کد خبر: 73
1396/05/10 - 19:46


استاندار در بازدید از بازار زنجان:

وضعیت بازار زنجان متأثرم کرد

استاندار زنجان به حفظ ارزش‌های تاریخی در بازار بزرگ زنجان تأکید کرد و گفت: بازار زنجان ساماندهی می‌شود.

پایگاه خبری صدای زنجان

اسداله درویش‌امیری ظهر دیروز در بازدید از بازار و دیدار با بازاریان اظهار کرد: از دیدن وضعیت بازار زنجان بسیار متأثر شدم و باید بدانیم که صدها نسل باید از این بازار استفاده کنند.

وی در مورد انجام برخی کارهای عمرانی در بازار عنوان کرد: باید بپذیریم بافت بازار زنجان تغییرناپذیر است و مساجد و سراهای بازار باید حفظ شود.

استاندار زنجان با بیان این‌که برخی سخت‌گیری‌های سازمان میراث فرهنگی به دلیل دوام و پایداری این مکان تاریخی است، گفت: ایزوگامی که برای سقف بازار نصب می‌شود به دلیل داشتن مواد نفتی عمر ساختمان را کاهش می‌دهد و نباید برای سقف‌های خشتی از آن استفاده شود.

درویش‌امیری با اشاره به اینکه بازار زنجان در سال  1298 قمری ساخته شده عنوان کرد: درست است که  بازار محل کسب و کار بازاریان است اما برای مردم یک مجموعه فرهنگی و تاریخی است که باید حفظ شود.

وی بازار وکیل کرمان را از جمله بازارهایی برشمرد که کارهای عمرانی آن با مشارکت شهرداری و میراث فرهنگی به خوبی انجام شده و تاکید کرد: از تجربه عملی عوامل ترمیم این بازار در مجموعه کارهای انجام شده مثل ترمیم و بازسازی کابل برق‌ها باید استفاده کرد.

استاندار زنجان با تاکید بر رعایت مسائل ایمنی در مرمت بازار ابراز کرد: باید با مشارکت شهرداری، میراث فرهنگی و بازاریان ترمیم بازار انجام شود.

وی وجود سراها در بازار زنجان را از ویژگی‌های منحصر به فرد این مجموعه تاریخی عنوان کرد و افزود: کمتر بازاری در ایران این ویژگی را دارد.

درویش‌امیری از وضعیت نامناسب نظافت و سد معبر در بازار انتقاد کرد و گفت: این وضعیت در شان یک مجموعه تاریخی نیست و باید برای جمع‌آوری زباله‌ها برنامه‌ریزی شود.

وی بر ادامه ایجاد کانال و انتقال تاسیسات به کانال تاکید کرد و گفت: وضع بی‌سر و سامان برق سقف بازار سامان‌دهی می‌شود.

استاندار زنجان در مورد طرح سبزه میدان به کاهش واحدهای تجاری آن اشاره کرد و گفت: مغازه‌های موجود در این طرح باید بر اساس بافت مکان محصول مرتبط مثل صنایع دستی را عرضه کنند.

** تعویق کف‌سازی بازار به خاطر مشکلات اعتباری و تأمین فاضلاب

شهردار زنجان در این بازدید با اشاره به این‌که شهرداری ۴۰ درصد اعتبارات مورد نیاز برای ساماندهی بازار را تأمین می‌کند، گفت: مشکلات اعتباری و تأمین فاضلاب کف‌سازی بازار زنجان را به تعوق انداخته است.

حبیب یگانه اظهار کرد: سال گذشته در تامین اعتبار کف‌سازی بازار مشکل‌ داشتیم و به همین دلیل این طرح اجرا نشد و از طرفی تا زمانی که شرکت آب و فاضلاب طرح‌های خود را اجرا نکند نمی‌توان سنگ فرش را انجام داد.

وی بر ضرورت مطالعات ایجاد پارکینگ در محوطه بازار تاکید کرد و گفت: طرح امتداد خیابان ضیایی حذف شد ولی ممکن است در طرح‌های جدید اجرا شود.

شهردار زنجان در مورد تامین اعتبار طرح‌های بازار ابراز کرد: هر اندازه اعتبار برای طرح‌ها نیاز باشد 40 درصد آن را تامین می‌کنیم.

