کد خبر: 14786
1404/01/26 - 19:2


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در حاشیه برگزاری تور خبری در جمع خبرنگاران وضعیت آبی سد تهم را نامطلوب دانست؛

حال «تهم» خوب نیست

علی‌محمد نادرخانی: برخی مردم پرتوقع هستند! در حوزه آب روستایی به یک فرهنگ‌سازی کامل نیاز داریم زیرا قرار نیست ما بی‌نهایت آب تولید کنیم

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان تامین آب شرب را از وظایف اصلی این مجموعه دانست و تاکید کرد که به مساکن ملی طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته قطعا آبرسانی می‌شود اما با توجه به وضعیت نامطلوب سدهای استان از جمله سد تهم و فرسودگی تاسیسات آبرسانی به ویژه در روستاها از هدررفت آب در برخی روستاها گلایه‌مند شد و گفت: قرار نیست شرکت آبفا بی‌نهایت آب تولید کند بلکه مردم نیز باید مصرف بهینه آب را مدنظر داشته باشند و متوقع نباشند.

اکبر باقری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان (21 اسفندماه 1403) میزان بارش ها در سال آبی 1403- 1404  از 1 مهر تا 11 اسفند را حدود 150 میلیمتر اعلام کرد و گفت که این میزان بارش نسبت به سال 1402؛  28 درصد افزایش و نسبت به متوسط بلند مدت حدود 10 درصد کاهش را نشان میدهد. این امکان وجود دارد که بارش‌های بهاره کمبودها را جبران کند!

اما اظهارات نادرخانی، مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان به گونه‌ای است که گویا بارش‌های اخیر هر چقدر هم که در ظاهر از نظر شهروندان مطلوب بوده باشد اما وضعیت منابع آبی زنجان را نتوانسته تکان دهد و وی را امیدوار به روزهای پرآب کند!

علی‌محمد نادرخانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در تور خبری (26 فروردین ماه 1404) با موضوع پروژه‌های تامین آب شهری ضمن تشریح اقدامات فنی و مهندسی این مجموعه برای جلوگیری از هر گونه بروز سختی و دشواری در روند زندگی و فعالیت‌های مردم و صنایع و واحدهای تولیدی و خدماتی با توجه به وضعیت آبی استان عنوان کرد: در مدیریت مصرف، تک تک مردم نقش‌آفرین هستند و باید در این حوزه تلاش کنند، تصریح کرد: اصلاحات رفتاری یکی از روش‌های مدیریت بهینه مصرف آب است که بسیاری از شهروندان آن را رعایت نمی‌کنند که در این حوزه رسانه‌ها نقش تاثیرگذاری دارند.

چالشی به نام فرسودگی تاسیسات آب در روستاها

نادرخانی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب در سه حوزه پرچالش فعالیت می‌کند، اظهار کرد: یکی از این حوزه‌ها بحث آب روستایی است که چالش‌های خاص خود را دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به فرسودگی تاسیسات اشاره کرد.

این مسئول عامل اصلی اتلاف آب شرب تصفیه شده را شبکه فرسوده انتقال و توزیع آب عنوان کرد و افزود: برای جلوگیری از اتلاف آب شرب بجای حفر چاه‌های جدید و فشار مضاعف به آبخوان‌ها، باید شبکه های فرسوده تعویض شود.

 رفع مشکل آب ۱۴۰ روستای زنجان تا پایان امسال

مدیرعامل آب و فاضلاب استان زنجان ادامه داد: علاوه بر اقدامات صورت گرفته نامبرده، برای رفع تنش آبی ۲۸۳ روستای استان زنجان برنامه‌ریزی کرده‌ایم، برخی از این روستاها روستاهایی هستند که در آنها منابع آبی نداریم. هدف ما این است که تا پایان سال جاری، مشکل حدود ۱۴۰ روستا را به‌صورت کامل برطرف کنیم.

وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه یکی دیگر از این موضوعات تامین آب شرب شهری است، متذکر شد: با توجه به کاهش بارش‌ها و خشک‌سالی این موضوع نیز با چالش‌های خاص خود همراه است و دائم تلاش می‌کنیم بتوانیم تامین آب پایداری انجام دهیم.

او با یادآوری اینکه بحث بعدی نیز موضوع فاضلاب شهری است، اذعان کرد: با توجه به اینکه در سطح شهرها به سمت بلند مرتبه‌سازی پیش رفته‌ایم برای اجرای طرح فاضلاب پیگیری‌های زیادی وجود دارد که این حوزه نیز یک حوزه پرچالش است و برای موفقیت در آن نیازمند هم‌افزایی و همگرایی هستیم تا بتوانیم خدمات مطلوبی انجام دهیم.

 نمی‌توان مسکن را تعطیل کرد

او در ادامه با اشاره به اینکه در شهرها نیز پروژه‌های خوبی تدوین شده است، اذعان کرد: در  همین راستا خط انتقالی در غرب زنجان اجرا می‌شود که پیمان‌کار آن انتخاب شده و در مرحله اجرا است طول این پروژه پنج کیلومتر است ۱۵۰ لیتر بر ثانیه تامین آب آن است و یک پروژه نیز شبیه همین در شرق زنجان در حال اجرا است.

