کد خبر: 9
1396/03/29 - 19:46


در کارگروه توسعه استان عنوان شد:

کار صادرات را به صادرکنندگان بسپارید/ رشد 34 درصدی صادرات استان در سال گذشته

صدای زنجان- استاندار زنجان صبح دیروز در کارگروه توسعه صادرات استان با تاٌکید بر بالا بودن ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی استان اظهارکرد: تاکنون گام‌های مؤثری درجهت بهبود شرایط صادرات استان انجام گرفته است

پایگاه خبری صدای زنجان

صدای زنجان- استاندار زنجان صبح دیروز در کارگروه توسعه صادرات استان با تاٌکید بر بالا بودن ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی استان اظهارکرد: تاکنون گام‌های مؤثری درجهت بهبود شرایط صادرات استان انجام گرفته است، یقیناً موفقیت در صادرات نیز، تولید و اشتغال را به همراه دارد و انتظار می رود مدیران تمامی دستگاه های اجرایی مرتبط، همکاری های لازم را در این راستا داشته باشند.

اسداله درویش‌امیری درآمد ارزی کشور را متاٌثر از صادرات دانست و خاطرنشان کرد: باید مسئولان با ایجاد یک فضای مناسب، موانع و مشکلات پیش روی حوزه صادرات را بررسی کرده و با ارائه راهکار های عملی، افزایش صادرات را محقق سازند.

وی با بیان اینکه برای بالا بردن تراز تجاری استان، باید تولید و از قبل آن صادرات افزایش یابد، گفت: 2 درصد از تراز صادراتی استان به حوزه گردشگری مربوط می شود اما زنجان به لحاظ ظرفیت های گردشگری در شرایط مطلوبی قرار دارد و در صورت استفاده از این ظرفیت ها می‌توان افزایش توسعه صادرات را به همراه داشت.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره بر اینکه یک درصد صادرات استان به محصولات فنی و مهندسی اختصاص دارد، افزود: در حال حاضر با افزایش 14 فعال اقتصادی در حوزه تجارت خارجی، تراز تجاری استان مثبت است ولی نباید به این مقدار غناعت کرد و با توجه به ظرفیت های موجود در استان باید تمام تلاش خود را جهت بالا بردن صادرات و تراز تجاری استان، انجام داد.

استاندار زنجان از رشد صادرات و واردات استان طی سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: می بایست با محاسبات دقیق، دلایل افزایش واردات را بررسی کرد و شرایط را برای افزایش صادرات مهیا کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان نیز در این کارگروه کمبود شرکت تخصصی صادراتی را یکی از مشکلات اساسی صادرات استان دانست و گفت: از جایی که تولید کنندگان نمی توانند هم در عرصه تولید و هم در عرصه صادرات موفق عمل کنند، جای خالی یک شرکت تخصصی صادراتی کاملا به چشم می خورد، یقینا یک شرکت صادراتی می تواند به عنوان واسطه با شناسایی مشتریان خارجی، کمک حال صادرات استان بوده و هماهنگی های لازم میان تولید کننده و مشتری خارجی را انجام دهد.

وی ادامه داد: استفاده از بازاریابان متخصص در زمینه صادرات، تیم‌های حقوقی مناسب و انجام مطالعاتی و تحقیقات گسترده در جهت افزایش صادرات، می توند راه گشای صادرات استان باشد.

فرامرز نیک سرشت با اشاره به مشکلات تولید کنندگان و صادرکنند ها در رابطه با مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرد: مشکلاتی که در خصوص مالیات به چشم میخورد می بایست ضمن مطرح شدن در کارگروه های استان، به مسئولین کشوری انتقال داده شود و این مسائل در رده ملی مورد ببرسی قرار گیرند.

تحقق 107 درصدی صادرات سال گذشته

در ادامه رئیس صنعت و تجارت استان با اشاره به رشد ۳۴ درصدی ارزش صادرات استان گفت: حجم صادرات نیز با افزایش ۱۳۴ درصدی روبه‌رو شده است.

ناصر فغفوری اظهار کرد: صادرات استان از مبدا تولید در سال 95، 288 هزار و 926 تن به ارزش 354 میلیون و 74 هزار دلار بوده است.

