کد خبر: 579
1397/03/02 - 19:46


پروژه شهرک صنایع دستی و گردشگری نور زنجان با پیشرفت 20 درصدی به خط پایان رسید

هاله «نور»

پروژه نور از آغاز کار خود در سال 91، سه استاندار را تجربه کرده است

پایگاه خبری صدای زنجان
صدای زنجان- شهرک صنایع دستی و گردشگری نور زنجان که عملیات ساخت آن اوایل سال 91 آغاز شده بود و بنا بر وعده سرمایه‌گذار آن سال 99 به بهره‌برداری می‌رسید، با اعلام خبر لغو موافقت اصولی پروژه از سوی معاون هماهنگی امور  عمرانی استاندار زنجان، با سرمایه‌گذاری فعلی خود به پایان راه رسید.
عملیات اجرایی طرح در زمینی به وسعت 8.5 هکتار و زیربنای کلی حدود 5.5 هکتار و محوطه‌سازی حدود 5 هکتار با کاربری‌های مختلف و نیز 9 هزار مترمربع پارکینگ در مهم‌ترین محور مواصلاتی شمال‌غرب کشور و در ابتدای آزادراه زنجان- قزوین آغاز شد اما پس از گذشت شش سال از آغاز عملیات اجرایی این طرح، هنوز هم پروژه به مرحله اجرای اولیه نرسیده بود تا این‌که معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اعلام کرد که با توجه به اجرا نشدن مصوبات کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی توسط سرمایه‌گذاران، موافقت اصولی شهرک صنایع دستی و گردشگری نور لغو شد.
مهرداد سلطانی که این خبر را دیروز در جلسه کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی استان اعلام کرد، افزود: این موضوع دلایل متعدد دیگری هم دارد که باعث شد، کارگروه به این نتیجه برسد. گرچه مسئولان استان همواره حامی و مشوق سرمایه‌گذاران برای مشارکت در طرح‌های استان هستند.
سلطانی گفت: نباید این لغوها، حمایت‌نکردن از سرمایه‌گذار تلقی شود، چرا که به اندازه کافی مهلت‌های قانونی به این سرمایه‌گذاران داده شده بود و مستندات نشان می‌دهد آنان عزمی برای ادامه فعالیت ندارند. معاون استاندار اظهار کرد: با اینکه همواره دست یاری به سمت سرمایه‌گذاران دراز کرده‌ایم، اما از طرفی هم مدافع حقوق بیت‌المال و حافظ منافع مردم هم هستیم و نباید حقی از مردم در این موضوعات ضایع شود.
وی خاطرنشان کرد: باید تاکنون 50 درصد شهرک صنایع دستی و گردشگری نور در قالب فاز یک، به اتمام رسیده بود اما آن‌چه که مستندات نشان می‌دهد، مدت قانونی سرمایه‌گذار این شهرک سال گذشته تمام شده و در نهایت پروژه فقط حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
سلطانی خاطرنشان کرد: پروژه‌ای که طبق قرارداد، پیش‌بینی شده بود با حدود 470 میلیارد ریال پایان یابد، سرمایه‌گذار بعد از چندین سال، پیشنهاد پیش‌بینی 2 هزار میلیارد ریال را داده است.
وی تأکید کرد: مردم انتظار دارند نتیجه این واگذاری‌ها به بخش خصوصی را در مدت مشخص شده ببینند، وقتی این اتفاق نمی‌افتد، افکار عمومی هم به این موضوع حساس شده و از مسئولان پاسخ قانع‌کننده می‌خواهد.
تصمیم دیروز کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی استان در حالی است که اردیبهشت سال گذشته نیز در کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به سرمایه‌گذار پروژه 6 ماه مهلت داده شده بود تا نسبت به تأمین منابع لازم برای پیشبرد پروژه و نیز سرعت بخشیدن به عملیات ساخت‌وساز در فازهای چندگانه آن، اقدام کند اما به نظر می‌رسد با اتمام این مهلت نیز کار خاصی از سوی سرمایه‌گذار انجام نشده است.
