کد خبر: 651
1397/04/11 - 19:46


مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان از پرداخت 50 درصد بهای گندم خریداری شده از کشاورزان در کمتر از 10 روز خبر داد

علی‌الحساب می‌خریم

گندم‌کار: بلاتکلیفیم، نمی‌دانیم پولمان را کی پرداخت می‌کنند/ مدیرعامل غله: به دولت اعتماد کنید/ دلالان : به قیمت پایین می‌خریم

پایگاه خبری صدای زنجان

الهام احمدی- فصل برداشت گندم در زنجان هر چند کمی دیرتر از سال‌های گذشته آن هم به سبب تغییر دما و بارش‌های بهاره امسال آغاز شده است و گندم‌کاران استان با رضایت از روند کاشت و داشت و کیفیت محصولات تولیدی خود، با تمام توان در حال برداشت این محصول استراتژیک هستند.

یکی از دغدغه‌های اساسی گندم‌کاران زنجانی بلاتکلیفی آن در فروش محصول تولیدیشان است، نصیری یکی از گندم‌کاران زنجانی که گندمش آماده فروش است به بلاتکلیفی و سرگردانی کشاورزان در این مرحله اشاره می‌کند و می‌گوید: « با توجه به عدم تعیین قیمت قطعی گندم از سوی دولت و نیز تأخیر در پرداخت مطالباتمان در سال‌های گذشته، در تحویل گندم خود به سیلوهای دولت مردد هستیم از سوی دیگر دلالان نیز از این فرصت استفاده کرده و گندم کشاورزان را با نرخ پایین‌تر از نرخ سال گذشته خریداری می‌‌کنند.»

این تولیدکننده گندم در ادامه گفت‌‌وگوی خود با صدای زنجان تصریح کرد: «برخی از گندم‌کاران برای این‌که قیمت محصول خود را در زمان فروش زودتر دریافت کنند گندم خود را با نرخ پایین‌تری به دلالان می‌فروشند که همین موضوع سبب متضرر شدن کشاورز می‌شود در حالی که دولت با تعیین نرخ قطعی و پرداخت بهای گندم خریداری شده از کشاورز در زمان معین می‌تواند در راستای حمایت از گندم‌کاران از وارد آمدن ضرر و زیان به آنان جلوگیری کند.»

دلال‌ها با نرخ پایین‌تری گندم را خریداری می‌کنند

این گندم‌کار زنجانی ضمن گلایه از دولت در زمینه تعلل در قیمت‌گذاری گندم عنوان می‌کند: « دلال‌ها، گندم را به نرخ پایین‌تری از کشاورزان خریداری می‌کنند و پس از مدتی آن را با نرخ بالاتری به فروش می‌رسانند در حالی که این ارزش افزوده باید به جیب کشاورز برود نه دلالی که هیچ نقشی در تولید آن نداشته و محتمل ضرر و زیان و هزینه‌های مرحله داشت و برداشت نشده است.»

نصیری خاطرنشان کرد: « با توجه به افزایش قیمت‌ها هزینه کمباین و تراکتور و کارگر و ... نیز افزایش یافته است، در مرحله برداشت کشاورز همه این افزایش قیمت‌ها را پرداخت می‌کند در حالی که بهای گندم تولیدی خود با نرخ سال گذشته به فروش می‌رسد. این انصاف نیست؟ از سوی دیگر بسیاری از کشاورزان هزینه مرحله برداشت گندم خود را از محل فروش محصول خود پرداخت می‌کنند در حالی که دولت معلوم نیست چه زمانی بهای گندم آنها را واریز ‌کند

وی افزود: « از آنجایی که قیمت علوفه همانند یونجه افزایش داشته است برخی از کشاورزان ترجیح می‌دهند گندم خود را برای استفاده دام‌های خود ذخیره کنند تا این‌که به قیمت پایین‌تری به فروش برسانند.»

تقاضا برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در حالی مطرح است که اردیبهشت ماه امسال یک مقام دولتی در مورد احتمال بدون تغییر ماندن نرخ خرید تضمینی گندم و عدم توانایی مالی دولت در پرداخت بیش از ۱۳۰۰ تومان برای هر کیلو گندم، اشاره کرده بود که واکنش‌هایی را به همراه داشت.

وی عنوان کرده بود: در سال 97 نرخ تورم مانند سال‌های گذشته، تک نرخی و رقمی بالاتر از قبل نخواهد داشت و بنابراین این انتظار وجود دارد که قیمت تضمینی محصولات کشاورزی متناسب با تورم و به شکل واقعی تعیین و اعلام شود. اما حالا شاهد هستیم که اتفاق برعکسی رخ داده و رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام می‌کند که همان قیمت سال گذشته برای خرید تضمینی گندم اعمال خواهد شد و در شرایطی که باید نرخ خرید تضمینی گندم بیش از 10 درصد افزایش می‌یافت، این اظهارات کاملاً خلاف قانون است.

