کد خبر: 597
1397/04/23 - 19:46
پاسخ مدیرکل گمرک استان به سؤال صدای زنجان درباره احتمال تأثیر شرایط برجام بر صادرات استان:اروپاییها فعلاً هستندآماری از صدور کالاهای تولیدی استان توسط گمرکات دیگر نداریم
صدای زنجان- مدیرکل گمرک استان در نشست خبری ظهر دیروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤال صدای زنجان درباره خروج امریکا از برجام و تأثیری که این موضوع میتواند بر روی صادرات استان به کشورهای اروپایی داشته باشد با اشاره به اینکه بیشتر روابط تجاری استان با کشورهای همسایه و منطقه است، تأکید کرد که فعلاً کشورهای اروپایی روابط تجاری خود را با کشور دارند و قرار است این روابط را حفظ کنند.
حمید احمدی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر نحوه محاسبه نرخ دلار در آمار صادرات استان و تأثیری که نوسانات نرخ دلار در ارائه آمار این ادارهکل دارد نیز تصریح کرد که محاسبات ما برای ارائه آمار ارزش صادرات استان که بر مبنای دلار ارائه میشود، نرخ اعلامی از سوی بانک مرکزی است و کاری به نوسانات نرخ ارز نداریم.
وی با ذکر این مطلب که۶۰ درصد کالاهای استان از گمرک به ترکیه صادر میشود و آماری از کالاهایی که در استان تولید میشوند و از طریق گمرکات دیگر صادر میشوند نداریم، اظهار کرد: درآمد گمرک زنجان در دو ماه ابتدایی سال گذشته بیش از ۲۱ میلیون دلار بوده که امسال با افزایش ۳۲ درصدی به بیش از ۲۹ میلیارد و ۱۳۳ میلیون دلار رسیده است.
این مسئول در رابطه با صادرات استان، اظهار کرد: در دو ماهه ابتدایی امسال صادرات استان با ۹۶ درصد افزایش به بیش از ۹۰ میلیون و ۵۰۲ هزار دلار رسیده و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ارزش ارزی صادرات بیش از ۴۶ میلیون دلار بوده است. همچنین با ۱۰۹ درصد افزایش از لحاظ وزنی به بیش از ۴۷ هزار تن رسیده است.
وی ۴۰ کشور را مقصد کالاهای صادراتی از استان زنجان دانست و افزود: ترکیه کشوری است که ۶۰ درصد صادرات استان به آن انجام میشود و پس از آن عراق، چین، هند، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، انگلستان، ایتالیا و ... کشورهای مقصد به ترتیب ارزش صادراتی هستند.
احمدی، شمشروی، شمشمس، شمش آلومینیوم، ( کاغذ کاهی، کاغذ کرافت)، شمش سرب، محصولات فولادی، (پلیمرپروپیلین، مصنوعات پلاستیکی)، مویز و خرما، ترانسفورماتور، سنگسرب و کنسانترههای آن را ده نوع کالای صادراتی استان به ترتیب ارزش دانست.
مدیرکل گمرک استان با اشاره به واردات، یادآور شد: در دو ماهه ابتدایی امسال بیش از ۴۶ میلیون دلار واردات انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد کاهش داشته و این در حالی است که به لحاظ وزنی با افزایش ۶۹ درصدی واردات حجم آن به بیش از ۶۴ هزار تن رسیده است .
وی تصریح کرد: کشور ترکیه بیشترین ارزش کالاهای وارداتی به استان دارد و پس از آن کشورهایی همچون آلمان، سوئیس، ایتالیا، چین، ازبکستان، روسیه، آمریکا، بلژیک، اردن، مجارستان و ... قرار دارد و در مجموع ۳۴ کشور مبدا کالاهای وارداتی به استان است و خاک روی، ماشینآلات، (پلیآمید، مصنوعات پلاستیکی)، پارچه نبافته، نخ پلیآمید جزو 10 نوع کالای وارداتی به ترتیب ارزش است .
این مسئول اظهار کرد: سال گذشته روند فعالیتهای گمرک رو به رشد بوده و امیدواریم که این روند مثبت همچنان ادامه داشته باشد؛ چرا که تاثیر مثبت تجارت را میتوان علاوه بر منطقه در کل کشور نیز مشاهده کرد و نیز امیدواریم در پایان امسال با همکاری دیگر ارگانهای دخیل در امر تجارت استان، شاهد صادرات ۴۵۰ میلیون دلاری از گمرک استان باشیم.
مدیرکل گمرک استان با بیان اینکه قاچاق از گمرک زنجان صفر است، گفت: محموله قاچاق از گمرک نداریم، چرا که بیشترین سر و کار ما با واحدهای تولیدی است.
وی با بیان اینکه توسعه تجارت مهمترین موضوع در گسترش اقتصادی استان است، گفت: در همین راستا یک سری تسهیلات به واحدهای تولیدی ارائه کردهایم.
احمدی با اشاره به ارائه تسهیلات به مواد اولیه و تسهیلات استفاده از ضمانت نامههای بانکی بیان کرد: البته استفاده از تسهیلات در زمینه ضمانتنامههای بانکی مشروط است و واحدهای غیردولتی و کالای وارداتی که در چرخه نباشد نمیتوانند از تسهیلات و ضمانتنامه بانکی استفاده کند.
وی همچنین از ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی که مواد اولیه آنها از گمرک رد میشود، خبر داد و گفت: در این حوزه نیز برای واحدهای تولیدی که نقدینگی ندارند، تسهیلات 50 درصدی قائل میشویم، یعنی کارخانجات میتوانند، 50 درصد از مواد خود را آزاد کرده و پس از چرخش مالی اقدام به آزاد کردن 50 درصد دیگر بکنند.
مدیر گمرک زنجان ادامه داد: در واقع برنامه گمرک کاهش هزینه واحدهای تولیدی است و در این راستا اقدامات متعددی انجام شده است.
اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان
sedayezanjannews.ir/nx597