کد خبر: 339
1396/09/21 - 19:46


مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در زنجان:

هنر باید به شغل بینجامد

پایگاه خبری صدای زنجان

اطلس منصف- مدیر کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش پرورش که صبح دیروز در زنجان حضور داشت، در آیین تجلیل از برگزیدگان مسابقات پرسش مهر گفت: هنر باید به کارآفرینی و شغل بینجامد، باید دانش‌آموزانی در این حوزه تربیت شوند که در آینده به درستی به نظام جمهوری کمک کنند.

به گزارش صدای زنجان، علی رمضانی در این مراسم که همزمان افتتاح سی و پنجمین جشنواره فرهنگی هنری آموزش و پرورش زنجان سخن می‌گفت، ادامه داد: دولت تدبیر و امید در طی تعهداتی که از وزیر آموزش و پرورش گرفته‌ است بر اساس ابلاغیه‌هایی که به هرکدام از وزارت خانه‌ها ارسال کرده است، کارآفرینی را به عنوان یکی از وظایف خود، مورد توجه قرار داده است.

این مقام مسئول با اشاره به آمار 7 میلیونی شرکت دانش‌آموزان در بخش مسابقات فرهنگی و هنری، تاکید کرد: بیشترین آمار شرکت‌کنندگان مسابقات، دختران دانش‌آموز هستند.

وی افزود: در عرصه‌ای که شرایط برای حضور خانم‌ها کمی مشکل است، دختران دانش‌آموز در عرصه هنر با خلاقیت‌های نو، پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند.

رمضانی ادامه داد: حدود 1221 کانون پرورشی و فرهنگی،350 اردوگاه مانند اردوگاه باهنر تهران با قریب به 230 هکتار وسعت و اردوگاه نیشاپور با 1100 هکتار وسعت در کشور وجود دارد.

وی گفت: بودجه و اعتبارات خوبی برای کانون‌های فرهنگی در نظر گرفته می‌شود اما این کانون‌ها نباید مختص به معاونت‌های پرورشی باشد و همه‌ معاونت‌ های آموزشی باید در این کانون‌ها شرکت کنند.

ا‌ین مسئول با بیان اینکه 32 کانون طرح ملی در کشور وجود دارد، ادامه داد: میزان بودجه‌ای که در حوزه تملک دارایی و سرمایه‌ای قرار می‌گیرد نمی‌تواند نیاز فضای پرورشی را برطرف کند و باید از جانب استانداری‌ها که بودجه‌ای به نام بودجه فرهنگ و هنر برای آنان تعریف می‌شود، آموزش و پرورش را در اجرای برنامه‌های خود کمک کند.

وی اضافه کرد: امسال اجازه‌ای بر اساس قانون برای تغییر کاربری فضاهای آموزشی و پرورشی داده شده تا آموزش و پرورش بتواند با تغییر کاربری برای خود سرمایه‌ای ایجاد کند و این مهم فرصتی است برای اینکه مکان‌های آموزشی و پرورشی، آموزشگاه‌ها، اردوگاه‌ها که در مسیر تجاری قرار دارند، بدون پرداختی بتوانند به صورت تجاری از این فضاها استفاده کنند.

رمضانی خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه ایجاد فضای جدید ممنوع شده و باید ادارات کل آموزش و پرورش از ظرفیت تغییر کابری استفاده کنند و امیدواریم که این قانون با پیگیری‌هایی که وزیر آموزش و پرورش انجام می‌دهد، برای سال آینده نیز تمدید شود.

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: در حال حاضر  فرصتی ویژه برای اردوگاه‌ها و کانون‌ها ایجاد شده تا از درآمد ناشی از تملک دارایی ایجاد شده استفاده کنند.

وی افزود: به طور نمونه سالنی که امروز افتتاح شد، قریب به 230 میلیون تومان هزینه در برداشته که از محل درآمدهای کانون فرهنگی سهروردی کسر شده است.

