کد خبر: 3700
1399/04/17 - 11:4


دو ماه بعد از اعلام برنامه‌های استان برای سال جهش تولید:

سرمایه‌گذاری 14 هزار میلیارد تومانی در زنجان منتفی شد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعلام کرد که بحث 14 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در 65 پروژه در سال جاری از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعلام نشده بود و پیش‌بینی دستگاه‌های اجرایی استان بود که با توجه به تایید تنها 25 پروژه در تهران تخقق این اعداد ممکن نیست

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- با وجود اینکه رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان اواخر اردیبهشت‌ماه سال جاری عنوان کرده بود که طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده با اجرای نقشه راه جهش تولید در استان به ۶۵ پروژه زیربنایی و تولیدی با حجم سرمایه‌گذاری ۱۴ هزار میلیارد تومان دست پیدا می‌کنیم که نتیجه آن ایجاد اشتغال مستقیم برای 3 هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال است، اما در نخستین نشست خبری وی اعلام کرد که این میزان سرمایه‌گذاری از سوی دستگاه‌های اجرایی پیش‌بینی شده بود که با توجه به برخی تغییرات تحقق آن منتفی است.

رامین میرزایی عصر دیروز در سالن جلسات شهید شهریاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با تاکید به این نکته که در زمان مطرح شدن اعداد 14 هزار میلیارد تومان و 65 پروژه، موضوع هنوز پخته نشده بود، اظهار کرد: بحث 14 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در سال جاری از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعلام نشده بود و پیش‌بینی دستگاه‌های اجرایی استان بود. هم‌چنین تعداد اشتغال پیش‌بینی شده هم از سوی دستگاه‌های اجرایی استان اعلام شده بود.

میرزایی با اذعان به نبود امکان تحقق این پیش‌بینی گفت: تمام امید ما این بود که همه 65 پروژه استان در تهران تصویب شود. متاسفانه تنها 25 پروژه تصویب شده که البته از استان‌های دیگر عقب نیستیم. وقتی 65 پروژه به 25 پروژه کاهش می‌یابد دیگر جایی برای 14 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری باقی نمی‌ماند و تحقق آن دیگر مطرح نیست.

وی تصرح کرد: وقتی امروز حرفی می‌زنیم فردا اتفاق دیگری رخ می‌دهد و برای همین در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی زیاد دوست نداریم با عدد و رقم حرف بزنیم.

از سویی دیگر رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان باز در اواخر اردیبهشت‌ماه سال جاری اعلام کرد که در سال ۹۸ درآمد مصوب استان ۱۰۰ درصد محقق شده و علاوه بر آن ۴۱ درصد مازاد به میزان 475 میلیارد تومان تحقق یافته که در این زمینه جزو استان‌های برتر در کسب درآمد بودیم.

میرزایی در پاسخ به این سوال که «این درآمد مازاد از کجا کسب می‌شود و چرا با وجود پرداخت آن از سوی مردم استان، به استان باز نمی‌گردد؟» نیز اظهار کرد: حرف مردم در مورد کسب درآمد مازاد از استان صحیح است و من هم قبول دارم اما ما تابع قانون هستیم.

وی افزود: همه درآمد استان‌ها در کاسه‌ای جمع می‌شود و چون فروش نفت نداریم بودجه استان‌ها از این کاسه تامین می‌شود. سال گذشته 14 الی 15 میلیارد تومان بابت مازاد درآمد کسب شده در استان در سال 97 برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام استان علاوه بر بودجه استان پرداخت شد.

میرزایی ادامه داد: تمام سعی مسئولان استان این است که درآمدهای مازاد کسب شده از مردم تا حد زیادی به استان برگردد و من هم موافقم که این موضوع تا حدودی به ضرر استان تمام می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در ادامه با اشاره به اینکه پروژه‌های بزرگی در استان گاهی بدون توجه به منابع مالی آغاز می‌شوند، گفت: امسال 80 پروژه نیمه‌تمام در استان زنجان تکمیل می‌شوند.

میرزایی اظهار کرد: مهمترین برنامه‌های سازمان امسال در سه محور اصلی کشاورزی٬ صنعت و بخش خدمات متمرکز خواهد شد. بیشتر تمرکز ما در بخش خدمات توجه به حوزه گردشگری خواهد بود و این بخش یکی از مواردی است که در استان زنجان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی بیشتر موضوع بهره‌وری مورد تاکید است عنوان کرد: در مورد افزایش بهره‌وری با سازمان جهادکشاورزی و دستگاه‌های وابسته با آن توافقاتی را انجام دادیم و سه ماه است که این کار را عملیاتی کردیم.

وی عنوان کرد: در این راستا به بحث کاهش ضایعات کشاورزی پرداخته شده و مسئله کیفیت تولید مورد توجه قرار گرفته و همچنین بر مسئله حفاظت خاک تاکید شده چرا که خاک غیرقابل تولید و جایگزین است.

میرزایی با بیان اینکه مصرف بهینه آب در حوزه کشاورزی نیز از دیگر مواردی است که مورد توجه قرار می‌گیرد بیان کرد: سال گذشته در حدود 40 میلیارد تومان از محل یارانه‌های آبیاری تحت فشار برای جهادکشاورزی اخذ شد.

