کد خبر: 9215
1401/07/12 - 9:56


رئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی استان زنجان اظهار کرد؛

پلیس تدافعی عمل می‌کند نه تهاجمی!

نوری: ممکن است افرادی در این مجموعه باشند که یک‌میزان بدسلیقگی کنند اما این را نباید به‌حساب نظام گذاشت

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- رئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی استان زنجان با اشاره به اینکه ستاد کل نیروهای مسلح با مجموعه دولتی فرق دارد، خاطرنشان کرد: ما یک نهاد مستقل و موجه هستیم و ممکن است افرادی هم در این مجموعه باشند که یک‌میزان بدسلیقگی کنند اما این را نباید به‌حساب نظام گذاشت. در همین جریانات اخیر شاهد بودیم که علیه پلیس و صداوسیما جریان‌ سازی‌هایی شد اما وقتی موضوعات تشریح شد و برای مردم محرز شد که مسئله، مسئله نظام و براندازی آن است و معاندین نظام به این مسئله ورود پیداکرده‌اند، مردم خط خود را از معاندین جدا کردند. سال 98 به بهانه بنزین و امسال هم به بهانه دیگری حوادثی رخ داد و ممکن است که در سال‌های آینده نیز به بهانه‌های مختلف اتفاقاتی بیفتد و این طبیعی است، منتهی وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند که کار فرهنگی را گسترش دهید و در این زمینه تلاش کنید این امر مختص نیروی انتظامی نیست و توصیه مقام معظم رهبری به همه ارگان‌های فرهنگی است

نشست خبری رئیس سازمان عقیدتی و سیاسی ستاد نیروی انتظامی استان زنجان 11 مهرماه به مناسبت گرامیداشت هفته فراجا برگزار شد و در این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین «سجاد نوری» در پاسخ به این سؤال که «نقش سازمان عقیدتی سیاسی ستاد انتظامی استان زنجان در تربیت نیروهایی که رفتاری در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران داشته باشند، با در نظر گرفتن این موضوع که هر یک از این نیروها نمایندگان این قشر در جامعه هستند که برای ایجاد حس امنیت در جامعه فعالیت دارند و برخورد نادرست هر یک می‌تواند باعث خدشه واردکردن به چهره این نیروها باشد، چیست؟» گفت: در وهله اول باید اذعان داشت که فرمایشات مقام معظم رهبری راهبرد رفتار پلیس در سطح جامعه است و ما اکنون درصدد این هستیم که پلیسی در تراز انقلاب اسلامی را ترسیم کنیم. ضمن اینکه باید اذعان داشت که یک فرد نمی‌تواند نماینده یک نظام باشد، ما این را قبول نداریم. ممکن است برخی از نیروهای نظامی در موقعیت‌هایی دچار اشتباه شوند و این را نباید به‌حساب نظام بنویسیم. مثلاً در ابعاد اجتماعی مختلف اینکه یک فرد در لباس پلیس خطایی کند این را خود سازمآن‌هم با فرد برخورد می‌کند و این موضوع را نباید به‌حساب نظام نوشت.

سازمان عقیدتی  سیاسی راهبردش افکار و منظومه فکری مقام معظم رهبری است

وی ادامه داد: سازمان عقیدتی  سیاسی راهبردش افکار و منظومه فکری مقام معظم رهبری است درواقع تربیت پلیس در تراز انقلاب اسلامی آن‌هم بر مبنای فرهنگی است مثلاً ما فضای فرهنگی و قرآنی و اخلاقی برای پلیس ایجاد کنیم که پلیس در نوع رفتار و گفتارش و در نوع کارکرد و عملکرد اجتماعی‌اش اسلامی برخورد کند.

این مسئول افزود: ما برای تربیت نیروی انقلابی،  برنامه‌های فرهنگی و عقیدتی و سیاسی در نظر گرفتیم که نمونه این برنامه‌ها دیدار با ائمه جمعه است، ضمن اینکه تمام تلاشمان این است که پلیس زانوی تلمذ اخلاقی را در بین علما به زمین بزند و شناخت کافی از دین داشته باشد که بتواند مبانی فکری اسلام را در کارکردش پیاده کند. حضور در نماز جمعه، قرائت زیارت عاشورا، دیدار با خانواده شهدا و متوفیان نیروی انتظامی و احترام به پیشکسوتان این عرضه و استقرار علمای دینی در کلانتری‌ها از برنامه‌های دیگر ما است  تا پلیس خدایی نکرده  با آن ذهنیت غلط انتقام‌جویی در جامعه ظاهر نشود.