وی ابراز کرد: میزان صادرات استان در سال 94 نیز 123 هزار و 177 تن بوده که این مقدار در سال 95، 134 درصد رشد یافته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اینکه در سال 95 صادرات 330 میلیون دلاری هدف‌گذاری شده بود، بیان کرد: تا پایان سال موفق شدیم کالاها و خدمات به ارزش 354 میلیون دلار از استان صادر کنیم که این موضوع حاکی از تحقق 107 درصدی اهداف تعیین شده است.

وی سهم صادرات استان از مجموع صادرات کشور به لحاظ مقدار را 26 درصد عنوان کرد و افزود: این در حالی است که سهم ارزشی صادرات استان یک درصد کشور است و این موضوع نشان می‌دهد محصولات با قیمت بهتری از استان زنجان صادر می‌شود.

فغفوری خاطرنشان کرد: خام فروشی مواد معدنی به تدریج کاهش می‌یابد و صادرات به سمت ارائه محصول نهایی و ارزش افزوده بالاتر پیش می‌رود.

وی با اشاره به اینکه 87 درصد از صادرات استان را کالاهای معدنی و صنعتی تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: شمش روی و سرب، ترانسفورماتور، لبنیات، کشمش، خرما، رب گوجه فرنگی، شمش مس و چدن، فرش و کفپوش نسجی، پوشک بچه و سایرموارد از مهمترین اقلام صادراتی این استان هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، ترکیه، عراق، امارات متحده عربی، هند، چین، آلمان، سوئیس و اکراین را از جمله کشورهای هدف صادراتی استان زنجان برشمرد و گفت: محصولات تولیدی و کالاهای استان زنجان در حال حاضر به 40 کشور صادر می‌شود.

وی تصریح کرد: در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی تلاش داریم تا با ارتقای سهم تولید و ارتقای سطح صادرات این شرکت‌ها، مقصدهای صادراتی استان زنجان را افزایش دهیم.

فغفوری با اشاره به اینکه در حال حاضر 92 صادرکننده در استان زنجان داریم، ابراز کرد: 81 مورد از واحدهای صادرکننده به بخش تولید و صنعت استان اختصاص دارد که از این تعدا 14 واحد برای نخستین بار در سال 95 وارد گردونه صادرات شدند.

صادرات 9 میلیون دلاری تعاونی‌های استان در سال گذشته

هم‌چنین سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه برای سال 1396 هدف‌گذاری صادرات 17 میلیون 680 هزار دلاری توسط شرکت‌های تعاونی انجام شده است، گفت: این میزان نسبت به سال 1395 یک افزایش 100 درصدی دارد.

محمدرضا یوسفی در نخستین جلسه کار گروه توسعه صادرات در سال 1396 که در سالن امام علی(ع) استانداری زنجان برگزار شد، با اشاره به صادرات شرکت‌های تعاونی استان در سال 1395، اظهار کرد: میزان این صادرات در سال گذشته 9 میلیون 157 هزار دلار بوده است.

وی با بیان اینکه ارزش صادرات شرکت‌های تعاونی استان در سال گذشته به پول کشور رقمی معادل 27 میلیارد تومان بوده است، اضافه کرد: میزان وزنی این صادرات نیز 4 هزار و 790 تن بوده است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تصریح کرد: از جمله کشورهای هدف صادرات شرکت‌های تعاونی استان زنجان می‌توان به ارمنستان، ترکیه، عراق، چین، صربستان، امارات، گرجستان، اندونزی کره، تایوان، ویتنام و ... اشاره کرد.

یوسفی با بیان اینکه محصولاتی چون کالاهای بازرگانی، شمش روی، خرما، انواع کشمش، منسوجات، پسته با پوست، میوه و توسط شرکت‌های تعاونی استان زنجان صادر شده است، خاطرنشان کرد: میزان این صادرات در فروردین‌ماه امسال نیز 139 هزار 720 دلار بوده که به مقصد ترکیه و محصول شمش روی بوده است.