حال که در فصل برداشت گندم، این محصول استراتژیک قرار داریم و افزایش قیمت دلار در بالاترین سطح خود قرار دارد شنیده‌ها حاکی از افزایش 100 تا 150 تومانی قیمت گندم نسبت به نرخ سال گذشته است.

علی ایزدی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در پاسخ به صدای زنجان در زمینه اعتماد‌سازی بین گندم‌کاران برای ارائه گندم خود به سیلوهای دولت و وجود ابهامات در مورد نحوه پرداخت قیمت آن با اشاره به این‌که ما نیز نگران پرداخت سریع بهای گندم به گندم‌کاران هستیم، تصرح کرد: در حال حاضر خرید گندم با قیمت علی‌الحساب یک هزار و 300 تومان در زنجان انجام می‌شود و با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته مقرر شد 50 درصد از بهای گندم خریداری شده در مدت یک هفته تا 10 روز از زمان خرید به حساب گندم‌کاران واریز می‌شود.

وی با بیان این‌که پرداخت 50 درصد از بهای گندم به کشاورزان به پیشنهاد زنجان انجام گرفته است چرا که در سال‌های گذشته در ابتدا استان‌های گرمسیر همانند خوزستان گندم خود را زودتر از استان‌های سردسیر همانند زنجان به سیلوهای دولتی ارائه کرده و از همین رو پرداخت مبلغ گندم آن‌ها در اولویت قرار می‌گیرد، ابراز کرد: پرداخت 50 درصد از بهای گندم به کشاورزان در کمتر از 10 روز می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکل کشاورزان در پرداخت کارکردهای تراکتور، کمباین و غیره را برطرف کند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با تأکید بر این‌که کشاورزان با اعتماد کامل به دولت در پرداخت بهای گندم آن‌ها در موعد مقرر، می‌توانند محصول خود را به سیلوها ارائه کنند، بیان کرد: سال گذشته نیز 30 درصد از بهای گندم کشاورزان در ابتدا پرداخت شد.

پرداخت زودهنگام بهای گندم، دست مسئولان استانی نیست

وی با بیان این‌که پرداخت بهای گندم دست مسئولان استانی نیست و به طور مستقیم از مرکز واریز و به حساب کشاورزان منتقل می‌شود ولی با این وجود پیگیری‌های لازم را برای برطرف شدن مشکلات گندم‌کاران را انجام می‌دهیم، خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز با توجه به تأخیر رخ داده در پرداخت مطالبات گندم‌کاران، رایزنی‌های انجام شده توسط استاندار با وزیر کشاورزی منجر به نتیجه شد.

ایزدی با اشاره به این‌که هر چند از تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران در سال گذشته گله‌مندیم ولی با همه این تفاسیر تا 25 آبان ماه سال گذشته تمامی مطالبات پس از دو ماه از آخرین خریدهای انجام شده تسویه شد، افزود: سال گذشته تا آخر شهریور ماه خرید در سیلوها انجام می‌شد و حتی تا 10 الی 15 مهر ماه نیز در برخی از مناطق خرید گندم داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: در پرداخت مطالبات گندم‌کاران بانک کشاورزی نیز دخیل نیست و پولی در حساب‌ها نگه ‌داشته نمی‌شود و به محض واریز از مرکز به حساب کشاورزان منتقل می‌شود.

فعالیت 30 مرکز برای خرید گندم و 8 مرکز برای خرید دانه‌های روغنی در سطح استان

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با بیان این‌که در حال حاضر 30 مرکز برای خرید گندم و 8 مرکز برای خرید دانه‌های روغنی در سطح استان فعال بوده و تنها سیلوی غدیر واقع در هنرستان در حال حاضر خرید گندم را آغاز کرده است، ابراز کرد: فعلاً برداشت گندم در مزراع به طور گسترده انجام نشده و به صورت موردی در شهرستان زنجان برداشت می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که از دیروز تحویل گندم به سیلو در شهرستان ابهر آغاز شده است، خاطرنشان کرد: برداشت گندم در شهرستان‌های دیگر فعلاً آغاز نشده است و در شهرستان خرمدره نیز فردا برداشت گندم شروع می‌شود امسال با توجه به تغییر دما و بارش‌های انجام شده در بهار محصولات گندم دیرتر از سال‌های گذشته به مرحله برداشت رسیدند.

