کد خبر: 13997
1403/11/01 - 15:7


کارگروه انرژی‌های تجدیدپذیر؛ احداث نیروگاه‌های خورشیدی را بهترین گزینه برای پشت سر گذاشتن ایام دشوار ناترازی‌های برق اعلام کرد؛

توفیق اجباری!

سرمایه‌گذاران: در «تامین زمین»، «تخصیص ارز»، «اعطای تسهیلات بانکی»، «تامین تجهیزات» و غیره با مشکل مواجهیم؛ انتظارمان از دولت رفع تمامی موانع پیش رو است/معاون اقتصادی استاندار زنجان: قبول داریم که باید بروکراسی‌های اداری پیش روی سرمایه‌گذاران رفع شود. منابع محدود است؛ سرمایه‌گذاران هم مسائل مالی را به دولت و شبکه بانکی گره نزنند/مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان: هم اکنون دنیا به سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت می‌کند در حالی‌که در کشور و استان زنجان عقب ماندگی‌هایی در این حوزه وجود دارد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: هر چند که تابش نور در استان زنجان در مقایسه با یزد و کرمان قابل توجه نیست و محدودیت‌هایی در تامین زمین و عرصه‌های ملی وجود دارد اما با توجه به ناترازی‌های انرژی که چند ماهی است منجر به نارضایتی مشترکان به ویژه صنایع شده؛ از دید کارشناسان و برنامه‌ریزان؛ راه اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر زمینه ساز تامین برق پایدار در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و خانگی است که باید تمامی استان‌ها به سمت آن حرکت کنند.

 در حال حاضر کاهش منابع تجدید ناپذیر، تامین آب و موضوع محیط زیست سه چالشی است که در کشور وبه تبع آن استان زنجان با آن‌ مواجه هستیم. توجه به انرژی های تجدید پذیر از جمله خورشید و باد، راهکار برون رفت از این چالش‌ها است.

توجه به انرژی پاک به معنی اهمیت به محیط زندگی مردم و تولید سوخت اقتصادی است، در این راستا با سه محدودیت شامل محدودیت در استفاده از سوخت‌های فسیلی، منابع آبی و محیط زیست رو به رو هستیم که تولید انرژی‌های تجدیدپذیر پاسخی معتبر برای رفع این سه محدودیت است.

در این بین تامین درصدی از برق مصرفی ادارات از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر جزو شاخص‌های قانون مدیریت سبز مصوب برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور (بند ز ماده ٣٨) است. آیین‌نامه این قانون در خرداد ۱۳۹۸ در هیات وزیران تصویب شد و طبق آن شاخص مصرف انرژی ۳۰۰ امتیاز از هزار امتیاز را دارد و تامین برق اداره توسط انرژی‌های تجدیدپذیر با ضریب دو برابر در این آیین‌نامه محاسبه می‌شود.

این شاخص‌ها برای هر اداره توسط اداره کل محیط‌زیست استان بررسی و امتیازدهی می‌شود و سه ارگان دارای بیشترین و کمترین امتیاز در هر استان معرفی و اعلام عمومی ‌می‌شود. همچنین در امتیازدهی سازمان خدمات کشوری نیز محسوب می‌شود.

در قانون رفع موانع توسعه صنعت برق پیش‌بینی‌شده صنعت و بخش اداری در سال ۱۴۰۲، یک درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین کنند، در چنین شرایطی صنایع می‌توانند اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کنند و برق مورد نیاز خود را از این طریق کنند.

موضوعی که با دقت و کنکاش بیشتر در جلسه کارگروه ناترازی‌های انرژی‌های تجدیدپذیر استان زنجان که در سالن جلسات شرکت برق منطقه‌ای برگزار گردید به آن اشاره شد.

ورود 30 مجموعه اقتصادی و سرمایه‌گذار به پروژه احداث نیروگاه‌های خورشیدی در زنجان

حسین محمدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان در جلسه کارگروه انرژی‌های تجدیدپذیر استان زنجان (1 بهمن‌ماه 1403) با بیان اینکه هم اکنون ۳۰ مجموعه اقتصادی و سرمایه گذاری به موضوع احداث نیروگاه‌های خورشیدی ورود کرده‌اند، گفت: در صورت تحقق این سرمایه گذاری‌ها به تامین برق در سطح کشور کمک خواهد شد.

محمدی با بیان اینکه احداث نیروگاه های خورشیدی، یکی از راهکارهای اصلی تامین انرژی در کشور است، افزود: این موضوع جزو یکی از دغدغه‌های جدی مسوولان است تا راهبری لازم در این زمینه انجام شود.

 تولید300 مگاوات برق مازاد در استان زنجان

محمدی با بیان اینکه استان زنجان به لحاظ تراز تولید و مصرف برق مشکلی ندارد، افزود: هم اکنون یک هزار و ۱۰۰ مگاوات برق در استان تولید می شود و حدود ۸۰۰ مگاوات میزان برق مصرفی استان است.

وی اظهار داشت: استان زنجان روزانه ۳۰۰ مگاوات برق مازاد تولید و به کشور تزریق می کند و این موضوع نشان می دهد وضعیت تولید انرژی در استان مطلوب است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه برای رفع ناترازی حوزه تولید و مصرف انرژی در استان های دیگر ناگزیر هستیم به بحث انرژی‌های تجدیدپذیر مثل انرژی‌های خورشیدی ورود پیدا کنیم، ادامه داد: ایجاد انرژی خورشیدی در استان در مقایسه با استان‌های دیگر نظیر کرمان و یزد بازدهی لازم را ندارد.

