کد خبر: 566
1397/02/30 - 19:46


به مناسبت هفته میراث فرهنگی

زنجان؛ میراث‌دار تمدن یک ملت

پایگاه خبری صدای زنجان
صدای زنجان- بهمن‌ماه سال 95 فرماندار وقت زنجان آمار حیرت‌آوری از عدم بازدید مردم استان از بناهای تاریخی زنجان داد. آماری که خود وی با عنوان فاجعه از آن یاد کرد و گفت 60 درصد مردم استان زنجان از بنای تاریخی سلطانیه بازدید نکرده‌اند و این موضوع یک فاجعه در استان زنجان است و باید بتوانیم روح و فرهنگ گردشگری را از استان‌گردی آغاز کنیم، زیرا باید نخست استان را بشناسیم و بعد ایران‌گردی و جهان‌گردی را بیاموزیم.
اینک که هفته میراث فرهنگی است، فرصتی مناسب برای معرفی جاذبه‌های استان محسوب می‌شود. جاذبه‌هایی که در برخی، قدمت بیش از 2 هزار ساله آن، سنگینی بار تمدن یک ملت را بر دوش می‌کشد.
وجود بزرگترین گنبد آجری جهان، شگفت‌انگیزترین غار آهکی دنیا، مومیایی‌های مردان نمکی با قدمت بیش از 2 هزار سال، طولانی‌ترین بازار سر پوشیده جهان و مردمانی مهمان‌نواز، استان زنجان را به میزبانی پرجاذبه و مهربان برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است.
 به گزارش موج رسا، گنبد سلطانیه یکی از 17 میراث جهانی ایران محسوب می شود که قدمت آن به قرن هفتم هجری شمسی، دوره ایلخانیان می‌رسد. بنای رختشویخانه توسط علی اکبر توفیقی نخستین شهردار زنجان حدود 90 سال پیش با کاربری انحصاری شستشوی لباس و ظروف توسط بانوان، در مرکز این شهر احداث شده است.
  بنای رخشتویخانه در نوع خود منحصر به فرد بوده و از سال 1377 به عنوان موزه مردم‌شناسی این استان نیز مورد بازدید گردشگران و علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.
  غار کتله‌خور از طولانی‌ترین و شگفت‌انگیزترین غارهای آهکی جهان است که در 80 کیلومتری شهر گرماب از توابع شهرستان خدابنده قرار گرفته است. تا کنون حدود 22 کیلومتر از این غار آهکی نقشه‌برداری و شناسایی شده و در زمان حاضر یک مسیر 2 کیلومتری در آن برای بازدید گردشگران مهیا است.
 «مردان نمکی» مومیایی‌های نمکی هستند که از معدن نمک روستای چهرآباد در حوالی شهر زنجان کشف شده‌اند. تاکنون 6 مرد نمکی از همین معدن کشف شده است که کاوشگران حدس می‌زنند همه این مردان در معدن نمک مشغول معدنکاری بوده‌اند که بر اثر ریزش، زیر آوار نمک مانده و در همان معدن مدفون شده‌اند.
بر اساس مطالعات انجام شده، قدمت برخی از مومیایی مردان نمکی به بیش از 2 هزار سال می‌رسد. هفته میراث فرهنگی فرصتی است تا این جاذبه‌ها به مردم دنیا معرفی شود.
بازدید 500 هزار نفر از جاذبه‌های میراث فرهنگی زنجان
استفاده از ظرفیت‌های گردشگری استان زنجان موجب شده تا به گفته مدیرکل میراث فرهنگی زنجان، طی نوروز امسال برای نخستین بار جمعیت گردشگران در زنجان به بیش از 500 هزار نفر برسد.
یحیی رحمتی با بیان اینکه زنجان از نظر جذب مسافر و گردشگر مشکلی ندارد، افزود: مسئله اساسی در زمان ماندگاری گردشگران است.
وی با اشاره به اینکه 10 سال قبل، مردم از دیدن گردشگران خارجی در زنجان تعجب می‌کردند، یادآور شد: اما در حال حاضر روزانه بیش از 40 گردشگر در سطح شهر حضور دارند، اما مردم تغییری در رفتار خود ایجاد نمی‌کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهد که زنجان در نحوه برخورد با گردشگران، یکی از استان‌های خوب محسوب می‌شود.
