کد خبر: 708
1397/05/22 - 19:46


فرمانده انتظامی استان در نشست خبری عنوان کرد:

کمین کردن مأموران، ممنوع

کشف کالاهای احتکار شده به ارزش 9 میلیارد تومان در زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان

الهام احمدی- سردارعلی آزادی، فرمانده نیروی انتظامی استان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در پاسخ به صدای زنجان در زمینه گلایه‌های مردم از عدم بررسی دقیق و اعمال جریمه‌های بی‌دلیلی که توسط مأموران راهنمایی و رانندگی بر آنان تحمیل می‌شود، با اشاره به این‌که در زمینه استانداردسازی و تعالی رفتار، آموزش‌های ویژه‌ای برای کارکنان نیروی انتظامی ارائه می‌شود، ابراز کرد: به هر میزان که رویارویی مأموران با مردم بیشتر باشد، احتمال نارضایتی بالا رفته و به طور یقین فردی که جریمه می‌شود از پلیس رضایت نخواهد داشت از همین رو توصیه کردیم که بیشتر برخوردهای مأموران به جای اعمال جریمه، ارشادی و تذکر باشد با این حال پلیس مجری قانون بوده و در مواردی که فردی تخلف کند در اعمال جریمه کوتاه نمی‌آییم.

وی با بیان این‌که در صورت استفاده از دستگاه‌های هوشمند و الکترونیک، ارتباط مستقیم پلیس با مردم کمتر شده و مردم در آن زمان احساس رضایتمندی می‌کنند در حالی که متأسفانه دستگاه‌های هوشمند در بسیاری از موارد بکارگیری نمی‌شود، عنوان کرد: «زنجان در بخش اعمال جریمه در ردیف بیست و دومین استان کشور قرار دارد و در یکی دو سال اخیر این تعداد جریمه روند کاهشی داشته است چرا که خود معتقد به جریمه کردن نیستم و علی‌رغم این‌که پلیس هستم ولی همانند سایر همکارانم قلب رئوفی دارم و از دو چیز ناراحت می‌شوم یکی برچیدن بساط دست‌فروشی که با آن امر معاش می‌کند و دیگری فردی که جریمه می‌شود.»

سردار آزادی با تأکید بر این‌که برخی‌ها گمان می‌کنند مبلغ جرایم به نیروی انتظامی می‌رسد در حالی که این‌گونه نیست و شورای ترافیک در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند، خاطرنشان کرد: آنچه مطابق با قوانین و لازمه تأمین امنیت و حفظ جان مردم باشد را انجام می‌دهیم.

وی در واکنش به موضوع کمین کردن نیروی انتظامی در برخی از میادین و چهارراه‌ها با بیان این‌که دستورات لازم در این زمینه داده شده و مأموران نباید به گونه‌ای رفتار کنند که از دید رانندگان پنهان و به منزله کمین کردن باشد، تصریح کرد: مأموران حق ندارند کمین کنند چرا که هدف پلیس جریمه کردن نیست بلکه انجام اقدامات پیشگیرانه است.

در حدود 3 هزار و 500 فراخوان برای تجمعات ارائه شده است

فرمانده نیروی انتظامی استان در پاسخ به سوالی در زمینه تدابیر پلیس در زمینه فراخوان‌ها و دعوت به تجمعات انجام شده در روزهای اخیر با بیان این‌که طبق آمار اعلامی، تعداد فراخوان‌هایی که از ابتدای سال تاکنون از سوی دشمن به مردم داده شده است در حدود 3 هزار و 500 فراخوان بوده که در این بین کوچکترین شهر نیز بی‌نصیب نمانده است، تصریح کرد: ما مشکلات مردم را درک می‌کنیم چرا که از خود مردم هستیم و اعتراض، حق مردم است. می‌دانیم که برخی از مسئولان و مدیران رسالت خود که خدمت‌گذاری به مردم است را به خوبی انجام نمی‌دهند و همین عامل سبب افزایش قیمت کالاها و نوسانات قیمت در بازار ارز و سکه شد.

