کد خبر: 1182
1398/05/15 - 9:0


روزنامه صدای زنجان مسئله منحل شدن مدرسه تیزهوشان شهرستان خرمدره را پیگیری می کند

زیرخط تیز‌هوشی

چندیست که از منحل شدن مدرسه تیزهوشان شهرستان خرمدره حرف هایی به میان آمده است و عده‌ای از فرهنگیان و دانش آموزان این شهرستان را دغدغه مند کرده است

پایگاه خبری صدای زنجان

زهره میرعیسی‌خانی- چندیست که از منحل شدن مدرسه تیزهوشان شهرستان خرمدره حرف هایی به میان آمده است و عده‌ای از فرهنگیان و دانش آموزان این شهرستان را دغدغه مند کرده است. در این میان برخی از فرهنگیان خواستار این هستند که این مدرسه همچنان به فعالیت خود ادامه دهد و مدیرکل آموزش و پرورش با تفویض اختیاری که در این زمینه دارد در این زمینه و برای مدرسه دخترانه استعدادهای درخشان سهمیه اختصاص بدهد.

پیش از این، مدیر آموزش و پرورش شهرستان شهرستان خرم‌دره، لعیا جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت تنویر افکار عمومی و اطلاع‌رسانی درست به مردم در خصوص موضوع دبیرستان‌های استعدادهای درخشان، گفته بود: علیرغم تصمیم بر انحلال دبیرستان دوره دوم استعدادهای درخشان خرم‌دره در سال‌های گذشته، این اتفاق در سال تحصیلی جدید رخ نداده و مدارس کماکان در حال فعالیت هستند.

وی تاکید کرد: دانش‌آموزان این مدارس در مهرماه امسال و آغاز سال تحصیلی جدید بدون هیچ مشکلی و مطابق روال سنوات قبل سر کلاس‌های خود خواهند بود و این موضوع با نظر مساعد و در جهت رفاه حال مردم خرم‌دره در اوایل سال لحاظ شده بود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان شهرستان خرم‌دره ادامه داده: در خصوص دبیرستان‌های دوره اول متوسطه (راهنمایی) همان‌طور که در جلسات مختلف برای مسئولان امر توضیح داده شده، در اجرای سیاست‌های کلان آموزشی و تربیتی وزارت آموزش و پرورش مبنی بر استانداردسازی آمار مدارس استعدادهای درخشان از سال 95 به دلیل کسری جمعیت آماری دانش آموزان پایه ششم شهرستان خرم‌دره، کلاس تشکیل نشده و دو سال از این موضوع سپری و مشکلی در این زمینه وجود نداشته است.

این مسئول تصریح کرد: تلاش در جهت ایجاد آرامش روانی و اجتماعی در جامعه با تصمیم‌گیری درست و اطلاع‌رسانی مناسب از همه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش و سایر نهادهای اجتماعی در خرم‌دره مورد انتظار است.

جعفری یادآور شد: انتشار اخبار کذب مبنی بر انحلال مدارس تیزهوشان خرم‌دره با هر نوع نیت و هدفی محل اشکال و تعجب است، لذا آموزش و پرورش استان و شهرستان در جهت ایجاد فضای مطلوب آموزشی و تربیتی رو به رشد برای دانش‌‌آموزان با لحاظ استانداردهای آموزش و پرورش در حال خدمت‌رسانی به مردم خواهد بود و جای هیچ نگرانی برای مردم و دانش‌آموزان خرم‌دره نخواهد بود.

از همین رو و به منظور شفاف سازی این مسئله روزنامه صدای زنجان بر آن شد تا پای صحبت طرفین این ماجرا بنشیند و مشکلات و مسائل این حوزه را بشنود .

رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش استان زنجان، جمال رحمتی،  در زمینه شفاف سازی این مسئله با اشاره به اینکه آمار دانش آموزان در مدارس استعدادهای درخشان بر اساس سیاست های وزارت آموزش و پرورش و استاندارد پذیرش، برابر منحنی توزیع نرمال یعنی حداکثر  2.28 درصد دانش آموزان هر منطقه آموزشی است، گفت: بر این اساس آموزش و پرورش در چند سال اخیر سعی در اجرای این استاندارد داشته و این در حالی بود که در سالیان گذشته این درصد در استان زنجان به 12 درصد رسیده و لازم بود که برای بهبود شرایط اقدامات کارشناسانه ای صورت گیرد.

وی ادامه داد: استعدادهای درخشان در 5 منطقه از استان وجود دارد که شامل  نواحی یک و دو زنجان، ابهر، خرمدره و خدابنده  است. پس از بررسی‌های به‌عمل آمده و کار کارشناسی روی آمار جمعیت دانش آموزی مناطق آموزشی استان در سال 94 مشخص شد جمعیت دانش آموزی منطقه خرمدره پایین‌تر از متوسط تشکیل کلاس و مدرسه است بنابراین وزارت آموزش و پرورش در زمان ثبت نام آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان ظرفیت را برای برخی از مناطق آموزشی کشور که آمار پایینی داشتند از جمله خرمدره استان زنجان صفر لحاظ کردند و مقرر شد دانش­ آموزان این مدارس بدون هیچ مشکلی مطابق روال سنوات قبل سر کلاس‌های خود حاضر و به تحصیل ادامه دهند، این موضوع با نظر مساعد و در جهت رفاه حال مردم خرمدره هم لحاظ شده بود.

