کد خبر: 8409
1400/11/07 - 16:48


در آیین تکریم و معارفه مدیران قبلی و جدید آموزش‌وپرورش استان زنجان مطرح شد:

مردم دنبال عدالت هستند

«علی اسماعیلی» به‌عنوان مدیرکل جدید اداره کل آموزش‌وپرورش استان زنجان معرفی و از خدمات «حسن مظفری» مدیرکل پیشین این اداره کل تقدیر شد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش گفت: ساماندهی هدایت تحصیلی دانش آموزان برای رشته‌های متوازن باید در اولویت قرار گیرد و به موضوع آموزش‌های فنی و حرفه‌ای توجه ویژه‌ای داشت.

مهدی فیاضی امروز در آیین تکریم و معارفه مدیران قبلی و جدید آموزش‌وپرورش استان زنجان افزود: برنامه‌های دولت سیزدهم به‌تمامی مدیران میانی و ستادی اعلام‌شده و باید این شعارهای اعلامی را مطالبه مردمی ببینیم و نگوییم فقط شعار یک دولت است.

وی بابیان اینکه در این مقطع زمانی مردم خواستار عدلت محوری هستند، اظهار داشت: انقلابی گری و مردم‌داری از شعارهای دولت سیزدهم محسوب می‌شود و وقتی فردی از یک جمع ناراضی برود، نمی‌گوید که آن کارمند بد است، بلکه این نقص را به‌کل نظام تعمیم می‌دهد.

این مسئول با اشاره به اینکه رضایت یک فرد از انجام دادن کاری به رضایتمندی از کل نظام منتهی می‌شود، ادامه داد: پاک دستی، فساد ستیزی و قانون‌مداری از دیگر موارد موردتوجه مدیران در ابلاغیه فعالیت کاری لحاظ شده است که باید به آن‌ها توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه افزایش منزلت و مرجعیت فرهنگیان نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و این مهم در رسانه‌ها به‌ویژه در تولید برنامه‌های مختلف رسانه‌ای موردتوجه قرار گیرد، اظهار داشت: در زمان حاضر مرجعیت فرهنگیان را ازدست‌داده‌ایم، گروه همسالان، فضای مجازی، سلبریتی‌ها و رسانه‌های خارجی به‌عنوان مرجعیت نسل جوان قرارگرفته است.

فیاضی با تأکید بر اینکه پیش‌ازاین مرجعیت نسل جوان و نوجوانان، فرهیختگان، نخبگان، معلمان و حتی والدین بودند، افزود: در صورت عدم بازسازی این مهم، با چالش جدی مواجه می‌شویم و در این میان جلب مشارکت نخبگان و تقویت شورای آموزش‌وپرورش استان و توجه به نشانگرهای ارزیابی و عملکرد نیز باید موردتوجه باشد.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره اینکه ارائه صرف دروس نظری، دانش آموزان را کارآفرین نمی‌کند، گفت: در زمان حاضر کشورهای دیگر در جهان به سمت کارآفرینی و گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای حرکت کرده‌اند به‌طوری‌که در برخی کشورها ۱۷ درصد دانش آموزان به سمت دانشگاه می‌روند.

وی با اشاره به اینکه موضوع فنی و حرفه‌ای و دوره‌های کوتاه‌مدت کارآفرینی می‌تواند وضعیت معیشتی علاقه‌مندان را  ارائه دهد، اظهار داشت: ساماندهی نیروی انسانی و توجه به ساحت‌های مختلف تربیتی، تنوع‌بخشی به منابع ملی آموزش‌وپرورش و مولدسازی دارایی‌ها نیز باید مدنظر قرار گیرد.

این مسئول با تأکید بر اینکه ادارات آموزش‌وپرورش منتظر سرانه و ستاد مرکزی نباشند، ادامه داد: ثروت‌های زیادی وجود دارد و باید منابع مولد آموزشی را در آموزش‌وپرورش ایجاد کنیم که این مسئله شدنی است.

وی جوان‌گرایی در انتصابات را دیگر مؤلفه‌های مهم در دولت بیان کرد و گفت: انجام این کار به‌نوعی لایه جدید مدیریتی در گردش نخبگان را ایجاد می‌کند و مدیر می‌تواند از ظرفیت‌هایی که در مدرسه وجود دارد برای انتصاب جوانان در پست‌های مدیریتی استفاده کند.

 این مسئول، بابیان  اینکه گردش نخبگان را باید به فال نیک گرفت خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت‌های متنوع در این استان استفاده شود که در این میان تدبیر و مدیریت موجب شد آموزش‌وپرورش زنجان در مقایسه با استان‌های دیگر کمترین حاشیه‌ها را در زمینه‌هایی مختلف داشته است.

وی یادآوری کرد: این استان بزرگان و پیشکسوتانی ازجمله آیت‌الله شبیری زنجانی را تقدیم انقلاب کرده است که مورداحترام و محبت رهبری هستند.

تحقق عدالت آموزشی مطالبه عمومی زنجانی‌ها است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان نیز در این آیین با اشاره به عدالت آموزشی به‌عنوان مطالبه عمومی گفت: سطح‌بندی‌ها به‌طورمعمول به تضعیف مدارس دولتی منجر شده است و با عدالت آموزشی مغایرت دارد که با سازمان‌دهی مدیران کیفی در مدارس دولتی این مهم محقق می‌شود.