وی با بیان این‌که دشمن علاوه بر این‌که فشار اقتصادی بر مردم را آغاز کرده و از سوی دیگر با استفاده از این فضای ملتهب اقتصادی، عملیات روانی در بین مردم ایجاد و با اعلام فراخوان از مردم می‌خواهند که با تجمعات دست به اعتراض بزنند، ابراز کرد: مردم حق دارند حرف بزنند ولی در چارچوب قانون و روش‌های معقولانه چرا که دشمنان به دنبال آشوب و براندازی نظام بوده و می‌خواهند تجمع آرا شکل گیرد. معاندین نظام در داخل کشور نفوذ یافته و از همین رو نیروی انتظامی نیز برای تأمین امنیت مردم و پیشگیری از سوء‌استفاده‌های دشمنان برای برهم زدن نظم، نیروهای خود را بسیج کند تا به اموال مردم خسارت وارد نشود.

مقرهای نیروی انتظامی و پادگان‌ها خط قرمز پلیس است

فرمانده انتظامی استان با تأکید بر این‌که مقرهای نیروی انتظامی وپادگان‌ها خط قرمز پلیس بوده و با تعرض‌کنندگان به این بخش‌ها به شدت برخورد می‌کنیم، افزود: مأموران نیروی انتظامی در زمان تجمعات به هیچ عنوان از سلاح استفاده نمی‌کنند چرا که دشمن به دنبال کشته‌سازی است.

وی در ادامه با اشاره به آمارهای موجود در حوزه کشفیات مواد مخدر از ابتدای سال تا 20 مرداد ماه، به کشف 842 کیلوگرم کشفیات مواد مخدر با 19 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: در عملیات‌های انجام شده برای کشف مواد مخدر، یک هزار و 100 نفر دستگیر شدند که 18 درصد رشد داشته است و در این بین خودروهای توقیفی نیز در این بخش افزایش داشته است.

سردار آزادی به افزایش اجرای طرح‌های جمع‌آوری خرده‌فروشان مواد مخدر و متلاشی کردن باندها در این بخش اشاره کرد و گفت: 10 باند عمده در عملیات کشف مواد مخدر متلاشی شدند از همین رو سال گذشته 532 نفر معتاد متجاهر تحویل کمپ‌های ترک اعتیاد شده و این تعداد از ابتدای سال تاکنون به 565 مورد رسیده است از سوی دیگر از مجموع یک هزار و 182 نفر دستگیر شده در حوزه مواد مخدر، 437 نفر معتاد متجاهر بوده و مابقی توزیع‌کننده و قاچاقچی بودند.

زنجان در موضوع سرقت بیست و نهمین استان کشور

وی با یادآوری این مطلب که زنجان در حوزه وقوع سرقت جزو بیست و نهمین استان کشور محسوب می‌شود در حالی که از بعد جمعیتی در ردیف بیست و پنجمین استان قرار دارد، بیان کرد: در بخش جرایم خشن همانند آدم‌ربایی، سرقت و ... جزو استان‌های در ردیف پایین قرار داریم و در بخش نزاع که بیشترین آمارها را به خود اختصاص می‌دهد در کشور رتبه‌های پایین را از آن خود کردیم.

فرمانده انتظامی استان با تأکید بر این‌که بیشترین جرم در استان مربوط به نزاع و درگیری است چرا که 18 درصد از جرایم استان در این بخش قرار دارد، خاطرنشان کرد: میزان نزاع و درگیری امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 45 درصد کاهش داشته است.

وی در توضیح قتل‌های رخ داده از ابتدای سال تاکنون در زنجان با اشاره به این‌که متأسفانه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تعداد قتل‌های رخ‌ داده در استان افزایش داشته است ولی خوشبختانه به جز یک مورد که در مرحله تحقیق و انجام آزمایشات علمی است، تمامی قاتلان دستگیر شدند، عنوان کرد: سلاح استفاده شده توسط قاتلان از نوع سرد و شکاری بوده و به صورت انفرادی انجام شده است.

