکید داشتند و کمیته تحقیق و تفحص نیز شکل گرفته است که تاکنون دو موضوع تیم فوتبال شهرداری و پروژه سبزه‌میدان در دستور کار این کمیته قرار داده شده و فعلاً بررسی در حوزه فرهنگی شهرداری انجام نشده است.
از دیگر موضوعات مهمی که نیاز به بررسی موشکافانه و کارشناسی دارد، کاهش بودجه فرهنگی شهرداری در سال 97 است. بحثی که بخش قابل توجهی از زمان جلسه علنی دو هفته گذشته به آن اختصاص یافت و برخی از اعضای شورای شهر کاهش بودجه فرهنگی شهرداری را به مثابه تعطیلی برنامه فرهنگی در شهر عنوان می‌کردند. بودجه فرهنگی شهرداری زنجان در مقایسه با شهرهای همجوار خود و نیز در مقایسه با کل بودجه امسال شهرداری، رقم پایینی دارد درحالی که بودجه فرهنگی اردبیل 50 میلیارد تومان و بودجه فرهنگی همدان نیز نزدیک به 35 میلیارد تومان است، اما بودجه فرهنگی شهر زنجان نسبت به کل بودجه 5 میلیارد تومان است.
طبق قانون حداقل باید 2 درصد از بودجه پیش‌بینی شده شهرداری به عنوان بودجه فرهنگی در نظر گرفته شود در حالی که این بودجه نسبت به سال‌های گذشته روند نزولی داشته است.
دیدگاه‌های متفاوتی در مورد بودجه سازمان فرهنگی شهرداری زنجان وجود دارد، مسیح‌اله معصومی، شهردار زنجان معتقد است که بودجه سازمان فرهنگی شهرداری را 5 میلیارد تومان بسته است ولی برخی از اعضای شورای شهر تفسیر متفاوتی از این موضوع دارند به طوری که معتقدند در اصل بودجه فرهنگی شهرداری 2.5 میلیارد تومان است نه 5 میلیارد تومان و با 2.5 میلیارد نمی‌توان برنامه‌های فرهنگی شهر را عملیاتی کرد و این موضوع یعنی تعطیل کردن فعالیت‌های فرهنگی در شهر.
شهردار زنجان به توجه ویژه شهرداری در حوزه فرهنگی اشاره می‌کند و می‌گوید: رئیس هیئت مدیره سازمان فرهنگی شهرداری شخص شهردار است در حالی که در دیگر سازمان‌ها این مسئولیت بر عهده معاونان شهردار گذاشته شده است از سوی دیگر وقتی سازمان مستقلی را تعریف می‌کنیم حقوق پرسنل و موارد دیگر نیز در بودجه آن سازمان لحاظ می‌شود از همین رو بودجه واقعی سازمان فرهنگی شهرداری 5 میلیارد تومان است نه 2.5 میلیارد.
معصومی به درآمدزا نبودن حوزه فرهنگی شهرداری و تأمین تمامی هزینه‌کردهای آن از سوی شهرداری اشاره کرد و گفت: بودجه هر سازمانی که تعیین می‌شود دارای درآمد و هزینه است و به نوعی بخشی از بودجه از ردیف درآمدهای سازمان تأمین می‌شود ولی در مورد سازمان فرهنگی شهرداری این رویه حاکم نبوده و اعتبار تمامی هزینه‌کردها از سوی شهرداری تأمین می‌شود.
این در حالی است که برخی از اعضای شورای شهر معتقدند از 5 میلیارد ریال بودجه اختصاص داده شده به سازمان فرهنگی شهرداری، بخش قابل توجهی از آن صرف حقوق پرسنل و غیره شده و تنها 2.5 میلیارد تومان برای اجرای برنامه‌های فرهنگی پیش‌بینی شده باقی می‌ماند که با این میزان اعتبار باید گفت که برنامه‌های فرهنگی شهر به کما می‌رود.
