کد خبر: 13925
1403/10/24 - 8:55


صدای زنجان از کش و قوس‌های راه‌اندازی کارخانه روغن نباتی جهان پس از خلع ید مدیریت واحد و واگذاری به هیئت حمایت از صنایع گزارش می‌دهد؛

جهانِ منتظر!

معاون اقتصادی استاندار زنجان: مدیر قبلی کارخانه روغن نباتی جهان تمایلی به بازگشت ندارد، آنقدر بدهی دارد که امروز و فردا می‌کند که این بدهی‌ها به تعویق بیفتند! مصوبه شورای تامین در خصوص کارخانه که در حکم دادگاه می‌تواند موثر باشد به مرجع ذیربط ارائه می‌شود/کارگران سابق کارخانه روغن نباتی جهان: ما برای «جهان» خون و دل خوردیم! در این شرایط اقتصادی دشوار؛ واحد تولیدی نباید درگیر مسائل قضایی شود!

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: آنطورکه معاون اقتصادی استاندار زنجان می‌گوید: مدیر قبلی کارخانه روغن نباتی جهان تمایلی به بازگشت ندارد، آنقدر بدهی دارد که امروز و فردا می‌کند که این بدهی‌ها به تعویق بیفتند! حتی مصوبه شورای تامین در خصوص کارخانه که در حکم دادگاه می‌تواند موثر باشد به مرجع ذیربط ارائه می‌شود تا در تعیین تکلیف سریع پرونده تسهیل‌گری کند اما کارگران قبلی روغن نباتی جهان که بی صبرانه منتظر بازگشت به کار در این واحد هستند می‌گویند؛ ما برای «جهان» خون و دل خوردیم! در این شرایط اقتصادی دشوار؛ واحد تولیدی نباید درگیر مسائل قضایی شود!

کارخانه روغن نباتی جهان در سال ۱۳۳۴ برای تولید روغن از روغن‌دانه‌های پنبه با سرمایه‌گذاری مشترک محمدصادق فاتح یزدی و محمدعلی غضنفر در حاجی‌آباد کرج تأسیس شد. این کارخانه به تولید روغن‌های جامد در وزن‌های ۹۰۰ گرمی تا ۱۷ کیلوگرمی اقدام می‌کرد و ظرفیت تولید آن به ۲۶۰ تن روغن جامد و مایع هم رسید.

این کارخانه بعد از انقلاب ۵۷ مصادره و تحت‌مدیریت بنیاد شهید قرار گرفت و پس از انتقال به کیلومتر ۱۵ آزادراه زنجان- قزوین در اوایل دهه ۸۰ به بهره‌برداری مجدد رسید. در آن زمان حدود ۴۸ درصد سهام کارخانه در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران، حدود هفت درصد در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام و بقیه در اختیار سایر شرکت‌های سرمایه‌گذاری و عمومی بود.

 پرونده «جهان» در پیچ و تاب دادگاه!

شرکت روغن‌نباتی جهان تولید‌کننده روغن‌های جامد و خوراکی بود که در اواخر کار دولت دهم به بهانه خصوصی‌سازی بنابر اصل ۴۴ قانون اساسی و بدون حضور سازمان خصوصی‌سازی به بیژن اسماعیلی سپرده شد.

کارخانه مذکور بر اساس اصل ۴۴ به دلیل سوء مدیریت مدیران آن با تعداد ۳۴۶ کارگر فعال به تعطیلی انجامید‌. موضوع تعطیلی کارخانه در قالب جلسات متعدد با هدف بررسی و رسیدگی به مشکلات برگزار شد اما این کارخانه مجددا فعال نشد و در حالت تعطیل باقی ماند.

مرحوم سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم بر حل مشکلات و بازگشایی مجدد این کارخانه تاکید داشت از این‌رو این مجموعه در اختیار هیأت حمایت از صنایع قرار گرفت اما تا به امروز مشکلات کارخانه حل نشده است و گفته می‌شود به علت پرونده متشکله در مرجع قضایی توسط بیژن اسماعیلی (مدیر خلع ید شده کارخانه)؛ هیئت حمایت از صنایع و مسئولین ذیربط هر گونه راه‌اندازی کارخانه را منوط به صدور رای قطعی دادگاه کرده‌اند.