این مسئول افزود: همچنین ما  تلاش داریم سبک زندگی اسلامی را برای خانواده‌های این قشر ترسیم کنیم. همسران نیروی انتظامی در کلاس‌هایی با این رویکرد شرکت می‌کنند و برای فرزندان نیز  انواع و اقسام مسابقات مثل درک مفاهیم و حفظ قرآن در نظر گرفته‌ایم.  ضمن اینکه یکی از شاخه‌های تأثیرگذار استان زنجان در طرح تربیت تعالی بود که بیشترین اعزام به کربلا را از سطح استان داشتیم و زمینه فراهم شد که کارکنان با خانواده و فرزندان خود در کربلا حضور یابند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری افزود: یکی از آن مسئلههای مهمی که امروز لازم است در بدنه سیاسی وجود داشته باشد آگهی سیاسی و روشنگری سیاسی است که خدایی نکرده کارکنان در ابعاد سیاسی به‌اشتباه نروند. از همین رو  تمام موضوعات سیاسی را بر اساس منظومه افکار مقام معظم رهبری از سازمان گرفته‌ایم  و با نیروهای انسانی خود رد این زمینه کار می‌کنیم. که به نظر می‌رسد این موارد مؤلفه‌های خوبی برای رساندن پلیس به تراز انقلاب اسلامی باشد.

وی بابیان اینکه اغنای ذهنی سربازان نیز یکی دیگر از موضوعات عقیدتی سیاسی است که امروز دنبال می‌کنیم، اظهار کرد: در مورد سربازان نیز ما تلاش می‌کنیم که نشست‌ها و گردهمایی با موضوعات سیاسی برگزار کنیم تا در این قالب  سربازان ما به غنای فرهنگی برسند. در این مسیر از اساتید و علمای سیاسی در داخل استان و در شهرستان‌ها بهره می‌بریم تا سربازان نیز به لحاظ سیاسی ذهنی غنی داشته باشند

به گفته حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری تربیت نیروی انسانی علاوه بر اینکه بخش سازمانی دارد، یک بعد اجتماعی نیز دارد به‌طوری‌که نیروی ما پیش‌ازاین در نزد خانواده و جامعه رشد یافته و تفکراتش به ثبات رسیده است  و از همین رو باید به آن توجه داشت چراکه گاها شاهد هستیم که خانواده‌ها  نسبت به مسائل فرهنگی و دینی فرزندان خود بی‌تفاوت هستند.

پلیس در حد و توان خود در جامعه اعتماد ایجاد می‌کند

وی در پاسخ به سؤالی مبتنی بر این‌که به اعتقاد شما نیروی انتظامی توانسته است در کارهای تبیینی موفق عمل کند؟ ضمن اینکه باید قبول کرد که در اتفاقات اخیر یک‌میزان تزلزل در اعتماد به نیروی انتظامی ایجادشده است و برای بازگرداندن این اعتماد چه راهکاری در نظر دارید؟ اظهار کرد: پلیس در حد  و توان خود در جامعه اعتماد ایجاد می‌کند و  اینکه فردی در بدنه پلیس چطور می‌خواهد اعتمادسازی کند آن جدا است اما اینکه پلیس چطور باید در جامعه اعتمادسازی کند ‌بخشی از این مسئله به خود مردم برمی‌گردد. ضمن اینکه کسانی که بعضاً از نیروی انتظامی انتقاد می‌کنند از گروه‌هایی هستند که با مسئله پلیس و نظام به‌طور کل زاویه‌دارند و نمی‌خواهد در فضای قانونی جامعه زندگی کنند و با رفتارهای خود آسایش و آرامش مردم را به هم می‌زنند، پلیس نمی‌تواند در مقابل آن‌ها سکوت اختیار کند.

پلیس در مقام تدافعی عمل می‌کند نه تهاجمی!

