کد خبر: 767
1397/07/08 - 19:46


گزارش صدای زنجان از حاشیه‌های شرکت پارس‌حیات ابهر و ادعای ارتباط آن با یک نماینده مجلس:

«حیات» خلوت

نماینده ابهر در مجلس: به عنوان نماینده مجلس تشخیص دهنده رانت نیستم/ کارشناس برنامه پایش رسانه ملی: چرا با وجود نام نبردن از نماینده ابهر در برنامه پایش، ایشان خود را مخاطب حرف‌های من دانستند؟

پایگاه خبری صدای زنجان

مهدی سهرابی- در روزهایی که پوشک پابه‌پای طلا و دلار پیش می‌رود، رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران با ارسال نامه‌ای به اداره‌کل تعزیرات حکومتی استان تهران که توسط یکی از سایت‌های خبری به فضای مجازی نیز راه پیدا کرد، مدعی نقش یکی از واحدهای تولیدی مهم استان زنجان در کمبود مواد اولیه محصولات سلولزی به‌خصوص پوشک و صعود بی‌سابقه قیمت آن در بازار شد، ادعایی که با پخش برنامه‌ای در رسانه ملی در همین مورد و باز شدن پای یکی از نمایندگان استان در مجلس به موضوع، معمای «پوشک» را پیچیده‌تر کرد.

در این نامه که به تاریخ چهاردهم شهریورماه گذشته نوشته شده و سه روز بعد نیز نامه‌ای با همان مضمون به معاون اول قوه قضائیه ارسال می‌شود، «عباس فصیح خوشگرد»  با بیان این که در چند سال اخیر شرکت «پارس حیات ساغلیک اروئلری» که با سرمایه‌گذاری خارجی فعالیت می‌کند و وابسته به هلدینگ «حیات» کشور ترکیه است، با سرمایه‌گذاری در زمینه تولید تیشو به‌عنوان مهم‌ترین مواد اولیه تولید دستمال کاغذی  و پوشک، بیش از 50 درصد سهم بازار را به دست آورده است. از سویی دیگر این واحد تولیدی با وجود دریافت بیش از 49 میلیون دلار ارز دولتی و واردات مواد اولیه به‌میزان کافی از تأمین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی سر باز می‌زند.

به گفته فصیح خوشگرد، در این شرایط و با عنوان حمایت از تولید داخل و جلوگیری از خروج ارز با واردات تیشو، تعرفه واردات این محصول با اعمال نفوذ افزایش یافته و تولیدکنندگان محصولات سلولزی مجبور به تأمین مواد از این شرکت شده‌اند.

از سویی دیگر پس از بروز بحران ارزی فعلی، شرکت پارس حیات از ارائه مواد اولیه تولیدکنندگان سرباز می‌زند در حالی که ارز دولتی لازم را دریافت و مواد اولیه وارد شده است. هم‌چنین با توجه به تعرفه بالای واردات مواد اولیه، دیگر وارد کردن این مواد برای تولید به صرفه نیست.

در این شرایط انجمن صنایع سلولزی و بهداشتی ایران برای رفع مشکل با «حسن تحسین اوغور»، مدیرعامل شرکت ترک وارد مذاکره می‌شود اما این سرمایه‌‌گذار خارجی اعلام می‌کند که نمی‌تواند نیاز بازار را تأمین کند و حاضر به تأیید کتبی استنکاف از تأمین تیشوی مورد نیاز تولیدکنندگان نمی‌شود.

 چهار روز پس از انتشار این نامه در حالی که سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت نیز پس از بررسی موارد نامه را تأیید می‌کند، اظهارات یک کارشناس اقتصادی در برنامه هجدهم شهریورماه رسانه ملی با عنوان «پایش» علاوه بر تأیید موارد ذکر شده در نامه انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران، پای یک نماینده مجلس را هم به ماجرا باز کرد.

انحصار پوشکی

شرکت پارس‌حیات که بیش‌تر با نام تجاری «مولفیکس» شناخته می‌شود، با هدف تأمین بخشی از نیاز کشور به محصولات سلولزی و از جمله پوشک در سال 90 شروع به ایجاد واحد تولیدی خود در شهرستان ابهر کرد که فاز نخست آن در اردیبهشت‌ماه سال 91 به بهره‌برداری رسید و فاز دوم تیرماه سال 92 با حضور رئیس‌جمهوری وقت آغاز به کار کرد.

