کد خبر: 519
1397/02/18 - 19:46


زنگ تفریح متکدیان

پایگاه خبری صدای زنجان
موضوع افزایش روز افزون تعداد متکدیان به‌ویژه غیربومی در شهر زنجان به معضلی تبدیل شده است که با جمع‌آوری، نگهداری موقت و رهاسازی مجدد آنان برطرف نمی‌شود.
به گزارش ایرنا، 700 متکدی در روزهای پایانی سال 96 از شهر زنجان جمع‌آوری شدند، آماری که معاون خدمات شهری شهردار زنجان ارائه می‌دهد، مسئولی که ابتدای آذر سال گذشته در خبری تعداد آنان را 404 نفر که 70 درصد آنان را غیربومی‌ها تشکیل می‌دادند، اعلام کرده بود.
همین موضوع هم منجر به تعیین مهلت 2 ماهه برای ساماندهی این وضعیت و جمع‌آوری متکدیان در شهر زنجان از سوی معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی وقت استاندار زنجان شد.
این مهلت 2 ماهه تمام شد، اما متکدیان از سطح شهر زنجان جمع نشدند و در روزهای پایانی سال، تمام شهروندان به کرات چهره آنان با رنگ و لعاب‌های مختلف و لباس‌های گوناگون را می‌دیدند که سعی در جلب ترحم رهگذران در روزهای پایانی سال داشتند.
عید هم تمام شد، اما همچنان بساط متکدیان در سطح شهر زنجان گسترده بود و آنان با تمام توان در تلاش برای کسب درآمد و تحریک احساسات مردم.
در همین زمینه فرماندار زنجان آسان‌ترین و بهترین کار را کمک نکردن مردم به چنین افرادی اعلام کرد و گفت: اگر مردم قصد و نیت خیری دارند، می‌توانند کمک‌های خود را به نهادهای ذی‌ربط و خیریه‌های شناخته و تأیید شده برسانند.
اما روی دیگر سخن این‌جاست که چرا در شهر زنجان، با وجود افزایش این تعداد متکدیان به‌ویژه از نوع غیر بومی آن‌ها، اقدام مؤثری برای ساماندهی انجام نمی‌شود.
معاون خدمات شهری شهردار زنجان مهم‌ترین علت بی نتیجه بودن اقدامات این نهاد در جمع‌آوری متکدیان را نبود همکاری یکپارچه میان دستگاه‌های مسئول در این زمینه برشمرد و گفت: شهرداری از نظر قانونی فقط مسئولیت جمع‌آوری را بر عهده دارد.
غلامحسن احمدی ادامه داد: پس از جمع‌آوری این متکدیان، در اردوگاهی که فرمانداری زنجان از بهمن سال گذشته برای این کار در نظر گرفته، مسئول و دستگاهی نیست که آنان را تحویل گرفته و روند قانونی را در این مورد اجرا کند.
وی این جمله را هم گفت که وقتی کسی نیست، دستگاهی حضور ندارد، شهرداری هم این متکدیان جمع شده را پس از پذیرایی مختصری آزاد می‌کند و آنان حتی قبل از کارشناسان این نهاد در سطح شهر حضور دارند.
معاون شهردار زنجان دستگاه‌های مسئول در زمینه تعیین تکلیف متکدیان جمع‌آوری شده را بهزیستی، کمیته امداد، فرمانداری، دادگستری و امور اجتماعی استانداری معرفی کرد.
اما فرماندار شهرستان زنجان حرف دیگری را بر زبان آورد و گفت: زمانی که مکان مناسبی، مجزا از گرمخانه شهرداری، برای نگهداری متکدیان وجود ندارد، صلاح نیست که آنان در کنار افرادی که فقط قصد یک شب اقامت در این مکان را دارند، نگه داشته شوند.
رضا عسگری این را هم گفت که ابتدا باید مکان مناسبی برای نگهداری این افراد پیش‌بینی کرد، مکانی که بتوان در آن معتادان متجاهر را از بقیه جدا کرد، آنانی که تکدی‌گری را شغل اصلی خود می‌دانند به دستگاه قضایی معرفی و باقی افراد را برای تعیین تکلیف نهایی در مکانی مراقبت شده نگهداری شوند.
معاون شهردار زنجان گفت: نمی‌توان انتظار داشت متکدیان از سطح شهر جمع‌آوری شوند در حالی که با آنان برخوردی انجام نمی‌شود.
عسگری افزود که ابتدا باید مشکلات مربوط به حضور متکدیان در سطح شهر، جمع‌آوری و ساماندهی آنان شناسایی و سپس اقدامات لازم برای برخورد با آنان انجام شود.
معاون شهردار زنجان از همکاری نکردن دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی متکدیان جمع‌آوری شده خبر داد و فرماندار شهرستان زنجان هم از لزوم ایجاد مکان مناسب با هزینه شهرداری که امنیت و سلامت مورد نظر را تأمین کند، سخن گفت.
فرماندار زنجان این را هم اضافه کرد که دستگاه‌های متولی برای همکاری در خصوص ساماندهی متکدیان اعلام آمادگی کرده‌اند.
آذر سال گذشته معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی وقت استاندار اعلام کرد که متکدیان نباید زنجان را بهشت خودشان تلقی و همه باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند.
زمانی زنجان فقط 80 متکدی داشت، 60 نفر غیربومی و 20 نفر بومی، سپس این تعداد به 404 متکدی شامل 233 نفر مرد و 171 نفر زن رسید و حالا بنا به گزارش معاون شهردار فقط 700 نفر از آنان جمع‌آوری و سپس رها شده‌اند و فرماندار شهرستان زنجان هم لازمه مقابله با رشد این متکدیان را خودداری مردم از کمک به آنان اعلام می‌کند.

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx519


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»