رحمتی با اشاره به درخواست‌های متعدد از سوی آموزش و پرورش خرمدره بیان کرد: در سال تحصیلی جاری مدیر کل جدید آموزش و پرورش با نگاه کارشناسانه و توام با لطف و برای همراهی با ساکنین خرمدره دستور دادند که در شهرستان خرمدره ورودی در جنسیت پسران لحاظ شود و برای دختران وجود دبیرستان نمونه‌ دولتی، پوشش دهنده جامعه نخبگان این شهرستان باشد.

وی اظهار کرد: تلاش در جهت ایجاد آرامش روانی و اجتماعی در جامعه با تصمیم گیری درست و اطلاع رسانی مناسب از تمامی دست اندرکاران آموزش و پرورش و سایر نهادهای اجتماعی  در خرمدره مورد انتظار است. انتشار اخبار کذب مبنی بر انحلال مدارس تیزهوشان خرمدره با هر نوع نیت و هدفی محل اشکال و تعجب است لذا آموزش و پرورش استان و شهرستان در جهت ایجاد فضای مطلوب آموزشی و تربیتی رو به رشد برای دانش آموزان، با لحاظ استانداردهای آموزش و پرورش در حال خدمت رسانی به مردم خواهد بود و جای هیچ نگرانی برای مردم و دانش آموزان ساعی خرمدره نخواهد بود.

این در حالی است که رئیس کانون صنفی فرهنگیان زنجان، یدالله فرهادی با بیان اینکه همان طور که شاهد هستید، سازمان آموزش و پرورش در چند سال اخیر یکی از متلاطم ترین نقاط بوده است، افزود: دختران خرمدره‌ای از کسانی هستند که بالاترین آمار مربوط به تحصیلات استانی را دارند و از همین رو است که  باید پیگیر این مسئله بود.

 این مسئول با اشاره به اینکه طبق آمار ثبت شده در اسناد آموزش و پرورش، آمار جمعیت دانش آموزان پایه ششم که برای شرکت در آزمون پایه هفتم تیزهوشان ملاک حدنصاب برای دوره اول دبیرستان و تشکیل مدرسه در دور اول متوسطه است، گفت: در شهرستان خرمدره بدون احتساب نرخ گذر بیش از ۱۰۰۰ نفر است که براین مبنا هم برای پسران هم برای دختران شرایط پذیرش و اختصاص سهمیه دانش‌آموز برای مدارس استعدادهای درخشان وجود دارد.

فرهادی با اشاره به اینکه درحال حاضر دوره اول متوسطه یعنی پایه‌های هفتم و هشتم ونهم درمدرسه مذکور غیرفعال گشته است، گفت: مردم باید بدانند که رویکرد سمپاد تغییر است، این در حالی که در راستای سیاست افزایش پذیرش و آزمون مجددی که در جهت تکمیل ظرفیت پایه هشتم انجام شده، موید این رویکرد جدید است. رویکردی که باید در زمینه خرم دره نیز لحاظ می‌شد. به نظر می‌رسد مسئولین باید جوابگوی این مسئله باشد که چرا درصد پذیرش در شهرستان‌ها و نواحی استان تا۳/۲ درصد است و این آمار تنها برای خرم دره به صفر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه آمار یکی از این مدارس در یکی از شهرستان های استان به دلیل غالب بودن بافت روستایی و ترک تحصیل بالا در دوره دوم متوسطه دخترانه به شدت پایین است که نسبت به تعطیلی آن درسال‌های گذشته از سوی مرکز ابلاغ شده، گفت: در اختصاص سهمیه امسال نیز قریب ۲۰نفر ورودی در دوره اول در نظر گرفته شده و با یک رویکرد دوگانه، اجرای مقررات، مدرسه فرزانگان خرم دره را قربانی می‌کنند. این  درحالی است که آمار دانش‌آموزان دختران به نسبت جمعیتی در سطح استان وحتی آمار پسرانه بالاتر بوده و سطح کیفی قبولی کنکور آنان نیز  به همین نسبت بالاست که سرگردان کردن آنان و ایجاد استرس‌های بی‌برنامه شدن مدرسه به دلیل عدم استمرار پایه‌های پایین‌تر ظلم آشکاری است که به دختران معصوم منطقه روا داشته می‌شود، با نقض حقوق آموزشی آنها که به خانواده‌های دانش آموزان هم گسترش یافته همچنان چشم امید به پاسخ مسئولین استان دارند.

وی با ارائه راهکار پیشنهادی برای حل این مشکل، افزود: راهکار ی که برای مشکل پیش آمده، پیش بینی می شود، این است که مدیرکل آموزش و پرورش با توجه به  تفویض اختیاری که دارد، به خرمدره در این زمینه سهمیه اختصاص بدهد، در حال حاضر برنامه ریزی این مدرسه به هم ریخته است و  در واقع بروز این مسئله حاکی از سیاست بازی های منطقه ای دارد.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانتیزهوشانفرهنگیان زنجانآموزش و پرورش خرمدره
sedayezanjannews.ir/nx1182


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»