بنا بر ادعای «محمدهادی سلیمی‌زاده» کارشناس اقتصادی حاضر در برنامه تلویزیونی «پایش» حتی اگر بر اساس نرخ ارز آزاد محاسبه کنیم نباید چنین افزایش قیمتی را شاهد باشیم. از سویی دیگر بر اساس اسناد منتشر شده بانک مرکزی، شرکت‌های واردکننده ارز دولتی لازم را دریافت کرده‌اند.

آن‌گونه که سلیمی‌زاده می‌گوید سابق بر این پنج شرکت در کشور مواد اولیه را تولید می‌کردند اما یک شرکت با سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های اخیر توانسته حدود 60 درصد بازار داخل را به خود اختصاص دهد. اخیراً این شرکت اعلام کرده به سایر واحدهای پایین‌دستی مواد اولیه نمی‌دهد و این موضوع باعث شکل‌گیری انحصار برای این شرکت شده است.

وی در ادامه به مدارکی اشاره کرد که نشان می‌دهد این شرکت بارها بار خود را ظرف 2 روز از گمرک ترخیص کرده در حالی که روند طبیعی این کار 50 روز است. «از طرفی این شرکت انبار بزرگی در کنار کارخانه خود دارد که کالا بدون رعایت تشریفات گمرکی به آن منتقل و استفاده می‌شود که مصداق بارز قاچاق است. در این مورد رئیس‌کل وقت گمرک کشور چندین نامه به وزیر صنعت وقت ارسال و به تخلف‌های این شرکت اشاره کرده است. هم‌چنین لیست 50 ماهه اول امسال این شرکت نشان می‌دهد که 50 میلیون دلار مواد اولیه پوشک وارد کشور شده که معادل 10 الی 11 ماه کل نیاز بازار کشور به مواد اولیه است. گذشته از این موارد، موضوعی که سلیمی‌زاده مدعی شد ارتباط یک نماینده مجلس با این شرکت است. مکاتبات یک نماینده مجلس با وزیر صنعت وقت و گمرکات کشور نشان می‌دهد این نماینده در چند نامه بر اختصاص کدهای حواله ارزی به این شرکت تأکید کرده است در حالی که گمرک اعلام قاچاق کرده و با نامه‌های نماینده موضوع قاچاق به تخلف تبدیل وضعیت داده است. نماینده مورد نظر نیز در سفرهای خارجی به مقصد کشور این سرمایه‌گذار حضور دائمی دارد.»

پس از این برنامه بود که حاشیه‌های گرانی پوشک و محصولات سلولزی در کشور و ارتباط آن با شرکت پارس‌حیات ابهر وارد مرحله جدید شد و واکنش «محمد عزیزی» نماینده ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس را در پی داشت و حتی استاندار زنجان را هم به واکنش واداشت.

کاسه زیر نیم‌کاسه

نخستین واکنش به موارد مطرح شده در برنامه پایش 2 روز پس از پخش این برنامه از سوی استاندار زنجان بود. اسداله درویش‌امیری صبح بیست‌ویکم شهریورماه گذشته در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان با ذکر این جمله که «متأسفانه طی روزهای گذشته گزارش نادرستی از رسانه ملی در خصوص یکی از شرکت‌های تولیدی استان پخش شد که در این برنامه خواسته یک شرکت رقیب نیز مطرح شد که این واقعه امنیت و آرامش سرمایه‌گذاری و اشتغال را با مشکل جدی مواجه کرد»، تأکید می‌کند: «تسویه‌حساب معنایی ندارد و در این میان در حالی که سرمایه‌گذار خارجی با اعتماد لازم برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی می‌کند، پخش این گزارش ناصحیح آرامش سرمایه‌گذار را سلب کرده است.»

از طرفی درویش‌امیری از صداوسیمای مرکز زنجان می‌خواهد در پاسخ به گزارشی که او آن‌را نادرست می‌داند و در رسانه ملی پخش شده، باید گزارشی واقع‌بینانه از عملکرد صحیح، مطلوب و مثبت این واحد تولیدی استان در شرایط کنونی تهیه و منتشر کند.