وی با بیان اینکه برای سال 1396 هدف‌گذاری صادرات 17 میلیون 680 هزار دلاری توسط شرکت‌های تعاونی استان زنجان انجام شده است، تصریح کرد: این میزان نسبت به سال 1395 افزایش 100 درصدی داشته است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با اشاره به مشکلات صدور پروانه کار اتباع خارجی در استان زنجان، خاطرنشان کرد: سال گذشته بسیاری از محصولات استان زنجان از گمرکات مرزی و غیر بومی صادر شده است.

یوسفی تصریح کرد: صادرات محصولات استان زنجان از گمرکات مرزی و غیر بومی از جمله خلاهای عدم فعالیت صادرکنندگان بومی است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری افزایش 5 برابری درآمد صادراتی واحدهای تعاونی صادراتی استان در سال 1396، اظهار کرد: اما مقررات بازدارنده و مواردی که با تمرکز زدایی دولت منافات دارد، مانع این مهم می‌شود.

** تسهیلات 18 درصدی قدرت رقابت را می‌گیرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان اینکه عمده تسهیلات دریافتی کشاورزان بالای 18 درصد است، گفت: این میزان سود توان رقابتی را از کشاورزان سلب کرده است.

حسین جعفری با اشاره به صادرات محصولات مختلف کشاورزی از استان در سال 1395، اظهار کرد: صادرات این محصولات در سه سال گذشته از رشد خوبی برخوردار بوده است.

وی با بیان اینکه میزان صادرات محصولات کشاورزی استان در سال 1393 رقمی معادل 13 هزار و 700 تن بوده است، اضافه کرد: ارزش این صادرات نیز 20 میلیون و 560 هزار دلار بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه میزان صادرات محصولات کشاورزی استان در سال گذشته 5 هزار تن بوده است، تصریح کرد: ارزش این صادرات نیز 36 میلیون دلار برآورد شده است.

جعفری با تاکید بر پرداخت 100 درصدی مشوق‌های صادراتی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان در سال گذشته، گفت: تهسیلات دریافتی بخش کشاورزی سودهای بالایی دارد که مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه عمده تسهیلات دریافتی کشاورزان بالای 18 درصد است، تصریح کرد: این میزان سود توان رقابتی را از کشاورزان سلب کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه ارائه تسهیلات ارزان قیمت در سال 1396 به کشاورزان از جمله برنامه‌های مهم و در دستور کار این سازمان است، اضافه کرد: اعزام گروه‌های تجاری در بخش کشاورزی به کشورهای خارجی نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.

جعفری با اشاره به همکاری مطلوب اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی استان زنجان در راستای صادرات محصولات مختلف کشاورزی از مبدا استان زنجان به دیگر کشورها، افزود: این همکاری‌ها منجر به صادرات 50 هزار تنی انواع محصولات کشاورزی شده است.

وی تصریح کرد: امید است سازمان جهاد کشاورزی استان در سال 1396 به برنامه‌های هدف‌گذاری شده خود با یک برنامه‌ریزی خوب دست پیدا کند.

47 میلیون دلار صادرات در دو ماهه اول امسال

در ادامه این جلسه، مدیرکل گمرک استان گفت: طی دو ماه ابتدایی سال‌جاری بیش از 47 میلیون دلار صادرات از گمرکات استان به ثبت رسید که 71 درصد نسبت به صادرات مدت زمان مشابه در سال گذشته افزایش داشته است.

حمید احمدی ادامه داد: طی این مدت واردات 49 میلیون دلاری از گمرک این استان ثبت شده است، در حالی که این رقم در دو ماهه نخست سال گذشته به 41 میلیون دلار بوده است و اغلب کالاهای وارداتی این استان را مواد اولیه و ماشین‌آلات خط تولید تشکیل می‌دهند.

این مسئول تصریح کرد: 70 درصد واردات استان را مواد اولیه سرب و روی شکل می‌دهند که نشان‌دهنده ظرفیت بالای صنعت فرآوری این خاک در زنجان است و سایر صنایع استان صادرات محور نبوده و بیشتر محوریت تولید برای مصرف در داخل را دارند.

 وی افزود: دفترخانه گمرک در ابهر ایجاد خواهد شد تا صادرات از این شهر دیگر توسط سایر گمرکات از دیگر استان‌ها انجام نشود.

#روزنامه_صدای_زنجان

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx9


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»