 زیبنده زنجان نیست
البته استاندار زنجان حدود یک سال پیش بر واگذاری این پروژه به سرمایه‌گذار دیگر در صورت کارشکنی سرمایه‌گذار فعلی تأکید کرده بود.
اردیبهشت سال گذشته استاندار زنجان درباره پروژه شهرک صنایع دستی نور گفته بود که شرایط فعلی این طرح زیبنده استان نیست و همه دستگاه‌‌ها باید پروژه شهرک صنعتی صنایع دستی و گردشگری نور را حمایت کنند. از طرفی سرمایه‌‌گذار نیز فعالیت خود در این پروژه را سرعت ببخشد.
اسداله درویش‌امیری با اشاره به اینکه تاکنون پروژه شهرک صنعتی صنایع دستی و گردشگری نور سه استاندار را تجربه کرده است، افزود: این اصلاً برای یک پروژه خوب نیست و ما یا باید کاری را نپذیریم و یا به سرعت پروژه را جمع کنیم. جامعه هنرمندان، صنعت‌گران و فعالان عرصه صنایع دستی در انتظار اتمام  پروژه شهرک صنعتی صنایع دستی و گردشگری نور هستند. این پروژه یکی از پروژه‌های کم‌‌نظیر استان است که باید سرمایه‌گذار اجرا یا عدم اجرای آن را تعیین تکلیف کند.
وی بر ارائه این پروژه به سرمایه‌گذار دیگر تأکید کرد و گفت: در صورتی که سرمایه‌گذار فعلی بازهم کارشکنی کند، این پروژه واگذار می‌شود.
سرمایه‌گذار اراده لازم را ندارد
هم‌چنین حبیب ملائی یگانه، شهردار قبلی زنجان نیز در پاسخ به اظهارات مدیرعامل شهرک صنعتی صنایع دستی نور زنجان مبنی بر این‌که مجوزهای لازم از سوی مسئولان دیر به این شهرک اختصاص یافته است، گفته بود که با دستور استاندار وقت رسیدگی به وضعیت این پروژه در دستور کار شهرداری قرار گرفت و در زمان بسیار کوتاهی نسبت به ارائه مجوز اقدام شد.
وی با گلایه از عدم همکاری مدیران این پروژه در پرداخت عوارض، ادامه داد: سرمایه‌گذار پروژه فرصت‌سوزی زیادی در گذشته انجام داده است.
شهردار سابق زنجان با بیان اینکه متأسفانه اراده لازم برای انجام کارها از سوی مدیران این پروژه دیده نمی‌شود، گفت: بهانه‌تراشی‌های متعدد موجب عدم اجرای این پروژه شده است.
یگانه با اشاره به اینکه قرار بود از سال 91 پروانه اخذ شود اما ادعایی برای به وجود آمدن مشکلات اخذ پروانه از سوی سرمایه‌گذار مطرح شد که شهرداری در اسرع وقت نسبت به حل مشکلات و ارائه مجوز اقدام کرد.
وی با بیان اینکه شهرداری می‌توانست جلوی انجام پروژه را بگیرد اما برای اجرای پروژه به این کار نیز مبادرت نکرد، افزود: مجموعه شهرداری همراهی لازم را با سرمایه‌گذار داشته است.
 ارائه جدول زمان‌بندی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از ارائه جدول زمان‌بندی از سوی سرمایه‌گذار خبر داده بود گرچه با گلایه از عدم اجرای پروژه، فرصت‌سوزی سرمایه‌گذار را یکی از دلایل عدم اجرای این پروژه عنوان کرد.
یحیی رحمتی ادامه داد: شرکت مجری در سال 88 مشکل داشت و حتی در بحث سرمایه‌گذاری این پروژه هم مشکلاتی دیده می‌شد. مجری تعهد کرده است که اجرای این پروژه مورد توجه باشد اما دستور خلعیت سرمایه گذار داده شده است.
 وعده سه ساله
