کد خبر: 14952
1404/02/13 - 13:53


استاندار زنجان با اشاره به هدف‌گذاری دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه تجارت با ترکیه مطرح کرد؛

سهم زنجان در هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری ایران با ترکیه

محسن صادقی: استان زنجان تمایل دارد با استان وان نیز خواهرخوانده شود

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ استاندار زنجان با بیان اینکه ترکیه شریک اول تجاری استان زنجان است، گفت: حجم تجارت و بازرگانی ما با این کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، اما بدون تردید ظرفیت همکاری‌های اقتصادی میان ما بسیار فراتر از این عدد است.

سیدمحسن صادقی در جلسه گفت‌وگوی دوجانبه با نماینده مردم وان در مجلس  ترکیه اظهار کرد: ترکیه شریک اول تجاری استان زنجان است و حجم تجارت و بازرگانی ما با این کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، اما بدون تردید ظرفیت همکاری‌های اقتصادی میان ما بسیار فراتر از این عدد است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه تجارت با ترکیه، گفت: دولت دکتر پزشکیان، هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری را در روابط اقتصادی با ترکیه دنبال می‌کند که استان‌های آذری‌نشین شمال‌غرب کشور، از جمله زنجان، در پیشانی این راهبرد قرار دارند.

استاندار زنجان با بیان اینکه گروه‌های دوستی پارلمانی می‌توانند نقش مؤثری در ارتقای روابط ایفا کنند، افزود: سفر پیش‌روی گروه دوستی پارلمانی ایران به ترکیه که از ۷ تا ۱۱ خرداد ماه انجام خواهد شد، فرصت مهمی برای تقویت این همکاری‌هاست.

صادقی ضمن تاکید بر نقش محوری تعاملات استانی در تقویت روابط ایران و ترکیه، تصریح کرد: کشور ترکیه دارای ۸۱ استان و ایران دارای ۳۱ استان است و همکاری استانی میان این دو کشور می‌تواند به شکلی مؤثر در توسعه مناسبات دوجانبه عمل کند.

وی با اشاره به خواهرخواندگی زنجان و ترابزون ترکیه، پیشنهاد داد: استان زنجان تمایل دارد با استان وان نیز خواهرخوانده شود. خوشبختانه ظرفیت‌های فراوانی برای همکاری میان زنجان و استان‌های ترکیه به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی، صنعتی و فرهنگی وجود دارد.

استاندار زنجان در ادامه بر لزوم برگزاری نشست‌های مشترک بین اتاق‌های بازرگانی زنجان و استان‌های وان و ترابزون تأکید کرد و گفت: پیشنهاد مشخص ما، برگزاری نشست مشترک فعالان اقتصادی استان زنجان با فعالان اقتصادی استان وان ترکیه است.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری، ورزشی و فرهنگی میان دو استان، اظهار کرد: علاوه بر حوزه اقتصادی، می‌توان مسابقات ورزشی، تورهای گردشگری و تبادلات فرهنگی مؤثری میان زنجان و وان برنامه‌ریزی کرد.

صادقی با بیان اینکه در حال حاضر شرکت‌های ترکیه‌ای در زنجان سرمایه‌گذاری کرده‌اند، افزود: زنجان با برخورداری از ۱۲۵۰ واحد صنعتی و تولیدی آمادگی دارد در قالب ایجاد شرکت‌های مشترک صنعتی، همکاری خود را با استان‌های ترکیه گسترش دهد.

وی بر لزوم نهادینه‌سازی مناسبات میان استان‌های زنجان، وان و ترابزون تأکید کرد و گفت: رفت‌وآمد مسئولان دولتی و نمایندگان بخش خصوصی دو طرف می‌تواند به تقویت همکاری‌های دوجانبه کمک شایانی کند. اشتراکات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی و نزدیکی آداب و رسوم، نقش مهمی در توسعه روابط دارد.

استاندار زنجان همچنین از نماینده مجلس ترکیه دعوت کرد از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی این استان بازدید کند و افزود: زنجان دارای آثار ثبت جهانی همچون گنبد سلطانیه و بازار سرپوشیده است که بازدید از آن‌ها می‌تواند نقطه‌عطفی در آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های گردشگری استان باشد.

