کد خبر: 15052
1404/02/22 - 9:2


دانشگاه تخصصی زیتون در طارم راه‌اندازی می‌شود

رئیس شورای ملی زیتون ایران از راه‌اندازی دانشگاه موقت زیتون با ظرفیت ۳۰۰ نفر در طارم خبر داد و گفت: صنعت زیتون ایران بدون هیچ حمایت مالی دولتی توانست به یکی از اقتصادی‌ترین محصولات باغی کشور تبدیل شود

پایگاه خبری صدای زنجان

رئیس شورای ملی زیتون ایران از راه‌اندازی دانشگاه موقت زیتون با ظرفیت ۳۰۰ نفر در طارم خبر داد و گفت: صنعت زیتون ایران بدون هیچ حمایت مالی دولتی توانست به یکی از اقتصادی‌ترین محصولات باغی کشور تبدیل شود.

مهدی عباسی، رئیس شورای ملی زیتون ایران  با اشاره به روند تحولات صنعت زیتون از سال ۱۳۹۳ تاکنون اظهار داشت: در آن سال‌ها، زیتون در آستانه حذف کامل از کشاورزی ایران قرار داشت؛ حتی طرحی برای حذف این محصول به مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود. باغ‌های زیتون یکی پس از دیگری جای خود را به انار، مرکبات و شاتون می‌دادند.

رئیس شورای ملی زیتون ایران افزود: بااین‌حال، شورای ملی زیتون ایران با همراهی انجمن‌های استانی، فعالان بخش خصوصی و همکاری برخی نهادهای دولتی، موفق شد نه‌تنها مانع حذف این محصول شود، بلکه زیتون را به یکی از پربازده‌ترین محصولات باغی از نظر اقتصادی تبدیل کند.وی با تأکید بر اینکه طی این سال‌ها هیچ‌گونه حمایت مالی خاصی از سوی دولت برای این صنعت صورت نگرفته است، ادامه داد: باور ما این بود که با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی دقیق می‌توان حتی فراتر از استانداردهای جهانی در زمینه تولید و بهره‌وری زیتون حرکت کرد و قیمت تمام‌شده را نیز کاهش داد.

برای عبور از چالش‌ها اعتبار و آبروی خود را به خطر انداختیم

عباسی همچنین به مبارزه این شورا با رانت‌های موجود در ساختارهای تصمیم‌گیری اشاره کرد و گفت: روزهایی که برای حذف رانت در هیئت‌رئیسه شورا ایستادگی کردیم، فراموش‌نشدنی هستند. برای عبور از این چالش‌ها، حتی آبرو و اعتبار خود را نیز به خطر انداختیم.

رئیس شورای ملی زیتون ایران ادامه داد: این تلاش‌ها نتیجه داد. زیتون زمانی ۱۲۰ میلیارد ریال کمک دولتی دریافت می‌کرد، اما امروز بدون دریافت هیچ کمک دولتی، با اتکا به توان داخلی و همت تولیدکنندگان، به جایگاهی اقتصادی و توجیه‌پذیر رسیده است.وی در پایان از گام جدید شورای ملی زیتون خبر داد و بیان داشت: اکنون وقت آن رسیده است که وارد مرحله‌ای تازه شویم. 

در همین راستا، دانشگاه موقت زیتون با ظرفیت ۳۰۰ نفر از فعالان این صنعت، در منطقه طارم راه‌اندازی خواهد شد تا بستری برای رشد علمی و عملی این حوزه در سطح ملی و بین‌المللی فراهم شود.

منبع/فارس

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانزیتوندانشگاهمحصولات باغی
sedayezanjannews.ir/nx15052


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»