رئیس سازمان عقیدتی و سیاسی ستاد نیروی انتظامی استان زنجان با اشاره به اینکه ستاد کل نیروهای مسلح با مجموعه دولتی فرق دارد،خاطرنشان کرد: ما یک نهاد مستقل و موجه هستیم و ممکن است افرادی هم در این مجموعه باشند که یک‌میزان بدسلیقگی کنند اما این را نباید به‌حساب نظام گذاشت. در همین جریانات اخیر شاهد بودیم که علیه پلیس و صداوسیما جریان سازیهای  شد اما وقتی موضوعات تشریح شد و برای مردم محرز شد که مسئله، مسئله نظام و براندازی آن است و معاندین نظام به این مسئله ورود پیداکرده بودند، مردم خط خود را از معاندین جدا کردند. سال 98 به بهانه بنزین و امسال هم به بهانه دیگر یک سری حوادثی رخ داد و ممکن است که در سال‌های آینده نیز به بهانه‌های مختلف اتفاقاتی بیفتد و این طبیعی است منتهی وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند که کار فرهنگی را گسترش دهید و در این زمینه تلاش کنید این امر مختص نیروی انتظامی نیست و توصیه مقام معظم رهبری به همه ارگان‌های فرهنگی است

وی خاطرنشان کرد: اگر سری به همه ادارات فرهنگی بزنیم متوجه می‌شویم که فضای پلیس فضای فرهنگی است و در مقام تدافعی است نه تهاجمی! این یعنی کار فرهنگی در حال انجام است. آیا وقتی کسی می‌آید و در خانه شمارا می‌زند و شما در مقام  تدافعی قرار بگیرید اشکال دارد؟. پلیس امروز اصلاً تهاجمی هم نبوده است که بخواهیم این مسائل را مطرح کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری در مورد راهکارهای برطرف کردن معضل پلیس هراسی در جامعه افزود: یکی از کارهای پلیس کار روانی است . تکریم ارباب‌رجوع و خوشایند سازی فضای اداری پلیس  که  در طرح «مکنا» ازجمله کارهای فرهنگی است که در این زمینه انجام می‌شود. پلیس صرفاً برای امنیت است و به دنبال گرفتن کسی نیست. متأسفانه این‌ها را کسی نمی‌بیند و همیشه نکات منفی به چشم آمده است چراکه پرونده قضایی به پلیس داده می‌شود و یا وقتی کسی دچار دعوایی شده است پلیس باید وارد میدان شود. و این روند کاری دشمنان است که بگویند پلیسی خطرناک و آسیب‌زننده است و سلب آزادی می‌کند. اما واقعیت‌هایی که مردم درک می‌کنند غیر این است .

کار پلیس در مسئله امربه‌معروف و نهی از منکر یک کار ارشادی است

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا موافق ورود پلیس به مسئله امربه‌معروف و نهی از منکر هستید چراکه این موضوع یک‌میزان کار فرهنگی است و برخی معتقدند که بایستی این وظیفه به عهده ارگان‌های فرهنگی گذاشته شود؟ اذعان کرد: امربه‌معروف و نهی از منکر یک وظیفه انسانی است و  یک مسئله اجتماعی نیست و همه ما اعم از  نیروی انتظامی و سایر نهادها وظیفه‌داریم که به این موضوع ورود کنیم. تعابیر دینی زیادی داریم که امام حسین (ع) برای احیای امربه‌معروف و نهی از منکر به جنگ رفت و سخن پیامبر نیز همین بوده است و قرآن نیز اشاره می‌کند که امربه‌معروف واجب است . حال در بحث اجتماعی‌اش نیز خیلی راحت باید اذعان کنم که برخی از کارهایی که پلیس انجام می‌دهد جزو وظایف ما نیست ولی مجبوریم و صرفاً به خاطر دو مسئله که اعتماد جامعه به پلیس جلب شود و محقق شدن خواسته‌های مقام معظم رهبری است، در این زمینه انجام‌وظیفه می‌کنیم.

حجت‌الاسلام نوری افزود:  ستاد کل نیروهای مسلح اولین نهاد پیشرو در تحقق خواسته‌های رهبری هست و از همین رو ما امربه‌معروف و نهی از منکر را  بر خود وظیفه می‌دانیم. اول اینکه این احکام حکم ولایت‌فقیه بر ما است و ما به آن التزام داریم و دوم اینکه ما می‌خواهیم بگوییم که پلیس چهره خشنی ندارد.

این مسئول افزود: چنانچه که پلیس در مسئله حجاب، وقتی برای بار اول کشف حجاب را در ماشینی رؤیت می‌کند، ذکر می‌دهد ولی وقتی افراد در مرحله دوم و با تکرار این موضوع از فرد تعهد گرفته می‌شود و در مرحله بعدی است که بحث قضایی مطرح می‌شود. در حقیقت کار پلیس در مسئله امربه‌معروف و نهی از منکر یک کار ارشادی است.

انتهای پیام/

 

خبرنگار: زهره میر عیسی خانی

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجاننیروی انتظامی
sedayezanjannews.ir/nx9215


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»