ایزدی با اشاره به این‌که در سطح استان دو سیلوی واقع در زنجان و سلطانیه دولتی بوده و مابقی سیلوهای فعال در استان متعلق به بخش خصوصی با نظارت اداره غله است، یادآور شد: در حال حاضر فضای ذخیره‌سازی استاندارد گندم در استان 500 هزار تن است .

وی با بیان این‌که اواخر سال گذشته پیش‌بینی‌های انجام شده از خرید گندم در حدود کمتر از 200 هزار تن بود ولی در جلسه هماهنگی برگزار شده در زمینه خرید گندم با توجه به بارش‌های رخ داده این میزان خرید به 280 هزار تن افزایش پیش‌بینی داریم، بیان کرد: میزان خرید گندم امسال با رشد بیش از 65 درصدی همراه خواهد شد چرا که در سال 96، 195 هزار تن گندم از گندم‌کاران خریداری شد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با تأکید بر این‌که با بارش‌های بهاری انجام شده مزراع گندم استان در وضعیت خوبی قرار دارند و گندم‌ها تو پر هستند، تصریح کرد: از کشاورزان خواهش داریم که به دولت اعتماد کرده و گندم‌های خود را تحویل سیلوهای دولت بدهند چرا که با اطمینان کامل می‌توانند مطالبات خود را در بازه زمانی معین دریافت کنند و با مشکل چک برگشتی و غیره مواجه نشوند.

زنجان پاک‌ترین استان در سن‌زدگی گندم

وی با اشاره به این‌که با بازیدهای انجام شده و گزارشات جهاد کشاورزی خسارات ناشی از سن زدگی در مزاع گندم زنجان به حداقل رسیده است، بیان کرد: از آنجایی که زنجان، استان پایلوت در حوزه مبارزه با آفت سن تعیین شده است از همین رو پاک‌ترین استان کشور در سن‌زدگی گندم به شمار می‌آید و کیفیت گندم‌های تولید شده در استان از نکات مهم قابل توجه است.

ایزدی با بیان این‌که تولید گندم با کیفیت سبب ارتقا کیفیت آرد تولید شده و به تبع آن نان مصرفی شهروندان نیز می‌شود، خاطرنشان کرد: برای برداشت گندم در سطح گسترده در نقاط مختلف استان هماهنگی‌های لازم برای فعالیت دستگاه‌های کمباین انجام شده و تا 10 روز آینده برداشت اساسی گندم در استان آغاز می‌شود.

حداکثر زمان تخلیه گندم کشاورزان به سیلو 15 دقیقه است

وی در پاسخ به سوالی در زمینه مدت زمان ورود کامیون‌های حامل گندم به سیلو تا تخلیه و خروج آن عنوان کرد: در اکثر مراکز خرید فلزی و بتنی گندم جک وجود دارد و در صورتی که ماشین حامل بار نیز جک‌دار هم نباشد در کمتر از 10 دقیقه تخلیه می‌شود و در مجموع مدت زمان ورود ماشین حامل بار تا خروج آن از سیلو کمتر از 15 دقیقه به طول می‌انجامد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان با اشاره به این‌که در دو سال گذشته برای تخلیه گندم در سیلوها صف ایجاد نشده است، بیان کرد: با توجه به پراکندگی مراکز خرید گندم در زنجان خودروهای حامل بار در صف انتظار نمی‌مانند.

وی افزود: در حال حاضر همه مراکز ذخیره‌سازی گندم در این استان سمپاشی شده و ۵۲ نفر عامل تشخیص و ذیحساب برای این مراکز نیز تعیین شده است.

ایزدی ادامه داد: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال ۳۱۰ هزار تن گندم در استان تولید می‌شود که از این مقدار ۲۵۰ هزار تن از کشاورزان خریداری می‌شود.

وی در پاسخ به این‌که برخی معتقدند دلال‌ها اقدام به خرید گندم کرده و آن را به کشور‌های خارجی همانند عراق صادر می‌کنند، گفت: گندم تولید شده در زنجان در دنیا درجه 3 و در ایران درجه 2 را دارد و قابل صادرات نیست از سوی دیگر پیش از افزایش قیمت دلار خرید گندم نهایتاً با 900 هزار تومان انجام می‌شد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان تاکید کرد: در راستای حمایت از کشاورزان، دولت نرخ خرید گندم را فعلاً یک هزار و 300 تومان با نرخ سال گذشته در نظر گرفته و خریدها علی‌الحساب انجام می‌شود ولی احتمال افزایش قیمت وجود دارد.

 

#خرید تضمینی گندم، شرکت غله زنجان

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx651


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»