طبق اظهارات مسئولان دولتی؛ مالک کارخانه طی چند سال این مجموعه را اداره کرد و بعد از آن به دلایل مختلف از جمله بدهی‌های شدید مالیاتی که به دولت داشت عملاً تعطیل شد.

مهرماه امسال بود که معاون اقتصادی استاندار زنجان در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها اعلام کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذارانی وجود دارند که آماده خریداری و راه‌اندازی این مجموعه هستند که نهایتاً با انجام واگذاری نهایی این مجموعه به دولت، با وجود اقدامات صورت گرفته در استان و انجام امورات واگذاری از طریق هیات حمایت از صنایع، شاهد شروع کار مجدد این مجموعه خواهیم بود.

حسین محمدی، معاون امور اقتصادی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه مالک این مجموعه قریب به ۱۸ مجموعه اقتصادی در استان‌های دیگر را هم داشت که بیش‌تر آن‌ها به همین شکل است به صدای زنجان می‌گوید: به این معنا که همه این مجموعه‌ها خریداری شده و بعد به علت وجود مشکلات متعدد نتوانسته به تعهدات خود عمل کند و مجموعه‌ها رو به تعطیلی گذاشته‌اند.

معاون اقتصادی استاندار زنجان یادآورمی‌شود: در ابتدای دولت شهید رئیسی تلاشمان بر این بود که این مجموعه آغاز به کار کند اما چون جزو بخش خصوصی قرار داشت ابتدا باید بدهی‌های مالیاتی تعیین تکلیف می‌شد و این کارخانه به‌عنوان عوض بدهی به نظام مالیاتی کشور در تملک دولت قرار می‌گرفت که در سال ۱۴۰۲ تعدادی از واحدهای این شخص از جمله روغن جهان توسط دادگاه به دولت واگذار شد و بلافاصله از طریق هیأت حمایت از صنایع، مقدمات راه‌اندازی مجموعه در دستور کار قرار گرفت.

محمدی با اشاره به اینکه انجام این امر نیازمند اجرای مجموعه اقداماتی بود، گفت: ما باید بدهی‌های این مجموعه را به شرکت‌های آب و برق و گاز تسویه می‌کردیم و بانک‌های استان که از این مجموعه مطالبه داشتند اجرائیه می‌کشیدند. برای راه‌اندازی این مجموعه هیأت حمایت از صنایع مجموعه برنامه‌هایی برای استان لحاظ کرده بود که طرح‌ها و اقداماتی مشابه آن را باید آماده می‌کردیم و در اختیار مجموعه قرار می‌دادیم که شامل مقدمات طولانی بود. پرونده در پیچ و تاب دادگاه است، ما همچنان در مرحله تهیه مستندات و ارائه به دادگاه هستیم نهایتا قرار شد شورای تامین مصوبه‌ای دهد که به مرجع ذی ربط ارائه شود.

محمدی با بیان اینکه کارخانه روغن نباتی جهان، به‌عنوان یک واحد تولیدی استراتژیک، بدهی‌های سنگینی به نهادهای مختلف استان دارد، می‌گوید: در مجموع این کارخانه تنها ۱۴۵ میلیارد تومان بدهی به ادارات مختلف از جمله تامین اجتماعی، امور مالیاتی، بانک ملت، شرکت توزیع برق دارد.

وی با اشاره به اینکه مشکلات مالی این واحد تولیدی باعث شده است که اقدامات قانونی نظیر توقف فعالیت از سوی سازمان‌های ذیربط انجام شود، عنوان می‌کند: با این حال، با توجه به اهمیت استراتژیک این کارخانه و نیاز به تداوم تولید، پیشنهاد شد که موضوع در شورای تأمین استان مطرح و پیگیری شود.

