محمدعلی صادقی: شاید سود حاصل از عرضه مرغ کاهش یافته وگرنه قیمت این محصول کاهش نیافته است!
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: معاون بهبود تولیدات دامی جهاد
کشاورزی استان زنجان هر گونه کاهش قیمت مرغ گرم از نرخ مصوب 77 هزار تومان در
بازار زنجان را رد کرد اما گفت: در برخی از فروشگاهها و مراکز عرضهکننده مرغ
گرم، قیمت برای مصرفکننده به 74 هزار تومان هم رسیده اما عمده مراکز به قیمت مصوب
77 هزار تومان به فروش میرسد در واقع حاشیه سود در فروش محصول کاهش یافته است
وگرنه قیمت مرغ گرم کاهش نیافته بلکه تثبیت شده است.
ماههاست که قیمت گوشت قرمز به شدت افزایش یافته است و دست
اغلب قشر ضعیف و آسیب پذیر زنجان از این محصول پروتئینی کوتاه شده است.
بررسیهای صدای زنجان نشان میدهد که این محصول در واحدهای
خرده فروشی و قصابیها تا حدودی متفاوت است.
هماکنون قیمت عرضه میانگین گوسفندی خورشتی بی استخوان 510
هزار تومان، گوسفندی خورشتی 479 هزار تومان، سردست با گردن و ماهیچه (سرسینه و
جناق 7 دنده) گوسفند 282 هزار تومان، گوسفندی ران پاک کرده با استخوان 480 هزار
تومان، ران گوساله 532 هزار تومان است.
محمدعلی صادقی، معاون
بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتوگو با صدای زنجان از
جایگزینی این محصول با گوشت مرغ توسط مصرفکنندگان زنجانی خبر داده و صراحتا،
«گرانیها در بازار گوشت قرمز» را عامل این ترجیح مردم معرفی میکند.
صادقی در خصوص نصب مطالبی نظیر «کاهش قیمت گوشت مرغ گرم» در
تعدادی از واحدهای عرضهکننده شهر زنجان به صدای زنجان میگوید: شاید سود حاصل از
عرضه مرغ کاهش یافته وگرنه قیمت این محصول کاهش نیافته بلکه تثبیت شده است. قیمت
مرغ هماکنون در سایر استانهای کشور به شدت افزایش یافته است.
صادقی با بیان اینکه چند ماهی است قیمت مرغ گرم برای مصرفکننده
77 هزار تومان است، عنوان میکند: برخی از خردهفروشیها و فروشگاهها که عرضه
مستقیم گوشت مرغ را دارند، تا 74 هزار تومان (هر کیلو) قیمت مرغ را کاهش داده و آن
را عرضه میکنند اما عمده مرغها با قیمت مصوب 77 هزار تومان به دست مصرفکننده
زنجانی میرسد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان زنجان با
اشاره به جایگزینی گوشت قرمز با گوشت مرغ به علت مشکلات اقتصادی و گرانی گوشت قرمز
ادامه میدهد: قیمت گوشت قرمز تا حدودی افزایش یافته و مردم کمتر میتوانند از این
محصول استفاده کنند و عمدتا به سمت مصرف گوشت سفید (گوشت مرغ) سوق یافتهاند،
آمارها نیز این موضوع را تائید میکنند. میانگین مصرف مرغ در سال گذشته 50 تن در
روز بوده اما امسال به 55 تن در روز رسیده است که حاکی از افزایش مصرف گوشت مرغ
بوده است.
این مسئول در پاسخ به سؤال صدای زنجان مبنی بر «با توجه به
افزایش شدید قیمت گوشت مرغ در استانهای همجوار زنجان، احتمال تاثیرپذیری بازار
استان زنجان از کشور دارد یا نه»، میگوید: استان زنجان به لحاظ تولید گوشت مرغ
همواره مازاد داشته است و در این زمینه در ماههای قبل رکوردشکنی نیز کرده است.
قیمت مرغ گرم همچنان به نرخ مصوب عرضه میشود. ما بیشتر به «هزینه تمام شده» توجه
کرده و کاری به اینکه قیمت مرغ در سایر استانهای کشور در مقایسه با زنجان چقدر
است، نداریم. قیمت تمام شده برای تولیدکننده یا مرغدار باید مقرون به صرفه باشد تا
چرخه تولید ادامهدار باشد.
صادقی قیمت تمام شده هر کیلو تولید مرغ گرم برای تولیدکننده
و مرغدار را حدود 58 هزار تومان اعلام کرده و میگوید: این محصول به قیمت 73 هزار
تومان از طریق کشتارگاه به واحدهای عرضهکننده هدایت میشود. البته در چرخه تولید
تا مصرف کاری کردهایم که نه تولیدکننده و نه فروشگاه ضرر کند و از سوی دیگر مصرفکننده
نیز تا حدودی توان خرید داشته باشد.