کد خبر: 3705
1399/04/17 - 15:28


افشاگری ظریف پس از یکشنبه جنجالی در مجلس؛

یک نماینده مذاکرات محرمانه با روسیه را فاش کرد

محمدحسین آصفری در پاسخ به این سوال که چرا اطلاعات دیدارهای به کلی سری ظریف و پوتین را منتشر کرده مدعی شده مامور و معذور بوده است و اطلاعات را به حداد عادل داده است

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ظهر دیروز در نشست مدیران ارشد وزارت امور خارجه با معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: امروز وزارت امور خارجه در صحنه خارجی با کشورها و گروه‌هایی مواجه است که از همه توان خود برای فشار بر مردم ایران استفاده می‌کنند.

وی افزود: شاید کمتر زمانی برای کشوری این میزان فشار از سوی برخی قدرت‌ها به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی تدارک دیده شده بود؛ این اتفاق به دلیل بالندگی و توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران است که نگرانی ایجاد کرده و موجب صف‌کشی علیه کشور شده است.

وزیر امور خارجه با اشاره به حضور خود در جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی گفت: همزمان همانطور که دیروز هم دیدید وزارت امور خارجه در مقابل دوستان داخلی هم مجبور است به دفاع از خود بپردازد؛ گرچه ما وظیفه خود را دفاع از کشور می‌دانیم و برای دفاع از وزیر و وزارت خارجه حقوق نمی‌گیریم بلکه همه همکاران من برای دفاع از کشور همه فشارها و توهین‌ها را به جان می‌خرند ولی حاضر نیستند حرف‌هایی که لازم است برای دفاع از خودشان بیان کنند، اما برای منافع ملی بیان آنها مناسب نیست؛ این رسم ما در هفت سال قبل بوده و در یکسال آتی نیز همچنان پابرجا خواهد بود.

وی افزود: اگر روابط ما با همسایگان مبتنی بر حسن‌هم‌جواری باشد، هیچ چیزی جز کنوانسیون جامع خزر کمک نمی‌کند. یا روابط ۲۵ ساله ما با چین در واقع منافع ملی ما را مورد توجه قرار می‌دهد، اما متأسفانه در این موضوعات شاهد دروغ پردازی‌هایی هستیم؛ در رابطه با چین امروز هم جناح اصولگرایان، هم اصلاح طلبان و هم ضد انقلاب فعالیت شدیدی دارند. در مورد برجام نیز همین کار را کردند از دیپلماسی کاریکاتوری ساخته و آن را دفن کردند و متوجه هم نشدند که چه کردند.

وزیر امور خارجه گفت: اصولاً مباحث سیاست خارجی مباحثی نیست که همه موضوعات آن قابل بحث در مجامع عمومی باشد؛ نه اینکه ما چیزی برای پنهان کردن از مردم داریم، بلکه خیلی از این موضوعات در حال مذاکره است مثلاً در موضوع کنوانسیون خزر، ایران درحال مذاکره درباره موضوع خط مبدا است اگر ما بخواهیم توضیح در این باره بدهیم دست طرف مقابل را باز کرده ایم در حالی که طرف مقابل هنوز نمی‌داند حداقل و حداکثر ما در این مذاکرات چیست؛ یا درباره سند ۲۵ ساله با چین تازه مذاکرات نهایی ما آغاز شده است.

ظریف اظهار کرد: یکشنبه یکی از نمایندگان می‌گفت چرا شما نمایندگان را در جلسات خود راه نمی‌دهید؛ اتفاقاً همان برادر در مذاکرات به کلی سری من و پوتین حضور داشت و بعد از آن گفت قرار است روسیه از ما نفت بخرد؛ همان گفته موجب قطع خرید نفت ایران از سوی روسیه شد؛ چون هرکجا که روس‌ها خواستند از ما نفت بخرند، آمریکایی‌ها جلوی آن را گرفتند، درحالیکه می‌شد جور دیگری رفتار شود؛ درباره چین و برجام هم همین‌گونه است؛ این یک معضلی است که سیاست خارجی با آن روبروست و کسی هم به کمک ما نمی‌آید.

وی تصریح کرد: اگر همه کسانی که در این زمینه اظهار نظر می‌کنند و به وزارت خارجه فشار می‌آوردند، به شفافیت معتقد باشند، متوجه می‌شوند که چرا وزارت خارجه این اعتقاد را دارد؛ لذا ما بیشترین علاقه را داریم تا بتوانیم شفاف عمل کنیم.

وزیر امور خارجه گفت: بالاخره امروز سیاست خارجی به کف خیابان آمده و خیلی‌ها با کشیدن عکس مار، جامعه را تهیج می‌کنند همانطور که امروز درباره چین این کار را انجام دادند، و این خطری است که وزارت خارجه را تهدید می‌کند.

