کد خبر: 1384
1398/09/05 - 10:35


گفت‌وگوی صدای زنجان با مخترع دستگاه هشدار هوشمند «هیوا»

دنبال بومی‌سازی دانش هستیم

دستگاه هشدار هوشمند هیوا در واقع سیستمی است که به منظور شناسایی ورود افراد غیرمجاز به یک ساختمان یا مکان، استفاده می‌شود

پایگاه خبری صدای زنجان

زهره میر‌عیسی‌خانی - بر اساس «آنکتاد» از اقتصاد خلاق، اقتصاد خلاق یک مفهوم در حال تکامل مبتنی بر دارایی‌های خلاق است که می‌تواند موجب رشد و توسعه اقتصادی باشد و تولید درآمد کند که به چهار دسته محصولات مبتنی بر آفرینش‌های کارکردی، محصولات هنری، محصولات رسانه‌ای و محصولات میراث‌فرهنگی و گردشگری تقسیم می‌شود.

در طول سه دهه اخیر، اهمیت صنایع فرهنگی در اقتصادهای داخلی کشورها و اقتصاد بین‌الملل، با سیر تصاعدی و رو به افزایش برخوردار بوده و فناوری‌های مربوط به آن توسعه بسیاری پیدا کرده و انقلاب چندرسانه‌ای تحول عمده‌ای در این صنعت به‌وجود آورده است.

مرکز رشد صنایع فرهنگی خلاق جهاددانشگاهی واحد استان نیز محیطی را برای فعالان حوزه‌های اقتصاد خلاق در سه بخش میراث‌فرهنگی و گردشگری، رسانه‌های صوتی و تصویری و رسانه‌های مجازی برای جوانان فراهم کرده که ابداعات و اختراعات چشم‌گیری در آن به ثبت رسیده که یکی از این موارد، دستگاه هشدار هوشمند هیوا است.

دستگاه هشدار هوشمند هیوا در واقع سیستمی است که به منظور شناسایی ورود افراد غیرمجاز به یک ساختمان یا مکان، استفاده می‌شود.

 در این خصوص غزاله احمدی، کارشناس ارشد الکترونیک دیجیتال با اشاره به اینکه من و همکارم خانم «سمیرا نظری» به موضوع کارآفرینی بسیار علاقه‌مند بودیم و دوست داشتیم که در این حوزه فعالیت کنیم، اظهار کرد: متاسفانه در زنجان شرکت‌های چندانی در حوزه الکترونیک فعالیت ندارند و این حوزه کار و صنعت یک جورهایی می‌لنگد و به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم دست به کار شویم و در زمینه «اینترنت اشیا» و «هوشمندسازی اتوماسیون» شروع به کار کنیم و این موضوع در واقع مقدمه‌ای برای شروع این شرکت و ساخت این سیستم هشدار دهنده شد.

وی ادامه داد: هر دو با همکاری هم از سال 91 شروع کردیم و پروژه‌های مختلفی را انجام می‌دادیم و دستگاه‌های مختلفی را تولید کردیم و برای ارگان‌های مختلف از جمله جهاد دانشگاهی کارهایی را انجام دادیم و اینکه در نهایت تلاش کردیم که یک دستگاه را تولید بکنیم که دستگاه هشدار هوشمند «هیوا» نام دارد.

این کار‌آفرین خاطرنشان کرد: در این دستگاه سعی کردیم این مشکلاتی که دزدگیرهای موجود در بازار دارند را برطرف کنیم. این دستگاه شامل یک پنل مرکزی و یک سنسور که روی در منازل وصل می‌شود و ریموت برای فعال یا غیر فعال کردن دستگاه و یک آداپتور است. وقتی سنسور روی در منازل وصل میشود و کسی در  را باز می کند از طریق پیامک  یک پیام حاوی هشدار به دست شما میرسد و به شما خبر می دهد که کسی در خانه شما است.

