کد خبر: 574
1397/03/01 - 19:46


در جلسه شورای اجتماعی استان عنوان شد:

جامعه شادی می‌خواهد

همه امورمان سیاسی شده است

پایگاه خبری صدای زنجان
نماینده عالی دولت در استان گفت: در برابر آسیب‌های اجتماعی اگر روند همیشگی را ادامه دهیم راه به جایی نمی‌بریم، جامعه نیاز مبرم به شادی دارد.
به گزارش ایسنا، اسدالله درویش‌امیری در جلسه شورای اجتماعی با تأکید بر این‌که نگاه به آسیب‌های اجتماعی از منظر جناحی و سیاسی باعث شده است که همین آسیب‌ها مثل خوره به جان جوانان‌مان بیافتد، اظهار کرد: این‌که حتی به آسیب‌های اجتماعی نگاهی سیاسی و جناحی داشته باشیم در نهایت جوانان را به هلاکت می‌کشاند. دیگر زمان آن فرا رسیده است که رویکرد خود را تغییر دهیم؛ چراکه در غیر این صورت انواع آسیب‌ها روز به روز گسترش می‌یابد و چاره‌ای نداریم جز این‌که مدام در پی برنامه‌ریزی و تامین منابع ملی برای پیشگیری باشیم.
استاندار زنجان ادامه داد: برای مهار آسیب‌های اجتماعی نیازمند عزم و اراده ملی هستیم. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب با جدیت هر چه تمام‌تر، در برنامه‌های جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی حضور موثری دارند، تک به تک ما نیز باید برای پیشگیری از شیوع آسیب‌ها ورود کنیم. این در حالی است که استانداری‌ها نیز باید برنامه‌های مستمری برای جلوگیری از شیوع آسیب‌های اجتماعی داشته باشند و خروجی برنامه‌های خود را به مراجع بالاتر ارائه دهند.
وی افزود: متأسفانه برنامه‌های مدیریتی فرهنگی و اجتماعی ما هنوز جواب نداده است وگرنه تعداد متولیان فرهنگی و اجتماعی کم نیست و تا به امروز منابع مالی زیادی برای این حوزه جذب و صرف شده است. با این وجود اگر همین روش را ادامه دهیم، راه به جایی نمی‌بریم. باید به نیازهای واقعی جوانان توجه کنیم و جامعه امروز، جامعه‌ای است که نیاز مبرم به نشاط و شادابی دارد.
درویش‌امیری تصریح کرد: در وهله اول، دستگاه‌های فرهنگی باید برنامه‌های خود را برای شادابی جامعه ارائه دهند و روزهای ولادت ائمه اطهار و پیامبر را برای پیشبرد جامعه به سمت نشاط و شادابی مغتنم بشمارند. ما برای حزن و اندوه مردم برنامه‌های وسیع و گسترده‌ای داریم ولی برای ولادت ائمه اطهار و صدها مناسبات دینی که می‌تواند زمینه شادی جامعه را فراهم کند هیچ برنامه‌ای نداریم.
وی در ادامه با تأکید بر این‌که در جامعه توحیدی و نمازخوان و خداپرست نباید دروغ، تهمت، افترا، ظلم و بی‌عدالتی رواج داشته باشد، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی در جامعه امروز، طلاق است و متاسفانه طلاق اصلی این است که پدر و مادر زیر یک سقف اما باهم بیگانه باشند. چنین شرایطی زجر فرزندان را بیش‌تر می‌کند.
درویش‌امیری با اشاره به این‌که باید قدری فارغ از مسائل سیاسی و فقط از روی خیرخواهی به آسیب‌های اجتماعی بپردازیم، تصریح کرد: متاسفانه همه امورمان سیاسی شده است. آقای هاشمی رفسنجانی در آغاز دهه 70 موضوع خانه عفاف را مطرح کرد و با هجمه‌های گسترده مواجه شد، حالا نتیجه همه آن هجمه‌ها شکل‌گیری آسیب‌هایی از جمله «جشن طلاق» و «ازدواج سفید» است.
استاندار زنجان با تأکید بر این‌که اسلام برای هر مسئله‌ای راهکار دارد، افزود: باید در روش‌های مبارزه با آسیب‌های اجتماعی تجدید نظر کنیم و با جامعه منطقی‌تر و روانشناسانه‌تر برخورد کنیم. نباید سلیقه فرهنگی خود را اجبار کنیم. دستگاه‌های متولی امور فرهنگی نیز باید در برنامه‌های خود تجدید نظر کنند و با احصای نیازهای جامعه، برای امورات فرهنگی کاربردی‌تر برنامه‌ریزی کنند.
وی با بیان این‌که باید عوامل به وجود آورنده آسیب‌های اجتماعی را درست تشخیص دهیم، ادامه داد: در خصوص مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، باید به جای تلاش برای دریافت منابع مالی بیشتر، عوامل تشدیدکننده آسیب‌ها را احصا کنیم و در رفع آن‌ها بکوشیم. در مقابل جلسات شورای اجتماعی نیز باید بیش از پیش احساس مسئولیت و تعهد کنیم و همگی نگران وضع موجود باشیم.
درویش‌امیری خاطرنشان کرد: امسال یکی از فاکتورهای ارزیابی، تشکیل شورای اجتماعی در شهرستان‌ها است. مردم استان زنجان در تنظیم شرایط خود با معارف اسلامی و چارچوب‌های اصیل فرهنگی پیشتاز هستند، از این رو می‌توانیم از این ظرفیت نهایت بهره را ببریم و به جوانان فرصت دهیم که استعدادها و پتانسیل خود را بروز دهند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان نیز در ادامه با بیان این‌که شهرستان‌هایی که معیشت‌شان فقط به کشاورزی وابسته است، از نظر آسیب‌های اجتماعی وضعیت مناسبی ندارند، گفت: طی سال 96، بیشترین نرخ طلاق در خرمدره (2.8 درصد) و کمترین نرخ طلاق در طارم (5.7) بوده است.
