کد خبر: 14050
1403/11/06 - 15:26


سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد؛

ممنوعیت استقرار صنایع آب‌بر در زنجان

سیدرضا موسوی‌مشکینی: صنایع معتقدند که بازچرخانی آب گامی برای حفظ محیط زیست است اما همین طرح هم آثار سوئی بر طبیعت به جای خواهد گذاشت!

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان می‌گوید؛ طبق بخشنامه‌های صادره در سطح ملی؛ استقرار صنایع آب‌بر در کشور،ممنوع است و ریاست وقت سازمان متبوع نیز در قالب بخشنامه‌ای این مهم را اطلاع رسانی و اعلام کردند که این صنایع باید به سواحل منتقل شوند. اما نکته جالب اینجاست که در این سال‌ها نخواسته‌ایم تعریفی از صنایع آب‌بر بیاوریم!

نشست مطبوعاتی سیدرضا موسوی‌مشکینی، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان (6 بهمن‌ماه 1403) در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.

 در مقابل صاحبان «قدرت»و «ثروت» کوتاه نمی‌آیم

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان همچنین در خصوص موضع خود در قبال فشارهای برخی از مدیران سایر دستگاه‌ها با بهانه توسعه که نتیجه مخرب آن متوجه محیط زیست استان باشد، با تاکید بر اینکه در مقابل صاحبان «قدرت»و «ثروت» به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیم، ابراز کرد: همه دوستدار محیط زیست‌اند تا اینکه موضوع تعارض منافع پیش بیاید که در این زمان اهمیت محیط زیست برای مسئولان ومدیران را می‌توان متوجه شد. متاسفانه برخی از تصمیم گیران ومقامات بالادستی وظایف سازمان محیط زیست را به تمسخر گرفته و مواردی را مطرح می‌کنند که مثلا گونه جانوری یا گیاهی ارزش آن را ندارد که مانع از فعالیت معادن شویم! ما از این موارد زیاد شنیده‌ایم و آمادگی مواجهه با چنین دیدگاه‌هایی را هم داریم. طی مکالمه تلفنی که با آقای استاندار در ابتدای انتصابم داشتم، ایشان نگاه منطقی نسبت به محیط زیست داشتند. در خصوص نیاز اداره کل محیط زیست و سازمان متبوع به حمایت با استاندار زنجان صحبت‌هایی داشتم و ایشان هم اطمینان دادندکه حمایت لازم را از مجموعه حفاظت محیط زیست داشته باشند.

موسوی حمایت دستگاه قضایی استان زنجان از محیط زیست قابل تقدیر است و مصداق بارز آن پرونده‌های متشکله در مراجع ذیربط قانونی است.

ممنوعیت استقرار صنایع آب‌بر در کشور!

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در پاسخ به سؤالی مبنی بر «با وجود تغییر اقلیم و بروز برخی مشکلات زیست محیطی برخی از مسئولان همچنان بر استقرار واحدهای آب بر نظیر صنایع فولادی تاکید کرده و معتقدند زنجان برای پیشرفت به صنعت فولادی نیاز دارد، به صدای زنجان گفت: استقرار صنایع آب‌بر در کشور،ممنوع است و ریاست وقت سازمان متبوع نیز در قالب بخشنامه‌ای این مهم را اطلاع رسانی و اعلام کردند که این صنایع باید به سواحل منتقل شوند. اما نکته جالب اینجاست که در این سال‌ها نخواسته‌ایم تعریفی از صنایع آب‌بر بیاوریم! وزارت نیرو،وزارت صمت و سازمان حفاظت محیط زیست از جمله دستگاه‌هایی بودندکه باید دور یک میز  در قالب شاخص یا فرمولی، اسامی و شرایط صنایع آب‌بر را اعلام کنند. ما می‌گوییم که فولاد آب‌بر است امادر جایی ابلاغ نشده که جزو صنایع آب بر محسوب می‌شود!

موسوی‌مشکینی ادامه داد: طبق ماده 11 قانون هوای پاک ودستورالعمل ابلاغی سازمان، ضوابط زیست محیطی اجرا و مجوز زیست محیطی صادر می‌شود. در مطالعات ارزیابی نیز تکلیف آب مشخص می‌شود، هر واحدی نیز مثلا از محل بازچرخانی آب و استفاده از فاضلاب شهری، آب موردنیاز خود را تامین می‌کند، واحدهایی نیز در شهر زنجان وجود دارند که از این منبع آب موردنیاز را تامین می‌کنند اما واقعیت این است که مسئول تامین آب، دستگاه دیگری است وتا زمانی که نیاز این واحد تامین نشود، امکان استقرار واحد مذکور وجود نخواهد داشت.