ابوالفضل رفیعی افزود: تغییر و تحول ضرورت یک جامعه پویا و زنده بوده و نیاز است چرخش مدیران اتفاق بیفتد تا به آرمان‌ها و اهداف نزدیک شویم و در این میان آموزش‌وپرورش ازجمله دستگاه‌های مهم است و حتی می‌توان گفت به جهت مأموریت‌هایی که دارد، مهم‌ترین وظیفه را در بین دستگاه‌های کشور دارد.

وی با تأکید بر ضرورت تغییر و تحول با تغییر دولت‌ها، اضافه کرد: ازاین‌رو با توجه به گفتمان‌ فرهنگی دولت‌ها، تغییر مدیران، مطالبه عمومی است که امیدواریم مدیرکل جدید آموزش‌وپرورش در این مسیر موفقیت داشته باشد.

این مسئول با اشاره به اهمیت آموزش‌وپرورش ادامه داد: در اسناد بالادستی بر اهمیت آموزش‌وپرورش تأکید شده و در بیانیه گام دوم نیز مهم‌ترین مطالبه توجه به علم و پژوهش است، چراکه  آموزش‌وپرورش کارخانه انسان‌سازی بوده و مسئولیت  آن تربیت انسان‌های شایسته برای تعالی و پیشرفت کشور است و این مهم باید بر اساس ایدئولوژی‌های کشور اتفاق بیفتد.

وی بابیان اینکه آموزش‌وپرورش مهم‌ترین پیشران توسعه کشورها بوده و ارزشمندترین سرمایه هر کشور، محصول آموزش‌وپرورش یا همان نیروی انسانی است اظهار داشت: این نسل باید مهارت‌های زندگی را بیاموزد، آموزش‌وپرورش در کنار نهاد خانواده در بحث آماده‌سازی نوجوانان و جوانان و جامعه‌پذیری آنان نقش مهمی ایفا می‌کند، به همین دلیل همواره توجه بر اهداف و زیرساخت‌های جامعه وجود دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با اشاره به موضوع سند تحول مدنظر رهبری خاطرنشان کرد: این مهم باید مدنظر قرار گیرد و در این میان نیز ، سیاست زدگی موجود در آموزش‌وپرورش درگذشته بر کیفیت امور آموزشی و پرورشی تأثیر گذاشته است که باید این فضا کاملاً از بین برود.

مدیرکل جدید  آموزش‌وپرورش استان زنجان، نیز ادامه داد: معلم، محور تحول در آموزش‌وپرورش است و در بیانیه گام دوم انقلاب نیز بر تربیت و مسئولیت‌پذیری جوانان تأکید شده که نتیجه آن خودسازی و جامعه‌سازی است و همه این موارد محقق نخواهد شد مگر اینکه تحول از جانب معلمان به عینیت بپیوندد و این مهم با به‌کارگیری نیروی کارآمد محقق می‌شود.

علی اسماعیلی افزود: دانشگاه فرهنگیان مهم‌ترین منبع تأمین نیروی انسانی است و جذب از این طریق اصولی‌ترین روش جذب نیرو است. محوریت آموزش‌وپرورش معلم است و اگر فعالیتی برای معلمان اتفاق نیفتد، تحولی نیز اتفاق نخواهد افتاد.

وی با اشاره به برنامه‌های خود، افزود: اقداماتی در راستای کیفیت‌بخشی مدارس به‌عنوان اصلی‌ترین محل عملیاتی شدن فرآیند تعلیم و تربیت با توجه به شاخص عدالت آموزشی، حرکت در مسیر عدالت آموزشی و تربیتی اعم از بهبود یادگیری و کیفیت موارد آموزشی، تلاش برای خروج از نظام غیر مؤثر آموزشی و تربیتی با توجه به سند تحول بنیادین و اجرایی کردن کلاس داری، مدنظر است.

وی، مبنا قرار دادن تربیت اخلاقی و دینی برای آینده‌سازان، طراحی و افزایش مهارتی دانش‌آموزان با توجه به فناوری و صنایع موجود استان و بازتعریف ارتباط اولیای تربیتی دانش‌آموزان با تأکید نقش مهم اولیا در تعلیم تربیت  را از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده  ذکر کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد:  حدود ۱۳ هزار نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش فعالیت می‌کنند که نگاه سیستمی و مدیریت منطقی نیروی انسانی می‌تواند در بخش‌های اقتصادی و انگیزشی برای آنان ایجاد کند. استفاده از ظرفیت مجامع خیران مدرسه‌ساز علاوه برساخت مدرسه در امور تربیتی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

در پایان این مراسم علی اسماعیلی به‌عنوان مدیرکل جدید اداره کل آموزش‌وپرورش استان زنجان معرفی و از خدمات حسن مظفری مدیرکل پیشین این اداره کل تقدیر شد.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا



صدای زنجانآموزش و پرورش زنجانعلی اسماعیلیحسن مظفری
sedayezanjannews.ir/nx8409


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»