به گفته سجاد خدایی یکی از مصوبات جلسه غیرعلنی دیروز شورای شهر زنجان تصویب کلیات بودجه فرهنگی 5 میلیارد تومانی شهرداری برای امسال است.
وی با اشاره به این‌که در بررسی سرفصل‌ها و تقسیم‌بندی‌های انجام شده میزان بودجه مصوب به طور یقین ناکافی است ولی برای این‌که در اجرای برنامه‌های فرهنگی شهرداری تأخیر و یا رکودی ایجاد نشود بودجه را براساس پیشنهاد شهرداری پذیرفتیم از همین رو تصمیم بر این شد که در اصلاح متمم بودجه این موضوع برطرف شود.
**حوزه فرهنگی شهرداری حیات خلوت نهادهای فرهنگی
یکی از مباحثی که در بیشتر جلسات علنی شورای شهر زنجان و در نطق پیش از دستور احمد نصیری، رئیس شورای شهر مطرح می‌شود این است که حوزه فرهنگی شهرداری حیات خلوت نهادهای فرهنگی و برخی از سازمان‌های دیگر شده و این نهادها برای اجرای برنامه‌های خود از بودجه فرهنگی شهرداری استفاده می‌کنند در حالی که بودجه دولتی برای اجرای آن برنامه‌ها تعریف شده است از همین رو شهردار باید جلوی این سوء‌استفاده‌ها را بگیرد. اما در این میان موضوع قابل تأملی از سوی دادخواه، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مطرح شد و آن این‌که در زمان آغاز به کار شورای دور پنجم، از 5 میلیارد و 700 میلیون تومان بودجه حوزه فرهنگی شهرداری، بخش قابل توجهی از بودجه باقی‌مانده بود که در طول 6 ماه این بودجه هزینه شده است.در حالی که حوزه فرهنگی شهرداری با انباشت بدهی‌ها از سال‌های گذشته مواجه است. حال سوال اینجاست که این میزان بودجه در طول 6 ماه در کجا و برای اجرای چه برنامه‌ای و چگونه هزینه شده است؟
دادخواه در جلسه علنی شورای شهر عنوان کرد: همانطور که می‌گوییم شهرداری نباید حیات خلوت نهادهای دیگر باشد، سازمان فرهنگی شهرداری نیز نباید حیات خلوت دیگر سازمان‌های شهرداری باشد و در هر موردی با کمبود بودجه مواجه شدند دست در جیب سازمان فرهنگی ببرند.
افراط در مراسم‌گرایی و تبلیغات
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر زنجان با تأکید بر این‌که در سال‌های گذشته تمامی بودجه تصویب شده در حوزه فرهنگی هزینه نشده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه بودجه اختصاص داده شده به آموزش حقوق شهروندی و سلامت، یک ریال نیز هزینه نشده است چرا که در مراسم‌گرایی و تبلیغات افراط شده است برای نمونه فردی مراجعه کرده و طلب 500 میلیون تومان از شهرداری به جهت نصب بنر از سال 92 تاکنون داشته است.
از همین رو برای آگاهی از جزئیات هزینه‌کردهای انجام شده در حوزه فرهنگی و چندین سوال بی‌پاسخ و ابهام‌زدایی از موضوعات چالشی که در چند ماه گذشته این حوزه را به حاشیه برده است.
بدون شک شفاف‌سازی ابهامات موجود که بخش قابل توجهی از آن در صحن علنی شورای شهر از سوی اعضا مطرح شده ولی تاکنون پاسخ روشنی برای آن‌ها ارائه نشده است یکی از راهکارهای برون‌رفت از مشکلات موجود در حوزه فرهنگی شهرداری و توجه به مطالبات مردمی در این بخش است. به طور یقین عملیاتی شدن تحقیق و تفحص از حوزه فرهنگی شهرداری بسیاری از پرده‌ها را کنار زده و بخشی از علامت سوال‌ها از بین می‌برد، در همین راستا، روزنامه صدای زنجان منتظر اعلام نظر رئیس کمیسیون فرهنگی شورا و سایر مدیران مرتبط در این حوزه است.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx552


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»