مسیح‌الله سلطانی افزود: کم‌توجهی به هویت ملی هم‌ راستا با هویت دینی، کم‌توجهی به سبک زندگی ایرانی هم راستا با سبک زندگی اسلامی، نداشتن نگرش سیستمی و بلندمدت، بی‌توجهی به آینده‌پژوهی، به حاشیه رفتن نخبگان متعهد، نداشتن شهامت شنیدن و دیدن آسیب‌ها، انفعال‌گرایی، مزمن شدن آسیب‌های قبلی، تغییر اقلیم و آسیب‌های زیست‌محیطی و نداشتن برنامه و تداوم وضع موجود، عوامل آسیب‌های امروز و فردا به شمار می‌رود.
این مسئول تصریح کرد: متأسفانه در جامعه امروز، اعتیاد به اینترنت، جرایم اینترنتی، خون‌بازی، ازدواج سفید، طلاق سفید، ماشین‌خوابی، تقدس‌زدایی از خانواده، آیین‌های دروغین (شیطان‌پرستی و ...)، گسترش سفره کوچک بازنشستگی به دلیل عدم ازدواج فرزندان، پیران جوان و جوانان سالمند، فساد و فرسودگی روانی، اجتماعی و جسمی در جامعه جزو آسیب‌های روانی و اجتماعی نوپدید به شمار می‌رود.
وی یادآور شد: طی پارسال، در مجموع 39 تفاهم‌نامه ملی و استانی با 126 برنامه و اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 350 میلیون تومان در راستای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی (اعتیاد، طلاق، خشونت، حاشیه‌نشینی و مفاسد اخلاقی) منعقد شد و به اجرای برنامه‌هایی از جمله برگزاری 77 دوره و کارگاه آموزشی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی برای 2133 نفر در مناطق حاشیه‌نشین و اجرای 124 کارگاه در زمینه مهارت‌های زندگی منتج شد.
سلطانی تصریح کرد: بر اساس ماده 80 سند چشم‌انداز ششم توسعه، دولت مکلف است که طبق قوانین مربوطه و مصوبات شورای اجتماعی به منظور پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، نسبت به تهیه جامع کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی با اولویت اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، کودکان کار و مفاسد اخلاقی اقدام کند. طوری که آسیب‌های اجتماعی در انتهای برنامه به 25 درصد میزان کنونی کاهش یابد.
مدیرکل بهزیستی استان نیز در ادامه گفت: با توجه به این‌که نرخ طلاق در استان طی سال‌های 95 و 96 به ترتیب 2.2 و 2.3 عنوان شده است و متاسفانه رشد شیب طلاق در استان طی چند سال اخیر نسبت به نرخ کشوری سیر صعودی داشته است، راه‌اندازی مرکز مستقل و دولتی مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق ضروری به نظر می‌رسید.
محمد محمدی قیداری افزود: طی پارسال، یازده اولویت علل طلاق در استان زنجان به ترتیب اعتیاد، خیانت، دخالت اطرافیان، بیکاری، عدم مسئولیت‌پذیری، تنفر و عدم علاقه، سوء ظن و بدبینی، ضرب و شتم، عدم بلوغ فکری، اختلافات طبقاتی و فرهنگی و عدم رضایت از روابط جنسی عنوان شده است.
وی با اشاره به این‌که بهزیستی استان در نظر دارد که طی سال جاری، سند جامع کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را به‌روزرسانی کند، خاطرنشان کرد: در خصوص پایگاه‌های خدمات اجتماعی نیز اولین پایگاه اجتماعی در سال 94 در منطقه بیسیم راه‌اندازی شد و طی پارسال، دو پایگاه دیگر در منطقه اسلام‌آباد زنجان و منطقه دستغیب خرمدره افتتاح شد. همچنین مقرر است که تعداد این پایگاه‌ها در طول امسال افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان نیز در رابطه با مقابله با آسیب اعتیاد، از راه‌اندازی مراکز گذری کاهش آسیب در شهرستان ابهر و زنجان برای افراد و گروه‌های پرخطر خبر داد و گفت: در مجموع از 2027 مراجع به این دو مرکز، 353 نفر پرونده فعال دارند و 200 نفر تحت درمان با داروهای آگونیست قرار دارند.
پرویز قزلباش افزود: تهیه نمونه اچ‌آی‌وی از معتادان دستگیر شده و انجام آزمایش رپیدتست، برگزاری کارگاه پیشگیری از اعتیاد و آموزش روش‌های نوین در پیشگیری از این بیماری، آموزش و سنجش آلودگی ویروس اچ‌آی‌وی در کمپ‌های ترک اعتیاد و مراکز گذری کاهش آسیب، تشکیل تیم مددکاری و مراجعه حضوری به خانواده‌های معتادان تحت مراقبت و ترغیب این قشر جهت مراجعه به مرکز از جمله اقداماتی است که در جهت کاهش آسیب اعتیاد توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی انجام می‌شود.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx574


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»