وی درمورد بحث فاضلاب بازار از اجرای طرح شبکه فاضلاب تنها برای شهرک‌های زنجان توسط شرکت آب و فاضلاب انتقاد کرد و گفت: اجرای شبکه فاضلاب در مرکز شهر به ویژه محدوده بازار باید در اولویت باشد.

یگانه به مشکل سرویس بهداشتی بازار اشاره کرد و گفت: اعتبارات لازم برای ساخت یا تعمیر هر سرویس بهداشتی که داخل محدوده بازار بوده و مورد استفاده عموم است، تامین می‌شود.  

علوی، عضو هیئت امنای بازار زنجان نیز اظهار کرد: بازار زنجان دارای 110 راسته و 120 مغازه است و بازاریان همکاری‌های لازم برای مرمت این مجموعه تاریخی مثل تعطیلی مغازه‌های خود به مدت دو ماه را برای مرمت بازار انجام داده‌اند.

وی مسئله کابل‌های برق و کانال تاسیساتی را از مشکلات بازار عنوان کرد و افزود: گاز راسته‌ها و کاروانسراها با مجوز میراث فرهنگی وصل شده و  تنها راسته حجت الاسلام گاز ندارد.

عضو هیئت امنای بازار زنجان به مسئله کمبود پارکینگ در محوطه بازار اشاره کرد و گفت: مسئله دیگر بازار مسدود شدن ادامه کانال مسجد چهل ستون است.

وی با اشاره به نارضایتی بیشتر بازاریان از کف نامناسب بازار ابراز کرد: کف بازار زنجان نیاز به سامان‌دهی دارد.

علوی با بیان این‌که گردشگری زنجان منوط به پویایی بازار زنجان است، ابراز کرد: میراث فرهنگی به مجموعه رختشویخانه و خانه ذوالفقاری توجه بیشتری دارد در حالی که بازار زنجان دارای سراها و کاروانسراهای تاریخی با ارزشی است.

وی به افزایش همدلی و همکاری میان میراث فرهنگی و بازاریان تاکید کرد و گفت: امیدواریم شکاف بین بازار و سازمان میراث فرهنگی استان پر شود.

عضو هیئت امنای بازار زنجان در مورد راسته جگرپزها به مشکلات بهداشتی و فاضلاب این راسته اشاره کرد و گفت: این راسته همچنین با مشکل نبود گاز روبه‌رو است و مغازه داران از کپسول گاز برای تامین نیازهای خود استفاده می‌کنند.

** احیای سراهای بازار زنجان با کارکرد اقامتی

مدیرکل میراث فرهنگی استان نیر در این بازدید با اشاره به احیای بازار زنجان گفت: سراها با ۵۰ درصد کمک‌های بلاعوض مرمت و احیا می‌شوند.

یحیی رحمتی اظهار کرد: جوان بودن اعضای هیئت امنای بازار می‌تواند کمک خوبی برای بهبود آن باشد.

وی در مورد اقدامات انجام شده برای مرمت بازار بزرگ زنجان به عنوان یک مجموعه دارای ارزش‌های تاریخی ابراز کرد: سال گذشته کل سقف بازار را ترمیم کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه کانال بازار زنجان جزو اولویت‌های ما است، عنوان کرد: امسال بدنه‌سازی و کف‌سازی سرای پاشا انجام می‌شود.

وی از طرح‌های در دست اقدام به کف‌سازی بازار اشاره کرد و گفت: این کار در محل‌هایی انجام می‌شود که نیاز به تاسیسات ندارند.

رحمتی در مورد سهم تأمین اعتبار بخش‌های مختلف در مشارکت برای مجموعه اقدامات مربوط به بازار عنوان کرد: 40 درصد اعتبارات از طریق سازمان میراث فرهنگی، 40 درصد از طریق شهرداری و 20 درصد نیز از طریق بازاریان تامین می‌شود.

وی بر لزوم همکاری بازاریان برای احیای سراهای بازار تاکید کرد و گفت: سراهای احیا شده کارکرد اقامتی و پذیرایی دارند و 50 درصد کمک بلاعوض برای این کار انجام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در مورد بحث گازرسانی به بازار ابراز کرد: شرکت گاز با عبور خطوط لوله گاز در محل‌های سرپوشیده مشکل دارد.

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx73


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»