هم‌زمان با واکنش نماینده عالی دولت در استان، روابط‌عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز مطلبی را در فضای مجازی منتشر می‌کند و اظهار نظرها درباره شرکت پارس‌حیات را به تحرکات رقبای داخلی این شرکت نسبت می‌دهد.

بنا بر اعلام این روابط‌عمومی «طی روزهای اخیر مطالبی در خصوص شرکت پارس‌حیات منتشر شده که سرآغاز آن برنامه تلویزیونی پایش بود. تمامی مطالب مطرح شده توسط کارشناس و مجری برنامه کذب بوده و متأسفانه مطالب کاملاً دروغ و با اهداف خاص در این برنامه منتشر شد. شرکت پارس حیات از واحدهای بسیار مهم و فعال استان است که با سرمایه‌گذاری نزدیک به 700 میلیارد تومان زمینه اشتغال بالغ بر 700 نفر را ایجاد کرده است. این‌گونه برنامه‌سازی‌ها تقریباً از پنج ماه قبل شروع شد که هیچ خبری از گرانی پوشک نبود. به‌یقین این برنامه‌سازی‌ها کاملاً مغرضانه و در جهت امیال برخی از خصولتی‌هایی‌ست که ریشه در همدان دارند. شرکت پارس‌حیات در طرح توسعه خود 2 طرح صنایع پایین‌دستی را در دست احداث دارد که یکی از آن‌ها تولید مواد شوینده با برند بینگو است. احداث این دو طرح توسعه برخی را در استان مجاور به شدت نگران کرده است. این واحد به دلیل نبود مواد اولیه در معرض تعطیلی قرار داشت که با پیگیری‌های مقام عالی استان و متولیان توسعه صنعتی استان و نیز نماینده ابهر رفع شد.»

در این میان پای نماینده ابهر، خرمدره و سلطانیه در حالی به موضوع باز شد که نه در نامه انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران و نه برنامه پایش نامی از او برده نشده بود اما «محمد عزیزی» واکنش‌های متعددی به برنامه پایش و موارد مطرح شده در فضای مجازی نشان داد.

هم‌زمان با اظهارات استاندار و روابط‌عمومی سازمان صمت استان، عزیزی در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس ضمن رد همه ادعاها که خطاب به «یک نماینده مجلس» عنوان شده بود، تأکید می‌کند که «تلاش برای جلوگیری از بیکاری 7 هزار نفر جرم نیست.»

اظهارات عزیزی که عضویت کمیسیون صنایع و معادن مجلس را هم دارد در گفت‌گو با فارس از این قرار بود:

** آیا محکمه‌ای علیه شرکت پارس‌حیات رأی داده است که در برنامه پایش علیه این شرکت صحبت می‌کنند؟ اصلاً این کارشناس بر چه اساسی چنین مباحثی را مطرح کرده است؟ درحالی که موضوع نامه بنده به وزیر صنعت این بود که اگر مواد اولیه این شرکت از گمرک آزاد نشود؛ منجر به بیکاری مستقیم هزار و 200 نفر و حداقل 6 هزار نفر به صورت غیرمستقیم می‌شود. آیا این خلاف قانون است؟

** من نمی‌دانم هدف از پخش این برنامه چه بود. اصلاً یک سؤال دارم؛ مگر وظیفه نماینده چیست، جز اینکه باید مشکلات صنایع و کارخانه را پیگیری کند تا منجر به بیکاری نشود؟ آن هم شرکتی هم‌چون پارس‌حیات که امروز با تمام ظرفیت فعالیت دارد. پارس‌حیات در شرایط فعلی با تمام توان و ظرفیت فعالیت دارد با این شرایط آیا رواست که چنین گزارشی پخش شود؟

