کد خبر: 14742
1404/01/23 - 14:0


استاندار زنجان در جلسه شورای آموزش و پرورش استان با انتقاد از نبود آمار دقیق در حوزه آسیب‌های اجتماعی مطرح کرد؛

فقر آماری!

محسن صادقی: فقر، کتمان، اغراق و مبالغه آماری از چالش‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی است

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش استان زنجان شنبه 23 فروردین‌ماه 1403 با محوریت برگزاری برنامه هفته معلم و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در قالب طرح نماد برگزار شد.

محسن صادقی استاندار زنجان در جلسه شورای آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه باید آمار دقیق و تعیین اولویت‌ها در طرح‌های مربوط به آسیب‌های اجتماعی احصا شود، اظهار کرد: فقر، کتمان، اغراق و مبالغه آماری از چالش‌های این حوزه است.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه در اجرای طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) به دلیل اهمیت آن نیازمند دقت و صحت آمار است، اضافه کرد: وجود فقر آماری خود از مشکلات پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

حفاظت از دانش‌آموزان در مقابل آسیب‌های اجتماعی نیازمند فرآیند است

وی با اشاره به اینکه حفاظت از دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی به دلیل ظرفیت‌های این نهاد نیازمند یک فرآیند مناسب است، ادامه داد: باید انگیزه و زمینه ارتکاب آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
صادقی با بیان اینکه لازم است جلسات توجیهی برای مدیران و معلمان با همکاری بهزیستی جهت تقویت توانمندی در حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی برگزار شود، اضافه کرد: همچنین باید پژوهشی در مورد نتایج سیاست‌های انجام شده در یک دهه گذشته در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی انجام شود تا از فعالیت بدون خروجی در این حوزه خودداری شود.
استاندار زنجان سهم اندک دهک های پایین جامعه در قبولی های کنکور را نگران‌کننده خواند و گفت: باید در راستای عدالت آموزشی حرکت کنیم.

زنجان 90 مدرسه نیاز دارد
وی با اشاره به ساخت ۱۴ هزار مترمربع فضای آموزشی در حال اجرا است، اما این میزان با نیاز واقعی استان فاصله زیادی دارد.

صادقی با اشاره به نیاز به ساخت ۷۰ مدرسه ۱۲ کلاسه و ۲۰ مدرسه ۶ کلاسه در استان عنوان کرد: اگر صرفاً به ردیف‌های بودجه‌ای اکتفا کنیم، نمی‌توانیم این فاصله را جبران کنیم؛ بنابراین، مشارکت خیران و بهره‌گیری از ظرفیت‌های «مولدسازی» برای تأمین فضاهای آموزشی ضروری است.
وی با اشاره به لزوم نوآوری در برگزاری برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم گفت: همچنین با توجه به اجرای نظام آراستگی در دستگاه‌های اجرایی استان و مجموعه آموزش و پرورش هم در این حوزه مهم است.

اثربخشی فعالیت‌ها بررسی شود

حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی، امام جمعه زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت اثربخشی اقدامات انجام شده در طرح‌های آموزشی و پرورشی و با تاکید بر اینکه فرهنگیان جزو وظیفه‌شناس‌ترین اقشار جامعه هستند که آینده دانش‌آموزان را همچون فرزندان خود می‌دانند، اظهار کرد: از همه نهادها خواهش دارم که هر یک در حوزه‌های مختلفی که می‌توانند به آموزش‌وپرورش کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه اگر اقدامی انجام می‌شود، لازم است اثربخشی آن را بررسی کنیم تا مطمئن شویم که نتایج مثبتی حاصل شده است، تاکید کرد: اثربخشی اقدامات پیش‌بینی شده مورد توجه باشد.

امام جمعه زنجان با بیان اینکه همه ما به یک نوعی با آموزش و پرورش پیوند داریم، تصریح کرد: با توجه به فرارسیدن ایام مناسبتی به صورت تیمی کار شود تا خروج موفقی چون طرح زندگی با آیه‌ها داشته باشیم.

حسینی اضافه کرد: ایام فراغت تابستان در پیش است و باید برای این فرصت برنامه‌ریزی شود.

معلمان زنجانی در رویداد «الف تا» 7 رتبه برتر کسب کردند

ذبیح‌الله تاراسی، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری رویداد «الف تا» با اشاره به اینکه این رویداد با هدف رشد حرفه‌ای معلمان ذیل سند تحول بنیادین برگزار می‌شود.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته در مجموع ۲ هزار و ۶۲۷ نفر از فرهنگیان استان زنجان در این رویداد ثبت اثر کردند، گفت: از این تعداد ۷۳ اثر برگزیده استانی و ۷ اثر جایزه رتبه برتر کشوری شدند.