این مسئول تاکیدکرد؛ صنایع معتقدند که بازچرخانی آب گامی برای حفظ محیط زیست است اما همین طرح هم آثار سوئی بر طبیعت به جای خواهد گذاشت!

پایش یک هزار و ۹۰۲ مورد پایش آلایندگی صنایع در استان زنجان

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان ابراز کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون یک هزار و ۹۰۲ مورد پایش آلایندگی صنایع در استان انجام و یک هزار و ۸۶ مورد نیز خود اظهاری صنایع در سامانه ثبت شده است.

موسوی‌مشکینی اضافه کرد: نتایج این پایش‌ها در سامانه جامع محیط زیست بارگذاری شده است.

شهرک تخصصی روی؛ کانون داغ موافقان ومنتقدان!

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان اقدامات صورت گرفته توسط شرکت خدماتی شهرک تخصصی روی در زمینه رواناب‌های این شهرک را که حداقل این رواناب‌ها از محدوده شهرک خارج نشود را مطلوب دانست و در خصوص مسئولیت حفاظت محیط زیست در قبال قانون حفاظت از خاک وتعهدات این سازمان در قبال وضعیت زیست پیرامون آن به صدای زنجان گفت: پیگیر اجرای دقیق قانون خاک هستیم، مطالعات قبلی صورت گرفته در سال‌های 96 و 97 در حوزه‌های مختلف انجام توسط مرکز تحقیقات کشاورزی صورت گرفته است. شهرک خصصی روی یکی از نقاط Hotspot(کانون داغ) است و تمامی تلاش‌های صورت گرفته در خصوص محدودیت‌ها نیز با هدف کاهش آلودگی و جلوگیری از گسترش آلودگی‌هاست. حمل اصولی و انتقال پسماندها به محل جدید زیر نظر ضوابط زیست محیطی و انتقال ضابطه مند رواناب‌ها همگی در این راستا هستند.

موسوی در مورد بلاتکلیفی اراضی کشاورزی پیرامون شهرک تخصصی روی که علی رغم اظهارنظرهای صاحبنظران در خصوص آلوده بودن یا نبودن محصولات پرورشی که در بازار خرید عرضه می‌شود و شبهات مطروحه نیز به آن وارد است، این گونه پاسخ داد: موضوع مربوط به خریداری بخشی از اراضی کشاورزی توسط صنایع نیز مبحث حقوقی است که باید از طریق مجاری قانونی طی شود و به این آسانی‌ها هم نیست!

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه انتقال پسماندهای شهرک روی به محل‌ جدید یک اقدام مثبت بوده است،‌گفت:‌ امسال ۱۵۴ مورد پایش معادن انجام و ۲۲ مورد اخطار صادر شده است.

 کمبود ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در استان زنجان

وی به آلودگی های هوای استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۲ روز هوای پاک، ۱۹۴ روز قابل قبول، ۵۱ روز ناسالم برای گروه های حساس، چهار روز ناسالم برای عموم و یک روز بسیار ناسالم در استان گزارش شد.

این مسئول کمبود ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در استان را یادآور شد و گفت: اعتبارات این اداره کل محدود است و نیازمند توجه بیشتر برای رفع کاستی ها در این حوزه هستیم.

وی به وضعیت بحرانی محیط زیست در کشور اشاره کرد و افزود: متأسفانه استانداردهای محیط زیستی به تدریج کاهش یافته و این موضوع تأثیر منفی بر حفاظت از محیط زیست داشته است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه به رغم تأکیدات فراوان بر اهمیت حفظ محیط زیست، شاخص‌های مختلف مانند کیفیت هوا و وضعیت آب در کلان‌شهرها به شدت نگران‌کننده است، گفت: کسری میلیاردها مترمکعب آب زیرزمینی و افت دشت‌ها به عنوان «مرگ سرزمین» توصیف شده است.

وی به اقدامات مثبت انجام شده در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش آگاهی عمومی، حساس کردن قانونگذاران و فعالیت‌های تشکل‌های مردم‌ نهاد از جمله این اقدامات است که می‌تواند به حفظ محیط زیست کمک کند.

موسوی به مشکلات کنونی حیات وحش استان اشاره کرد و گفت: این مناطق با مشکلاتی مانند تخریب منابع طبیعی، افزایش جاده‌سازی و تأثیرات منفی بر حیات وحش و اکوسیستم‌ها مواجه است.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانآب‌برمحیط زیستلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx14050


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»