 وی ادامه داد: به جهت ارتقای سطح امنیت یک ساختمان می‌توان سنسورهایی روی درب و پنجره نصب کرد تا صاحب‌خانه از ورود و خروج افراد غیرمجاز در همان لحظه مطلع شود؛ چراکه اگر در سراسر ساختمان صرفا از دوربین مداربسته استفاده شود، فرد در لحظه از وقوع سرقت آگاه نخواهد شد و زمانی آن را می‌بیند که کار از کار گذشته است. از طرفی اغلب دزدگیرهای رایج ساختمان، حرکت هرگونه اجسامی که باعث اعلام هشدار سیستم امنیتی می‌شود، باعث سلب آسایش و آرامش خواهد شد ولی با این حال استفاده از دستگاه هوشمند هیوا، فرد می‌تواند در کمال آرامش و با خیال آسوده زندگی کند.

این کار آفرین خاطرنشان کرد: این دستگاه هشدار هوشمند را می‌توان در کابینت‌های مواد شوینده، درب‌ها و پنجره‌ها، جعبه دارو، گاوصندوق، جعبه جواهرات نصب کرد و قابلیت افزایش تعداد سنسور ‌بی‌سیم، نصب راحت و آسان، واکنش با کمترین حرکت درب و پنجره، قابلیت ارسال پیامک و تماس تلفنی به چندین سیم‌کارت، بدون نیاز به اتصال اینترنت، دارای باتری قابل شارژ پشتیبان برای پنل مرکزی، دارای باتری پشتبان برای سنسور و امنیت بالا از ویژگی‌های دستگاه هوشمند هیوا است.

احمدی افزود: سنسور دستگاه هوشمند هیوا از دو قطعه تشکیل شده است که یکی به درب و دیگری به چارچوب متصل می‌شود و جدا شدن درب یا پنجره از چارچوب را تشخیص می‌دهد. در لحظه تشخیص، یک سیگنال به پنل مرکزی فرستاده می‌شود و سپس یک پیامک و تماس تلفنی برای کاربردهای تعریف‌شده، ارسال می‌گردد.

وی خاطر نشان کرد: دزدگیر اماکن، سیستمی است که به منظور شناسایی ورود افراد غیرمجاز به یک ساختمان یا مکان، استفاده می‌شود. این دستگاه به هنگام گذر از یک حریم خصوصی یا شکستن یک قفل، با اعلام صدا، این عمل غیرقانونی را اعلان می‌کند. دزگیر اماکن را می‌توان در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، صنعتی و نظامی نصب کرد. کاربرد این سیستم امنیتی، محافظت از جان و مال ساکنان در مقابل سارقان و خرابکاران است. در ساختمان زندان‌ها نیز برای کنترل زندانیان از این سیستم نظارتی استفاده می‌کنند.

وی افزود: در این دستگاه اما ما از مگنت استفاده کردیم و سنسورها به درب وصل می‌شود و تنها زمانی که در باز شود این دستگاه اعلام هشدار می‌کند و دستگاه ما به این صورت است که پس از خرید و نصب دستگاه شما می‌توانید تعداد سنسورها را افزایش بدهید یعنی با خرید یک دستگاه مرکزی و پکیج به میزان دلخواه تعداد سنسورها و ریموت را افزایش دهید و از آن بهره ببرید و همچنین با در اختیار گذاشتن چندین شماره موبایل به دستگاه به صورت همزمان به همه این افراد پیام هشدار بفرستید.

وی با اشاره به اینکه شرکت ما، شرکت نسبتا نوپایی است اظهار کرد: این شرکت به تعداد محدود از این دستگاه تولید می‌کند و آن را به فروش می‌رساند وسپس دوباره اقدام به تولید مجدد این محصول می‌کند و در حال حاضر چند سری از این دستگاه فروش رفته است و اکثر خریداران این دستگاه از عملکردش رضایت داشته‌اند.