بروکراسی‌ اداری در صدور مجوزهای مربوط به احداث نیروگاه‌های خورشیدی شدید شده است!

وی با بیان اینکه مشکلاتی که از سوی دستگاه‌های متولی در خصوص ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی مطرح شده، به جاست، اظهار داشت: از سال گذشته این موضوع را در استان پیگیر شدیم و مشخصا تکالیفی را هم برای دستگاه‌های متولی امر اعلام کردیم.

این مسئول یکی از مشکلات سرمایه‌گذاران را ثبت سفارش عنوان کرد و گفت:‌ مشکلات ارزی و مشکلات بانکی از دیگر مشکلات این حوزه است که امیدواریم با پیگیری‌های مکرر و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها، مشکلات حل شود. بروکراسی‌ اداری در صدور مجوزهای مربوطبه احداث نیروگاه‌های خورشیدی شدید شده است که باید در اسرع وقت موانع برطرف شود. البته خوشبختانه در زنجان مشکلات اداری مربوط به صدور مجوزهای مربوطه تا حدودی حل شده است.

محمدی اضافه کرد: استان زنجان پازل ملی است و دغدغه سرمایه گذاران از سامانه تخصیص ارز گرفته تا ثبت سفارش مطرح شده؛ این مسئله کشوری است و امیدوارم به زودی رفع شود. موضوع مربوط به مسائل زیست محیطی و آب نیز دغدغه چند استان بود که تا حدودی مسائل مربوطه تعدیل شد.

منابع محدود است؛ سرمایه‌گذاران مسائل مالی را به دولت و شبکه بانکی گره نزنند

معاون اقتصادی استاندار زنجان با تاکید بر قابل درک بودن مسائل مالی پیش روی احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط بخش خصوصی افزود: منابع محدود است؛ از دوستان سرمایه گذار انتظار می رود؛ مسائل مالی مربوط به نیروگاه های خورشیدی را به دولت و شبکه بانکی گره نزنند.

محمدی با بیان اینکه سرمایه‌گذاران جدید با سختی‌های بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاران قبلی مواجه هستند، خاطر نشان کرد: برای تأمین مالی طرحهای انرژی خورشیدی باید به دنبال روش‌های جدید و مشارکت با سرمایه‌گذاران خصوصی بود، زیرا تسهیلات بانکی محدود است و انتظار می‌رود که از تیر ۱۴۰۴ تسهیلات جدیدی برای این موضوع فراهم شود.

 الزام دستگاه‌های دولتی به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

معاون امور اقتصادی استاندار زنجان یکی از تکالیف مهم را در این زمینه تعامل با شهرداری ها اعلام کرد و گفت: مقرر شده است بعد از این پروانه های ساختمانی که برای طبقات بالاتر صادر می شود، ملزم به تامین انرژی خورشیدی باشد.

وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان هم در این خصوص در سطح ملی، تدوین دستورالعمل‌هایی را مد نظر قرار داده است، گفت: دستگاه‌های اداری هم مکلف شده‌اند سالانه بخشی از انرژی خود را از محل انرژی خورشیدی تامین کنند.

معاون استاندار زنجان با بیان اینکه تکالیفی را هم برای صنایع بزرگ استان تعیین مشخص کرده ایم، گفت: واحدهای صنعتی مثل ایران ترانسفو و راشا کاسپین و متولیان صنایع بزرگ در استان با قدمت طولانی اقدامات خوبی را آغاز کرده اند و مطمئنا در سال‌های آینده شرایط تولید انرژی مثل امسال نخواهد بود.

لزوم رفع عقب ماندگی‌ها در حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

پروانه برهانی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان هم در ادامه گفت: هم اکنون دنیا به سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت می‌کند در حالیکه در کشور و استان زنجان عقب ماندگی‌هایی در این حوزه وجود دارد و تغییر دیدگاه‌ سرمایه گذاران در احداث نیروگاه‌های خورشیدی ضروری است.

افزود: باید سختگیری های این حوزه را کاهش داد تا بتوان زمینه رشد این بخش را فراهم کرد. ‌

وی اظهار داشت: نکته مهم این است که استاندارد احداث نیروگاه‌های خورشیدی در زمین های مختلف، متفاوت است و باید به این موضوع در صدور مجوزها توجه کرد.

برهانی با بیان اینکه به منظور کاهش هزینه‌های سرمایه گذاری در احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تسهیل در روند احداث آنها، ایجاد شهرک‌های تخصصی خورشیدی در دستور کار دولت قرار گرفته است، تشریح کرد: سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی تا سقف سه مگاوات در شهرک تخصصی خورشیدی اقدام کنند.

وی با اشاره به مزایای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، ادامه داد: ایجاد تعاونی روستایی و درآمد پایدار برای کشاورزان، توانمندسازی ساکنان مناطق محروم، فعال‌سازی متخصصان در روستاها،فرهنگسازی توسعه انرژی پاک و توسعه کشاورزی مکانیزه از اهداف جانبی طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در بخش کشاورزی است.

به گزارش صدای زنجان؛ در این جلسه سرمایه‌گذاران حوزه انرژهای تجدیدپذیر به مشکلاتی نظیر «تامین زمین»، «تخصیص ارز»، «اعطای تسهیلات بانکی»، «تامین تجهیزات» و غیره اشاره و به لزوم حمایت‌های دولتی و ارائه بسته‌های تشویقی تاکید گردید.

انتهای پیام/


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانبرقارزلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx13997


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»