این مسئول پایین بودن توزیع فضای گردشگری در سطح شهر را یکی از دلایل عدم ماندگاری گردشگران عنوان کرد و گفت: به غیر از جاذبه‌هایی که در حال حاضر در سطح شهر زنجان وجود دارد، باید چندین نقطه گردشگری دیگر در سطح شهر ایجاد شود تا گردشگر در سطح شهر توزیع شود.  مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان میزان رشد گردشگران طی سال‌های اخیر را قابل توجه عنوان کرد و افزود: قبل از زمینه‌سازی برای افزایش تعداد گردشگران باید زمینه ماندگاری آنان را در سطح شهر فراهم شود.
رحمتی با بیان اینکه در صورتی که بتوان میزان ماندگاری همین گردشگران را دو برابر کرد، به مراتب بهتر از آن است که گردشگران جدیدی وارد شهر شوند، یادآور شد: به همین دلیل خانه‌های تاریخی و قدیمی شهر زنجان احیا می‌شوند تا به توزیع گردشگر در سطح شهر کمک کنند.
وی با بیان اینکه در تمام جهان، گردشگری بهانه‌ای برای توزیع عادلانه ثروت است، خاطرنشان کرد: توزیع سفر در سطح شهر زنجان به تحقق این امر کمک می‌کند.
تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی به تصویب مجلس رسید
«علی وقف چی»نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است، ظرفیت‌های موجود در صنعت توریسم باید در استان افزایش یابد.
وی افزود: در سال‌های آینده ایجاد و توسعه واحدهای تولیدی بزرگ نظیر خودروسازی و پتروشیمی جواب‌گوی اشتغال جوانان نخواهد بود و ایجاد اشتغالزایی در حوزه صنعت توریسم ضروری است.
این نماینده خاطرنشان کرد:  بسیاری از ظرفیت‌های گردشگری کشور و به خصوص استان زنجان مطلع نیستند و به همین دلیل برخی از ظرفیت‌های ارزشمند گردشگری در استان زنجان مغفول مانده است.
وقف چی با اشاره به اینکه تشکیل وزارت گردشگری، جذب توریست را افزایش می‌دهد، گفت: خوشبختانه تشکیل وزارت گردشگری به تصویب مجلس رسید و در این زمینه باید از ظرفیت‌های استان به خوبی بهره برد.
بخش خصوصی به حوزه میراث فرهنگی وارد شود
«فریدون احمدی»دیگر نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی معتقد است، توسعه صنعت گردشگری در استان زنجان نیاز به حمایت دارد.
وی با بیان اینکه سرمایه موردنیاز برای ایجاد اشتغال در صنعت گردشگری ۴۰ میلیون تومان است، خاطرنشان کرد: می‌توان با کمترین میزان سرمایه‌گذاری در کوتاه ترین زمان به نتیجه لازم در این بخش رسید.
این نماینده با بیان اینکه جذب گردشگر نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌های لازم است، یادآور شد: استان زنجان با وجود برخورداری از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری متعدد، زیر ساخت‌های لازم را برای جذب گردشگر را ندارد.
احمدی بر ضرورت ورود بخش خصوصی در زمینه سرمایه‌گذاری گردشگری تاکید کرد و گفت: بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری ظرفیت دارد.
گفتنی است شهر زنجان جاذبه های منحصر به فردی از جمله موزه مومیایی‌های طبیعی با نام مردان نمکی، موزه مردم‌شناسی رختشویخانه به عنوان اختصاصی‌ترین بنای جهان برای بانوان و طولانی‌ترین بازار مسقف ایران را در خود جای داده است.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx566


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»