کد خبر: 5015
1399/10/03 - 13:45


واکنش دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان زنجان به عدم اجرای دستورالعمل «امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی کسب‌وکارهای آسیب‌دیده حوزه گردشگری تا پایان سال 99»:

اقساط پرداخت شده، برگردانده نمی‌شوند

دادگر: بانک‌ها موظفند جریمه‌های اخذ شده از صنوف که اسامی آن‌ها در لیست وزارت گردشگری موجود بوده و مشمول امهال هستند را به مشتریان عودت دهند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- با وجود ابلاغ دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر «امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی کسب‌وکارهای آسیب‌دیده حوزه گردشگری تا پایان سال 99» در 12 آذرماه سال جاری، گزارش‌ها از بی‌توجهی تعدادی از بانک‌های استان به این بخشنامه حکایت دارد.

12 آبان‌ماه علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را در راستای تصویب بسته حمایتی جدید از حوزه گردشگری را که شامل امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی قبلی دریافت‌شده تا پایان سال ۹۹، تمدید مهلت پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی سال ۹۹، امهال هزینه‌های خدماتی، امهال هزینه‌های مالیاتی سررسید سال ۹۹ تا پایان سال جاری و تسهیلات بانکی بنگاه‌محور با کارمزد ۱۲ درصد و دوره تنفس شش ماهه است، برای اجرا به ۳۱ استاندار کشور اعلام کرد.

با توجه به شیوع ویروس کرونا و خسارت‌های واردشده به صنعت گردشگری، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه حمایت‌های اولیه از این صنعت که درچند ماهه گذشته برای ۱۴ رسته شغلی تصویب و اجرایی شده بود، امهال‌ها و تسهیلات ویژه گردشگری را در ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رساند.

بر اساس این مصوبه تأسیسات گردشگری می‌توانند از حداقل ۱۶ میلیون تومان تا ۹۰۰ میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۲ درصد و با دوره تنفس حدود شش‌ماهه بهره‌مند شوند.

مبلغ این وام به تفکیک برای ارزیابان و عوامل تطبیق ۱۶ میلیون تومان، راهنمایان گردشگری ۲۰ میلیون تومان، شرکت‌های عامل تطبیق ۵۰ میلیون تومان، مؤسسات آموزش گردشگری ۶۰ میلیون تومان، شرکت‌های حمل‌ونقلگردشگری ۸ میلیون تومان، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی براساس تعداد اتاق، مساحت و درجه واحد بین ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان، هتل‌آپارتمان‌ها، متل‌ها و مهمانپذیرها به تفکیک درجه و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان، سفره‌خانه‌های سنتی و واحدهای پذیرایی بین‌راهی، مراکز سرگرمی و تفریحی، مجتمع‌های گردشگری و آب‌درمانی‌دارای مجوز فعالیت از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی براساس نوع و درجه واحد بین ۱۰۰ میلیون تا ۳۵۰ میلیون تومان، هتل‌ها بر حسب ستاره و تعداد اتاق از ۲۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان و دفاتر خدمات مسافرتی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، معین شده است.

بر همین اساس استانداری زنجان در تاریخ 19 آبان‌ماه سال جاری با ارسال نامه‌ای کتبی به دستگاه‌های خدمات رسان از جمله مدیرعامل بانک سپه که دبیری کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان زنجان را بر عهده دارد، با استناد به نامه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مربوط به جلسه ستاد ملی کرونا در تاریخ 12 مهرماه سال جاری و مصوبه آن در قالب بسته حمایتی حوزه گردشگری از مسئولان امر خواست تا در حوزه الزام پرداخت معوقات کسبه و فعالان به منظور حمایت از مشاغل و کسب و کار خسارت دیده از کرونا نسبت به ارائه مهلت اقدام کنند، 12 اذرماه نیز بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی کسب‌وکارهای آسیب‌دیده حوزه گردشگری تا پایان سال 99 این دستورالعمل را لازم‌الاجرا دانسته و تمامی بانک‌ها را موظف به اجرا کرد تا اما بنا به اظهارات تالارداران زنجانی، بانک‌ها این مصوبه ملی را جدی نگرفته‌اند!