افزایش وقوع قتل در زنجان نسبت به سال گذشته

سردار آزادی با تأکید بر این‌که از ابتدای سال تاکنون 10 فقره قتل در زنجان رخ داده است در حالی که سال گذشته این میزان 4 فقره بوده است، یادآور شد: در زمینه این قتل‌ها 11 قاتل دستگیر شدند که یکی از آن‌ها مربوط به استان‌ دیگری است.

وی در ادامه نشست خود با اصحاب رسانه استان در پاسخ به سوالی در زمینه ارزش ریالی کالاهای قاچاق کشف شده در 4 ماهه نخست امسال با بیان این‌که ارزش ریالی این کالاها 20 میلیارد تومان است، افزود: متأسفانه برخی از سودجویان و افرادی که همراه با مردم نیستند، از فضای ملتهب بازار استفاده کرده و در یک ماه گذشته اقدام به احتکار کالاهای مورد نیاز مردم می‌کنند.

فرمانده انتظامی استان با تأکید بر این‌که در شهرهای زنجان، ایجرود و ابهر با تلاش‌های انجام شده توسط نهادهای مرتبط همانند دستگاه قضایی، تعزیرات، صنعت و معدن و ... موفق به کشف کالاهای احتکار شده به ارزش 9 میلیارد تومان شدیم که از جمله این کالاها می‌توان به انواع برنج، لوازم خانگی، روغن موتور ماشین اشاره کرد.

وی در ادامه ضمن اشاره به آماری در زمینه تصادفات جاده‌ای با بیان این‌که در 10 سال گذشته تصادفات رخ داده در کشور 28 هزار کشته بر جای گذاشته که در حال حاضر این میزان به 16 هزار مورد رسیده است، خاطرنشان کرد: کاهش 10 هزار تصادفات و پیشگیری در این بخش به معنی نجات 10 هزار خانوار است از همین رو در زمینه اقدامات پیشگیرانه نهادهایی همانند مراکز آموزشی، مردم، رسانه‌ها  و ... نقش بسزایی دارند.

سردار آزادی یادآور شد: در حال حاضر خودروها استاندارد لازم را ندارد و باید در این حوزه تجدیدنظر شود‌ هر چند عامل انسانی، خودروها، جاده و شرایط محیطی جزو دلایل تصادف در جاده‌های کشور است و عامل انسانی مهم‌ترین این موارد به شمار می‌آید.

85 نفر در جاده‌های استان جان خود را از دست دادند

وی با اشاره به این‌که  زنجان در چهار سال گذشته شاهد کاهش تعداد تصادفات جاده‌ای بوده است، گفت: طبق آمار اعلامی ۱۳ نفر بیشتر از سال گذشته در تلفات جاده‌ای سال‌جاری جان خود را از دست داده‌اند که این میزان در سال گذشته ۷۲ نفر بود و این تعداد امسال به ۸۵ نفر رسیده است.

فرمانده نیروی انتظامی استان در زمینه اقدامات انجام شده از سوی نیروی انتظامی برای کاهش هر چه بیشتر تلفات جاده‌ای و نجات جان مردم، به برگزاری جلسات متعدد با واحد عمرانی استانداری، پلیس راه به منظور درگیر کردن سازمان‌های مرتبط در این مسیر همانند راهداری، شهرسازی، اورژانس، آتش‌نشانی، هلال احمر و ... اشاره کرد و افزود: متأسفانه در مواردی که عامل بسیاری از تصادفات ناشی از خواب‌آلودگی و سهل‌انگاری رانندگان است، نیاز به فرهنگسازی و توجه مردم به این امر وجود دارد و در صورتی که راننده خود به این باور نرسد پلیس نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

وی با اشاره به این‌که پلیس از جمله سازمان‌هایی است که بیشتر از سایر ارگان‌ها تحت نظارت بوده و همیشه باید پاسخگوی فعالیت‌های خود باشد، افزود: معتقدیم هر چه دامنه نظارت بیشتر باشد سازمان سالم‌ترمی‌شود از همین رو در ارزیابی‌های انجام شده کارنامه یگان در مقایسه با استان‌های هم گروه با فعالیت همکاران در سال 96 رتبه نخست را کسب کردیم.