** اصلاً من برای 100 کارخانه از این نامه‌ها زده‌ام. تنها پارس‌حیات نیست و این نامه‌ها نیز برای حمایت از تولید بوده است.

** یک سفر خارجی که نماینده مردم زنجان، مدیرعامل شهرک صنعتی و معاون وی، استاندار و معاون استاندار هم در آن بودند مگر چه مشکلی داشته است؟ در حالی که تنها مدعو سفر بنده نبودم بلکه خود استاندار و حتی نماینده زنجان و طارم و فرماندار شهر نیز در آن حضور داشتند. البته ناگفته نماند که ما در استانبول برای توسعه پارس‌حیات تلاش می‌کردیم که از محل آن برای 400 نفر دیگر نیز اشتغال‌زایی می‌شود. سؤال من این است آیا این کار کوچکی است یا این سفر خارجی که برای توسعه این شرکت در کشورمان بوده برای نماینده سفر تفریحی محسوب می‌شود؟

** اگر پارس‌حیات تخلفی کرده در کشور مرجع رسیدگی به تخلفات از جمله قوه قضائیه وجود دارد که «بنده به این بخش از قضیه اصلاً کاری ندارم» ولی وقتی هیچ محکمه‌ای موضوعی را مطرح نکرده مگر می‌توان قصاص قبل از جنایت کرد؟ بنده به عنوان نماینده مجلس برای اشتغال منطقه تلاش کرده و می‌کنم.

** حتماً یک قضایایی پشت این موضوع است. از آن‌جایی که بنده اخیراً مطالبی مربوط به خودرو و قضایای مربوط به پراید 40 میلیون تومانی و هم‌چنین طرح استیضاح وزیر صنعت مطرح کرده‌ام از همین رو قطعاً این مبحث مطرح شده علیه بنده بی‌ربط با این قضایا نیست. بنده به عنوان نماینده مجلس تشخیص دهنده رانت نیستم، اگر رانتی است، باید با آن برخورد شود.

** از این شرکت بازرسی‌های لازم صورت گرفته و طبق استعلام از مراجع ذی‌ربط اصلاً بحث احتکار کالایی نیز از سوی این شرکت مشاهده یا گزارش نشده است. نباید با انتشار چنین مباحثی تشنج در جامعه ایجاد کرد چون پارس‌حیات یک شرکت هلدینگ است و با وجود چنین شرایطی با تمام توان فعالیت دارد.

** با این حال با توجه به قضایایی که درباره استفاده از کالای داخلی به وجود آمد و دو شرکت داخلی اصرار دارند که باید از آن‌ها کالا خریداری شده و پارس‌حیات جلوی واردات خود را بگیرد و در این رابطه نیز ما با پارس‌حیات جلسه گذاشتیم که از تولیدات این شرکت‌ها خریداری کنید.

** نامه بنده به وزیر صنعت این بود که تا شرکت‌های داخلی به استاندارد لازم برسند و با پارس‌حیات توافق کنند، اجازه بدهید واردات پارس‌حیات تا آن زمان انجام شود تا کارخانه سرپا باشد و فعالیت کند که البته باز هم این کار را در حمایت از کارخانه انجام می‌دهم.

** بنده قطعاً از این کارشناس شکایت می‌کنم و بنده حتی از مجری برنامه نیز شاکی هستم و به عقیده بنده وزارت صنعت نیز باید از این کارشناس اعلام شکایت کند.

این گفت‌گو تنها واکنش عزیزی به حواشی پیرامون شرکت پارس‌حیات و حضور «یک نماینده مجلس» در این حواشی نبود به طوری که علاوه بر گفت‌وگو با چند خبرگزاری دیگر، در یک برنامه رادیویی و دست آخر در برنامه پایش که نخستین روز مهرماه جاری پخش شد (در حالی که نه مجری و نه کارشناس برنامه قبلی حضور داشتند) حضور یافت و همه ادعاهای خود را تکرار کرد.

اما با وجود همه این واکنش‌ها، کارشناس برنامه پایش که اظهارات او در رسانه ملی سرآغاز حاشیه‌های پارس‌حیات بود در گفت‌گو با صدای زنجان باز هم بر ادعاهای خود تأکید کرد و یادآور شد که «چرا با وجود نام نبردن از نماینده ابهر در برنامه پایش، ایشان خود را مخاطب حرف‌های من دانستند؟»