تاراسی در ادامه با اشاره به فرارسیدن هفته معلم گفت: از ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت‌ماه هفته معلم در تقویم ثبت شده است که در این راستا برنامه‌های متنوعی در این هفته برگزار می‌شود.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان ادامه داد: دیدار جمعی از فرهنگیان با رهبری، حضور در مزار شهدا و تجدید پیمان با آرمان‌های شهدا، دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان، تجلیل از معلمان در مدارس دولتی، تقدیر از معلمان جهادگر، همایش استانی بزرگداشت مقام معلم و غیره از جمله این برنامه‌ها است.

اجرای طرح نماد در مدارس زنجان

وی در ادامه به اجرای برنامه نماد در مناطق اشاره کرد و گفت: در قالب طرح نماد ۹۷.۶۴ درصد دانش‌آموزان در مقطع ابتدایی در زنجان و ۸۹.۰۸ درصد دانش‌آموزان دوره متوسطه زنجان غربالگری شدند.

تاراسی با بیان اینکه طی این غربالگری ها ۱۰ مورد اورژانسی شناخته شده است، گفت: از این تعداد سه دانش‌آموز به اورژانس ۱۲۳ و ۷ نفر به بیمارستان شهید بهشتی ارجاع داده شدند.

این مسئول همچنین خواستار ارائه آمار خودکشی به آموزش و پرورش جهت استفاده این دستگاه شد.

مدیرکل آموز‌ش و پرورش استان زنجان، بحث تشکیل کمیته راهبردی نماد و میز ائتلاف در سطح استان، احصا مدارس در معرض خطر و آسیب‌های موجود در مدارس، نظارت بر اجرای آزمون‌های غربال‌گری و روان‌شناختی، اجرای طرح توانمندسازی دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه وغیره از جمله این برنامه‌های نماد بود که در سال گذشته اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مصوبات مورد انتظار در شورای نماد گفت: استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای تخصیص فضا و امکانات لازم برای فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در محله‌ها و مدارس مثل فضاهای ورزشی و سالن‌های آموزشی، استفاده از ظرفیت دادگستری جهت همکاری در برنامه‌های آموزشی برای ارتقای آگاهی دانش‌آموزان و والدین درباره حقوق و مسئولیت‌های قانونی خود و ارائه مشاوره‌های قانونی به مدارس، استفاده از ظرفیت نیروی انتظامی در برگزاری دوره‌های آموزشی برای معلمان و دانش‌آموزان در زمینه پیشگیری از جرایم مبارزه با اعتیاد و خشونت‌های خانگی و تأمین امنیت مدارس از طریق پاک‌سازی پارک‌های اطراف شهر و نظارت در زمان تعطیلی مدارس وغیره است

احساس ارتباط وضعیت اقتصادی با پذیرش در کنکور

لیلا ندرلو مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری زنجان در جلسه شورای آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه با توجه به ارزیابی صورت گرفته به صورت کشوری سهم دهک‌های بالای اقتصادی در قبولی در کنکور بالا و دهک‌های پایین تر درصد قبولی نیز پایین است، اظهار کرد: همچنین براساس این ارزیابی سهم مدارس دولتی در قبولی های کنکور پایین تر است که نشان از ضرورت برنامه‌ریزی جهت ارتقای سطح آموزش در مدارس دولتی است.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری زنجان با اشاره به اینکه آمار تحلیلی از قبولی دانش‌آموزان در کنکور به صورت استانی نداریم، تصریح کرد: انتظار می‌رود این آمار برای سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ استخراج شود تا تحلیل و برنامه‌ریزی برای آن صورت گیرد.

ارجاعات دانش‌آموزان به اورژانس اجتماعی کم است

مریم کرمی مدیر کل بهزیستی استان زنجان نیز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه ارجاعات دانش‌آموزان به اورژانس اجتماعی پایین است پس به درستی انجام نمی‌شود، اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌ای برای حضور کارشناسان ۱۲۳ در مدارس بین بهزیستی و آموزش و پرورش منعقد شده است که انتظار می‌رود مدیران مدارس استان برای حضور کارشناسان ۱۲۳ توجیه شوند

مدیر کل بهزیستی استان زنجان عنوان کرد: کارشناسان اورژانس اجتماعی هم در زمینه پیشگیری و هم مداخلات می‌تواند مثمر ثمر باشد.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانآموزش و پرورشبهزیستیسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx14742


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»