منظور ظریف کدام نماینده بود؟

اما نام نماینده ای که مذاکرات به کلی سری را در جایی مطرح و یکی از راه های دور زدن تحریم ها و فروش نفت ایران را بست چه کسی بود؟

محمدحسن آصفری نماینده اراک در مجلس یازدهم در جلسه علنی یکشنبه 15 تیرماه مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل 77 قانون اساسی گفت: آقای ظریف شما شاهد هستید در مجلس قبل چندین بار نمایندگان با مسئولان وزارت خارجه همراه شده و در دیدارهایی با مقامات هم‌چون پوتین، بشاراسد، سیدحسن نصرالله و نوری المالکی حضور یافتند، بعد از این سفرها نمایندگان گزارش‌های جامعی را به مجلس ارائه و اعلام کردند در این مذاکرات با این شخصیت‌ها چه گذشته و چه درخواست‌هایی مطرح شده اما بعد از آن وزارت خارجه اجازه نداد که نمایندگان همراه با وزارتخانه سفر کند تا مشخص شود که در این مذاکرات چه می‌گذرد از این رو اگر در این مذاکرات و دیدارها پشت پرده‌ای وجود دارد مجلس باید متوجه شود.

اشاره وزیر امور خارجه کشورمان به مذاکره درباره معامله نفت در برابر کالا؛ بین ایران و روسیه در اردیبهشت سال 93 است که به سرانجام نرسید. در آن سال محمدحسین آصفری عضو جبهه پایداری نماینده مجلس نهم بود وی پس از حضور در ایران با مصاحبه و انتشار اطلاعات مانع از به سر انجام رسیدن فروش نفت ایران از طریق روسیه شد. پس از آن آمریکا با وضع تحریم های که هم اکنون گسترده تر شده؛ این راه را بسته است.

آصفری اطلاعات را به حداد عادل می داد

اما آصفری ساعتی پس از این افشاگری ظریف در گفت و گو با سایت مدآرا با اشاره به همین موضوع ضمن تایید آن و البته تاکید بر روی این نکته که پس از یک عمر کار امنیتی کردن فرق بین اخبار سری و غیرسری را می داند، گفت: «ناراحتی آقای ظریف این بود که بنده گزارش آنچه بین ما و آقای بشار اسد و سیدحسن نصرالله در میان گذاشته شد را به صورت کامل از طریق آقای حدادعادل به محضر مقام معظم رهبری فرستادم. آقای وزیر هم ظاهراً ناراحت شده بودند از صحبت هایی که بین ما آقای سیدحسن نصرالله، بشار اسد و نوری مالکی رد و بدل شده بود اما بنده وظیفه داشتم که محتوی جلسه را به کمیسیون امنیت ملی ارائه دهم.»

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم این را هم اضافه کرد که تنها صحبتی که ما با آقای پوتین داشتیم درباره بحث نفت در برابر کالا بود که آقای ظریف حاضر نشد این موضوع را دنبال کنند و پیگیر باشند.

این نماینده در ادعایی عجیب که نیاز به صحت سنجی دارد گفته است غلامعلی حداد عادل، اطلاعات را به رهبر انقلاب، داده است. اما اینکه با وجود گزارش ها و دیدارهایی که بین وزیر امورخارجه و رهبری بدون واسطه صورت می گرفت این ادعای نماینده آن روزهای مجلس نهم صحت دارد یا خیر جای بحث دارد.

حداد عادل در مجلس نهم عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات بود. سایت مشرق نیوز در گزارشی که در آستانه تشکیل مجلس نهم منتشر کرده بود درباره ویژگی های حداد نوشت:«"حدادعادل در دوره‌ای که ریاست مجلس هفتم را به عهده داشت هرچند در مواردی با توجه به اصرار‌های تیم همراهش، تصمیمات پرچالشی را اتخاذ کرد اما هرگز مصالح ملی را فدای لج‌بازی‌های سیاسی نکرد و با حفظ استقلال مجلس و تلاش در جهت تحقق «مجلس در راس امور است»، تمام تلاش خود را نمود تا تنش‌های موجود بین مجلس و دولت را که بخشی از آن به خلقیات خاص رئیس دولت و بخشی از آن به ترکیب مجلس هفتم بر می‌گشت به سطح جامعه نکشاند و خاطر مردم را آزرده نسازد.»

حدادعادل پس از امضای قرارداد برجام در گفت و گو با رسانه ها اعلام کرد که اصول کلی سیاست خارجی ایران با برجام تغییر نمی‌کند او همچنین طی این سالها با تاکید بر روی تمرکز ایران در تحکیم روابط با روسیه و چین هم اعتقاد دارد.

با این حال به نظر می رسد با توجه به اظهارات جدید محمدحسن آصفری در ارائه متن گزارش جلسه ای مهم به حدادعادل این موضوع باردیگر در فضای رسانه ای کشور مطرح می شود که نقش حداد عادل در مجلس یازدهم چیست؟ ایا او این بار نقش پررنگ تری در پدرخواندگی نمایندگان را بازی خواهد کرد؟ یا مهندسی جلسات مجلس یازدهم بر عهده اوست؟ اما هر آنچه که هست اظهارات آصفری نشان می دهد که نماینده های فعلی مجلس از خود اختیاری ندارد و تکلیف روزانه آنها از جای دیگری برای آنها مشخص می شود./ دیده‌بان ایران/ 940

انتهای پیام


صدای زنجانظریفحداد عادلآصفری
sedayezanjannews.ir/nx3705


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»