کد خبر: 15696
1404/04/23 - 16:15


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان در واکنش به منتقدان تامین آب شرب از محل سد مشمپا مطرح کرد؛

تامین آب شرب با هر رقمی، گران نیست!

اکبر باقری: برخی نگاه‌ها این است که مثلا آب سد مشمپا به درد شرب نمی‌خورد! آیا آب سد مشمپا از آب عمان و آب دریا بدتر است؟

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/  لیلا محمدی: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان در پاسخ به برخی که می‌گویند آب مشمپا نمی‌تواند منبعی برای تامین آب شرب و آشامیدن باشد، به صدای زنجان گفت: این ادعاها را به هیچ عنوان قبول ندارم، برخی نگاه ها این است که مثلا آب مشمپا به درد شرب نمی‌خورد! آیا آب سد مشمپا از آب عمان و آب دریا بدتر است؟ در ضمن جوامع از دستگاه آب شیرین کن برای قابل استفاده شدن آب نیز استفاده می‌کنند، معتقدیم برای تامین آب شرب موردنیاز استان زنجان از هر شیوه‌ای استفاده خواهیم کرد چرا که معتقدیم تامین آب شرب با هر رقمی، گران نیست!

اکبر باقری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان در این نشست از افت فاحش سطح سدهای استان زنجان به علت ناکافی بودن بارش‌ها خبر داد و اظهار کرد: مجموع بارندگی استان در سال 1404 تا الان 292.2 میلی متر گزارش شده است که نسبت به سال گذشته که 298 میلی متر بود با افت 0.51 میلی‌متری همراه بوده است. نسبت به دوره آماری این میزان منفی 4 درصد بوده که کاهش بارش‌ها را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان ادامه داد: در استان زنجان 4 سد در حال بهره‌برداری هستند که ورودی آن‌ها به این شرح است؛ ورودی تهم 5 میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این میزان در سال گذشته 8.5 میلیون مترمکعب بوده است یعنی کاهش 3.5 میلیون مترمکعبی نسبت به سال گذشته! در حال حاضر 10 میلیون مترمکعب آب در پشت سد تهم موجود است، 12 درصد سد پر است که کمترین میزان خود را تجربه می‌کند.

باقری با بیان اینکه ورودی سد گلابر در سال جاری 3.58 میلیون مترمکعب است، اضافه کرد: سال گذشته 3.19 میلیون مترمکعب بود. حجم مخرن سد گلابر 116 میلیون مترمکعب است که 46 میلیون مترمکعب آب در این سد موجود است که 40 درصد را شامل می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان؛ سد کینه‌ورس نیز تامین‌کننده بخشی از نیاز آب شرب خرمدره است. میزان ورودی امسال بیش از 4 میلیون مترمکعب است. سال گذشته 3 میلیون و 800 مترمکعب بوده است. این میزان تولید آب نیز حاصل اقدامات فنی متخصصان و تخریب بندهای ایجاد شده نامتعارف بوده است که سبب شد تا آب در پشت این سد جمع شود.

این مسئول با بیان اینکه حجم کل مخزن سد کینه ورس 10 میلیون مترمکعب است که 4.2 میلی مترمکعب آب وجود دارد که 26 درصد را شامل می‌شود، عنوان کرد: ورودی سد تالوار نیز 21 میلیون و 39 صدم است که سال گذشته این میزان 19 میلیون مترمکعب بوده است. درصد پرشدگی مخزن سد تالوار 17 درصد است.

باقری در بخش دیگری از اظهارات خود به نیاز آبی بخش کشاورزی، صنعت و شرب استان زنجان اشاره کرد و افزود: بخش کشاورزی بیشترین منابع ابی را مصرف می‌کند؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که باید در هر سه بخش برنامه مشخصی داشته باشیم.

وی تامین آب آشامیدنی و شرب را از اولویت‌های اصلی دانست و گفت: بخش صنعت نیز به جهت اشتغالزایی برای ما اهمیت دارد و خود را موظف به تامین آب موردنیاز این بخش می‌دانیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به اقدامات این مجموعه برای برون رفت از وضعیت کنونی و تامین نیاز مردم در سه بخش شرب، کشاورزی و صنعت اعلام کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با تکمیل سدهای در حال احداث نظیر مراش، مشمپا، بلوبین و تالوار، 50 درصد نیاز آبی استان زنجان تا سال 1430 تامین خواهد شد برای بعد از سال 1430 نیز به دنبال منابعی برای تامین نیاز آی استان زنجان هستیم، اگر منبعی برای استحصال آب در استان زنجان نباشد طبیعتا از استان‌های دیگر آب خریداری خواهیم کرد.

