کد خبر: 8384
1400/11/02 - 14:1


معاون بازرگانی سازمان صمت استان اعلام کرد:

تمدید تعلیق تعقیب صادرکنندگان

امیرعلی مسیبی: کمیته «اقدام ارزی» موظف است اقدامات لازم برای صادرکنندگان سال‌های 97 تا سال جاری را جهت طرح دعوی در مراجع قضایی را انجام دهد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- بر اساس مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی (15 دی‌ماه سال جاری)، مهلت تعیین‌شده برای تعلیق تعقیب قضایی صادرکنندگان سال‌های 97 تا 99، کمیته ماده 2 تا پایان سال جاری تمدید می‌شود.

امیرعلی مسیبی، معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفت‌وگو با صدای زنجان با اشاره به مصوبات چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی (15 دی‌ماه سال جاری) از برنامه‌ریزی‌ها برای رفع مشکلات صادرکنندگان دارای تعهدات ارزی خبر داد.

مسیبی عنوان کرد: بر این اساس با توجه به لزوم واقعی و شفاف کردن اطلاعات مرتبط با تعهدات ارزی صادراتی و نظر به ارسال اطلاعات، مرتبط با پروانه‌های صادراتی مقصد مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، ارسال کالا به‌عنوان نمونه و یا حضور در نمایشگاه ارسال کالا به‌منظور آزمودن، عودت عین کالای وارداتی، کالای صادراتی مرجوع شده و غیره توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران به سامانه جامع تجارت به‌عنوان صادرات غیرنفتی و احتساب آن به‌عنوان تعهد صادراتی، مشکلات عدیده‌ای را برای فعالان اقتصادی ایجاد می‌کند که گمرک موظف است حداکثر تا پایان سال جاری و در راستای کاهش بروکراسی اداری، اطلاعات موصوف را به‌صورت طبقه‌بندی‌شده و شفاف در اختیار سامانه جامع تجارت قرار دهد.

به گفته این مسئول، به کمیته اقدام ارزی اجازه داده می‌شود برای حل‌وفصل مشکلات صادرکنندگان در ایفای تعهدات ارزی اقدام کرده و در خصوص موارد درج نشده در مصوبات کمیته مذکور، تصمیم‌گیری کند.

مسیبی با اشاره به تائید مصوبات جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت سیزدهم (4 مهرماه سال جاری) در خصوص ضوابط اجرایی سیاست‌های ارزی و تجاری تصریح کرد: در راستای حمایت از تولید، افزایش اشتغال و رونق کسب‌وکار فعالان اقتصادی، برخلاف فراهم نبودن بستر ثبت سامانه‌ای، اطلاعات ورود موقت و صادرات انجام‌شده از ورود موقت سال‌های 97 تا آبان ماه سال جاری، اقدامات انجام‌شده بر اساس مصوبات کمیته ارزی پذیرفته می‌شود.

همچنین با توجه به اهمیت ورود موقت در ایجاد اشتغال، رونق تولید و رشد اقتصادی به‌منظور ایفای تعهدات ارزی صادراتی از محل ورود موقت از آذرماه سال جاری به بعد، گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است تا پایان سال جاری امکانات سیستمی جهت ارسال اطلاعات پروانه‌های صادراتی از محل ورود موقت و اطلاعات پروانه وارداتی متناظر با آن به سامانه جامع تجارت را فراهم کند.

به گفته مسیبی بر این اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مکلف است اطلاعات مذکور را جهت بهره‌برداری و اقدامات مقتضی در اختیار بانک مرکزی قرار دهد.

شرایط بازگشت ارز حاصل از صادرات از محل ورود موقت

این مسئول تأکید کرد که صادرکنندگان از محل ورود موقت نیز مکلف‌اند به میزان مابه‌التفاوت پروانه‌های صادراتی از محل ورود موقت انجام‌شده (مازاد صادرات) با اعمال ضرایب مربوطه نسبت به برگشت ارز حاصل از صادرات با استفاده از کلیه روش‌های برگشت ارز تعیین‌شده (عرضه در نیما، واردات در مقابل صادرات و غیره) اقدام کنند.