وی در ادامه به توانمندی‌های زنجان در حوزه صنایع‌دستی، تولید زیتون و روغن زیتون، صنعت مس و چاقوسازی اشاره کرد و گفت: زنجان در این حوزه‌ها دارای برند ملی و جایگاه جهانی است و تجار و بازرگانان زنجانی علاقه‌مند به گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه هستند.

صادقی از برنامه‌ریزی برای سفر هیأتی از مدیران دولتی و فعالان اقتصادی استان زنجان به ترکیه خبر داد و گفت: این سفر با پیگیری سفیر ایران در ترکیه انجام خواهد شد و هیأت اعزامی از استان‌های ترابزون، استانبول و آنکارا بازدید کرده و با تجار این استان‌ها دیدار و گفت‌وگو خواهند داشت.

پیشنهاد ایجاد شهرک اختصاصی ترکیه در زنجان با هدف توسعه همکاری‌های صنعتی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان هم با اشاره به علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران ترکیه به این استان، از برنامه‌ریزی برای تأسیس شهرک صنعتی اختصاصی ترک‌ها در زنجان خبر داد و گفت: زنجان به‌دلیل موقعیت جغرافیایی و اشتراکات فرهنگی، مقصد مطلوبی برای سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای است.

نرگس مرادخانی اظهار کرد: ترکیه در میان کشورهای خارجی، علاقه‌مندی ویژه‌ای به سرمایه‌گذاری در استان زنجان داشته و اولین سرمایه‌گذاری خارجی این استان نیز از سوی ترک‌ها انجام شده است.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی زنجان در کریدور شرق به غرب کشور، افزود: نزدیکی گویش، اشتراکات فرهنگی و موقعیت ژئو‌اقتصادی استان باعث شده زنجان مقصد جذابی برای سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای باشد.

مرادخانی گفت: هفته گذشته در جلسه‌ای با مسئولان وزارت امور اقتصادی و دارایی، پیشنهاد دادیم سرمایه‌گذاری ترکیه در زنجان گسترش یابد و مقرر شد فهرستی از ظرفیت‌ها و پروژه‌هایی که مورد علاقه طرف ترک است، تهیه و از طریق وزارتخانه در اختیار سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای قرار گیرد.

معاون اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه این استان دارای ۸ شهرستان است که هر یک دارای شهرک صنعتی فعال می‌باشند، اظهار کرد: در زنجان و ابهر به‌طور خاص ۴ تا ۵ شهرک صنعتی وجود دارد و ما علاقه‌مند هستیم سرمایه‌گذاری ترک‌ها در این مناطق صنعتی افزایش یابد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی ابهر افزود: شرکت‌هایی نظیر پارس حیات و مجموعه‌های فعال در حوزه نساجی، محصولات خود را برای برندهای معتبر ترکیه‌ای مانند ال سی وای کی کی (LC Wikikki ) تولید می‌کنند، که این خود ظرفیت مناسبی برای گسترش همکاری‌های صنعتی است.

مرادخانی ادامه داد: از مجموع ۵۰۰ میلیون دلار تجارت میان زنجان و ترکیه، بخشی مربوط به صادرات شمش روی، فولاد، کاغذ و سایر محصولات صنعتی بوده است. ما علاقه‌مند هستیم این مبادلات با سرمایه‌گذاری مستقیم ترکیه در زنجان توسعه یابد.

وی از صنایع نساجی، فرآوری زیتون، تولید کابل و صنایع پایین‌دستی به‌عنوان محورهای اولویت‌دار برای سرمایه‌گذاری مشترک یاد کرد و گفت: پروژه‌های نیمه‌تمام بزرگی در استان وجود دارد که می‌توان از سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای برای تکمیل آن‌ها بهره گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان  از پیگیری برای ایجاد شهرک صنعتی اختصاصی ترک‌ها در زنجان خبر داد و تأکید کرد: این طرح می‌تواند نقطه عطفی در توسعه روابط اقتصادی استان با ترکیه باشد.

آمادگی آنکارا برای توسعه همکاری‌های تجاری با ایران

نماینده مردم شهر وان در مجلس ملی ترکیه هم با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی، صنعتی و سرمایه‌گذاری این استان، از آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی با ایران به‌ویژه استان زنجان خبر داد.