سر حرفم هستم

«محمدهادی سلیمی‌زاده» که با عنوان کارشناس اقتصادی در برنامه پایش حضور یافته بود در گفت‌وگو با صدای زنجان ضمن تأکید دوباره بر گفته‌های خود در رسانه ملی در پاسخ به این سؤال که «گفته می‌شود شما قبلاً در یکی از شرکت‌ها داخلی رقیب شرکت پارس‌حیات فعالیت داشتید و اظهارات شما در برنامه پایش به این موضوع ارتباط دارد»، گفت: «این اظهارات فرافکنی‌ست و طبیعی به نظر می‌رسد. بهتر است یک بار دیگر اظهارات من را در برنامه پایش بررسی کنید. نه اسمی از کارخانه برده شده، نه اسمی از کشوری خاص و نه اسمی از نماینده شهری خاص. این‌که نماینده‌ای پیش قدم می‌شود و جلوتر از شرکت اظهار نظر می‌کند، ادعای شکایت دارد و از سفرهای خارجی می‌گوید، نشان می‌دهد حتماً موضوعی بوده که این‌قدر برخی را آشفته کرده است.»

سلیمی‌زاده ادامه داد: «پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی جایی نرفته‌ام و در هیچ مرکز خصوصی یا دولتی سابقه فعالیت ندارم. پس از دانشگاه سراغ خدمت سربازی رفتم و پس از ان هم اموراتم با کارهای پژوهشی، تحقیقاتی، رسانه‌ای و روزنامه‌نگاری می‌گذرد. من نه ارتباطی با شرکت‌های بافندگی دارم و نه ارتباطی با شرکت‌های خودروسازی داخلی.»

کارشناس اقتصادی برنامه پایش افزود: «اگر چیزی بوده دیگر نیازی به این همه جنگ و جدل نیست. بالاخره اسناد و مدارکی وجود دارد که گویا هستند. اظهار نظرهای اخیر نشان می‌دهد که مقداری آشفتگی ذهنی ایجاد شده است که خبر خوبی نیست.»

وی با اشاره به قوانین مجلس یادآور شد: «ما قانونی با عنوان حمایت از تولید داخلی داریم که به کرات در هیئت دولت به آن اشاره شده است. 205 نماینده که آقای عزیزی نیز جزو آن‌هاست نامه‌ای را امضا کرده‌اند تا اگر محصولی مشابه داخلی دارد، واردات آن ممنوع و یا با تعرفه انجام شود. این‌که این نماینده ادعا می‌کند «مگر ما می‌توانیم جلوی واردات را بگیریم» باید توجه کنند قانونش را خودشان تصویب کرده‌اند.

سلیمی‌زاده در پاسخ به ادعای عزیزی مبنی بر تلاش وی برای حفظ اشتغال حدود 7 هزار نفر در استان نیز اظهار کرد: «شاید اشتغال تعدادی در شرکتی حفظ شده باشد اشتغال 20 هزار نفر با خطر جدی مواجه است. اگر به شرکت‌های معروف داخلی مثل «مای بیبی»، «پنبه‌ریز» و «گلرنگ» سر بزنید می‌بینید که به خاطر همین رفتارها چند صد نفر را اخراج کرده‌اند.»

«این‌که تنها بر روی یک شرکت تمرکز کنیم و بگوییم اشتغال ایجاد کرده‌ایم اما 20 کارخانه دیگر را که با 50 درصد ظرفیت کار می‌کردند، تعطیل کرده‌ایم درست نیست.»

وی هم‌چنین در واکنش به این ادعای نماینده ابهر که «چند روز قبل از پخش برنامه پایش گفت‌وگویی در رسانه ملی داشته و در آن به انتقاد از خودروسازان داخلی پرداخته و با توجه به ارتباط مجری برنامه پایش با یکی از شرکت‌ها خودروساز، تصمیم به تلافی از طریق برنامه پایش گرفته شده» نیز تصریح کرد: «سیستم خودروسازی کشور ما قطعاً مشکل دارد و از این نماینده مجلس ممنونیم که انتقاد کرده است اما آیا لابی‌های پشت‌پرده را هم می‌گویند؟ آیا از سهم‌خواهی و باج‌خواهی‌هایی که ممکن است بین نماینده‌ها و خودروسازان شکل بگیرد و کرسی‌های خودروسازی را بخواهند چیزی گفته‌اند؟ آیا این استیضاح‌ها و اظهارنظرها به خاطر مردم و بهبود وضعیت خودروسازی است یا سهم‌خواهی؟ این ابهامات هم در کنار انتقاد از خودروسازی باید برای مردم روشن شوند.»