سردار آزادی در ادامه فضای مجازی را تیغ دولبه‌ای عنوان کرد که بسیار حائز اهمیت بوده و می‌تواند کارکردهای مثبت و منفی را به همراه داشته باشد، یادآور شد: متأسفانه در این فضا برخی از سوء‌استفاده‌کنندگان، باورهای دینی و ارزش‌های مردم را زیر سوال می‌برند که این موضوع تهدید به شمار می‌رود.

رشد 43 درصدی جرایم در فضای مجازی

وی با تأکید بر این‌که از ابتدای سال تاکنون شاهد رشد جرایم در فضای مجازی بودیم که بخش قابل توجهی از آن‌ها مرتبط با جرایم مالی است، تصریح کرد: 44 درصد از جرایم رخ داده در فضای مجازی در حوزه مالی، 38 درصد در بخش اخلاقی، و سایر جرایم نیز 18 درصد را به خود اختصاص می‌دهد که متأسفانه با رشد 43 درصدی در این زمینه مواجه بودیم.

فرمانده انتظامی استان با بیان این مطلب که علی‌رغم تلاش‌های انجام شده و ارتباط با سایر نهادها و انجام فعالیت‌های پیشگیرانه با رشد جرایم در فضای مجازی مواجه‌ایم، خاطرنشان کرد: سال گذشته 157 نفر در حوزه جرایم سایبری دستگیر شدند که این تعداد امسال به 224 نفر رسیده و با رشد 43 درصدی همراه بوده است.

افزایش سرقت‌های خرد به دلیل گرانی

وی در ادامه به افزایش سرقت‌های خرد در زنجان که یکی از دلایل آن کم شدن توان خرید مردم و اقدام به سرقت برای تأمین مایحتاج بوده، اشاره کرد و گفت: سوء‌مدیریت برخی از مدیران و تعطیلی کارخانجات سبب بیکاری تعداد زیادی از افراد می‌شود که خود معضل اجتماعی را به همراه داشته و در برخی از موارد که بی‌نظمی و گرانی حاکم است، تأثیر منفی بر جامعه می‌گذارد و از جمله آن افزایش سرقت‌های خرد در جامعه است.

سردار آزادی در ادامه در پاسخ به سوالی در زمینه تعداد کودک‌ربایی‌های انجام شده در زنجان با اشاره به این‌که به جز یک مورد قتل کودک،  گزارشی در زمینه کودک‌ربایی و آدم‌ربایی در زنجان گزارش نشده است، بیان کرد: قاتل کودک فعلاً کشف نشده است ولی در حال انجام آزمایشات ژنتیک هستیم.

وی به تعداد تماس‌های حاصله از ابتدای سال تاکنون با سامانه 110 پلیس اشاره کرد و گفت: در مجموع بیش از 133 هزار تماس از سوی شهروندان با پلیس 110 انجام شده است که از این تعداد 77 هزار و 51 تماس عملیاتی شده و مابقی تماس‌ها در حدود 66 هزار مورد در قالب راهنمایی و ارشاد بوده است.

فرمانده انتظامی استان با تأکید بر این‌که بیش از 10 هزار مراجعه حضوری به یگان‌های مختلف پلیس از سوی شهروندان انجام شده است، تصریح کرد: این میزان تماس‌ها با افزایش 17 درصدی همراه بوده و به نوعی 9 درصد از میزان مراجعات حضوری کاسته است.

وی با اشاره به این‌که امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با 72 درصد کاهش شکایت مردم از نیروی انتظامی مواجه بودیم که این امر نشان از اعتماد و رضایتمندی مردم از عملکرد پلیس است، بیان کرد: 85 درصد از پرونده‌های تخلفات خانوادگی که به مشاوره‌ها و مددکاری‌های فعال در کلانتری‌های معاونت اجتماعی نیروی انتظامی ارجاع داده شده، توسط کارشناسان به سازش منجر شده است.

وی به بحث تصادفات نیز اشاره کرد و گفت: عامل انسانی یکی از مهمترین عوامل تصادفات جاده‌ای است.

 

#فرمانده انتظامی زنجان، نشست خبری، سردار آزادی

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx708


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»