کایهان ترکمن‌اوغلو نیز در ادامه جلسه گفت‌وگوی دوجانبه با استاندار زنجان با ابراز خرسندی از حضور در زنجان اظهار کرد: اگر ظرفیت‌هایی که در این دیدار به آن‌ها اشاره شد به‌درستی مدیریت و معرفی شود، زنجان می‌تواند نقش بسیار مهم‌تری در روابط اقتصادی دو کشور ایفا کند.

وی با اشاره به برگزاری هشتمین کمیسیون مشورتی مشترک ایران و ترکیه در آبان‌ماه ۲۰۲۳ با حضور رؤسای جمهور دو کشور گفت: در این نشست اهداف روشنی ترسیم شد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، ارتقای سطح مبادلات تجاری از ۷ میلیارد دلار کنونی به ۳۰ میلیارد دلار در آینده‌ای نزدیک است.

نماینده مجلس ملی ترکیه با تاکید بر نقش بخش خصوصی در تحقق این هدف، تصریح کرد: توسعه مسیرهای ارتباطی، گسترش پایانه‌های مرزی و تسهیل فعالیت‌های تجاری، همگی برای حمایت از فعالان اقتصادی ایران و ترکیه در حال انجام است.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و گردشگری مشترک عنوان کرد: تصمیم گرفته‌ایم سال جاری را به عنوان سال گردشگری ایران و ترکیه اعلام کنیم. ترکیه امسال در نمایشگاه بین‌المللی کتاب ایران با حضور گسترده شرکت خواهد کرد و در نمایشگاه ایران‌اکسپو نیز ۲۰۰ تاجر ترک حضور یافتند که بیشترین تعداد در میان کشورها بود.

ترکمن‌اوغلو با اشاره به تجربه سفر خود به شهرهای مختلف ایران از جمله تبریز، ارومیه، مشهد، اصفهان و قم اظهار داشت: این نخستین بار است که به زنجان سفر می‌کنم. با توجه به ظرفیت‌های بالای صنعتی، تجاری و نیروی انسانی توانمند این استان، جای تعجب دارد که تاجران شهر وان تا امروز ارتباطی با این شهر نداشته‌اند.

وی افزود: موفقیت زنجان در جذب سرمایه‌گذار خارجی در مدت‌زمان کوتاه، نشان‌دهنده مدیریت و برنامه‌ریزی مؤثر مسئولان استان است.

نماینده وان در مجلس ترکیه ادامه داد: اتاق‌های بازرگانی دو شهر زنجان و وان می‌توانند زمینه‌ساز همکاری‌های پایدار و مستمر باشند. اما این تجار هستند که باید این ارتباط را به‌صورت عملیاتی تقویت کنند. من به‌عنوان سیاستمدار وظیفه دارم که این ارتباط را تسهیل کنم.

وی همچنین از سفر آتی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه به آنکارا خبر داد و گفت: این سفر در هفتم خرداد به ترکیه صورت میگیرد

او با اشاره به دیدار خود با عبدالکریم حسین‌زاده، معاون رئیس‌جمهور ایران در امور شهری و روستایی گفت: از ایشان نیز دعوت به عمل آمده است تا در این سفر حضور یابند و با فعالان اقتصادی ترکیه دیدار کنند. قرار است در این سفر، هشت نماینده دیگر از مجلس ایران نیز حضور داشته باشند.

ترکمن‌اوغلو در ادامه با اشاره به اهمیت شهر وان در جذب گردشگران ایرانی گفت: سال گذشته بیش از ۳.۵ میلیون ایرانی از ترکیه بازدید کردند که ۷۰۰ هزار نفر از آن‌ها وارد شهر وان شدند. وان را می‌توان ایران کوچک نامید و لازم است که مسئولان ایرانی نیز توجه بیشتری به این شهر داشته باشند.

وی با اشاره به ساختار کنسولی ایران در ترکیه گفت: هم‌اکنون ایران در شهرهای استانبول، ترابزون و ارزروم کنسولگری دارد. پیگیر آن هستیم که کنسولگری جدیدی نیز در شهر وان راه‌اندازی شود. همچنین مذاکراتی برای تأسیس بانک ایرانی در این شهر در دست انجام است.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانترکیهزنجانکنسولگری
sedayezanjannews.ir/nx14952


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»