احمدی افزود: در حال حاضر خریداران عمده این دستگاه صاحبان منازل مسکونی هستند که این افراد به دلیل اینکه نمی‌خواهند در زمینه ایمن سازی منازل خود هزینه بالایی صرف کنند و از طرفی در نظر دارند که به مراتب ایمنی منازلشان به بهترین نحو و با کمترین میزان خطر رخ دهد به خرید این دستگاه اقدام می‌کنند چرا که هزینه این دستگاه نسبت به رقبای مشابه کمتر و در حدود یک سوم هزینه آن‌ها است و از طرفی دقت بالایی هم دارد و در واقع می‌توان اذعان داشت که قشر متوسط جامعه از این دستگاه استقبال کرده‌اند. از طرفی ما با برخی از ارگان‌ها نیز وارد مذاکره شده‌ایم ولی هنوز به نتایج قطعی در این زمینه نرسیده‌ایم.

وی افزود: یکی از دیگر مزیت‌هایی که این دستگاه دارد این است که به زیبایی منازل آسیبی نمی‌رساند چرا که این دستگاه به صورت بی سیم کار می‌کند و دیگر نیازی نیست که پینی برای نصب این دستگاه به دیوار نصب شود و کاغذ دیواری پاره شود و زیبایی منزل را از بین ببرد. ضمن اینکه اگر کسی تمایل داشته باشد شرکت ما توانایی این را دارد که همین محصول را با سیم هم ارائه بدهد اما اساسا این دستگاه به صورت بی سیم ارائه شود.

این کارآفرین با اشاره به اینکه سیم‌دار بودن یا نبودن این دستگاه تفاوت چندانی در قیمت این دستگاه ایجاد نمی‌کند، افزود: اما زمانی که این دستگاه با سیم ارائه شود مسلما میزانی قیمت دستگاه پایین‌تر خواهد بود که قیمت بالایی هم نیست و در واقع قطعات کمتری استفاده می‌شود.

احمدی افزود: شرکت ما علاوه بر تولید این وسایل امنیتی در حوزه اینترنت اشیا نیز فعالیت دارد و اینترنت اشاره هم فعالیت دارد. اینترنت اشیا به این معنا که کنترل ادوات و اشیا به وسیله اینترنت که در حوزه شهری آبیاری پارک‌ها را هوشمند بکنیم و میزان رطوبت نسبی خاک را شناسایی کند و در زمان نیاز آبیاری را انجام بدهد. از طرفی لامپ و دمای خانه در خانه را به وسیله اینترنت اشیا کنترل کنیم.

این کار آفرین با اشاره به اینکه طرح دوم این شرکت نمونه‌های اولیه‌اش تولید شده اما هنوز به مرحله فروش نرسیده است، گفت: اگر بتوانیم در این زمینه تامین مالی کنیم می‌توانیم پروژه‌های بزرگ‌تری را در این زمینه انجام بدهیم و اگر حمایت‌های مالی خوبی انجام شود، می‌توانیم کارهای بهتری انجام بدهیم.

وی با اشاره به اینکه با راه اندازی این شرکت بالغ بر هشت نفر در این شرکت مشغول به کار شدند، افزود: عمده حمایت‌هایی که از ما صورت گرفته است، عمدتا به صورت لفظی بوده است این در حالی است که شرکت‌های تازه تاسیس بیشتر از اینکه نیاز به حمایت لفظی باشند؛ نیازمند حمایت و پشتیبانی ار گانها و مسئولین هستند.

این کارآفرین افزود: با حمایت از شرکتهای نو پا می‌توان صنعت زنجان را توسعه بیشتری داد و به نوعی این صنعت را در استان بومی سازی کرد و زمینه را برای ورود سایر شرکتها در استان فراهم نمود.

احمدی با اشاره به اینکه محصول تولید شده کاملا انعطاف پذیر است و ما می‌توانیم این محصول را به هر طریقی که خریدار بخواهد ساماندهی کنیم، گفت: این امر شاید یکی از مزیت‌های شرکتهای بومی باشد که در دسترس خریدار خود قرار دارند و خریدار می‌تواند محصول خود را به هر طریقی که بخواهد سفارش بدهد.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجاندستگاه هشدار هوشمند هیواغزاله احمدیسمیرا نظری
sedayezanjannews.ir/nx1384


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»