وی تصریح کرد: انتظار از کانون‌ها و اردوگاه‌ها این است که این بخش‌ها میزبان دانش‌آموزان بوده و از بحث دانش‌آموزان در موضوع مهارت‌آموزی استفاده کنند تا دانش‌آموزان بتوانند نتیجه مهارت خود را عرضه نمایند. این مهم نتایج مثبت مختلفی را برای دانش‌آموزان، خانواده‌هایشان و حتی خریداران دارد و شهردار زنجان قول پذیرش دانش‌آموزان و دست‌سازه‌های آنان در پارک‌های استان را داده است.

آموزش پرورش به دنبال توسعه پرورش در کنار آموزش است

محمود عباسی، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان  نیز در آیین افتتاح سالن همایش کانون سهروردی استان زنجان اظهار کرد: امسال 77 هزار نفر در مسابقه قرآن و عترت شرکت کرده‌اند و همچنین طرح تقلیدی در مدارس ابتدایی برگزار شده و به نتایجی دست یافته است. به عنوان مثال، یکی از دانش‌آموزان روستاهای اطراف زنجان، مقام چهارم کشوری را در این مسابقات کسب کرده است.

عباسی اضافه کرد: طبق آمار بدست آمده 22 هزار خانواده زنجانی در مسابقه پرسش مهر ریاست جمهوری شرکت کرده‌اند و در مرحله شهرستانی نیز 27 هزار نفر رشته به صورت حضوری و غیر حضوری ارائه اثر داشته‌اند که این آمار نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است.

وی ادامه داد: تعداد 4730 نفر رشته در قالب رشته‌های انفرادی و گروهی در مسابقات حضور داشته‌اند.

این مقام مسئول تاکید کرد که در مرحله استانی مسابقات، 1026 نفر رتبه‌های اول تا سوم رشته‌های مختلف را بدست آورده‌اند و تعداد 181 اثر انفرادی و گروهی برتر مرحله استانی به دبیرخانه کشوری معرفی شده ‌اند.

وی خاطرنشان کرد: همانگونه که در سند تحول بنیادین اشاره شده، آموزش و پرورش به دنبال توسعه پرورش در کنار آموزش است.

وی با اشاره به اینکه فراگیری علوم مختلف تنها هدف مورد تاکید در آموزش و پرورش نیست، تصریح کرد: باید استعدادها و توانایی دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری شناسایی شده و رشد پیدا کند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان  بیان کرد که رشد استعداد دانش‌آموزان در مدارس نیازمند زیرساخت‌های لازم است.

وی تاکید داشت: یکی از این محیط‌ها و زیرساخت‌ها، فعالیت کانون‌ها و اردوگاه‌های زیر نظر آموزش و پرورش است.

عباسی با اشاره به اینکه کانون پرورشی و فرهنگی سهروردی از جمله کانون‌های فعال در سطح کشور است و تا کنون فعالیت‌های گسترده‌ای بسیاری را انجام داده است.

وی ادامه داد: این مرکز سالانه با اجرای طرح‌ها و برنامه‌های مختلف، جامعه قابل توجهی از دانش‌آموزان را زیر پوشش فعالیت‌ها قرار می‌دهد.

عباسی با بیان اینکه سالانه حدود 40 هزار دانش‌آموز از خدمات پرورشی و فرهنگی کانون پرورشی، تربیتی و فرهنگی سهروردی بهره‌مند می‌شوند، اظهار کرد: سالانه در فصل تابستان جمعیت قابل توجهی از دانش‌آموزان در برنامه‌ها و کلاس‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و ... حضور می‌یابند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به فعالیت پارک ترافیک در کانون سهروردی زنجان عنوان کرد: این طرح با موفقیت در طول سال تحصیلی در دست اجرا است.

 

# فرهنگی و هنری؛ آموزش و پرورش؛ پرسش مهر

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx339


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»