مدیر پروژه نور آذرماه سال گذشته درباره وضعیت این طرح گفته بود که پیرو جلسه قبلی که اردیبهشت ماه سال جاری (سال 96) برگزار شد قرار بر فرصت شش ماهه برای تأمین مالی پروژه بود. اولین راه تخصیص تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی بود که در این خصوص نام‌ ای از سوی اداره‌کل میراث فرهنگی زنجان به دفتر تسهیلات و تأمین منابع سازمان میراث فرهنگی ارسال شد. اما چون ناظر مجموعه پیشرفت فیزیکی را 20 درصد برآورد کرده بود با مشکل مواجه شده‌ایم چون این برآورد باید حداقل به 25 درصد می‌رسید.
فیضی با بیان اینکه در این خصوص استاندار زنجان با درخواست شرکت در تیرماه نامه‌ای به مدیرکل میراث فرهنگی برای مساعدت بیش‌تر ارسال کرد، افزود: نامه دوم برای مدیرکل تسهیلات میراث فرهنگی در مرداد ماه ارسال و در نهایت این پروژه برای قرارگرفتن در لیست صندوق توسعه ملی معرفی شد.
وی خاطرنشان کرد: دومین پیگیری نیز به منظور تخصیص تسهیلات از طریق منابع داخلی بانک عامل بود که در این زمینه بانک گردشگری انتخاب شد.
فیضی بیان کرد: در این خصوص با استاندار جلسه‌ای برگزار و نامه‌ای برای جهانگیری رئیس گروه مالی و گردشگری ارسال شد اما به دلیل محدویت منابع داخلی این بانک، قرار شد، از صندوق توسعه ملی پیگیری شود.
وی با بیان اینکه سومین گزینه تأمین منابع مالی از طریق مشارکت و مدیریت پیمان توسط شرکت‌های سرمایه‌گذار بود که در این زمینه با چند شرکت وارد مذاکره شدیم، بیان کرد: متأسفانه به دلیل رکود اقتصادی بسیاری از این شرکت‌ها قبول نکردند.
مدیر پروژه شهرک صنایع دستی و گردشگری نور زنجان ادامه داد: در نهایت شرکت سرمایه‌گذاری مسکن پردیس اعلام موافقت کرد تا با پروژه در قالب مدیریت پیمان به صورت تهاتر و نقدی همکاری کند.
فیضی با اشاره به اینکه جلسات بسیاری با این شرکت برگزار و عقد قرار داد انجام شد،تصریح کرد: قرار شد بخش کوچکی به صورت نقدی و بخش عمده به صورت تهاتر اجرایی شود.
وی با بیان اینکه 15 آبان‌ماه (سال 96) این قرار داد بسته شده است و 117 میلیارد تومان میزان برآورد اجرای این پروژه بود، درباره برنامه زمان‌بندی برای تکمیل پروژه تصریح کرده بود: بر اساس قرارداد منعقد شده این پروژه در چهار فاز اجرایی می‌شود.
مدیر پروژه شهرک صنایع دستی و گردشگری نور زنجان ادامه داد: در فاز نخست این پروژه در 20 هزار متر مربع که 40 درصد پروژه را شامل می شود،اجرایی می شود.
فیضی فاز دوم این پروژه را 7 هزار و 300 مترمربع عنوان کرد و گفت: فازهای سوم و چهارم نیز به ترتیب در 9 هزار و 300 و 16 هزار و 800 متر اجرا می‌شود.
وی با بیان اینکه اگر پیشرفت فیزیکی افزایش یابد از تسهیلات بانکی استفاده می‌کنیم، گفت: در صورت اختصاص اعتبارات تا سه سال آینده این پروژه قابل افتتاح است.
 داستانی دیگر
گرچه مدیر پروژه شهرک صنایع دستی و گردشگری نور پس از آذرماه سال گذشته پس از 5 سال بلاتکلیفی، سال 99 را زمان بهره‌برداری از طرح وعده داده بود اما به نظر می‌رسد داستان نور با سرمایه‌گذار فعلی آن به پایان رسیده است و باید منتظر داستان دیگری از نور باشیم.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx579


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»