به گفته باقری؛ سد مخزنی بلوبین در استان زنجان، شهرستان ایجرود و در 55 کیلومتری جنوب غربی شهر زنجان و در حدود 14 کیلومتری شهر حلب قرار دارد. احداث سد بلوبین با هدف كنترل جريان‌هاي سطحي در محدوده طرح و ذخيره آن‌ها در مخزن اين سد جهت تامین نیازهای شرب شهرها و روستاهای منطقه اجرایی گردیده است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان؛ سد مخزنی مراش در استان زنجان، در شهرستان ماهنشان و در 125 کیلومتری غرب شهر زنجان و در حدود 5 کیلومتری شهر دندی قرار دارد. سد مخزنی مراش جهت مهار و ذخیره آب های سطحی و تأمین آب شرب شهرهای دندی،  ماهنشان و 122 روستای مسیر و تأمین بخشی از کمبود آب شرب شهر زنجان و آب مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه در حال احداث می باشد.

هدف از طرح آبرسانی از سد مراش، تأمین آب شرب شهرهای ماهنشان، دندی و 122 روستای مسیر به میزان 4 میلیون متر مکعب و نیاز آبی صنایع مستقر به میزان 2.5 میلیون متر مکعب در سال است.

90 تا 100 درصد نیاز آبی استان زنجان از محل آبهای زیرزمینی تامین می‌شود

به گفته باقری؛ در حال حاضر 100 درصد نیاز آبی بخش کشاورزی به آب از محل آبهای زیرزمینی تامین می‌شود بخشهای شرب و صنعت نیز به ترتیب بیش از 90 و 95 درصد آب موردنیاز را از محل نامبرده تامین می‌کنند.

باقری با اشاره به اطلاعات به دست آمده در بازه زمانی 1370 تا 1400 در خصوص افت سطح آبهای زیرزمینی ابراز کرد: در دشت ابهر افت آب‌های زیرزمینی یک متر است، این میزان در سجاس، زنجان، قیدار به ترتیب 44، 0.55 و 0.53 سانتی متر می‌باشد که جالب نیست.

باقری با بیان اینکه همواره نقش رسانه‌ها در مدیریت افکار عمومی و تبیین صحیح موضوعات آب، تأثیرگذار و حائز اهمیت بوده است، ابراز کرد: امیدواریم با همدلی و همکاری مستمر، نسبت به منابع و مصارف آب در سرزمین خود حساس‌تر باشیم و بتوانیم مدیریت هوشمندانه‌تری در این حوزه داشته باشیم.

بارش نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته، اما عمدتاً به شکل نقطه‌ای و بدون ایجاد رواناب مؤثر بوده، اظهار داشت: این امر موجب کاهش محسوس ذخایر سدهای استان شده است. این وضعیت نه‌تنها در زنجان بلکه در سطح کشور نیز قابل‌مشاهده است.

وی در پایان تأکید کرد: باتوجه‌به کاهش ورودی سدها، اجرای سریع پروژه‌های تأمین آب و سازه‌های ذخیره‌سازی منابع آب در دستور کار شرکت قرار گرفته و امیدواریم با حمایت دستگاه‌های اجرایی و همکاری مردم، بتوانیم از منابع موجود به شکل بهینه استفاده کنیم.

تامین آب شرب؛ ارزش دارد حتی اگر گران باشد!

باقری با بیان اینکه برای تأمین نیاز آبی زنجان به سد «مشمپا» نیاز داریم، بیان کرد: پیشرفت فیزیکی پروژه احداث این سد؛ ۴۰ درصد است که باید دراسرع‌وقت پیگیری‌ها برای تزریق اعتبار جهت تسریع در روند ساخت انجام گیرد که این مهم حتماً در سفر پیشروی دکتر پزشکیان رییس جمهور در دستور کار است.

وی افزود: سعی می‌کنیم از منابع دولتی و خصوصی برای اجرای برنامه‌های تکمیل شد مشمول استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان در پاسخ به برخی که می‌گویند آب مشمپا نمی‌تواند منبعی برای تامین آب شرب و آشامیدن باشد، عنوان کرد: این ادعاها را به هیچ عنوان قبول ندارم، برخی نکاه ها این است که مثلا آب مشمپا به درد شرب نمی‌خورد! آیا آب سد مشمپا از آب عمان و آب دریا بدتر خواهد بود؟ در ضمن جوامع از دستگاه آب شیرین کن برای قابل استفاده شدن آب نیز استفاده می‌کنند، معتقدیم برای تامین آب شرب موردنیاز استان زنجان از هر شیوه‌ای استفاده خواهیم کرد چرا که معتقدیم تامین آب شرب با هر رقمی، گران نیست!

گفتنی است؛ سد مخزنی مشمپا در 116 کیلومتری غرب شهرستان زنجان و 5 کیلومتری غرب روستای مشمپا قراردارد سد مخزنی مشمپا جهت رفع کمبود نیاز آب شرب و صنعت شهرستان زنجان و 219 روستای واقع در منطقه تا افق 1425 به میزان حدود 32.5 میلیون مترمکعب و تامین آب مصرفی مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه به میزان حدود 17.5 میلیون مترمکعب در حال اجرا است.

انتهای پیام/

 

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانآب شربشرکت آب منطقه ای زنجانلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx15696


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»