چرا بانک‌های زنجان بخشنامه بانک مرکزی را اجرا نمی‌کنند؟

بنا به گفته محمد بازرگان، رئیس اتحادیه تالارهای عروسی و رستوران‌ها، اسامی ۳۸ تالار در سطح شهر زنجان به ثبت رسیده که در هر یک از این تالارها به طور متوسط 35 الی 70 نفر مشغول به کار بودند اما از اسفندماه سال ۹۸ تا به امروز بنا به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر لزوم تعطیلی تالارهای پذیرایی، به ناچار خانه نشین شده‌اند.

تعدادی از تالارداران طی تماسی با دفتر صدای زنجان با اشاره به نامه‌های ارسالی از سوی بانک مرکزی و استانداری زنجان مبنی بر اعطای مهلت به صنف تالاردار در رابطه با پرداخت اقساط از سوی بانک‌ها اعلام کردند: شبکه بانکی زنجان به این موضوع بی‌توجهی کرده و تقریبا همه آن‌ها بر دریافت اقساط در موعد مقرر تاکید دارند!

یکی از تالارداران در گفت‌وگو با صدای زنجان با اشاره به اینکه یکی از اقساط خود را به هر قیمتی که بود پرداخت کرده است، می‌گوید: قسط دوم را نتوانستم پرداخت کنم، نزدیک یک سال است کار و کاسبی‌مان تعطیل شده است، واقعا مسئولان چه انتظاری دارند که نقش شهروند وظیفه‌شناس را بازی کرده و به موقع قسط پرداخت کنیم؟ وقتی تصمیم‌گیران کشور دستور بر تعطیلی اجباری تالارها را داده‌اند چرا نمی‌توانند دستوری بر توقف دریافت اقساط بانکی را به شبکه بانکی بدهند؟ هنوز چراغ تالارها را روشن نکرده، بدهکار شده‌ایم!

دیگر تالاردار وام‌گیرنده نیز با اشاره به دریافت وام 80 میلیون تومانی از بانک عنوان می‌کند: ماهانه باید 3 میلیون و 700 تومان قسط پرداخت کنم. من فقط توانستم قسط اول را بپردازم، استرس هم دارم، برای دریافت این وام، بانک عامل دو ضامن به همراه چک ضمانتی از من درخواست کرد، اگر به موقع قسطم را پرداخت نکنم، بانک با ضامن‌ها تماس می‌گیرد، من در این سال‌ها با آبرو زندگی کرده‌ام، نگران هستم اگر تالارها همچنان تعطیل باشد من چگونه اقساط تسهیلات کرونا را بازپرداخت کنم؟

یکی از تالارداران شهر زنجان نیز که سه قسط معوق دارد در گفت‌وگو با صدای زنجان می‌گوید: من از بانک 198 میلیون تومان تسهیلات کرونایی دریافت کردم، موظفم ماهانه حدود 9 میلیون تومان به عنوان قسط پرداخت کنم اما نتوانسته‌ام 3 قسطم را پرداخت کنم. تالاری که بسته است و باز نشده چگونه قسط بدهد؟

او با اشاره به اینکه به علت قسط معوق حتی نمی‌تواند ضامن شود، تصریح می‌کند: وقتی به مسئول شعبه می‌گویم طبق نامه بانک مرکزی و استانداری زنجان بانک‌ها موظف به اعطای مهلت به صنوف خسارت دیده از کرونا که اسامی آن‌ها در لیست اعلامی وزارت گردشگری اعلام شده است، هستند، می‌گویند ما از این بخشنامه‌ها اطلاعی نداریم! خب چرا دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان به شبکه بانکی زنجان این بخشنامه‌های مهم را اعلام نکرده است؟

محمد بازرگان، رئیس اتحادیه تالارهای عروسی و رستوران‌ها با اشاره به نارضایتی تالارداران نسبت به بی‌توجهی شبکه بانکی زنجان به دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی و تشدید نگرانی تالارداران در اوضاع و احوال کرونایی از دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان می‌خواهد تا نسبت به رفع مشکل کسبه وارد عمل شود.

امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی کسب‌وکارهای آسیب‌دیده حوزه گردشگری تا پایان سال 99

حسن دادگر، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان در گفت‌وگو با صدای زنجان در واکنش به عدم توجه بانک‌های عامل با استناد به مجوز و دستور بانک مرکزی مبنی بر امهال بدهی کل زیرمجموعه اعلامی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید می‌کند: بر اساس نامه بانک مرکزی به شماره 99.290455 مورخ 99.9.12 کل اقساط مربوط به بازپرداخت تسهیلات کرونایی زیرمجموعه وزارت گردشگری دریافت شده تا پایان سال 99 امهال می‌شود. بر این اساس تمامی بانک‌ها موظف به اجرای این دستورالعمل بوده و باید دستورات ابلاغی را تمام و کمال اجرا کنند.

دادگر با یادآوری اعطای مهلت شبکه بانکی به صنوف و کسب‌وکارهای خسارت دیده از کرونا در نیمسال نخست سال جاری تصریح می‌کند: این امهال برای نیمسال دوم سال نیز مصوب و اجرا شده است.

بانک‌ها، جرایم دیرکرد اقساط را عودت دهند

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان زنجان در مورد عدم اجرای بخشنامه بانک مرکزی از سوی بانک‌های عامل زنجان می‌گوید: فرض را بر این می‌گیریم که این دستورالعمل دیر به بانک‌های عامل ابلاغ شده است یا با توجه به لزوم اعمال دستورات در سیستم بانکی، ممکن است نرم‌افزار بانک‌ها اصلاح و به‌روزرسانی نشده باشد تا قابلیت انتقال اقساط را داشته است. در هر حال از مسئولان و مدیران بانکی انتظار داریم حداقل‌ترین کاری که باید در قبال اجرای بخشنامه بانک مرکزی انجام دهند این است که به وام‌گیرنده تماس گرفته نشود و برای دریافت قسط به مشتریان فشار نیاورند یا اگر قسط را دریافت کردند، جریمه را اخذ نکنند.

دادگر با تاکید بر اینکه بانک‌ها موظفند جریمه‌های اخذ شده از صنوف که اسامی آن‌ها در لیست وزارت گردشگری موجود بوده و مشمول امهال هستند را به مشتریان عودت دهند در مورد برگرداندن اقساط پرداخت شده تصریح می‌کند که اقساط پرداخت شده به هیچ عنوان برگردانده نمی‌شود اما جریمه‌ای که بابت دیرکرد اقساط مدنظر از مشتریان اخذ شده باید در اسرع وقت به حساب مشتری برگشت داده شود.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان زنجان در پاسخ به سؤالی مبنی بر مشکلات تعدادی از تالارداران دارای قسط معوق در رابطه با ضامن شدن تاکید می‌کند: اگر سیستم بانکی در راستای دستور صریح بانک مرکزی اصلاح شود قطعا مشکل تالارداران (تمامی کسب‌وکارهای حوزه گردشگری اعلامی از سوی وزارتخانه متبوع) در حوزه بهره‌مندی از خدمات بانکی نظیر دریافت دسته چک، ضامن شدن، دریافت وام و غیره برطرف می‌شود. لازم به ذکر است این دستورالعمل فقط شامل کسانی است که چک برگشتی آن‌ها از 98.12.1 به بعد باشد.

لیلا محمدی

انتهای پیام/

 

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانحسین دادگرشورای هماهنگی بانک های زنجان
sedayezanjannews.ir/nx5015


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»