«بهتر است ایشان بدون آشفتگی مسائل را بررسی کنند و حالا که خود را مخاطب سؤالاتی می‌دانند که بدون نام بردن از کسی مطرح شده، پاسخ دهند. مسئول وقت گمرک کشور در نامه‌ای به وزیر وقت صنعت اعلام کرده که این شرکت تخلف داشته و سالانه چندصد میلیارد به اقتصاد کشور لطمه می‌زند اما شما می‌گویید «من از کجا بدانم!»

سلیمی‌زاده تأکید کرد: «اگر شما ادعا دارید که قطب صنعتی هستید و به چند کشور سفر کرده‌اید چرا ادعای بی‌اطلاعی دارید؟ وقتی کسی نامه محرمانه را از شرکت سایپا بیرون می‌کشد پس می‌تواند با یک استعلام، اطلاعات لازم را به‌دست آورد.»

«برخی حرف‌ها در حد شعار تبلیغاتی است که دوره آن گذشته و امروز خریداری ندارند چون فقط به درد بازی می‌خورند. ابراز این حرف‌ها نسبت به من و افراد دیگر از سر استیصال است و به درد دیگری نمی‌خورد.»

وی درباره برنامه پایش و شایعه‌های ارتباط آن با انتقاد نماینده مجلس از خودروسازان نیز گفت: « مجریان برنامه‌های تلویزیونی صرفاً اجراکننده برنامه هستند و از موضوع‌های اتاق فکر خبر ندارند. این موضوع در ذهن من بود و به تهیه‌کنندگان برنامه منتقل کرده بودم و مجری اصلاً در جریان حرف‌های من نبود.»

«مجری برنامه از صاحب‌نظران مطرح حوزه کارآفرینی‌ست و نه تنها با سایپا بلکه با چندین شرکت دیگر قرارداد همکاری دارد. این‌که ما آسمان و ریسمان ببافیم و بگوییم به خاطر انتقاد از فلان خودروساز برنامه‌ای برای تلافی تدارک داده‌اند نوعی توهم است. هر کس عملکردی دارد و باید در مقابل آن پاسخ دهد. چرا فرار می‌کنیم و مسائل را به این و آن ارتباط می‌دهیم؟ نامه‌‌ای زدید و باید در مقابل آن توضیح دهید. این حنا دیگر برای مردم رنگی ندارد.»

وی ادامه داد: «مردم این را می‌بینند که با وجود ذخیره مواد اولیه برای یک‌ونیم سال، قیمت پوشک دوونیم برابر شده است و کسی که به این شرایط کمک کرده و حتی صدای رهبری را درآورده باید پاسخ بدهد. سرمایه‌گذار خارجی طبق قانونی که نمایندگان تصویب کرده‌اند باید 25 درصد از بازار داخلی سهم داشته باشد اما در طول پنج سال گذشته سهم شرکت پارس‌حیات با حمایت‌های خاص  به 60 درصد رسیده و امروز ادعا داریم که باید هوای آن را داشته باشیم. اصل موضوع این است که این شرکت کشور را در تأمین پوشک ناکارآمد نشان داده و آبروی ایران را برده است.»

 در ادامه و برای روشن شدن زوایای دیگر حواشی شرکت پارس‌حیات و ارتباطی که ادعا می‌شود با افزایش قیمت پوشک در کشور دارد باوجود پیگیری‌های خبرنگار صدای زنجان هیچ یک از مسئولان شرکت پارس‌حیات حاضر به گفت‌وگو نشدند و مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز غیر از اظهار نظر روابط‌عمومی این سازمان در فضای مجازی مایل به گفت‌وگوی دیگری نبودند. از سویی دیگر دبیر انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران هم در پاسخ به درخواست خبرنگار صدای زنجان برای پاسخ به این سؤال که «آیا بنابر شایعه‌ها ارتباطی بین حواشی شرکت پارس‌حیات و تحرکات شرکت‌های رقیب داخلی وجود دارد»، باوجود تعویق چندباره زمان گفت‌وگو تمایلی نشان نداد.

 

#پارس‌حیات، مولفیکس، پایش، عزیزی، ابهر

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx767


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»