کد خبر: 15018
1404/02/18 - 14:34


استاندار زنجان در جلسه ناترازی انرژی استان زنجان مطرح کرد؛

لزوم نظارت بر خاموشی‌ها و توزیع عادلانه برق در زنجان

استاندار زنجان بر ضرورت تهیه جدول خاموشی بر اساس سهمیه واقعی و حداقلی تأکید کرد و گفت: هم اکنون کشاورزان در فصل کاری قرار دارند و قطعی مکرر برق آسیب جدی به آنها وارد می‌کند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/  لیلا محمدی: استاندار زنجان بر ضرورت تهیه جدول خاموشی بر اساس سهمیه واقعی و حداقلی تأکید کرد و گفت: هم اکنون کشاورزان در فصل کاری قرار دارند و قطعی مکرر برق آسیب جدی به آنها وارد می‌کند.

محسن صادقی، استاندار زنجان در جلسه ناترازی انرژی استان زنجان (18 اردیبهشت 1404) با تاکید بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی در استان، گفت: ظرفیت راه اندازی دو هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان زنجان فراهم است.در این راستا یک هزار و ۸۰۰ هکتار زمین‌ آماده شده و در اختیار شرکت برق منطقه ای استان قرار گرفته است.

صادقی افزود: همچنین برای احداث یک هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان متقاضی وجود دارد که برای صدور مجوزهای لازم معرفی و اقدام شده است.

استاندار زنجان خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از این منابع در آینده نزدیک (یک سال و نیم آینده) صورت گرفته اما نتیجه‌گیری این پروژه‌ها نیازمند زمان است.

وی همچنین به سیاست خرید ژنراتورهای خارجی و تأمین سوخت مناسب اشاره و بر ضرورت مدیریت بهتر و نظارت بر خاموشی‌ها و توزیع عادلانه برق در سطح استانی تأکید کرد.

صادقی خواستار پیگیری‌های جدی در سطح شهرستان‌ها و همکاری با فرمانداران شد تا برنامه‌های مدیریت مصرف به‌درستی اجرا شود.

وی بر اهمیت توسعه نیروگاه‌های جدید از جمله نیروگاه‌های خورشیدی و ترکیبی، تأکید کرد و گفت: هدف نهایی، کاهش فشارهای ناشی از ناترازی برق و تثبیت وضعیت انرژی در استان است تا بتوان از بحران‌های احتمالی جلوگیری کرد و شرایط اقتصادی و اجتماعی را بهبود بخشید.

استاندار زنجان با بیان اینکه مدیریت مصرف و تامین برق در سطح ملی و استانی نیازمند تنظیم‌گری است، گفت:تنظیم جدول خاموشی‌ها و قطعی‌ها در مرجع‌های مختلف تصمیم‌گیری به ناهماهنگی و مشکلات جدی منجر و در بخش صنعت یا خانگی موجب نارضایتی مردم شده است.

وی با بیان اینکه در برخی موارد تصور می شود این قطعی ها بی برنامگی نیست و تعمدی در کار است، اضافه کرد: عدالت در توزیع سهمیه برق به‌خصوص در استان زنجان از سوی دستگاه متولی امر و نمایندگان مجلس مورد تاکید است.

استاندار زنجان با بیان اینکه میزان رشد مصرف در استان نسبت به میانگین کشوری (۲۳ درصد رشد ملی در مقابل هشت درصد در استان) پایین‌تر است،گفت: دستگاه متولی،‌ وضعیت خاص استان را به‌طور رسمی منتقل و پیگیری کند تا سهمیه‌های برق بر اساس پارامترهایی مانند تعداد کارگران، حساسیت زیرساخت‌ها، میزان آسیب‌پذیری از قطعی‌ها و میزان برق سایر استان‌ها در نظر گرفته شود.

وی بر ضرورت تهیه جدول خاموشی بر اساس سهمیه واقعی و حداقلی تأکید کرد و گفت: هم اکنون کشاورزان در فصل کاری قرار دارند و قطعی مکرر برق آسیب جدی به آنها وارد می‌کند.

صادقی تاکید کرد: ارائه جدول واقعی خاموشی ها از تجمعات و اعتراضات احتمالی جلوگیری می کند و سطح رضایتمندی مردم را افزایش می دهد.

استاندار زنجان در ادامه بر اهمیت مدیریت داخلی و تمرکز بر اولویت‌های استانی تأکید کرد و گفت: در نشست رئیس جمهور تاکید شد سهمیه‌های مشخص برای هر استان تعیین و مدیریت داخلی در توزیع برق انجام گیرد تا از ناترازی و آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی جلوگیری شود.

صادقی همچنین بر نقش بخش صنعت و کشاورزی در کاهش مشکلات تأکید کرد و گفت: معتقدیم‌ سیاست‌های ملی باید به‌گونه‌ای باشد که این بخش‌ها بتوانند سهم مناسبی از مصرف برق داشته باشند.

 موانع اداری و بروکراسی در جذب سرمایه‌گذاری‌ها رفع شوند

منصور علیمردانی، نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس نیز گفت: موانع اداری و بروکراسی موجود در جذب سرمایه‌گذاری‌ها برای تسریع در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر رفع شود. پیشنهاد ما این است ستادی برای تسهیل این فرآیندها تشکیل شود تا کارهای مربوط به توسعه نیروگاه‌های سبز سریع‌تر انجام گیرد.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس بر تمرکز بر اصلاحات و مدیریت صحیح برق در استان اشاره کرد و گفت: این موضوع از خسارات و مشکلات بیشتر جلوگیری می کند و از مسئولان درخواست داریم کمترین میزان قطع برق و آب را انجام دهند تا بتوان مدیریت بهتری داشت و خسارت‌ها را کاهش داد.