وی همچنین موضوع کنترل میزان استفاده از سم و کودشیمیایی در تولید محصولات کشاورزی را از جمله برنامه‌های سازمان در سالجاری عنوان کرد و گفت: انتقال تکنولوژی در حوزه داشت و برداشت محصولات کشاورزی نیز از جمله موضوعاتی است که مورد توجه قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی استان زنجان در ادامه با اشاره به اهمیت منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: برای این حوزه نیز از صندوق توسعه ملی 13 تا 14 میلیارد تومان از صندوق ملی خواهیم گرفت.

وی همچنین برتوجه به امنیت غذایی جامعه و استقرار نظام آماری در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: توجه به حوزه اقتصاد کشاورزی روستایی و عشایری نیز از جمله برنامه‌های مهم کشاورزی بوده که مورد توجه قرار می‌گیرد.

میرزایی با تاکید براینکه ما هنوز نتوانستیم بحث اقتصاد کشاورزی را در بخش کشاورزی فعال کنیم عنوان کرد: بنگاه‌ها و مراکز تولیدی صنعتی بزرگ و  کوچک هیچکدام به حوزه کشاورزی توجهی ندارند.

وی توسعه مکانیزاسیون و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی٬ پوشش بیمه‌ای٬ بهداشت دام و طیور٬ توجه به بازار محصولات کشاورزی٬ حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی٬ داشتن نیم نگاه به حوزه صادرات محصولات کشاورزی استان و تکمیل زنجیره تولید را از جمله برنامه‌های سازمان برنامه‌ریزی استان در حوزه کشاورزی در سالجاری عنوان کرد.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی استان خاطر نشان کرد: یکی از موارد مهم تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی در استان بوده که متاسفانه در استان زنجان مغفول مانده است.

وی خاطر نشان کرد: تلاش می‌کنیم تمامی برنامه‌ها و بودجه‌های سنواتی خودمان٬ بودجه‌های ابلاغی از تهران، تسهیلات بانکی و منابع بخش خصوصی را در حوزه کشاورزی به سمت اجرای این برنامه‌ها هدایت و جذب کنیم.

میرزایی با بیان اینکه بخش دوم که در استان زنجان حائز اهمیت بوده و جزو برنامه‌های ما در استان زنجان است حوزه صنعت استان است ابراز کرد: بخش صنعت را به عنوان پایه و محور توسعه استان می‌دانیم که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی رونق تولید صنایع محصولات شوینده٬ بهداشتی و صنایع غذایی را مهمترین برنامه‌های سازمان برنامه‌‌ریزی استان در حوزه صنعت عنوان کرد و افزود: با حمایت استاندار و تلاش اداره کل صمت تصمیم داریم در ماه‌های آینده در استان صنایع محصولات شوینده و بهداشتی و صنایع غذایی را رونق دهیم تا در تولید این محصولات نیز به قطب تولید در سطح کشور تبدیل شویم.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی استان زنجان به برنامه‌های‌ سازمان برنامه‌ریزی استان در حوزه معدن اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر در استان زنجان321 معدن فعال وجود دارد که میزان سرمایه گذاری در این بخش 270 میلیارد تومان با اشتغال 3هزار و200 نفر است.

وی با بیان اینکه از مجموع 75 ماده معدنی در کشور  36 نوع از آنها در حال حاضر در استان زنجان استخراج می‌شود گفت: سیلیس-‌ دولومیت-‌ نمک -‌خاک صنعتی- سنگ تزئینی -‌سنگ طلا - آهک - فلوسپات -سرب -روی و غیره  را می‌توان از جمله مواد معدنی استخراج شده در استان دانست.

میرزایی در ادامه اولویت برنامه‌های سازمان برنامه‌ریزی در بخش صنعت معدن و تجارت را جذب تسهیلات سرمایه در گردش٬ راه اندازی سریع پروژه‌های نیمه تمام و احیای واحدهای تعطیل عنوان کرد.

وی در ادامه با اشاره به دلایل توجه به بخش خدمات و گردشگری استان زنجان عنوان کرد: سهم بخش خدمات و گردشگری در اقتصاد استان نسبت به متوسط کشوری پایین‌تر است.

رئیس سازمان برنامه‌ریزی استان زنجان با بیان اینکه در این بخش ظرفیت لازم برای ایجاد اشتغال٬ توسعه و سرمایه گذاری فراهم است ابراز کرد: توسعه و تکمیل زیرساختهای گردشگری و حمایت موثر از سرمایه گذاری بخش خصوصی از اولویت مهم برای توسعه این بخش در استان است.

وی گفت: تبلیغات و اطلاع رسانی از ظرفیت‌های بخش برندسازی محصولات صنایع دستی استان و همچنین ارتقاء سهم و نقش صنایع دستی در اقتصاد استان و حمایت از ایجاد و توسعه خوشه‌های صنایع دستی شامل فرش- مس- ملیله- چاقو- کفش و می‌تواند در رونق گردشگری و اشتغال این حوزه بسیار تاثیرگذار باشد.

میرزایی در ادامه تکمیل 80 پروژه نیمه تمام عمرانی در سطح استان از دیگر برنامه‌های سازمان برنامه‌ریزی استان زنجان سالجاری دانست و افزود: توجه به تقویت زیرساختهای توسعه‌ای استان در بخش صنعت، تکمیل شهرک‌های صنعتی و حمل و نقل و همچنین تکمیل پروژه‌های دو خطه شدن راه آهن زنجان- قزوین از دیگر برنامه‌های مهم این سازمان در سال جاری است./ 940

انتهای پیام

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانسرمایه گذاری 14 هزار میلیارد تومانی در زنجانرامین میرزاییسازمان مدیریت و برنامه ریزی استان
sedayezanjannews.ir/nx3700


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»