مدیرعامل آبفای استان زنجان با بیان اینکه قبل از آغاز سال نو بازدیدهایی از سطح شهر در حوزه انتقال آب به ویژه شهرک‌های اقماری و محل اجرای مساکن ملی انجام شد، گفت: با توجه به اینکه نمی‌توان مسکن را تعطیل کرد همه تلاشمان را برای تامین آب مورد نیاز ساکنان شهرک‌های اقماری انجام خواهیم داد به هر حال تامین آب برای ساکنان شهرک‌های اقماری و مساکن ملی را وظایف خود می‌دانیم.

**قرار نیست بی‌نهایت آب تولید کنیم! در برخی روستاها مردم متوقع هستند!

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با توضیح اینکه شرکت آب و فاضلاب یک شرکت خودگردان است یعنی با درآمدهای خود شرکت را اداره می‌کند، تاکید کرد: زیان‌ده بودن شرکت نیز یک عامل اساسی است زیرا آب را به کمتر از بهای تمام شده به مردم می‌دهیم.

او با اشاره به اینکه در حوزه آب روستایی به یک فرهنگ‌سازی کامل نیاز داریم زیرا قرار نیست ما بی‌نهایت آب تولید کنیم، متذکر شد: در برخی مواقع هم در روستاهایی که آب داریم مردم متوقع هستند و هم در روستاهایی که آب نداریم.

سد تهم وضعیت خوبی ندارد

آمارهای شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان مربوط به 21 اسفندماه 1403 نشان می‌دهد که؛ ورودی سد تهم در سال 1402؛  ۶۹ صدم درصد بوده و این آمار در سال 1403؛ ۲۶ صدم درصد است و تا پایان سال 1403 در حدود ۱۱ میلیون آب در سد تهم ذخیره شده است.

علی محمد نادرخانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر سد تهم وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: این سد تقریبا بدترین شرایط را از زمان بهره‌برداری دارد.

گفته می‌شود ۱۰۰ درصد آب مورد نیاز بخش کشاورزی و ۹۰ درصد آب مورد نیاز صنایع استان نیز از منابع زیرزمینی تامین می شود.

به گفته مسئولان شرکت آبفای استان زنجان؛ در زمان حاضر بیش از ۸۰ درصد آب شرب زنجان از منابع زیرزمینی و مابقی آن از سد «تهم» تامین می‌شود که بنا بر اعلام معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای زنجان، شرکت آب و فاضلاب استان زنجان بسته به شرایط و وضعیت بارش‌ها و نیاز روزانه، میزان تامین آب شرب از محل چاه‌ها و سد تهم را مدیریت می‌کند.

گفتنی است، سد تهم، سدی خاکی با هسته رسی در جنوب روستای تهم و در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال غربی شهر زنجان در استان زنجان است که بر روی رودخانه سارمساقلو ساخته شده‌است. در ۳۰۰ متری بالادست سد، رودخانه تهم و گله رود به هم می‌پیوندند و رودخانه سارمساقلو را تشکیل می‌دهند و به سد تهم می‌رسند. این رودخانه از شاخه‌های زنجان رود است، که زنجان رود خود نیز یکی از شاخه‌های رودخانه قزل اوزن می‌باشد.

مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان هدف اصلی سد تهم، تأمین آب شرب شهر زنجان و کاهش استفاده از آب زیرزمینی اعلام کرد.

 گفته می‌شود که تا سال ۱۴۰۵، شهر زنجان نیاز به ۶۷ میلیون مترمکعب آب خواهد داشت که از این میزان حدود ۳۶.۶میلیون مترمکعب آن با بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی حدود ۳۰.۴ میلیون مترمکعب آن توسط آب تنظیم شده توسط سد تهم تأمین خواهد شد.

سد تهم که هم اکنون آب شرب زنجان را تامین می کند، ۸۴ میلیون مترمکعب حجم مخزن دارد که ۲۶ درصد از این میزان هم اکنون آب دارد.

از سال‌های اخیر تا کنون برای برداشت آب از سد تهم، سیاست های انقباضی در پیش گرفته شده و میزان برداشت آب از این سد کاهش یافته است.

علاوه بر آن سهم حقابه‌های اراضی پائین دست ۱/۴ میلیون مترمکعب در سال می‌باشد که با استفاده از سیستم بهره‌برداری از سد تهم تأمین می‌گردد

با توجه به وضعیت آبی استان زنجان که چندان تعریفی هم ندارد، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان تاکید کرد: همکاری شهروندان در کاهش هدررفت آب و رعایت مصرف بهینه، نقش مهمی در آینده پایدار آب زنجان دارد.

به گزارش صدای زنجان مرکز پایش راهبری تاسیسات آب و فاضلاب (مپرا) و پروژه مخزن و خط انتقال آب به مساکن ملی شرق طنجان و بخش‌هایی از گلشهر از جمله تاسیساتی بودند که خبرنگاران از آن بازدید کردند.

به گفته پیری، ناظر مقیم پروژه مخزن و خط انتقال آب به مسکن‌های ملی شرق زنجان و بخشهایی از گلشهر این پروژه حدودا با برآورد 80 میلیارد تومان از حدود 2 سال پیش شروع شده که ظرف 2 ماه اینده خط انتقال تکمیل میشود.

بنا بر اعلام پیری، با تکمیل این پروژه و آغاز آبرسانی، حدود 60 هزار نفر از ساکنان مسکن‌های ملی شرق زنجان و بخش‌هایی از گلشهر از این خدمات بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام/

 

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانسد تهمآبلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx14786


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»