شگردهای بیژن برای بلاتکلیفی «جهان»؟

معاون اقتصادی استاندار زنجان در پاسخ به سؤالی مبنی بر احتمال بازگشت بیژن اسماعیلی، مالک روغن نباتی جهان که ظاهرا حکم خلع ید آن صادر شده است، به صدای زنجان می‌گوید؟ نه! ایشان خودشان تمایل به بازگشت ندارند، آنقدر هم بدهی دارد که امروز و فردا می‌کند که این بدهی‌ها به تعویق بیفتد. منتها مشکل فعلی؛ قانونی و رای دادگاه هست که دستمان را بسته است. آقای اسماعیلی وکیل گرفته است! ما نگرانیم که بخش خصوصی یا هیئت حمایت از صنایع کارخانه را راه اندازی کند بعد رای دادگاه در حمایت از آقای اسماعیلی باشد و بخشی از کارخانه راه بیفتد وبخشی همچنان تعطیل بماند. ما می‌خواهیم تمامی مسائل قانونی تمام شود بعد با حکم دادگاه، خلع ید بیژن اسماعیلی از مدیریت کارخانه جهان قطعی و رای متقن صادر شود و مجموعه روغن نباتی جهان در اختیار دولت یا هیئت حمایت از صنایع گذاشته شود. ما همین الان میتوانیم با مصوبه استانی هم کار را استارت بزنیم اما چون رای صادر نشده است نمی‌توانیم اقدام جدی کنیم.

محمدی در خصوص زمان احتمالی رای قطعی پرونده مذکور به صدای زنجان می‌گوید: تا به امروز هر مدرک و مستندی از سوی مرجع ذی ربط خواسته شده، در اختیارشان گذاشتیم، مستندات جدیدی نیز هر بار خواسته می‌شود که بدون فوت وقت در اختیار مرجع رسیدگی‌کننده گذاشته می‌شود، مصوبه شورای تامین در خصوص کارخانه روغن نباتی جهان نیز که در حکم دادگاه می‌تواند موثر باشد نیز به مرجع ذیربط ارائه می‌شود، همچنان در حال تهیه مستندات محکم هستیم.

 برای «جهان» خون و دل خوردیم! در این شرایط اقتصادی دشوار؛ واحد تولیدی نباید درگیر مسائل قضایی شود!

کارگران سابق کارخانه روغن نباتی جهان که خواستار تعیین تکلیف وضعیت جهان پس از خلع ید بیژن اسماعیلی هستند به صدای زنجان می‌گویند: بعد از خلع ید، هیئت حمایت از صنایع هنوز نتوانسته برنامه‌های اقتصادی خود را اجرایی کند، چرا باید این واحد همچنان بلاتکلیف بماند؟ ما برای «جهان» خون و دل خوردیم! در این شرایط اقتصادی دشوار؛ واحد تولیدی نباید درگیر مسائل قضایی شود!

حسین محمدی، معاون اقتصادی استاندار زنجان هم در خصوص مطالبات کارگران تعدیل شده کارخانه روغن نباتی جهان جهت بازگشت به این واحد عنوان می‌کند: هرگزاجازه نمی‌دهیم کارگر تعدیل شده از هر واحدی، بیکار بماند، بعد از تعطیلی مجموعه همه پرسنل این واحد اقتصادی در سایر واحدهای اقتصادی استان به کار گرفته شده‌اند، جز تعداد محدودی از این پرسنل که خود تمایلی نداشتند اما در صورت تمایل آن‌ها در سایر مجموعه‌ها به کار گرفته می‌شوند. ‌ما پیگیر احیای این واحد‌های تولیدی هستیم اما گره‌هایی در کار انداخته شده که باید به صورت موردی حل شوند‌. برای بازگشت به چرخه تولید کارخانه روغن نباتی جهان از هیچ تلاشی مضایقه نکرده‌ایم و نخواهیم کرد.

انتهای پیام/


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانروغن نباتی جهانروغن‌های جامدلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx13925


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»