معاون سازمان صمت استان زنجان ابراز کرد: بر این اساس، صادرکنندگان سال‌های 98 و 99 تا پایان سال جاری مجازند جهت ارتقای درصد برگشت ارز به چرخه اقتصادی و رفع محدودیت‌ها سریع‌تر عمل کنند. بدیهی است این اعطای  مهلت به معنی بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش‌افزوده نیست!

مسیبی بابیان اینکه صادرکنندگان دارای تعهد ارزی سال 97 که قبل از ابلاغ اولویت‌های کالایی وزارت صمت برای واردات در مقابل صادرات، اقدام به ثبت سفارش کرده باشند، در صورت ارائه درخواست مستندات به کمیته اقدام ارزی همراه با قبض انبار صادره گمرک مبین ورود کالا به گمرکات کشور، عدم دریافت ارز بانکی بابت ثبت سفارش‌های اعلامی و عدم انعکاس یا تعیین تکلیف توسط سازمان تعزیرات حکومتی با تائید کمیته اقدام ارزی مستقر در سازمان توسعه تجارت، مجاز به ایفای تعهدات ارزی از محل صادرات سال مذکور به میزان تعهدات ارزی ایفا نشده سال 97 هستند.

به گفته این مسئول مهلت تعیین‌شده برای تعلیق تعقیب قضایی صادرکنندگان سال‌های 97 تا 99 مندرج در مصوبه مورخ 17 شهریورماه سال جاری کمیته ماده 2 تا پایان سال جاری تمدید می‌شود.

بر این اساس نیز کمیته اقدام ارزی موظف است ضمن اطلاع‌رسانی به این دسته از صادرکنندگان، پس از بررسی وضعیت و عملکرد برگشت از صادرکنندگان شامل صادرکنندگان سال‌های 97 تا سال جاری در صورت لزوم و تشخیص، اقدامات لازم را جهت طرح دعوی در مراجع قضایی به عمل آورد.

مسیبی بابیان اینکه فروش ریالی کالاهای صادرکنندگان کالا به کشور عراق به‌منظور بازسازی عتبات عالیات (طرف قرارداد ستاد بازسازی عتبات عالیات و یا شرکت‌های مورد تائید ستاد عتبات و کمیته اقدام ارزی) با ثبت اطلاعات مربوطه در سامانه جامع تجارت و انجام اقدامات لازم، مشمول رفع تعهدات ارزی صادراتی می‌شود.

بر این اساس در راستای رفع مشکلات صادرکنندگان دارای تعهدات ارزی ایفا نشده‌ کمتر از 5 هزار یورو، این دسته از صادرکنندگان تا تاریخ ابلاغ این مصوبه مذکور معاف هستند.

مسیبی در پاسخ به سؤالی مبنی بر« در مواردی که واگذاری و فروش پروانه صادراتی به واردکنندگان، منجر به انتقال ارزی و واردات نشده باشد، تکلیف چیست» به صدای زنجان گفت: در این مواقع، پس از طرح موضوع در کمیته اقدام ارزی و تائید آن، تعهدات ارزی صادرکننده ایجاد و ارز تعهدات ارزی واردکننده کسر می‌شود. البته مراتب به سازمان امور مالیاتی منعکس می‌شود.

این مسئول در مورد مشکلات رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان به مقصد عراق و افغانستان نیز ابراز کرد: صادرکنندگان به کشورهای عراق و افغانستان در بازه زمانی 22 فروردین‌ماه سال 97 تا 16 مردادماه سال 97 که تاکنون اطلاعات پروانه‌های صادراتی خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نکرده‌اند نیز تا پایان سال جاری مهلت‌دارند تا نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت اقدام کنند.

به گزارش صدای زنجان، به سایر صادرکنندگان سال 97 به‌غیراز صادرکنندگان کشورهای عراق و افغانستان (با شرایط اعلامی در فوق) مهلت داده می‌شود تا پایان سال با مراجعه به سازمان توسعه تجارت و ارائه درخواست همراه با مستندات، نسبت به ارتقای بازگشت ارز به چرخه اقتصادی سریع اقدام کنند.

انتهای پیام/

خبرنگار: لیلا محمدی


اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانصادراتبارگشت ارزتعقیب قضایی
sedayezanjannews.ir/nx8384


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»