علیمردانی به مشکلات و چالش‌های مختلف حوزه‌های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و انرژی در استان زنجان اشاره کرد و افزود: لزوم مدیریت بهتر و اصلاحات ساختاری در این حوزه اهمیت زیادی دارد.

وی اظهار داشت: در توزیع منابع و امکانات در سراسر کشور ناترازی و کسری وجود دارد اما معتقدیم بخشی از این مشکلات با مدیریت صحیح قابل حل است.

علیمردانی بر نبود عدالت در توزیع امکانات و کمبود منابع در منطقه زنجان تأکید کرد و گفت: خواستار مطالبه‌گری بیشتر در این خصوص هستیم، چراکه باید برای جلب رضایت شهروندان و پاسخگویی به مطالبات مردم فعال‌تر باشیم.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس به مشکل تکمیل نشدن سیکل ترکیبی نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: پیشنهاد بر این است که سوخت یارانه‌ای بر اساس میزان عرضه هر مگاوات برق به نیروگاه‌ها اختصاص یابد تا هزینه‌ها کاهش و بهره‌وری افزایش یابد.

وی بر ضرورت پرهیز از فشار بر بخش سوخت و انرژی تأکید کرد و گفت: در شرایط فعلی باید از سوخت‌های موجود بهره‌برداری بهینه شود.

علیمردانی همچنین درباره وضعیت کشاورزی و مصرف آب، گفت: باید بهره‌وری آب و مدیریت مصرف بهبود یابد نه اینکه صرفا برق و آب بخش کشاورزی قطع شود.

وی تأکید کرد: باید قطع کردن آب و برق در بخش کشاورزی به حداقل برسد و در صورت نیاز، کمترین میزان قطع را در نظر گرفت تا خسارت‌ها کاهش یابد.

**مصرف 52 درصدی صنعت از برق زنجان

پیام جوادی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق زنجان گفت: حدود ۵۲ درصد از مصرف برق استان مربوط به صنعت در بخش‌های فولادی، غذایی و دارویی است. 

جوادی افزود: در این میان، صنایع فولادی و غذایی اهمیت ویژه‌ای دارند زیرا تعطیلی یا مشکل در این بخش‌ها می‌تواند بر چرخه تولید و اقتصاد کشور تأثیر منفی بگذارد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه با امضای توافقنامه‌ای که در اختیار استانداران قرار گرفته است، درصدی از جابجایی بار برق در اختیار استان قرار می‌گیرد که این امر باعث بهبود برنامه‌ریزی و هماهنگی بهتر در مدیریت مصرف برق می‌شود.

جوادی بر اهمیت هماهنگی و برنامه‌ریزی بهتر در مدیریت مصرف برق، توجه به صنایع حساس و کشاورزی و کاهش مشکلات ناشی از قطع برق تأکید کرد و گفت: با این کار می توان ضمن حفظ پایداری تولید و رونق اقتصادی از بحران‌های احتمالی جلوگیری کرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان گفت: با کارهای صورت گرفته در هفته گذشته، یک مزرعه استخراج ارز دیجیتال غیرمجاز در شهرستان سلطانیه توسط تیم‌های نظارتی کشف شد.

وی اضافه کرد: ۳۰ دستگاه ماینر پیشرفته که به طور غیرقانونی و با انشعاب از شبکه توزیع برق فعالیت می‌کردند، شناسایی و به عنوان مدارک جرم توقیف شدند که به گفته کارشناسان، مصرف این ماینرها ۲۱۰ آمپر بوده است.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق زنجان با اشاره به بررسی وضعیت فعلی شبکه توزیع برق در استان زنجان و شرایط خاص مشترکین، ادامه داد: وضعیت سدهای آبی با توجه به بارندگی ها اصلا مناسب نیست و ۴۷ درصد افت آب را در سدها شاهد هستیم که ناشی از کاهش نزولات آسمانی است. موضوع ناترازی انرژی در سال ۹۸ شروع شد و امسال پیش‌بینی می‌شود که حدود ۲۴ هزار مگاوات ناترازی در کشور وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که ناترازی در هفته سوم فروردین ماه آغاز شده است و تا مهرماه ادامه خواهد داشت، گفت: در هفته چهارم مردادماه، شدیدترین حالت ناترازی با نزدیک به ۲۰ هزار مگاوات پیش‌بینی شده است که این میزان در حالت خوشبینانه کمبود است و وضعیت قطع برق و خاموشی‌های گسترده‌تر محتمل خواهد بود.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق زنجان ادامه داد: نیروگاه‌های آبی به دلیل کاهش نزولات، کاهش تولید داشته‌اند و هم اکنون، مدیریت مصرف و کاهش مصرف به صورت روزانه ثبت و ضبط می شود.

وی اظهار داشت:روند مصرف برق در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که در ماه‌های مرداد و شهریور، مصرف کمتر بوده است اما اگر این روند ادامه یابد، وضعیت شبکه به شدت ناپایدار خواهد شد و مناطق گرمسیری جنوب کشور در وضعیت بسیار بحرانی قرار می گیرد.

جوادی خاطرنشان کرد: وضعیت انرژی برق در زنجان نسبتا بهتر است اما در کل، نیازمند کمک‌های مداوم و هماهنگی‌های گسترده هستیم که خوشبختانه همکاری‌های نظارتی و دادستانی در کنترل مصرف و جلوگیری از فعالیت دستگاه های غیر مجاز رمز ارز مؤثر بوده است.

انتهای پیام/


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجاناستاندارناترازیبرق
sedayezanjannews.ir/nx15018


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»